HOMEVAURIO, KUKA MAKSAA?

PETTYNYT

Ostimme vajaa puoli vuotta sitten paritalon joka tutkimuksessa paljastui homeiseksi. Löytyi jotain Versicolor hometta, sekä paljon itiöitä. Taloon tunkeutuu lattian raosta maan hajua, sekä alapohjan alla on paljon vettä. Talo on rakennettu ontelolaatan päälle. Pohjan ja maan välillä on n. metrin verran tilaa.

Kuka on vastuussa tälläisestä asiasta, kun edellinen omistaja asui asunnossa vain puoli vuotta. Siitä kun hän on ostanut talon on kulunut nyt n. vuosi. Onko häntä edellinen omistaja vastuussa ongelmasta. Eikö myyjä ole vastuussa piilevistä vaurioista kaksi vuotta.

Tarkoittaako tämä sitä, että edellinen omistaja on vastuussa meille ja sitä edellinen omistaja (asunut asunnossa 12 vuotta) heille?

Kuinka asiaa kannattaa lähteä ajamaan eteenpäin?

Olisi kiva kuulla kommentteja samanlaisten ongelmien kanssa painiville ja vinkkejä jatkon suhteen?

19

11231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jee jee

      Artisti maksaa

    • Liisa

      Tietyissä tilanteissa edellinenkin myyjä voi olla jopa suoraan vastuussa myöhemmälle ostajalle.
      Tilanne on monimutkainen ja riippuu paljolti mm. siitä, mitä ensimmäisen myyjän ja teille myyneen välillä on sovittu ja mitä te olette sopineet jne... Asuntokauppalain 5 luvun 3§:ssä todetaan asiasta:

      Asunnon ostajalla on oikeus vedota asunnon virhettä koskeviin 4 luvun säännöksiin suhteessa 4 luvun 1 §:ssä tarkoitettuun asunnon myyjään (asunnon ensimmäinen myyjä), vaikka hän olisi ostanut asunnon kolmannelta henkilöltä.

      Ostajalla ei kuitenkaan ole tällaista oikeutta:
      1) sellaisen virheen osalta, joka on syntynyt asunnon ensimmäisestä myyjästä riippumattomasta syystä sen jälkeen, kun hän luovutti asunnon edelleen;
      2) siltä osin kuin asunnon ensimmäinen myyjä on jo hyvittänyt virheen asunnon aikaisemmalle omistajalle;
      3) jos asunnon aikaisempi omistaja ei virheilmoituksen laiminlyönnin vuoksi voisi 4 luvun 19 ja 20 §:n mukaan vedota virheeseen; eikä
      4) siltä osin kuin vaatimus koskee hinnanalennusta tai kauppahinnan palauttamista ja ylittää määrältään sen, mitä asunnon ensimmäisen myyjän oma sopijapuoli olisi voinut vaatia samalla perusteella

    • ensin

      tuulettuva alapohja että tuuletus aukot auki.sinne pääsee luukusta ryömimään .todennäköisesti sinne on jäänyt rakennus jätettä joka homehtuu ja haisee.ei tollasessa rakenteessa voi oikein muukaan haista.
      jätteet säkkiin ,tuuletus kuntoon.pari tuntia työtä ja muutama jätesäkki.kato nyt ensin noi ennen
      kun lähdet esim. oikeus toimiin.korvaus voi olla
      pieni.

      • homeasuntonumber2

        jaa olet itse asunut hometalossa?itse 2 kertaa.piste.jos et tajuu ni itse huomaan asunnosta ku asunnosta,heti jos o kämppä homees...siitä tullee nenää sellane juttu mitäö sinä et tiedä!ainut vaihtoehto mitä sanon on MUUTA HELVETINNOPEESTIVITTUUNSIITÄAASSSUNNOSTA.kantapäänkautta ei kannata opiskella näit juttui


    • Totta Maarit

      Tietääkseni vastuu hyppää sen puoli vuotta asuneen talon myyjälle. Koska hänen vastuu kestää yhteensä 2 vuotta. Toi puolen vuoden kaveri on kyllä tahalleen myyny paskan eteenpäin. Hometesti kannattaa tehä ajoissa ennen myyntiä!! www.biofacto.com Säästää vaivaa ja rahaa!

      • voihlvata

        Biofactolla amatöörimäinen puuhastelurahastelu meneillään,ei voi kun nauraa tuolle hometestille.


      • home talo mullakin
        voihlvata kirjoitti:

        Biofactolla amatöörimäinen puuhastelurahastelu meneillään,ei voi kun nauraa tuolle hometestille.

        tilaa mittaaja tuolta niin kuin minäkin tein www.svtt.fi maksoi 350€ sisälti kolme mittausta kaksi pinnoilta ja yhden huoneilmasta ja kyllä kannatti.ongelmat löytyi home poistettu eikä haise tai tartu vaatteisiin kellarin haju


    • Heti het

      Eräseen nais puoliseen henkilöön jo tehnyt esim ylelle ohjelman hometalot.

      Kysymyksiä on liian paljon, onko virhe rakenteelinen, tiesikö myyjä jotain.


      otapa yhteys ammattilaiseen.

      HUOM mahdollisimman pian!

    • ex

      ota ja tutkituta talosi virallisella tavarantakastajalla. talotohtorit ym on helpsti manipoloitavissa, tekevät mitä pyydät. ei päde oikeudessa, mut en suosittele oikeusprosessia jos muuten asiat sovittavissa. oikeudessa ei vottajia muut kun as aj.

      • takuuse

        Ei se tavarantarkastajan titteli tee vielä.kosteus ja homevaurioasiantuntijaa,hyvin kirjavaa on osaamisen taso tavarantarkastajilla.Ei ole takuu osaamisesta ei ollenkaan.


    • Talomyyjä

      Kyseessä ei ole piilevä vika jos talon alla on metri tilaa. Mikset käynyt katsomassa miltä siellä näyttää.

    • myyjät vastuuseen

      ei ole väliä kuinka kauan teille myynyt hlö on asunut talossa. Hän on silti vastuussa 2 vuotta, koska paritalo on taloyhtiö. Omakotitaloissa vastuuaika on 5 vuotta.
      Myyjä halutessaan hoitakoon oman prosessinsa sen kanssa, jolta osti talon itse aikoinaan.
      Mutta teille myynyt on vastuussa talon kauppahinnasta teille.
      On mahdotonta sanoa tällä perusteella mistä kosteus on tullut, mutta itse suosittelisin tavarantarkastajaa. Hän ottaa kantaa kuinka laajat vauriot ovat ja ottaa kantaa myös millaiset korjauskustannukset siitä syntyvät. sen perusteella sitten lähestytte myyjää ja esitätte hinnanalennusvaatimuksen. En tiedä missä päin asutte, Jyväskylässä toimii Hannu Leisimo, jota suosittelen lämpimästi. Voit toki ottaa yhteyttä vaikka häneen ja tiedustella tunteeko hän ketään hyvämaineista HTT:ta alueeltanne.
      Tavarantarkastus on hintava (usean tonnin), mutta sen kulut voi laittaa mm. kotivakuutukseen. Meillä siihen kannatti laittaa jokainen euro kiinni, ilman sitä ei olisi ollut riittävästi myyjälle ja oikeudelle näyttöä. Nyt oli ja voitto tuli.

      • Täältävaan

        Kaksi vai viisi vuotta. Jos tämän ketjun aloittaja on ostanut asuntonsa syksyllä -04, niin molemmat ajat ovat menneet umpeen...


    • Uuenmaan äijä

      Meidän kerrostaloasunnon katto petti mennä talven lumisina päivinä ja ves ryöpsähti katosta sisään. Kohta selvis, ettei isännöitsijä ollu nuukuuttaan lainkaan putsauttanna lunta katolta. No.. asunto korjattiin, mutta ei ollenkaan entiseen malliinsa. Kamalat halpistapetit, ja lattia jätettiin kokonaan laittamatta. SIel ol hometta aika paljonki. Isännöitsijä vaan luimisteli kun yritin kysellä. Samaten talon hallituksen puheenjohtaja. Veet silmissä istuttiin sitten homehuuruisessa huoneistossa ja aivasteltiin. Vaan löytypä näille lopulta laki. Netistä löysin oikeuapunetti nimeisen paikan mitä kautta tehtiin tarkastusta toisensa perään ja vietiin asia lakitupaan. Pitkä ol vääntö mutta nyt saapi olla rauhassa. Pohjol autteli lakikuluissa. Märät ja homeiset lattiansisustat on kaatopaikalla ja ilma kelpaa hengittää. Mutta kova ol vääntö kun kukaan ei oikein taho vastuuta kestää.

      • 15

        Taloyhtiö=osakkaat! ( sinut mukaanlukien, ellet ole vuokralainen )

        Onko näin idiotteja vielä olemassa, kirjoituksesi täytyi olla prova!


    • satutätiä

      riittää tänne kirjoitteleen kosteudesta ja homeesta.

      Ei niin tyhmää netinkäyttäjää löydy, ettei se osaa etsiä Suomi 24 vanhoista kirjoituksista tuolla "HAE" komennolla homehtuneen rakennuksen maksajaa.

      Aikaisemmin täällä kirjoitteli pari häirikköä aina kysymyksen ja vastaili siihen ehtymättömällä tarmolla. Joskus tuntui, että henkilö istui vaippa pyllyssä niin ei tarvinnut käydä niin usein veskissä.

    • mikasin

      kukaan ei korvaa homevaurioita siitä tulisi liian kallista vakuutusyhtiöille .MITATKAA siis home itiöt ennen ostoa niin ei mene rahat ja omaisuus hukkaan .kosteusvaurion kyllä jotkin yhtiöt korvaavat mutta hankalaa sekin on

      • onko edes olemassa

        "tilaa mittaaja tuolta niin kuin minäkin tein www.svtt.fi maksoi 350€ sisälti kolme mittausta kaksi pinnoilta ja yhden huoneilmasta ja kyllä kannatti.ongelmat löytyi home poistettu eikä haise tai tartu vaatteisiin kellarin haju"

        Tuosta SVTT:stä ei löydy mitään tietoja mistään, ainoastaan nettisivut puhelinnumerokin salainen.Onpas varsin epäillyttävää hommaa???Mikä lie puuhastelija.Olkaapa ihmiset tarkkoina kun tilaatte palveluita.


      • puuhastelua
        onko edes olemassa kirjoitti:

        "tilaa mittaaja tuolta niin kuin minäkin tein www.svtt.fi maksoi 350€ sisälti kolme mittausta kaksi pinnoilta ja yhden huoneilmasta ja kyllä kannatti.ongelmat löytyi home poistettu eikä haise tai tartu vaatteisiin kellarin haju"

        Tuosta SVTT:stä ei löydy mitään tietoja mistään, ainoastaan nettisivut puhelinnumerokin salainen.Onpas varsin epäillyttävää hommaa???Mikä lie puuhastelija.Olkaapa ihmiset tarkkoina kun tilaatte palveluita.

        "Tuosta SVTT:stä ei löydy mitään tietoja mistään, ainoastaan nettisivut puhelinnumerokin salainen.Onpas varsin epäillyttävää hommaa???Mikä lie puuhastelija.Olkaapa ihmiset tarkkoina kun tilaatte palveluita"


        Suomen Vahinko Tarkastus ja Tutkimus Avoin yhtiö 15.11.2010 Patentti- ja rekisterihallitus
        Yritysmuoto Avoin yhtiö 15.11.2010 Patentti- ja rekisterihallitus
        Kotipaikka JYVÄSKYLÄ 15.11.2010 Patentti- ja rekisterihallitus
        Yrityksen kieli Suomi 25.03.2010 Verohallinto
        Päätoimiala Mainostoimistot (73111) 11.03.2010 Verohallinto
        Postiosoite Pupuhuhdantie 10 A 1
        40340 JYVÄSKYLÄ
        11.03.2010 Yhteinen
        Käyntiosoite Pupuhuhdantie 10 A 1
        40340 JYVÄSKYLÄ
        11.03.2010 Yhteinen
        Matkapuhelin 040 9123101 11.03.2010 Yhteinen
        Voimassaolevat rekisteröinnit
        Rekisteri Tila Alkupvm
        Kaupparekisteri Rekisterissä 15.11.2010
        Verohallinnon perustiedot Rekisterissä 25.03.2010
        Ennakkoperintärekisteri Rekisterissä 11.03.2010
        Arvonlisäverovelvollisuus Liiketoiminnasta alv-velvollinen 11.03.2010

        Päätoimiala mainostoimistot heh :) kauppaavat mikrobitutkimuksia 3kpl hintaa 350 eur ovat ilmeisesti niitä biofacton huuhaa testejä joilla ei mitään virkaa, oikeat ja pätevät hyväksytyt ja hyväksytyissä laboratorioissa hyväksytyin menetelmin tehdyt mikrobitestit maksavat 100-130 eur kpl.On se vaan jännää kun näitä puuhastelijoita putkahtelee markkinoille jatkuvasti.Varokaa ja olkaa erittäin tarkkoja kun tilaatte palveluita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1851
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1779
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      116
      1745
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1425
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1108
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe