Totuus Janakkalan kouluista

sairastuneiden_puolesta

Janakkalan Sanomat kirjoittaa, että koulut olisivat kunnossa. Miksi kirjoitetaan, vaikka asia ei ole niin?Olen lukenut Sweco raportit niin Turengin Ala-asteen, Turnegin yhteiskoulun sekä Leppäkosken koulun osalta ja raporteissa selkeästi lukee, että rakenteissa on mikrobikasvustoa, kosteutta, sekä myös PAH yhdistetä ja Asbestia. On kohtia missä arvot ylittyy ja kohtia missä jää alle. Kun tällaiseen rakennukseen, missä on esim seinä- tai lattiarakenteessa pitoisuuksia esim.Leppäkosken koulun poikien pukuhuoneen välipohjan kutterilastueristeessä 300 000 kpl grammassa Aspergillus sp, Paecilomyces ja Penicillum lajiketta vaikuttaa se varmasti terveyteen ja aiheuttaa yksilöllisiä oireita. Acrermonium sp ja exophiala homelajit jota taas löytyi yhteiskoulun tojaeristeestä paikallisesti 34 000 kpl grammassa ovat myrkyllisiä toksineja tuottavia kosteusvaurio indikaattorihomeita. Väipohjan mineraalivillaeristeen Trichoderma (170 000 kpl grammassa) on toksinen home. ym. ym. näistä voisi pitää seminaarin... Kuitenkin oleellinen kysymys on se: Miksi on otettu vähättelevä kanta tähän oikeasti vakavaan ongelmaan, jonka vuoksi on kroonisesti ihmisiä, aikuisia ja lapsia sairastunut? Miksi vähätellään syy-seuraus ajatusta? Eihän täällä korvausoikeudenkäyntejä vaadita.Tätäkö pelätään?
Leppäkosken koululla oli "aivoriihi"- ilta, missä vanhemmille ja opettajille oli tehty "valmiiksi ajatellut" skenaariot. Miksi tuossa illassa ei ollut ainotakaan tämän SVECO:n edustajaa esittelemässä tämän toistasataatuhatta maksaneen kosteusvauriokartoitusprojektin tuloksia?Selkokielellä? Paikalla oli vanhempia joiden lapsia on sairastunut näissä kouluissa. Mihin unohtui heidän oikeutensa saada Puolueeton asiantuntijanäkökulma? Esim. Salkinoja-Salonen tai Tuula Putus olisi olleet jo sellaisia henkilöitä, joilla on tietämystä oikeasti.

On iso virhe sanoa, "siellä on Lyylissä raportit luettavana", kun monikaan ei oikeasti ymmärrä mitä nämä ammattikieliset ja lääketieteelliset termit ja nimikkeet edes tarkoittaa.Lisäksi nämä raportit pitäisi tulkita puolueettoman tahon kautta,, jos niitä lehdissä medioidaan.
Sveco raportit muuten on kyllä asialliset ja aika selkeätkin heille, jotka on asiaan joutuneet vihkiytymään esim. perheenjäsenen sairastuttua, mutta jollekkin muulle samaa kuin yrittäisi kääntää koraania.2003 vuoden Tutkimustekniikat kuitenkin näin vuonna 2017herättää kyllä myös kriittisen epäilyn.
.
Fakta on se, että Turenki tarvitsee uuden ala-asteen.Liian moni on tuossa koulussa sairastunut. Ja yhteiskoulu ja Leppäkosken koulut Asbestisertifikaatin omaavat remontoijat. Ne pystytään vielä pelastamaan. Jostakin on liikkeelle lähdettävä ja kun toimeen tarttuu, pitää asiat hoitaa rivakasti.Ei jauhaa asiasta vuosikausia ja laatia raportteja. Se synnyttää vain lisää sairastumisia. Ja se jos mikä on loppupeleissä kunnalle todella kallista.

Se miksi kirjoitin asiasta tänne. On syynä, että media aina leikkaa ja "korjaa" kirjoituksia. Täältä ainakin joku ehtii ne kokonaisuudessaan lukemaan.

0

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

        On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
        Maailman menoa
        238
        5411
      2. Nyt ahdistaa

        Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
        Valkeakoski
        124
        4363
      3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

        Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
        Maailman menoa
        330
        2122
      4. Laita viestiä?

        Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
        Ikävä
        95
        1563
      5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

        Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
        Tv-sarjat
        8
        1452
      6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

        Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
        Ikävä
        186
        1205
      7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

        https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
        Sinkut
        179
        1080
      8. Olen ollut ikävä, tiedän

        ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
        Ikävä
        77
        929
      9. Olet seksikäs nainen

        Olet seksikäs nainen
        Ikävä
        46
        837
      10. 46
        813
      Aihe