Neuvoja?? :/

Applee

Moi! Mä oon 12v. tyttö ja sain tänää uudet silmälasit. Mä sain mun ekat lasit kolme vuotta sitte ja yritin pitää niitä, mutta mua alko ahdistaa ne ihan suunnattomasti ja en tykänny, et miltä näytin ne päässä. Sillon mulla ei ollut vielä kovin huono näkö, mutta nyt kolme vuotta myöhemmin mulla oli todellaki huonontunu näkö, en muista nyt ihan tarkkaan niitä lukemia mut on todellaki huonontunu näkö. Ja vaikka kuinka yritin totutella, niin aina tuli semmonen inhottava tunne rintaan ja sitte niinku alko ahistaa.
Nyt sitte on sama homma noitten uusien lasien kanssa, en tykkää miltä näytän ne päässä ja mun mielestä mulle ei sovi lasit, mutta muut sanoo että mulle sopii. Huomaan selkeen eron kuitenkin mun näössä, esim. Nään puiden lehdet paljon selvemmin ja ylipäätään kaiken paljon selvemmin, mutta mua ahdistaa pitää näitä ja olo ei tunnu mukavalta eikä kotoisalta. Ymmärrän, että näihin kestää totutella ja niin pois päin, mutta kun ei viimekerrallakaan onnistunu se näihin tottuminen, niin epäilen vähän että onnistuuko tälläkään kerralla, kun en oo kuitenkaan muuttunut paljon yhtään nöiden kolmen vuoden aikana.
Onkohan liian hätiköityä tässä vaiheessa pyytää apua? Itse olen miettinyt jo alusta asti piilolinssien hankintaa, mutta en tiedä, että onko niissä jokin ikäraja ja että kuinka paljon ne esimerkiksi maksaa? Tai pitääkö sitä varten käydä joku koulutus, että tietää miten ne pitää laittaa? Pelkkä ajatuskin jo silmälasien pitämisestä alkaa ahdistaa mua ihan suunnattomasti, enkä haluaisi, että mua ahdistaa kokoajan.

Voisko joku auttaa ja antaa neuvoja?? :(

2

144

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • KultainenKultainen

   - Piilolinssien käytölle ei ole ikärajaa, eikä niiden laittamiseen tarvitse koulutusta. Opettelu tosin kestää jonkin aikaa ja pitää lukea kaikki ohjeet huolellisesti ja noudattaa niitä. Myös hygienian tärkeys on otettava huomioon joka kerta niitä käsitellessä.

   - Piilolinssien käyttö kannattaa rajoittaan 5 päivään viikossa, että joinain päivinä on hyvä pitää laseja, jotta silmät saavat happea.

   Hinnat ovat niin yksilöllisiä, että en ota siihen kantaa. Kehotan vain päättäväisesti ottamaan vanhempiasi hihasta kiinni ja pyydä, että menette käymään vaikka silmäaseman optikolla, että saisitte tietää mikä tulisi piilolinssien hinnaksi ja kuinka kauan ne kestäisivät. Jos hinta kauhistuttaa heitä kun silmälasitkin tuli vasta hankittua, niin keskustelkaa jäisikö jotain vapaa-ajan kuluistasi pois.

   Uskalla olla täysin rehellinen vanhemmillesi, äläkä pelkää ottaa asiaa useamman kerran puheeksi. Kehotan myös tutkimaan piilolinsseistä tietoa ja miten ne laitetaan jne, että he pystyvät luottamaan siihen, että tosiaan osaisit käyttää niitä turvallisesti.

   Vaikka saisitkin piilolinssit, niin kehotan hakeutumaan koulun psykologille tai terveydenhoitajalle juttelemaan, kun koulu taas alkaa. Ihan vain siksi, että pystyisit jättämään tuskallisen ahdistuksen vihdoin taaksesi, sillä on väärin jos koet ahdistusta lasit päässäsi vielä vuosienkin jälkeen.

  • Rilleistä_ylpeä

   Moi! Harmi että lasien pitäminen ahdistaa sua. Itselläni on ollut monta vuotta ja ilman niitä tuntuu oudolta. Mulla on myös piilarit, mutta mä taas en oo oikein tottunu niihin. Kokeilla toki kannattaa. Mitä mieltä sun parhaat kaverit on sun laseista? Ootko niiden mielestä oudon näköinen? Joskus se on niin että sitä ite vaan kuvittelee kaikkee. Sillon kun sain lasit mäkin luulin olevani ihsn tyhmän näköinen, mutta vähitellen sit uskoin, ettei se niin olekaan. Valitset kuin vaan niin nenä pystyyn. Oon varma että näytät hyvältä sekä laseilla että ilman!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

   Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
   Maailman menoa
   387
   3717
  2. Vernu Vasunta

   On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
   Suomussalmi
   129
   2609
  3. En kelpaa sinulle

   Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
   Ikävä
   128
   1845
  4. Taidat vanhempi nainen

   Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
   Ikävä
   73
   1290
  5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

   Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
   Ikävä
   72
   1157
  6. Voi nainen...

   Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
   Ikävä
   51
   1152
  7. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

   Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
   Maailman menoa
   166
   1152
  8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

   Miehelle kysymys :)
   Ikävä
   63
   1104
  9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

   Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
   Maailman menoa
   291
   930
  10. Naiselle kysymys

   Mitä oikein näet minussa?
   Ikävä
   50
   912
  Aihe