Viemärisaneerauksen hintatasoa

KohtaEdessä

Pieni gallup: löytyykö esimerkkejä pienen kerrostalon tai rivitalon (5-10 huoneistoa) viemärien saneerauksesta? Urakan laajuus, kokonaiskustannus ja millä menetelmällä? Aikataulu?

Tekijänkin saa kertoa, mutta ei ole välttämätöntä.

7

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luxustakotiinne

      Suunnittelu 10 e/m2, valvonta saman, itse työ 500-1000 e/m2, uutta viemäriputkea ne VIROLAISET vaan laittaa ihan hyvienkin tilalle, koska pienihalkaisiset valurautaviemärit siellä huoneistojen päässä tukkeutuvat umpeen. Rakennusvuosi kertoo aika paljon, koska vanhoissa on enemmän viemäriä rakenteiden sisällä. Pienet yhtiöt eivät ole urakoitsijoiden suosiossa, mutta joku joka löytää prekaarin topparoikan talkooporukaksi, voi olla hyvinkin kiinnostunut, jos saa myytyä vaikkapa suihkukaappeja lämmön talteenotolla tai keittiöitä, saunaosastoja ym.

    • KohtaEdessä

      Tuo "maantapa" ilmoittaa putkiremonttien hinnat per m2 on kyllä aika ihmeellinen. Nimittäin mistähän syystä se putkiremppa maksaisi 2 kertaa enemmän 150m2 4h k kph wc asuntoon kuin vastaavaan 4k k kph wc 75m2 asuntoon???

      • Voittehansopia

        Vaikka horoskooppien mukaan, mutta se tulee As Oy:n hallinnoinnista yhtiöjärjestyksen mukaan, putket on uusittava normaalilla vastikeperusteella.


      • KohtaEdessä
        Voittehansopia kirjoitti:

        Vaikka horoskooppien mukaan, mutta se tulee As Oy:n hallinnoinnista yhtiöjärjestyksen mukaan, putket on uusittava normaalilla vastikeperusteella.

        No tottakai kustannukset jaetaan AsOy:ssä neliöiden mukaan, mutta tarkoitin tuolla nimenomaan arvioita tai tilastoja rempan kokonaiskustannuksesta.

        Jos meillä on kaksi "samankokoista" kerrostaloa: talossa A on 5 kpl 150m2 asuntoja, 5 kpl keittiöitä, 5 kpl kylpyhuoneita ja 5 kpl WC:itä. Talossa B on 10 kpl 75m2 asuntoja, 10 kpl keittiöitä, 10 kpl kylpyhuoneita ja 10 kpl WC:itä. Molemmissa rempan kustannukset jaetaan per 750m2, mutta tuskin siitä tulee sama kustannus per m2?.


    • Saneeraustehty

      Meidän 12 asunnon rivitalon viemärisaneeraus tuli maksamaan kaikenkaikkiaan 118 000€. Asunnot vaihtelevat 39-95 m2:n välillä.

    • KohtaEdessä

      Nostetaanpas ketjua kun taisi hautautua kesälomien aikaan.

    • Pikamenetelmä

      Mahdotonta sanoa, mutta otat tukun yksikköhintaluettelosta kaikki mahdolliset tarvikkeet kokonaissummamenetelmällä, sitten arvioit urakoitsijan taitotason, jos se on vaatimaton, kerro massoittelun tulos ilman alvia 10:llä. Sama pätee pätevään, koska kustannus on vastaavasti suurempi, kerrointa voi hieman pienentää. Näin siis linjasaneerauksessa, missä talo kalutaan aivan ulkoilmaan alasti pohjustuksiaan myöten. Tämä menetelmä pätee, koska yhtä nippeliä saattaa käydä tutkimassa puolen tusinaa koulupoikaa, pari balttia ja useampi vastaava. Hinta turpoaa, kun jokaisella L-V-I-S kirjaimella on tuhansia lakohtia, ja yksikään ei hoidu yhdeltä aliurakoitsijoita. Voi olla, että pientä haaraa käy asentamassa kopme aliurakoitsijaa, eikä työ kelpaa, mutta hihat alkaa palaa, niin se peitellään. Vanhan ajan meininki, että turpiin ja onnea toimisi paremmon kuin nykypäivän mestarivedätys.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4688
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4203
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2785
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      209
      1817
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1357
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1233
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1212
    Aihe