Kannattaako D610 vaihtaa D750 mailliin..

D610omistaja

Nyt Rajalassa on tarjous ja välirahaa vaaditaan 899. Melko paljon, mutta tuo 750 osaa tarkentaa paremmin hämärässä. Hieman parempi kohina myös. Päivänvalossa saa kaiketi yhtä hyviä kuvia. Onko jollain kokemuksia noista rungoista. Tarkentamisessa minua haittaa, että tarkennuspistettä voi liikutella vain kuvan keskustassa. Jos haluaa kohteen teräväksi vaikka vasempaa alanurkkaan, niin miten sen tekee helposti?

5

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksinkertaista_Watson

      Suuntaa kameran ensin niin että kohde keskustassa, laukaisin puoliväliin, sitten kamera niin että kohde vasemmassa alanurkassa ja laukaisee.

      • Tuo arvoisa Watson ei kerro mitään noista kameroista vaan ainoastaan käytetystä linssistä ja niitähän voipi repussa olla kymmenittäin jos lompsa ja hartiat vaan kestävät. Tuo sinun niksisi lienee käyttökelpoinen pokkareille joiden lasin vaihto on paljon työläämpi homma kuin järkkäreiden.

        D610 lienee tarkoitettu pelkästään harrastelijoille kun taas D750 on lähempänä Pro malleja.

        Minulla ei ole kumpaakaan, pari tunnen joilla on D750 joihin ovat tyytyväisiä. Itse kuvailen D800 ja D7100 rungoilla ja niillä saa kuvia kunhan viitsii ottaa. Hyvät kuvat riippuvat enemmän kuvaajasta kuin kamerasta joskin hyvällä saa enemmän mahdollisuuksia.

        Alkuperäiseen, mikä olisi syysi vaihtoon? Korjaantuisiko homma uudella paremmin piirtävällä linssillä? Sillä vanhalla lasillahan ne kuvat ovat lähes yhtä hyonoja tai hyviä rungosta riippumatta jos sitä runkoa käyttää "oikein"!

        Itse tutkiskelisin mitkä ominaisuudet muuttuisivat rungon vaihdolla ja paljonko niiden muutokset vaikuttaisivat kuvauksiisi. Itse olen "haaveillut" tuon D7100 tilalle D500 runkoa koska siinä pääsee ainakin teoriassa suuremmille ISO arvoilla sekä saa pidempiä sarjoja halutessaan. Eläkeläisellekin hintaa on kuitenkin parisen tonnia, saas nährä mitä Joulu-Pukki sanoo?


    • D610omistaja

      D800 on isokennoinen. En tarvitse niin isoja kuvia. Tykkään kuvata bändejä ym tilaisuuksia joissa D500 omiaan. Kääntyvä näyttö ja vähän herkempi kenno auttaisi. Pitkät putket yleensä kielletty festareilla. Kohtuu hyviä objektiiveja omistan. Kehut pienelle ja kevyelle f4 300 mm Nikon teleelle. 900 eur on kuitenkin iso raha ja eikä D750 ole enää uusi malli.

      Tarkennuksesta vielä. Kasvotunnistus pomppii usein vaikka videotauluun mikä ei kiva. Eikä se alanurkkaan tarkentaminen aina niin triviaalia ole. Käytettäviä ohjelmia on useampi. Live tilassa tarkennus toimii toisin. On kovin hidas. Usein teen niin että suuntaan sillä ja sitten räpsin kuvia live tila kiinni.

      • Aivan, D800 on täyden kennon runko kuten D750 ja kaiketi D610:kin. D500 isoveli D5 on myös täyden kennon runko mutta tosiaan D500 on kroppi joskin maksaa tuplasti sen mitä D7200 joka myös on kroppi runko.

        Jos mainoksiin on uskomunen niin todella noihin mainitsemiisi tarkoituksiin D500 saattaa olla paras ratkaisu. Mainokset yleensä lupaavat liikoja mutta kun uskoo puolet tai vähän vaille ollaan reaalin rajalla. D500 runkoa ei taida paljoa alle 2000€ saada reppuunsa mutta jos se löytyy niin antaa mennä.

        Sinuna en antaisi sitä D610 runkoa vaihdossa vaan jättäisin varalle.


    • D610omistaja

      D500 jatkoa D300 kameralle. Itsellä oli joskus D90 josta pidin. Tuli halu vaihtaa isokennoiseen ja D610 oli silloin uusi. Herkkyydet kovasti parantuneet. Pitäisi päästä kokeilemaan naksuttasiko D750 hämärässäkin teräviä kuvia. D610 hyvä päivänvalossa. D800 mallia en tarvitse kun en ikinä julisteita tulosta - hirmusti pikseleitä, mutta ei paljoa herkkyyttä.. DF myös hyvä runko - siitä tulee mieleen vanha FM tai FE.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe