UMV-merkintä

elämäeitoimi

Sain UMV-merkinnän, enkä sitä missään nimessä toivonut, koska luottotietoni olisivat puhdistuneet ensi vuonna. Minulla oli enää yksi lasku maksettavana (noin 500 euroa) vuodelta 2014. Olin siinä uskossa, että tämä velka on maksettu pois (kun niitä velkoja oli kerralla useampi kappale), kunnes Ulosotto oli minuun hiljattain yhteydessä.

Tämä velka siirrettiin Ulosottoon 3 vuoden hiljaisuuden jälkeen ja maksua vaadittiin 14 päivän kuluessa. Ulosotto tarjosi 3kk maksuaikaa, mutta noin lyhyellä varoitusajalla en saanut 1. maksuerän summaa kasaan. Anelin perintäfirmalta 4-6kk maksuaikaa, mutta tämä ei heille sopinut "koska sitä ei myönnetä kenellekään".

En millään voinut välttyä UMV-merkinnältä, koska olen päätoiminen opiskelija; ei minulla ole palkkatuloa. Ihmettelen vaan, miksi veronpalautusta ei laskettu ulosmitattavaksi varallisuudeksi, se olisi kattanut yli puolet velasta. Onko kenties merkintä virheellinen?

Tämän velan tuli siirtyä Ulosottoon jo vuonna 2014, mutta käräjäoikeus (?) tai jokin muu taho riitautti lainan korot tietämättäni. Prosessi kesti 2 vuotta, joten maksuhäiriömerkintä tuli vasta vuonna 2016. Tästä en tiennyt missään vaiheessa, vaan sain tietää asiasta, kun hain opintolainaa. Lainan myöntäjä (Trustbuddy) oli konkurssissa jo pidemmän aikaa, eikä maksutietoja saanut mistään, kun alkuperäinen perintäfirmakin lopetti perinnän. Ilmeisesti olisi pitänyt olla yhteydessä ruotsalaiseen asianajajatoimistoon ja heiltä anella maksutiedot. Noh, sitten tämä homma siirtyikin toiselle perintäfirmalle hoidettavaksi ja se siirsivät asian välttömästi Ulosottoon, ottamatta minuun ensin yhteyttä. Nyt tilanne on tämä.

Suoraan sanoen itkettää. Nousin ylös velkahelvetistä, mutta 3 vuotta tuli tuomiota lisää. Sen vuoksi, että ihan satunnaisella hetkellä minulla ei ollut ylimääräistä 200 euroa.

5

1149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jamppaprkl

      Jos se on haastettu käräjäoikeuteen v. 2014 niin velkoja ei voi tehdä asialle mitään ennen kuin tuomio annetaan, jolloin asian voi siirtää ulosottoon. Velalliseen ei tuossa välissä tarvitse olla yhteydessä velkojan toimesta, joskin monet lähettävät heti haastehakemuksen jälkeen ylimääräisen (vapaaehtoisen) ilmoituksen asiasta. Käräjäoikeus huolehtii asian tiedoksiannon velalliselle, olet sen kuitenkin saanut jossain vaiheessa ja ollut tietoinen velasta. Sinullahan on ollut ruhtinaallisesti aikaa hoitaa koko summa pois ennen tuomiota, jos siinä oikeuskäsittelyssä on vierähtänyt 3 vuotta.

    • fgjf5

      Onpas siellä vittumainen uo, kyllä normaalisti uo:lle olisi kelvannut vaikka 50e/kk vapaaehtoista maksua jos ei muuten saa otettua mitään. Näin olisi vältytty merkinnältä sekä velan palauttamisesta takaisin velkojalle.

      Nyt sitten velkoja odottelee taas sen 3 vuotta ennen kuin käytännössä tapahtuu mitään, ellet sitten itse maksa sitä velkojalle sitä ennen.

      • gtoow34rw

        Miksi velkojan pitäisi odotella 3 vuotta? Jos ulosotto on varattomuusesteen myötä siirtänyt asian hakijan pyynnöstä passiivirekisteriin (2v), niin veronpalautukset ym. ulosmitataan samoin ulosmittaus alkaa, jos jotain tuloa ilmestyy. Jos UO palautti velan velkojalle kokonaan, velkoja voi uudistaa sen koska tahansa ulosottoon takaisin ja saat uuden merkinnän, jos UO toteaa taas varattomaksi. Neuvoisin olemaan yhteydessä suoraan velkojaan ja kysymään voiko sopia maksusuunnitelmaa, niin vältyt siltä että asia menee takas ulosottoon. Jos se on passiivirekisterissä, niin sitten velkoja ei välttämättä sovi maksusta, mutta soita ja kysy.

        "Anelin perintäfirmalta 4-6kk maksuaikaa, mutta tämä ei heille sopinut "koska sitä ei myönnetä kenellekään". -> tämä on johtunut varmaan siitä että velka on juuri siirtynyt ulosottoon kun olet maksuaikaa kysellyt. Kun asiassa on todettu varattomuus, on maksusta yleensä helpompi sopia suoraan velkojan kanssa.


      • elämäeitoimi

        Asia on passiivirekisterissä ja varattomuus "päättyy" keväällä, merkintä toki jää voimaan. Veronpalautus menee automaattisesti velan lyhetämiseen, jonka jälkeen velka on lähes kokonaan kuitattu. Ihmettelen vain, miksi sitä ei voitu UO:ssa katsoa varallisuudeksi... ehkä veronpalautuksen ajankohta liian kaukana.

        Enpä tiedä, ketä tämä merkintä hyödyttää. Mielestäni ei ole mitenkään ihmeellistä, että opiskelijalla ei ole ulosmitattavaa tuloa/omaisuutta. Asiakastietokin kertoo UO:n merkinnän olevan vakava. Kaippa sillä sitten jota kuta halutaan varoitella, vaikka ensi vuonna alkaisikin palkkatyö luottotiedot _olisivat_ puhdistuneet.

        Täytyy pitää vuokrakämpästä tiukasti kiinni seuraavat 3 vuotta, vaikea saada toista näillä luottotiedoilla. Toivottavasti vuokranantajalla ei ole suunnitelmia kämpän suhteen


    • hhetyjerjsetyhedthrn

      > Suoraan sanoen itkettää. Nousin ylös velkahelvetistä, mutta 3 vuotta tuli tuomiota lisää. Sen
      > vuoksi, että ihan satunnaisella hetkellä minulla ei ollut ylimääräistä 200 euroa.

      UMV merkintä lyhenee kolmesta vuodesta kahteen vuoteen jos sen aiheuttaneen velan maksaa sinä aikana ja toimittaa siitä velkojalta todistuksen ulosottovirastoon. Lisäksi edellytyksenä on että kyseessä on ainoa luottotiedoissa oleva merkintä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe