Neuvoja?? :/

Applee

Moi! Mä oon 12v. tyttö ja sain tänää uudet silmälasit. Mä sain mun ekat lasit kolme vuotta sitte ja yritin pitää niitä, mutta mua alko ahdistaa ne ihan suunnattomasti ja en tykänny, et miltä näytin ne päässä. Sillon mulla ei ollut vielä kovin huono näkö, mutta nyt kolme vuotta myöhemmin mulla oli todellaki huonontunu näkö, en muista nyt ihan tarkkaan niitä lukemia mut on todellaki huonontunu näkö. Ja vaikka kuinka yritin totutella, niin aina tuli semmonen inhottava tunne rintaan ja sitte niinku alko ahistaa.
Nyt sitte on sama homma noitten uusien lasien kanssa, en tykkää miltä näytän ne päässä ja mun mielestä mulle ei sovi lasit, mutta muut sanoo että mulle sopii. Huomaan selkeen eron kuitenkin mun näössä, esim. Nään puiden lehdet paljon selvemmin ja ylipäätään kaiken paljon selvemmin, mutta mua ahdistaa pitää näitä ja olo ei tunnu mukavalta eikä kotoisalta. Ymmärrän, että näihin kestää totutella ja niin pois päin, mutta kun ei viimekerrallakaan onnistunu se näihin tottuminen, niin epäilen vähän että onnistuuko tälläkään kerralla, kun en oo kuitenkaan muuttunut paljon yhtään nöiden kolmen vuoden aikana.
Onkohan liian hätiköityä tässä vaiheessa pyytää apua? Itse olen miettinyt jo alusta asti piilolinssien hankintaa, mutta en tiedä, että onko niissä jokin ikäraja ja että kuinka paljon ne esimerkiksi maksaa? Tai pitääkö sitä varten käydä joku koulutus, että tietää miten ne pitää laittaa? Pelkkä ajatuskin jo silmälasien pitämisestä alkaa ahdistaa mua ihan suunnattomasti, enkä haluaisi, että mua ahdistaa kokoajan.

Voisko joku auttaa ja antaa neuvoja?? :(

2

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KultainenKultainen

      - Piilolinssien käytölle ei ole ikärajaa, eikä niiden laittamiseen tarvitse koulutusta. Opettelu tosin kestää jonkin aikaa ja pitää lukea kaikki ohjeet huolellisesti ja noudattaa niitä. Myös hygienian tärkeys on otettava huomioon joka kerta niitä käsitellessä.

      - Piilolinssien käyttö kannattaa rajoittaan 5 päivään viikossa, että joinain päivinä on hyvä pitää laseja, jotta silmät saavat happea.

      Hinnat ovat niin yksilöllisiä, että en ota siihen kantaa. Kehotan vain päättäväisesti ottamaan vanhempiasi hihasta kiinni ja pyydä, että menette käymään vaikka silmäaseman optikolla, että saisitte tietää mikä tulisi piilolinssien hinnaksi ja kuinka kauan ne kestäisivät. Jos hinta kauhistuttaa heitä kun silmälasitkin tuli vasta hankittua, niin keskustelkaa jäisikö jotain vapaa-ajan kuluistasi pois.

      Uskalla olla täysin rehellinen vanhemmillesi, äläkä pelkää ottaa asiaa useamman kerran puheeksi. Kehotan myös tutkimaan piilolinsseistä tietoa ja miten ne laitetaan jne, että he pystyvät luottamaan siihen, että tosiaan osaisit käyttää niitä turvallisesti.

      Vaikka saisitkin piilolinssit, niin kehotan hakeutumaan koulun psykologille tai terveydenhoitajalle juttelemaan, kun koulu taas alkaa. Ihan vain siksi, että pystyisit jättämään tuskallisen ahdistuksen vihdoin taaksesi, sillä on väärin jos koet ahdistusta lasit päässäsi vielä vuosienkin jälkeen.

    • Rilleistä_ylpeä

      Moi! Harmi että lasien pitäminen ahdistaa sua. Itselläni on ollut monta vuotta ja ilman niitä tuntuu oudolta. Mulla on myös piilarit, mutta mä taas en oo oikein tottunu niihin. Kokeilla toki kannattaa. Mitä mieltä sun parhaat kaverit on sun laseista? Ootko niiden mielestä oudon näköinen? Joskus se on niin että sitä ite vaan kuvittelee kaikkee. Sillon kun sain lasit mäkin luulin olevani ihsn tyhmän näköinen, mutta vähitellen sit uskoin, ettei se niin olekaan. Valitset kuin vaan niin nenä pystyyn. Oon varma että näytät hyvältä sekä laseilla että ilman!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe