Neuvoja?? :/

Applee

Moi! Mä oon 12v. tyttö ja sain tänää uudet silmälasit. Mä sain mun ekat lasit kolme vuotta sitte ja yritin pitää niitä, mutta mua alko ahdistaa ne ihan suunnattomasti ja en tykänny, et miltä näytin ne päässä. Sillon mulla ei ollut vielä kovin huono näkö, mutta nyt kolme vuotta myöhemmin mulla oli todellaki huonontunu näkö, en muista nyt ihan tarkkaan niitä lukemia mut on todellaki huonontunu näkö. Ja vaikka kuinka yritin totutella, niin aina tuli semmonen inhottava tunne rintaan ja sitte niinku alko ahistaa.
Nyt sitte on sama homma noitten uusien lasien kanssa, en tykkää miltä näytän ne päässä ja mun mielestä mulle ei sovi lasit, mutta muut sanoo että mulle sopii. Huomaan selkeen eron kuitenkin mun näössä, esim. Nään puiden lehdet paljon selvemmin ja ylipäätään kaiken paljon selvemmin, mutta mua ahdistaa pitää näitä ja olo ei tunnu mukavalta eikä kotoisalta. Ymmärrän, että näihin kestää totutella ja niin pois päin, mutta kun ei viimekerrallakaan onnistunu se näihin tottuminen, niin epäilen vähän että onnistuuko tälläkään kerralla, kun en oo kuitenkaan muuttunut paljon yhtään nöiden kolmen vuoden aikana.
Onkohan liian hätiköityä tässä vaiheessa pyytää apua? Itse olen miettinyt jo alusta asti piilolinssien hankintaa, mutta en tiedä, että onko niissä jokin ikäraja ja että kuinka paljon ne esimerkiksi maksaa? Tai pitääkö sitä varten käydä joku koulutus, että tietää miten ne pitää laittaa? Pelkkä ajatuskin jo silmälasien pitämisestä alkaa ahdistaa mua ihan suunnattomasti, enkä haluaisi, että mua ahdistaa kokoajan.

Voisko joku auttaa ja antaa neuvoja?? :(

2

172

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • KultainenKultainen

   - Piilolinssien käytölle ei ole ikärajaa, eikä niiden laittamiseen tarvitse koulutusta. Opettelu tosin kestää jonkin aikaa ja pitää lukea kaikki ohjeet huolellisesti ja noudattaa niitä. Myös hygienian tärkeys on otettava huomioon joka kerta niitä käsitellessä.

   - Piilolinssien käyttö kannattaa rajoittaan 5 päivään viikossa, että joinain päivinä on hyvä pitää laseja, jotta silmät saavat happea.

   Hinnat ovat niin yksilöllisiä, että en ota siihen kantaa. Kehotan vain päättäväisesti ottamaan vanhempiasi hihasta kiinni ja pyydä, että menette käymään vaikka silmäaseman optikolla, että saisitte tietää mikä tulisi piilolinssien hinnaksi ja kuinka kauan ne kestäisivät. Jos hinta kauhistuttaa heitä kun silmälasitkin tuli vasta hankittua, niin keskustelkaa jäisikö jotain vapaa-ajan kuluistasi pois.

   Uskalla olla täysin rehellinen vanhemmillesi, äläkä pelkää ottaa asiaa useamman kerran puheeksi. Kehotan myös tutkimaan piilolinsseistä tietoa ja miten ne laitetaan jne, että he pystyvät luottamaan siihen, että tosiaan osaisit käyttää niitä turvallisesti.

   Vaikka saisitkin piilolinssit, niin kehotan hakeutumaan koulun psykologille tai terveydenhoitajalle juttelemaan, kun koulu taas alkaa. Ihan vain siksi, että pystyisit jättämään tuskallisen ahdistuksen vihdoin taaksesi, sillä on väärin jos koet ahdistusta lasit päässäsi vielä vuosienkin jälkeen.

  • Rilleistä_ylpeä

   Moi! Harmi että lasien pitäminen ahdistaa sua. Itselläni on ollut monta vuotta ja ilman niitä tuntuu oudolta. Mulla on myös piilarit, mutta mä taas en oo oikein tottunu niihin. Kokeilla toki kannattaa. Mitä mieltä sun parhaat kaverit on sun laseista? Ootko niiden mielestä oudon näköinen? Joskus se on niin että sitä ite vaan kuvittelee kaikkee. Sillon kun sain lasit mäkin luulin olevani ihsn tyhmän näköinen, mutta vähitellen sit uskoin, ettei se niin olekaan. Valitset kuin vaan niin nenä pystyyn. Oon varma että näytät hyvältä sekä laseilla että ilman!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   5409
  2. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   92
   2440
  3. Nord Stream 1 -putki vuotaa kahdesta kohtaa - Saksa epäilee sabotaasia

   Saksa epäilee sabotaasia https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/de63783e-7ae3-489f-a086-607fe43ab42a Saksa epäilee tahallisuutta "Saksalaisen Der Tages
   Maailman menoa
   277
   2076
  4. 237
   2005
  5. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   6
   1646
  6. Martina ei osaa kirjoittaa

   Jälleen upea taidonnäyte tämän peruskoulun rimaa hipoen läpäisseen Martinan kirjoitustaidosta. Eilen stoorissa kulmienvärjäys ja teksti: näillä kelpaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   374
   1561
  7. Nalle mä rakastan sua :)

   Oon hehkulamppu ja haluun sut ja sua :) Sua parempaa ei oo eikä tuu :)
   Romantiikka
   287
   1259
  8. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   291
   1135
  9. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   191
   1078
  Aihe