LUVATON WC

Jenniellinora

Puheenjohtajan liikehuoneistossa luvaton wc , joka tukkiknut viemäriä 15 vuotta. Taloyhtiö maksanut kaikki viemäriavaukset. Isännöitsijä asennutti vessanpyttyyn sähkötoimisen silppurin, taloyhtiö maksoi ja rakennustarkastaja antoi luvan. Onke se vessa nyt sitten luvallinen? Huoneistossa on myös toinen alkuperäinen luvallinen wc. Huoneistossa toiminut ennen kauppa. Maito-ja lihakylmiön koneet poistettu ja tehty toimistohuone n.30m2. Koska huoneessa ei ole mitään lämmitystä, isännöitsijä liittänyt huoneen taloyhtiön lämmitysverkkoon. Vesipatterin ja työt maksoi taloyhtiö. Rakennustarkastaja antoi tähänkin luvan. Onko tälläinen muutostyö luvallinen ? Pitäisikö remonteista löytyä jokin hallituksen pöytäkirja. Vastuuvapaus myönnetty kun ei näistä remonteista silloin mitään tiedetty. Voiko asialle enää jälkeenpäin tehdä mitään?

1

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ExOsakas

      Yleensä osakas maksaa itse huoneistonsa muutostyöt ja jo ennen nykyistä as oy -lakia, isommista muutoksista ja käyttötarkoituksen muutoksista piti olla yhtiön hyväksyntä ja kait ne johonkin pitäis myös kirjata. Niillä voi olla jopa vaikutusta vastikkeen määräytymiseen esim. jos varastotilaa muutetaan asuinkäyttöön, m2 vastike muuttuu jos varastoilla eri m2 vastike. Lisätyt vessat ymv. viritykset pitää lähtökohtaisesti kirjata huoneiston is-todistukseen tyyliin, että asukas tehnyt lisävessan ja vastaa sen kunnossapidosta ja sen mahdollisesti aiheuttamista kustannuksista.

      Näissä voi toki tapahtua ylilyöntejäkin. Meille kävi seuraavasti.

      Ostimme kt:sta varastotilan johon kuului mm. wc. Kulku wc:n oli taloyhtiön käytävän kautta mutta wc oli kirjattu kuuluvaksi tähän varastoon. Silloisen yhtiön hallituksen ja isännöitsijän luvalla (valitettavasti vain suullinen lupa) ovi muurattiin umpeen ja uusi ovi tehtiin varastosta suoraan vessaan (me maksoimme).

      Pari vuotta sitten kun lähdimme myymään varastoa, löysimme is-todistuksesta merkinnän, jossa luki jotenkin näin... Osakas on itse tehnyt isoja muutoksia wc:n mm. vaihtanut käyntioven paikan. Jatkossa osakas vastaa itse kaikista wc:n liittyvistä huolto- ja kunnossapitotöistä ja kustannuksista. Merkinnän teki senhetkinen isännöitsijä eikä suoistunut sitä muuttamaan.

      Emme ehtineet lähteä itse asiaa oikaiseen ja selvitimme merkinnän historian uudelle ostajalle. Toivottavasti on oikaissut asian.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8256
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe