Kirjoittajat sosiaalisessa mediassa

Fbb

Sain juuri kuulla, että jokaisella kirjoittajalla, oli julkaissut tai ei, pitäisi olla jokin blogi, vlogi tai muu sosiaalinen verkosto. Olen seurannut kirjailijoita netissä ja löytänyt yhden kirjoittajan, joka tekee youtube-videoita ja yhden, jolla on oma facebook sivu. Molemmat brittiläisiä. Verkosto pitäisi kuulemma aloittaa jo ennen kuin edes on valmis kirjansa kanssa, esim. Jakaa matkaansa kirjoittamisensa parissa. Tällä mahdollistetaan kirjan tuleminen tunnetuksi ja myydyksi. (Ja se toimii. Katselin youtubesta tämän brittiläisen videoita, jossa hän antoi ohjeita kirjoittamisesta, ja alkoi heti kiinnostamaan minkälaisia kirjoja hän on kirjoitellut.)

Kuinka monella täällä on joku blogi, vlogi etc. Ja minkälainen? Missä? Miten vaikuttanut esim. Kirjanne haluttavuuteen?

Kuulostaa hieman absurdilta lähteä näin noviisina tekemään kirjoittamisesta jotakin facebook-sivua, jossa "mainostan" kirjaa, joka ei ole välttämättä edes lukemisen arvoinen. Ei ole kirjoittamisohjeita eikä edes muusaa, josta voisi laittaa inspiroiva kuvia niin kuin toinen noista briteistä. "Tässä pehmoleluni, muusani, kanssa kirjoittamassa ikkunan vieressä." Hit a Like!

Ps. Jos teillä on, kannattaa laittaa "tarkka sijainti" tänne, että voi käydä katsomassa. Kirjoittajilla kun on usein tarve seurata toisten samanhenkisten tekemisiä :)

5

498

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onmietitty

      Oon miettinyt blogia, mutta tuskin kirjoittaisin siihen mitään uutta. En haluaisi mikään ulkopuolinen tai oheistoiminta liikaa määrittää kirjoittamistani. Kirjoittamisen itsensä on riitettävä minulle.

    • 3Dblogpromoter

      Tässäpä hyvä kirjotaja sosiaalisessa mediassa media 3D blog
      http://www.thenew3d.website/category/pray2/
      Mutta pitää olla isompi screemi kuin älykänykkä että toimii ja kohtuulinen grafiikka kortti tietokoneessa.

    • MelkeinTyötönKynäri

      Olen suunnitellut kirjoittamista jo vuosikymmeniä, ja pitänyt blogia viisi vuotta. Blogini aihe ei ole kirjoittaminen, vaan blogi kertoo muista kokemuksistani ja ajatuksistani ja tekee sen juuri minun tyylilläni. Kirjoittamisesta kirjoittaminen tai niitä lukeminen olisi mielestäni erittäin tylsää. Toisaalta Tom Birdin videot ovat olleet upean inspiroivia. Mutta hän onkin yhtä paljon kirjoittamisen opettaja kuin kirjoittaja.

      Kirjoja olen oikeasti julkaissut (ensin omakustanteena, myöhemmin kustannussopimuksella) kaksi, ja yhden ilmaisen nettikirjan. Kaikki asiakirjoja - fiktio ei ole minun lajini. En viitsi antaa osoitetta tähän, mutta jos jotakuta kiinnostaisi, blogi löytyy termillä reilusuomi. Minulla on hautumassa ainakin kolme käsikirjoitusta, siis ihan alkuvaiheessaan, laatikollisina satunnaisia muistiinpanoja. Kuljetan melkein koko ajan pientä muistikirjaa mukanani, koska muuten moni ajatus unohtuu. Elin aikaisemmin hyvin säntillistä elämää, jolloin olisin pystynyt kirjoittamaan säännöllisesti aamuisin, oman työn ohella. Nyt työnhaku ja muu tosi kivakin tekeminen (puutarhan kunnostaminen ja rakennusten remontointi yms) on vienyt voimavaroja. En ole onnistunut luomaan uutta kirjoittamisrutiinia, ja ilman sitä tekstiä ei synny. Paitsi lyhyinä purskahduksina blogiin.

    • ParempikuinTolstoi

      Minäkin olen miettinyt samaa. Tuntuisi jotenkin vaikealta tehdä vielä kolmas työpäivä somen parissa. Ensin palkkatyö, sitten käsikirjoitus, sitten pitäisi vielä blogata. Varmaan jokin näkyvyys pitäisi olla kun kerran (kuten tälläkin palstalla on todettu moneen kertaan) nykyään kaikilla julkaiseilla kirjailijoille on jokin kytkös kustantajaan jo etukäteen. Onko kenelläkään ajatuksia?

    • nonblog

      Lähinnähän blogin on tarkoitus kertoa omista ajatuksista ja harrasteesta. Jos tykkää lukea (ja kaikki kirjoittajat kai tykkäävät??), niin ensimmäinen askel varmaan olisi jonkinlainen kirjablogin pitäminen. Jos fantasia on oma juttu, niin blogissahan voisi tehdä artikkelisarjan eri kansojen myyttisistä hahmoista, jos taas asiakirjallisuus niin alan uutisoinnin seuraaminen olisi se ydin.

      Suomalaisten kirjailijoiden blogit usein kertovat esiintymisistä, kohtaamisista ,ja toisten kirja-arvioista. Harvassa ovat ne jotka tosissaan somettavat ja kommentoivat (yhteiskunnallisia) asioita. Ulospäinsuuntautuvia on sisäänpäinlämpiävässä ammatissa vain vähän. Olen itsekin taipuvainen ajattelemaan, että parempi lukea kirjat kirjoina ilman että kirjailijan persoona värittää liikaa esim. kertojanäänen hahmottamista.

      Itse olen Goodreadsissa verkostoitunut, ja sitä kautta monen kirjailijan profiilia klikannut ja löytänyt noita blogeja vähän vahingossakin. Kaikki tosiaan sopivan etäisiä (poikkeuksena runoilijat).

      Omalta kohdaltani tuntuu, että minulla ei ole vielä ylimääräistä sanottavaa kirjoittamieni tekstien lisäksi. Paitsi täällä, palstoilla, vuorovaikutteisessa keskustelussa :D

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      198
      4666
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      274
      2750
    3. 134
      1707
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1401
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      203
      1357
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1124
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1077
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1057
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1051
    Aihe