Omistusasunto ja opiskelu pääkaupunkiseudulla

OmistusAsujaWNB

Moi,

Olen 29v ja olen suunnitellut oman asunnon hankkimista (ensimmäinen oma asunto) pääkaupunkiseudulta, mieluiten helsinki-espoo-vantaa akselilta, mutta minua harmittaa ajatus siitä että jos joskus haluan taas opiskella niin onko ainoa viisas asumismuoto silloin suljettu pois vaihtoehdoista?

Mitä ratkaisuja olette keksineet?

Asunnon myynti ja rahojen säästöön laittaminen opiskelujen ajaksi?
Oma asunto vuokralle ja muutto opiskelija asuntoon tai vuokra-asuntoon?

6

407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikä_mättää

      Millainen aivovamma estää omistusasunnossa asumisen opiskeluaikana?

      Tukia saa omistusasuntoon ihan siinä missä vuokraluukkuunkin. Sossun luukulta ei makseta kaikkia asumiskuluja, lainanlyhennykset (=jotka kartuttavat osakkeen omistajan varallisuutta) mukaan luettuina... mutta noin niin kuin periaatteessa hoitovastikkeeseen ja korkoihin voisi tukea saada. Jos opiskelu ei jatku paria vuotta pidempään, tästä voisi ehkä selvitä laittamalla lainan siksi aikaa lyhennysvapaalle. Tämä kyllä vaatii, ettei lainaa ole "tappiin asti" eli on sitä jo keritty hieman lyhentämään.

    • Opiskelija_ei_tienaa

      Jos olet päässyt kiinni työpaikkaan, et kyllä halua päästää siitä irti pelkän opiskelun takia. Riski on liian suuri ja lisätutkinto ei välttämättä tuota edes sen vertaa lisäpalkkaa että saisit menetetyn ansion koskaan takaisin.

      Parempi siis tienata 3500 kuussa jatkuvasti kuin ensin olla pari vuotta ilman tuloja ja sitten huomata, ettei niitä yli neljän tonnin paikkoja olekaan auki.

      Osta siis asunto surutta, mutta tietenkin mieluummin jostain muualta maasta, jos vain löydät töitä.

    • eiehkaymmarra

      No miksei, hyvänen aika. Opiskelu kannattaa aina. En ymmärrä miten oma asunto estäisi opiskelun? Vai onko tämä aloitus vitsi, jota ei tällainen kalkkis tajua?

      Olen itse ollut opintovapaalla 3 vuotta, olin yksinhuoltaja ja asuimme lainaisessa omakotitalossa. Nyt oma poikani ottaa loparit töistä kun pääsi vihdoinkin opiskelemaan alaa, johon on pyrkinyt jo monta vuotta. Hänellä on pari vuotta sitten ostettu omakotitalo.

      • kutsumusammatit

        > Opiskelu kannattaa aina.

        Ei kannata. On ns. kutsumusammatteja, olkoot esimerkkinä vaikka kirjastonhoitaja. Tarvitaan (muistaakseni) ylempi korkeakoulututkinto, mutta perusduunareillekin maksetaan parempaa palkkaa. Taitaa mennä opettajat yms. pitkältä samaan kategoriaan.

        Sitten on näitä "tää kuulostaa hienolta" -ammatteja. Esimerkkinä vaikka valokuvaaja. Vuodesta toiseen koulutusohjelmiin on ollut enemmän hakijoita kuin paikkoja ja näitä koulutuspaikkojakin on paljon enemmän kuin avoimia työpaikkoja. Mutta sehän ei koulutuksen tarjoajia kiinnosta... kouluttamisesta saa rahaa eikä tällöin oppilaskandiaateille kerrota, että te ette ikinä tule palkkatyöhön pääsemään. Jengi haluaa valokuvaajaksi, kun ammatia pidetään hohdokkaana. Todellisuudessa kotimaiset lehdetkin ovat kuvaajansa potkineet pois = ainoa mahdollisuus on elättää itsensä freelancerina eikä kaikilta tämäkään tule onnistumaan.

        Pitäisi raa'asti katsoa, että maksetaanko tästä työtä kelvollista palkkaa ja millainen työtilanne tulee olemaan. Monella alalla on jo työvoimapulaa ja se vaan pahenee, kun rupeaa suuria ikäluokkia siirtymään eläkkeelle. Mutta nämä eivät ole niitä telkkarissa yms. hohdokkaiksi mainostettuja ammatteja, vrt valokuvaaja.


    • tässäratkaisu

      Lyhyesti. Osta oma. Pistä vuokralle mikäli lähdet vielä muualle opiskelemaan. Vuokralainen maksaa asuntoasi silloin.

      • Helsinki-Espoo-Vantaa akselilla vuokrat eivät kata asunnon kuluja (hoitovastike mahdollinen rahoitusvastike lainanhoitokulut), eli vuokralle voi laittaa vain silloin kun on varaa laittaa omaa raahaa peliin. Aloittajalla ei ilmeisesti ole, joten kannattaa vain suosiolla unohtaa oman ostaminen tässä vaiheessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe