Joutsan kaupat elättävät juoppoja

suututtaa

Olen seurannut, kuinka kauppiaat lahjoittavat ruokaa paikkaan, josta se jaetaan pääasiallisesti paikallisille juopoille. Onhan se niin, että näiden "avun" saaneiden rahat tulevat silti samoille kauppiaille kaljaostojen kautta.
4.7. ruokia oli lahjoitettu 8 banaanilaatikollista ko. porukalle. Eikö näitä voida lahjoittaa esim. seurakunnalle, josta avustukset ohjautuvat muutenkin kuin, näiden yksityisten ihmisten kautta.
Itse aion boikotoida paikallisia kuppiaita, kunnes tilanteeseen tulee muutos.

21

885

  Vastaukset

  • Ruokaa ei pidä lahjoittaa kenellekkään . Miksi osa meistä "joutuu" maksamaan jos takaovella jaetaan ilman maksua ? Tuollainen avustus lisää siipeilijöitä , mitä enemmän avustetaan niin avustettavien määrä nousee , avustus luo avustettavia .

   • Noin Sossukin kirjoitti ihan täyttä "paskaa" parempi antaa ylimääräinen parasta ennen päiväyden täyttyessä ihmisille ,kun viedä kaatopaikalle. Sinun oma vika ,kun et osta hyllystä aina vaan vanhempaa tuotetta ,kauppoihin ei tulis lahjoitettavaa. Ennen kun alat tämmöisiä kirjoittaa "Vedä vittu päähän ja pakene vuorille "


   • VOI VITTU TEITÄ KAIKKIA-###***


  • Lahjoittaminen on hyvä asia, mutta nyt avustukset menevät näiden henkilöiden omalle piirille. Kyllä sieltä saa hakea tai voi pyytää tuomaan kotiin, mutta siihen on linkittynyt voimakkaasti näiden oman sanomansa julistus.
   Joutsassa on paljon vähävaraisia mm. vanhuksia ja lapsiperheitä, joiden olisi varmasti miellyttävämpää hakea apua muualta. Mm. seurakunta ja vapaakirkko antavat ruoka-apua ilman uskonnon ja seuran tyrkytystä. Olen kyllä ymmärtänyt, ettei lahjoituksia riitä heille.
   Voiko kauppaketjuihin liittyvien kauppojen olla edes suositeltavaa, tuoda näin voimakkaasti esiin yhtä pientä yhteisöä.

  • Seurakuntaan voi lahjottaa ne homehtuneet paskaruuat nii saa typerät jeesustelijatki vähä ilmasta pöperöä. Voi sit leikkiä et se on jeesuksen ruumista se homepaska ruoka.

   • Pööpetti kirjoitti asiaa , jos kirkossa kävijät vanhemmat mumot olisi tosi uskovaisia ,heillä olisi halu auttaa heikompi osaisia,mutta kun päästään kirkosta ulos,kyllä täällä joutsassa ainakin eräs mummo jaksaa "paskaa jauhaa" sillä varjolla että on käynyt pyhänä syntinsä pyytämässä anteeksi ja taas voi "hmm ehkä uskovaisena " puhua lööperiä tutuilleen ,se siitä ja piste.


   • Kuuluuko kaikki kahdenvälinen kolmansille, ei kommentoitavaksi vai vielä boikotoi,,,,,apuwa. Hyväsydäminen taitaa kauppias olla. Kiitos hänelle !! Inhimillisyys ei saa kadota tältä planeetalta, vielä.


   • Inhimillisyys mahdollistaa mädännäisyyden kyläyhteisössä . Muistathan ? kun tunkiot ja muu komposti siivottiin niin rottaongelma katosi ? Härskin vertauksen ehkä sinäkin ymmärrät .


   • Mallukka54 kirjoitti:

    Kuuluuko kaikki kahdenvälinen kolmansille, ei kommentoitavaksi vai vielä boikotoi,,,,,apuwa. Hyväsydäminen taitaa kauppias olla. Kiitos hänelle !! Inhimillisyys ei saa kadota tältä planeetalta, vielä.

    Tämähän se on pienen paikkakunna pahe. Kun kauppias yrittää auttaa parhaansa mukaan,ja ei tarvitsisi laittaa biojätteisiin vielä käyttökelpoista ruokaa. Niin kyllä heti "puoliuskovaiset " mummut pitää valtavan narinan ,yrittävät "puskaradion " kautta saada kaupan hyvä tarkoitus loppumaan. Onko tälläiset mummut "narsisteja "vai eikö he saa pyhänä tarpeeksi kirkossa "sielunravintoa" Mutta päiväkerraallaan .


  • Avustus luo avustettavia . Tuo on nähty Hurstin järjestämien soosijonojen pituuden kasvussa . Sama ilmiö sinne pikkuiseen jousankylään syntyy ilmaisesta ruokakassista .

   • Tässä hyvä sääntö,ken käy työssä ,hän ostaa eikä katso hintaa. Sitten kauppiasjoka haluaa myydä laadukkaita tuotteita, ei myy vanhaa . Toinen luokka on sosun aiakkaat ja alkolisoituneet, he saavat tuoteet ilman kuluja,ennemmin kannattaa ostaa olutta ,siitä saa kauppiaskin katteen,näin tiukkana kilpailuaikana ja kauppiaan ei tarvitse viedä hävitettäväksi. Mutta tämä suomalainen kun ei osaa olla "KATEELLINEN" ei ainakaan "PUOLIUSKOVAISET" vaikka polvistuvat kirkossa seurakunnan tarjoamata viiniä "LIPIPITTÄMÄÄN" ilman euron latia korvaamatta.


  • Kolmas luokka. Ne joilla on pienet tulot, isot sairauskulut tms. ei päihdeongelmaa. Tyhjä ruokakaappi ja nälkä.

  • Neljäs luokka . Hän joka ei tykkää kossusta, saa myös avustusta sossusta .

  • Senkun boikotoit, ei sota yhtä miestä tai naista kaipaa. Hyvä asia että lahjoittavat syömäkelpoisen ruuan jonnekkin, eivätkä laita biojätteeseen. Se on toinen vaihtoehto.
   Ja kyllä varmaan kaikki joilla ei ole rahaa ostaa ruokaa, eivätkä sossun luukulle kehtaa mennä, voivat hakea ruokaa näiltä jotka jotka juoppoja elättävät, lainaten aloittajan sanoja. Uskon että siltä monet muutkin kun juopot hakevat ruokakasseja.
   Seurakunta muutenkin supistaa toimintojaan ja irtisanoo henkilökuntaa. Kellä sieltä olis aikaa hakea niitä ruokia kaupoista, saatikka sitten päivystää ja jakaa niitä eteenpäin.
   Se mitä ihmiset omilla rahoillaan tekevät, ei taas kuulu kellekkään muulle kun heille itsellee. Sossun luukulla on ruokalappuja hakemassa paljon muutkin kun pelkät juopot.

   • Voivat kyllä, mutta haluavatko?


   • suututtaa kirjoitti:

    Voivat kyllä, mutta haluavatko?

    Suututtaa, Suututtaa ,Sano ennemmikin ,että vituttaa,kun toiset osaa hakea ruokakassin itse.Oletko niin uusavuton ettet osaa hakea,tai ilkeä hakea ruokakassia,leikit suotta liian äveriästä , Sano ennenkin vituttaa,kun on niin PA ,mutta leikimpäs äveriästä .


  • Hyvä tapa karsia tarvitsijat ja huijarit olisi jakaa kassit vaikkapa klo 0.3 aamuyöstä . Näin laiskemmat ja turhemmat tarvitsijat karsiutuisivat .

  • juu sehän sopii kapakista kun tulee kaipaakin jo hieman hiukopalaa, ja tattispalaakin olisi tarjolla heti pienen ruokatuokion jälkeen jos ei george eli kansaivälisimmin yrjö tule kyläileen yllättäen ja täysin pyytämättä

  • NO OLEN JUOPPO EN KASSIN HAKIJA. JA JUOMAT OSTAN ALKOSTA. MIKÄ TÄTÄ PAIKKA KUNTAA VAIVAA TÄÄLLÄ ,KU TUNNUTAAN PITÄVÄN HUOLI SIITÄ SAAKO JOKU JOTAIN ESIM. SOSKUSTA. OLISIKO NUO HUOLEN KANTAJAT NS. VERON MAKSAJIA. NO IKÄVÄ SE ON JOS HYVIN TOIMEEN TULEVAN MENESTYJÄN TÄYTYY OLLA KATEELLINEN KÖYHIEN :LUUSEREIDEN SOSIAALIAVUSTUKSISTA(I). MUUTEN MINUN KÄSITTÄÄKSENI TOIMEEN TULOTUEN KRITEERIT OVAT TIUKAT JA TARKOITETTU PERUSTOIMEEN TULOON ELI RUOKA KATTO PÄÄN PÄÄLLE JA EIPÄ PALJON MUUTA EI AINAKAAN KALJA RAHAAN. PERSUS.???

  • Ja seleväks tuli,hakekaa vaan ruoka-apua ja syökää itsenne yksipuolisella ravinnolla tippaletkukuntoon.En jaksa surra. Oisko omatoimisuudenkin aika joskus.Metsissä marjat/sienet odottavat hakijaa.Järvien sadosta puhumattakaan.

  • eikö täällä muuta tapahdu ,kun jos muutama puliukko saa kahdeksan laatikkoa puoli mätiä banaaneja niin haloo ...mitä ei se ole kuin todiste väärä uskoisille jeesustelijoille evoluution toduudesta spugge polveutuu apinasta ja tykkää banaanista...perk.???

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefu taas sekoilee instassa.

   Nyt on taas viesti kaikille luettavissa. Onko vieläkin kännissä, vai sekaisin?
   72
   1556
  2. Sofia pakeni yöllä kotonta Stefua.

   Uusi piirre näköjään löytyy Stefusta. Suutuessaan heittelee tavaroita.
   124
   1122