Pienoismallien maalaus

Halpme

Moro.

Aloitin pitkästä aikaa taas pienoismallien rakentelun.
Ensimmäiseksi aloin tuota skylinen koppaa maalaamaan, (valkoista muovia) kaupasta ostin omaa silmää mielyttävää faskolorin fashpearl green maalia ja siitä ei tule sitten tasasta pintaa, ei millään. Siveltimellä maalaan.

Eli kysymys kuuluu tarvitseeko sitä ohentaa tai paksuntaa jotenkin? Maalata vaan 10kerrosta ronskisti? Hioa koppaa ensin? Tai käyttää jotain pohjamaalia?
Kopan pesin huolellisesti ennen maalausta.

3

533

Vastaukset

 • Siveltimellä ei saa tasaista pintaa millään, siveltimellä voi maalata jotain talon karvaisia puisia pintalautoja mutta ei edes täysikokoista autoa saati pienoismallia. Spraymaali tai paineilmalla toimiva ruiskumaalaus tuo parhaan maalipinnan autoihin olipa ne täysikokoisia tai pienoismalleja.
  Pienoismallissa maalipinta ei voi olla kovin paksu kun se alkaa sitten täyttämään esim. koripaneelien välisiä rakoja, pehmentää yksityiskohdat muodottomiksi möykyiksi, esim. ovenkahvat ja lukkosylinterit ja muutenkin näyttää tönköltä joten kannattanee käyttää muoville soveltuvaa väriä ilman pohjamaalia, ohut kerros väriä ja pinnalle kirkaslakkaa paksummalti koska lakkakerrosta täytyy ehkä vähän hioa tai "myllyttää" sileän pinnan ja kiillon aikaansaamiseksi.

  Täysikokoisen auton maalipinnassa taas pitää käyttää pohjamaalia, ehkä kittauksiakin esim. ruosteen runteleman peltipinnan tasoittamiseksi kun ruoste on poistettu esim. hiekkapuhalluksella. Siinäkin varsinaisen värikerroksen ei tarvitse olla kovin paksu, lakkakerros kannattaa olla paksumpi koska tässäkin tapauksessa lakan pinta lienee tarpeen hioa tai myllyttää sileäksi kun spraymaalin jäljiltä se voi jäädä karkeaksi kuin hiomapaperin pinta.

 • keitä punamultaa, ja upota tekelees sinne.. ja hyvä tuloo.

 • Vaikka wanha ketju onkin, niin mitä automalleihin tulee niin fcma.fi:ssä osaavat kertoa.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  Kotimaiset julkkisjuorut
  164
  6771
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  174
  3239
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  71
  2160
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  159
  1465
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  32
  574