Kun somalit? huutaa

ihanystävällisestikysyn

linja-autossa täyttä kurkkua, saako kuski puuttua siihen ilman rasismi syytöksiä. Jos kyseessä olis ollut suomalaiset hieman muistissa oli varmaan poistettu kyydistä. Mutta kun Somaliasta huutaa kurkku suorana lähes tyhjässä bussissa siihen puuttuu joku vanhempi mies jonka korvan juuressa huudettiin ja akat huutaa kahta kauheemmin. Ettekö te ymmärrä että Suomessa ei tarvitse huutaa suureen ääneen isojen ihmismassojen yli. Vai onko teillä heikko kuulo kaikilla?

45

1562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KokkariMarika

      Suosittelen yksityisautoilua, mikäli ihmisten välinen kanssakäyminen noin pahasti psyykeä rassaa.

      • eisuomalaisille

        Aika monella niistä onkin kärry, koska fatta kustantaa niille autokoulut, bensat ja autonkin.


    • KokkariMarika

      Olen viimeisen parin vuoden aikana kulkenut linja-autolla muistaakseni kolmesti. Jokaisella kerralla autossa on häiriköinyt kantasuomalainen mies humalassa ja/tai huumeissa, näistä ikävistä sattumuksista huolimatta en kuitenkaan ole vetänyt johtopäätöksiä, että jokainen suomalainen mies olisi öykkäröivä juoppo tai narkomaani.

      Sääli koko Lahden surkea joukkoliikenne, ihan mielellään sitä käyttäisi, jos se toimisi edes jokseenkin välttävästi.

    • kolöönnu

      Kyse oli kenestä vaan huutavasta. Siis voiko huutavan somalin poistaa kun huutavan suomalaisen voi. Keskustelu bussissa on eri asia kuin huutaminen. Aasialainen lapsensa kanssa ei huutanut. Siis onko kyse tavoista keskustella vai heikkokuuloisuudesta. Ihan vaan ystävällisesti, Suomessa ei tarvitse huutaa tullakseen kuulluksi.

    • Juusolahest

      Muuta pois Suomesta hissutelemasti Ennemmin istun bussilastillisen määrän ulkomaaLaisten kanssa kuin kaltaisesi.Suomi on my@s somaliaisten kotimaa ei sinun

      • oikaistaan

        Suurella osalla somaleita on pelkkä oleskelulupa, ei kansalaisuutta .


      • interarmacaritas

        Ratkaisuksi koko Eurooppaan : kaikki pelkillä oleskeluluvilla notkujat palautukseen rakentamaan Somaliaa !


    • hsssshissu

      Mikä on somaliainen? Edelleen ,keskustellessa ei tarvii huutaa. Jokainen huutaa ja toinen aina toistaan kovempaa että tulis kuulluksi ja kun ei enää kukaan pysty kovempaa huutamaan mitäs sitte, käy ku Somaliassa ym.ja puhuu sitten kädet ynnämuut?

    • minakorasisti

      Ei pustu huutama. Aani meni jai sine busiiin

    • KokkariMarika

      Niin, kyllä se on vaan juroimmankin korpijuntin, tai parkkiintuneimmankin lähiön tuulipuku-ukon päästettävä irti impivaara-utopiastaan. Se on 2010-luku nyt ja ihmiset eri taustoista elävät rinnakkain, sopeutukaa tai poistukaa urbaanista ympäristöstä. Ihan tiedoksi, Kekkonen on kuollut.

    • eurooppaa

      Niin kokkelimari, kun ihmiset eri taustoista elää keskenään ollaan sen verran sivistyneitä että ajatellaan muidenkin kuin itsensä hyvinvointia, ja siihen kuuluu sivistynyt käytös julkisilla paikoilla. Jos nyt mitään siitä ymmärrät.

      • KokkariMarika

        Sivistys ei ole mikään stabiili tai iäti muuttumaton asioiden tila, vaan täysin sidonnainen aikaan ja paikkaan. Esim. minun lapsuuteni Lahdessa linja-autossa istuttiin sanaakaan sanomatta, lattiaan tuijottaen. Vieraan kanssa kommunikoivaa pidettiin lähinnä hulluna tai humalaisena. Nykypäivän sivistynyt kaupunkilainen pitää tuollaista käytöstä junttina ja naurettavana. Sosiaalisuus ja avoin kommunikaatio on nykypäivää, koita kestää tai muumioidu menneistä vuosikymmenistä muistuttavaksi reliikiksi.


      • urba

        Kikkeliskokkelis


      • kommunikaat

        Edelleen, sitä sivistynyttä kommunikointia ei suoriteta huutamalla. Tai ehkä kokkelipiireissäsi?


      • KokkariMarika

        Älä viitsi nöyryyttää itseäsi tuollaisilla henkilökohtaisuuksiin käymisillä, osoitat vaan että et kykene järkevään dialogiin. Kommunikoinnin tempo ja intensiteetti vaihtelee suuresti kulttuureittain, siinä ei ole mitään ihmeellistä, eikä sillä myöskään ole tekemistä sivistyksen tai sivistymättömyyden kanssa. Ainoat huutajat julkisissa kulkuvälineissä joita olen kohdannut, ovat olleet suomalaisia päihdeongelmaisia tai avohoitopotilaita. Voiko tästä mielestäsi vetää johtopäätöksiä kotimaisesta kulttuurista tai kansan luonteenlaadusta?


    • Sompanssit-ulos

      Apinoilla oli nälkä, halusivat banaania, tarvitsisivat lyijyä.

    • voiraas

      No kokkeli et ole sitten vaan sattunut samaan bussiin huutavan somali kanssa. Kylläpäs sitä nyt ollaan niin ylemmyydentuntoisia että. Silläkö koitat vaientaa ne ,jotka eivät ole kanssasi samaa mieltä, tyypillistä toimintaa ,puuttuu enää rasisti-sanan esiin veto. Loppu.ja nyt seuraa maritädiltä viimeinen sana?

      • KokkariMarika

        En ole, mutta vaikka olisinkin, niin entä sitten? Mitä se todistaisi? Olen joskus sattunut samaan bussiin huutavan lahtelaisen kanssa ja samaan metrovaunuun huutavan lontoolaisen kanssa, minkälainen analyysi mielestäsi näiden tapahtumien pohjalta tulisi tehdä lahtelaisista ja lontoolaisista, näissä tapauksissa valkoihoisista miehistä?

        Se, että epälooginen ajatuksenjuoksusi ja paperin ohut argumentaatiosi ei mene läpi, ei tarkoita keskustelun vaientamista. Ja jos todella kuvittelet, että linja-autoissa huutaminen on somalialaisten geneettinen tai etninen erityispiirre olet rasisti, tällöin lienee täysin oikeutettua sinua myös sellaiseksi kutsua.


      • voivoicanna

        Ne huutajat nyt nähtävästi sattuivat olemaan somaleita ja kyse kai oli siitä saako huutavan somali poistaa bussista kun huutavan suomalaisen saa. Että kuka on sitten rasisti ja ketä kohtaan. Ja tulihan se R-sanakin sieltä ja tuttu kokkareylemmyys.


      • KokkariMarika
        voivoicanna kirjoitti:

        Ne huutajat nyt nähtävästi sattuivat olemaan somaleita ja kyse kai oli siitä saako huutavan somali poistaa bussista kun huutavan suomalaisen saa. Että kuka on sitten rasisti ja ketä kohtaan. Ja tulihan se R-sanakin sieltä ja tuttu kokkareylemmyys.

        Voi hyvä luoja. Miksi ei saisi? Eiköhän asiassa edetä täysin bussiyhtiön säännösten ja lain puitteissa.

        Mikä siinä rasisti-sanassa tökkii? Eikö ole melko loogista, että ilmeistä rasistia kutsutaan sillä termillä? Onhan se tietysti ikävä stigma, suuri osa pitää hieman yksinkertaisena jne

        Mutta eihän siinä, parempia vointeja ja mukava bussikyytejä vaan sinnekin.


    • Suvaitse

      Kehitysmaalaiset kommunikoi tuolla tavalla. Suvaitse.

    • SomppuKenneli

      Apinoille pitäisi olla omat wankkurit, joissa saisi mylviä ja sekoilla rauhassa.

    • Pirjolahdest

      Itse ihailen somaliaismiesten sosiaalisuutta ja energisyyttä.Olen seurustellut 3 somalimiehen kanssa ja en todellakaan halua suomalaista puhumatonta junttia rinnalleni.Nyt seukkaan gambialaismiehen kanssa ja yhtä ihana pakkaus hänin.Tutustukaa vieraisiin miehiin ja elämä aukeaa vielä näin viisikymppisenä kukkaan.

      • Hgfgjkj

        Se on kyllä elämää kun härkämäinen musta uros jyystää khat-päissään. Ikinä enää vaihda tuppikulliseen, viinalle haisevaan ja turvonneeseen suomi "mieheen"


      • KokkariMarika

        Vaikka yllä olevat viestit ihan puhdasta provoa ovatkin, niissä piilee myös totuus. Maahanmuuton vastustamisen motiivina toimii tietyn profiilin miehille juurikin pelko seksuaalisen vallan menetyksestä. Näiden miesten oma markkina-arvo pariutumismarkkinoilla on yleensä varsin heikko.


      • nigerialainen

        Etpä ole rasisti Pirjo.


    • Mahumetti

      Somalia on nykyisin turvallinen maa. Somalit takaisin sinne.

      Miten muuten pärjää se Suomessa koulutettu somaliakka sikäläisissä pressanvaalissa? Ilmeisesti jatkaa sukulaisineen täällä lorvimista, jos ei tule valituksi.

    • hetipoispoiss

      Somalit ovat suomen häpeä. Ne rumentavat katukuvan ja kaikki näkee, että ne ei ole suomalaisia,
      Niillä ei ole mitään käytöstapoja. Eikä ole muillakaan maahan tulijoilla mitään tapoja.
      Heti ylimääräiset pois suomesta.

    • eivaanpariisissa

      Että tällainen "keskustelu" yksinkertaisesta kysymyksestä. Turha sanoa että voi poistaa bussista, kun takataskusta voi Suomessa vetäistä rasismikortin.

      • KokkariMarika

        Kuinka tuo kortti käytännössä toimii? Mitä seuraamuksia bussifirmalle mahdollisesti seuraisi häiriökäyttäytyvän somalin poistamisesta, kun vieläpä muut matkustajat kuljettajan lisäksi kykenisivät vahvistamaan tapahtuneen? Aivan, ei yhtään mitään ja olen melko vakuuttunut, että tuollaista tapahtuu vuositasolla tässäkin kaupungissa. Olettaen nyt tietenkin, että kyse on oikeasta häiriökäytöksestä, eikä siitä, että katkeraa, kaunaista ja persaukista rasvanahkajunttia vituttaa väärän värinen kanssamatkustaja.


      • juupahuit

        Rasistiksi toimii käytännössä siten , että tietyn etnisen värin ym.omaavan henkilön toimiin ei uskalleta puuttua, ettei leimata rasistiksi. Siitä on haittaa myös maahanmuuttajille.


      • KokkariMarika

        Onko sinulle mitään näyttöä, että tällaista tapahtuu mittavissa määrin. Asiasta on takuulla tutkimusdataa, mikäli kyseessä on merkittävä yhteiskunnallinen ilmiö. Yksittäistapauksia nyt varmasti löytyy kyllä.


    • vvvveeaop

      Katkera , kaunainen, persaukinen =rasvanahkajuntti ? Mitä se nyt sitten tarkoittaakin? Mikä tieteellinen määritelmä, empiirinen tutkimus ? Kylläpä tulee rumaa puhetta kokkarelta kun vähän raaputtaa hienoa hipiää. Älä viitsi nöyryyttää itseäsi, kuten aiemmin täällä opastit.

      • KokkariMarika

        Minä en osoittanut tekstiäni tiettyyn henkilöön, toisin kuin sinä, tai joku muu nimimerkki, joka persoonaani käymällä yritti ylempänä puskea läpi köykäisiä argumenttejaan. Täysin eri asioista kyse siis. Se, että sivistää sekä kouluttaa itseään ja näkee maailmaa sen verran, että pystyy tarkkailemaan asioita ja ilmiöitä laajemmasta perspektiivistä ei tarkoita, että omaisi "hienon hipiän". Minä nimenomaan olen kasvanut ympäristössä, jossa useimmat elävät täysin laput silmillä. Ovat oman näköalattomuutensa ja sivistymättömyytensä vankeja, ja juuri sen kaltaisia puheenvuoroja tämäkin ketju on täynnä. Maailma on laaja ja valtavan mielenkiintoinen asia, vaikka se ei ehkä siltä vaikuta lähiöräkälän nurkkapöydästä putkinäkö päällä.


      • kilpailuvai

        Edelleen oletat, että toista mieltä kanssasi olevat ovat niitä"rasvanahkajuntteja","lähiöräkälässä istuvia putkinäköisiä". Alennat muita kirjoittajia rumilla sanoillasi, yrität saada heidät näyttämään ns. junteilta ja hiljentää heitä lyömällä heihin eri leimoja. Sillä tavoin se se nimittelyviha kivasti pulpahtaa pinnalle myös hienoja sanoja käyttävän "argumentoijan" pimeistä syövereistä. It's only skin deep .


      • KokkariMarika
        kilpailuvai kirjoitti:

        Edelleen oletat, että toista mieltä kanssasi olevat ovat niitä"rasvanahkajuntteja","lähiöräkälässä istuvia putkinäköisiä". Alennat muita kirjoittajia rumilla sanoillasi, yrität saada heidät näyttämään ns. junteilta ja hiljentää heitä lyömällä heihin eri leimoja. Sillä tavoin se se nimittelyviha kivasti pulpahtaa pinnalle myös hienoja sanoja käyttävän "argumentoijan" pimeistä syövereistä. It's only skin deep .

        En oleta. Esim. Jussi Halla-Aho on rasvanahkajuntin vastakohta, hän on suorastaan antikansanomainen. Olen jyrkästi hänen retoriikkaansa sekä ideologiaansa vastaan. Tällä foorumilla argumentointi on tuota lähiöräkälä-tasoa. Myös hommafoorumille kirjoittaa akateemisia ja älykkäitä fasisteja ja rasisteja. Ovatko he tyhmiä juntteja? Eivät. Onko heidän edustamansa ideologia väärä ja vaarallinen? Kyllä

        Harmi, että lyöt kerta toisensa perään kirveesi kiveen hyökkäyksiesi kanssa.

        Hyvää viikonlopun jatkoa
        Marika


      • raaputusta

        Sinähän se "hyökkäilet" ja pyörittelet sanomaasi. Miksi sitten kirjoittelet tänne kun täällä on vain sanomaasi lähiöräkälä tyyliä , edustat siis itsekin sitä, vai kenties luulet nostavasi palstan tasoa . En käytä kirvestä kuin kesämökillä puuhun. Sinulla sen sijaan leimakirves heiluu oikein olan takaa. Taidanpa lähteä Lontooseen lähiöräkälään ts. pubiin.


      • KokkariMarika
        raaputusta kirjoitti:

        Sinähän se "hyökkäilet" ja pyörittelet sanomaasi. Miksi sitten kirjoittelet tänne kun täällä on vain sanomaasi lähiöräkälä tyyliä , edustat siis itsekin sitä, vai kenties luulet nostavasi palstan tasoa . En käytä kirvestä kuin kesämökillä puuhun. Sinulla sen sijaan leimakirves heiluu oikein olan takaa. Taidanpa lähteä Lontooseen lähiöräkälään ts. pubiin.

        Lienee täysin ilmeistä, että nostan tasoa. Suurin osa teistä on ihan apukoulu-tasoa, mitä tulee kirjoittamiseen ja argumentointiin


    • apinat.huutaa

      Apinoiden kommunikointiin kuuluu huutaminen. Se on niille luontaista.

    • Huutomerkillinen

      Mitäs ne sanoivat ?

    • pipakireelläkö

      Tädillä on sivistynyt argumentointi joka muuttuu rumiksi sanoiksi kanssaihmisistä heti kun alkaa keittää yli, ei järin ylevää argumentointia;-) sittenkään.

    • eisomaleille

      Jokaiselta somalilta täytyisi kieltää bussiin astuminen. Läpsytelköön vaan sandaaleillaan, ja mieluiten takaisin sinne mistä ovat tulleetkin.

    • Anonyymi

      oisko heitä syyttelyn kohteeks vaikeilta alueilta tänne tahdottu ettei näy omat viat

    • Anonyymi

      Olisi ihan hauska tietää onko toi huutaminen joku kulttuurijuttu. Isompi somaliporukka kun on kasassa niin keskustelevat niin että kaikki huutaa toisilleen kilpaa ja puhuvat samaan aikaan. Minun mielestä ne ei edes tapellu näissä mitä nähnyt. Tosi hauskan näköistä ja meluisaa. Jos on ihan neuvottelukeskustelua niin miten lie ymmärtävät toisen sanomiset kun kaikki huutaa samaan aikaan.

      • Anonyymi

        Nykyään kaikenmaailman somalit päättää ketk saa tehdä töitä Suomessa.

        Suomalaisetkin rääkyy kuin marakatit.


    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5078
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe