Pienoismallien maalaus

Halpme

Moro.

Aloitin pitkästä aikaa taas pienoismallien rakentelun.
Ensimmäiseksi aloin tuota skylinen koppaa maalaamaan, (valkoista muovia) kaupasta ostin omaa silmää mielyttävää faskolorin fashpearl green maalia ja siitä ei tule sitten tasasta pintaa, ei millään. Siveltimellä maalaan.

Eli kysymys kuuluu tarvitseeko sitä ohentaa tai paksuntaa jotenkin? Maalata vaan 10kerrosta ronskisti? Hioa koppaa ensin? Tai käyttää jotain pohjamaalia?
Kopan pesin huolellisesti ennen maalausta.

3

542

  Vastaukset

  • Siveltimellä ei saa tasaista pintaa millään, siveltimellä voi maalata jotain talon karvaisia puisia pintalautoja mutta ei edes täysikokoista autoa saati pienoismallia. Spraymaali tai paineilmalla toimiva ruiskumaalaus tuo parhaan maalipinnan autoihin olipa ne täysikokoisia tai pienoismalleja.
   Pienoismallissa maalipinta ei voi olla kovin paksu kun se alkaa sitten täyttämään esim. koripaneelien välisiä rakoja, pehmentää yksityiskohdat muodottomiksi möykyiksi, esim. ovenkahvat ja lukkosylinterit ja muutenkin näyttää tönköltä joten kannattanee käyttää muoville soveltuvaa väriä ilman pohjamaalia, ohut kerros väriä ja pinnalle kirkaslakkaa paksummalti koska lakkakerrosta täytyy ehkä vähän hioa tai "myllyttää" sileän pinnan ja kiillon aikaansaamiseksi.

   Täysikokoisen auton maalipinnassa taas pitää käyttää pohjamaalia, ehkä kittauksiakin esim. ruosteen runteleman peltipinnan tasoittamiseksi kun ruoste on poistettu esim. hiekkapuhalluksella. Siinäkin varsinaisen värikerroksen ei tarvitse olla kovin paksu, lakkakerros kannattaa olla paksumpi koska tässäkin tapauksessa lakan pinta lienee tarpeen hioa tai myllyttää sileäksi kun spraymaalin jäljiltä se voi jäädä karkeaksi kuin hiomapaperin pinta.

  • keitä punamultaa, ja upota tekelees sinne.. ja hyvä tuloo.

  • Vaikka wanha ketju onkin, niin mitä automalleihin tulee niin fcma.fi:ssä osaavat kertoa.

  SEISKA.FI

  • TIS-Emilia ja Wallu bongattiin romanttisilla treffeillä Porvoossa - kuva!
  • Kuuma, kuumempi, Pete Parkkonen! Laulajahurmuri julkaisi paidattoman kuvan joka sai seuraajat hullaantumaan: "Vau mikä ilmestys!"
  • Kohukansanedustaja Teuvo Hakkarainen myöntää: ”Ryyppääminen lähti lapasista!”

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   202
   1778
  2. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   66
   1710
  3. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   118
   1600