Jopa oli taas valehtelua kerrakseen keskipohjanmaa lehden Östermannin kolumni kirjoituksessa.
Tänä vuonna on kuollut enemmän ihmisiä, kuin syntynyt vauvoja.
Katsokaapa kuolin ilmoitusten syntymä aikoja. Yli 98% on kuolleista on sitä sukupolvea, joka on tehnyt raskaan ja uuvuttavan työuran elämässään ja ovat eläkkeellä.
Poliitikkojen ja päättäjien suhtautuminen eläkkeen saajiin on, että veronmaksajat maksavat joka ikisen sentin eläkkeen saajan eläkkeestä.
He eivät myöskään huomioi millään tavoin niitä eläkeläisiä, jotka kuolevat 1-10 vuoden kuluttua eläkkeelle jäätyään ja osa kuolee ennen eläkkeelle pääsyä.
Työaläkettä saava on itse maksanut eläkkeensä ja hänelle maksetaan eläkettä niistä varoista, jotka häneltä on eläkemaksuina palkasta pidätetty.
Lopettakaa sitten se palkansaajan eläkemaksujen pidättäminen, jos syyllistätte työeläkettä saavia siitä, että veronmaksajat maksavat hänen eläkkeensä, eivät veronmaksajat maksa, vaan se eläke yhtiö, jolle eläkemaksuja on palkasta maksettu.
Jos eläkkeen maksajana on KELA, niin silloin eläke on veronmaksajien maksama, ei muuten.
Näiden poliiitkkojen ja päättäjien, jotka meuhkaavat, että työeläke on veronmaksajien varoilla maksettua, saavat itse palkkaa ja eläkettä, joka on veronmaksajien rahoilla maksettua.
Mihin eläkeyhtiöt työeläkeläisten varat ovat kadottaneet, eivät ne ole veronmaksajien rahoja, vaan työläisten maksamia ja heidän palkasta pidätettyjä varoja heidän eläkkeensä maksuun ja eläkeyhtiöiden johtajat nostavat hävyttömän suuria summia palkkaa ja korvauksia työläisiltä pidätetyistä eläkemaksuista.
Ei yksikään kansanedustaja tai päättäjä ole maininnut yhtään mitään siitä asiasta, että kuinka paljon työeläkeläisen maksamasta eläkkeestä jää maksamatta, kun 25-40 vuotta työelämässä ollut kuoleekin 1 vuoden kuluttua eläkkelle jäätyään.
Puhutaan yli sadasta tuhannesta eurosta, joka jää eläkkeen saajalta saamatta ja myös hänen perillisiltään ja eläkeyhtiö saa maksetut eläkevarat lahjana.
Ei tarvitse maksaa edes perintöveroa, kuten kuolleen omaiset peritessään omaisuutta.
Kuka maksaa eläkkeemme, ihmeteltiin...
17
260
Vastaukset
- laaja-tutkimus
Siirry sinäkin ensimmäseen aloitukseen.
http://keskustelu.suomi24.fi/t/14927383/kd--po-huolissaan-pienesta-syntyvyydesta - quiseppeaprikoi
Ei kuolleet ole enään eläkkeellä ja töissäkäyvät maksavat eläkkeet aina vanhemmalle sukupolvelle. ........ Syntyvyys on laskennut ja se on tosi........en tiiä pihtaako naiset vehettänä enemmän vaiko miehet ei enään uskalla ruikata sisään kun yhteiskunnan rahankeruuorganisaatio on heti rahapussilla.....
- tulevasukupolvi
Työeläkejärjestelmä on alkujaan perustunut sille, että työnantaja maksaa osan palkasta eläkevakuutusmaksuna yhtiölle, joka sijoittaa rahat ja maksaa sitten tulevaisuudessa eläkkeinä. Siis lähtökohtaisesti jokaisen ansaitsema eläke on omaa palkkaa - ei siis mitään sosiaaliavustusta.
Kun 90-luvulla alettiin periä eläkevakuutusmaksua, se merkitsi se oli itse asiassa palkanalennus.
Eläkevakuutusyhtiö laskee eläkevakuutusmaksun kokonaisuudessaan jokaisesta vakuutetusta ja laskuttaa sen palkanmaksajalta vuosilaskelmassa. Se on brutto-luku. Palkansaajan maksu menee siis työnantajalle, joka sitä tilitä, kuten esim. ay-jäsenmaksuja. Työnantaja maksaa koko maksun esim. 4:ssä erässä vuoden aikana ennakkomaksuina ja kerran vuodessa täsmäytetään tarkan maksun kanssa. Eläk.keet ei siten perustu työntekijöiden maksuihin, vaan työnantajamaksuun.
Eläkemaksut ovat hyvin riittäneet eläkkeisiin, koska niiden rahastoitu pääoma on kasvanut koko ajan ja ylittää jo 200 miljardia. On väärä tieto, että veronmaksajat joutuvat maksamaan eläkkeitä.
Ne on itse ansaittu ja itse asiasta osa niitä on jätetty koko ajan tuleville sukupolville. - pilluviidakko
Monenlaista eläkejuttua.
Syyskuussa 1939 perustettiin kansanhuoltoministeriö, jonka tehtävänä oli huolehtia toimeentulon turvaamisesta ja talouselämän säännöstelyyn kuuluvista tehtävistä.
Kansanhuoltoministeriön avuksi perustettiin kansanhuoltolautakuntia.
Kaatuneiden omaisten ja haavoittumisen tai sairauden takia invalidiksi jääneiden lakimääräisenä turvana oli vuonna 1938 annettu laki korvauksen suorittamisesta sotapalveluksessa aiheutuneen ruumiinvamman tai sairauden johdosta.
Vuoden 1941 alussa annettiin uusi sotatapaturmalaki, johon oli koottu korvauksia koskeneita periaatteita ja selvennettiin käsitteitä. Lisäksi oikeutettiin työhön kykenevä korvauksen saaja saamaan työhuoltona voimiaan ja kykyjään vastaavaa työtä. Vuonna 1941 päätettiin myös ylimääräisten eläkkeiden myöntämisestä kansalaissodassa vuonna 1918 ns. punaisten puolella haavoittuneille ja vuonna 1943 kansalaissodan johdosta leskiksi jääneille. Vuonna 1943 ryhdyttiin maksamaan ylimääräisiä eläkkeitä myös kansalaissodan rintamamiehille.
SAK:n ja STK:n vuonna 1940 solmima tammikuun kihlaus, jossa työntekijä- ja työnantajajärjestöt päättivät luoda keskinäiset neuvottelusuhteet, johti siihen, että erilaiset kansalaisten omat järjestöt saattoivat osallistua yhdessä valtion säännöstelyyn.
1962 alkoi työeläkelaki
Suomen lakisääteinen eläkejärjestelmä koostuu ansiotyöstä ja yrittäjätoiminnasta kertyvästä työeläkkeestä ja vähimmäisturvan takaavasta kansaneläkkeestä sekä takuueläkkeestä.
Lakisääteiset eläkkeet turvaavat toimeentulon vanhuuden, työkyvyttömyyden ja perheenhuoltajan kuoleman varalta. Eläke on haettava etuisuus ja eläkkeet ovat verotettavaa tuloa.
Työeläketurvan keskeiset periaatteet
Ansaintaperiaate
Etuusperusteisuus
Koskemattomuusperiaate
Turvaavuusperiaate
Indeksilauseke
Katottomuus
Viimeisen laitoksen periaate
Paskalaki jossa ei ole eläkekattoa, eläkejärjestelmä suosii suurituloisia vaikka siinä mallissa sanotaan, että eläkeläisillä on yteisvastuu.
Tieytysti eläkettä voidaan pitää saavutettuna etuna, johon ei saa koskea. Mutta onhan nuorempien "saavutettuihin etuihin" koskettu jo monta kertaa alentamalla jo ansaittuja eläkkeitä elinaikakertoimilla, muuttamalla tulevaa kertymää ja nostamalla eläkeikää.
No paskaako tätä jauhaa herat pitävät aina puolensa. - Lyytimummo
Lainaus: Työaläkettä saava on itse maksanut eläkkeensä ja hänelle maksetaan eläkettä niistä varoista, jotka häneltä on eläkemaksuina palkasta pidätetty.
Tämä totta vain osittain. Palkasta pidätetty eläkemaksu riittää vain noin kolmasosaan eläkkeen määrästä, Nyt töissä olevat maksavat leijonanosan.- tulevasukupolvi2
Huomaa, että palkasta peritty eläkemaksu ei ole koko maksu. Eläkemaksu on työnantajamaksu, jonka maksamisesta vastaa siis työnantaja. Hyvin ne rahat ovat riittäneet. Siitä on todisteena se, että eläkerahastot ovat kasvaneet jatkuvasti ja ovat nyt yli 200 miljardia. On väärää puhetta, että töissäolevat maksavat eläkkeet. Töissäolevien eläkemaksuilla maksetaan kun ne on sijoitttu, aikanaan heidän eläkkeensä.
- Lyytimummo
tulevasukupolvi2 kirjoitti:
Huomaa, että palkasta peritty eläkemaksu ei ole koko maksu. Eläkemaksu on työnantajamaksu, jonka maksamisesta vastaa siis työnantaja. Hyvin ne rahat ovat riittäneet. Siitä on todisteena se, että eläkerahastot ovat kasvaneet jatkuvasti ja ovat nyt yli 200 miljardia. On väärää puhetta, että töissäolevat maksavat eläkkeet. Töissäolevien eläkemaksuilla maksetaan kun ne on sijoitttu, aikanaan heidän eläkkeensä.
Ensi vuonna tullaan tilanteeseen jossa eläkerahastoja aletaan syömään.
Vaikka taloustilanne paranee paljonkin, palkannauttijoita suhteessa eläkeläisiin ja työttömiin on liian vähän. - tulevasukupolvi3
Rahastot ovat kertyneet eläkevakuutusmaksuista ja niiden sijoituksista. Tähän koko homma perustuu. Esim. viime vuonna eläkkeisiin oli siis käytössä rahastot uudet maksut. Siis n. 180 miljardia 25 miljardia = 205 miljardia. Eläkkeitä maksettiin 26 miljardia, mutta koska rahastot tuottivat n. 10 miljardia, on tänä vuonna käyttössä rahastot n. 190 miljardia ja uudet maksut n. 25 miljardia. Luvut ei ole ihan tarkkoja, en viitsi tarkistaa. Mutta tähdennän, että myös ne rahastot ovat eläkevaroja ja tarkoitetut eläkkeiden maksuun. Ei ne ole mitään eläkeyhtiöiden omia rahoja, joiden arvoja pitää nostaa vuosi vuodelta maailman tappiin. Pääasia on että kokonaispotti ei vähäne. Kokonaispotti on rahastot uudet maksut. Jotka tulevat tänä vuonna olemaan yli 220 miljardia ! Ei perustu tosiasioihin, että rahat eivät riitä.
- MaksettuOn
Onhan ne eläkkeet peritty palkasta.
- Pisarameressäon
Se summa mitä siitä on kertynyt, ei riitä mihinkään!
- tulevasukupolvi3
Vuonna 2016 eläkemenot oli 26 miljardia ja niihen kerätyt rahat 25 miljardia. Joten ei ne riittäneet. Mutta eläkerahastojen tuotot oli 10 miljardia, joten rahastojen lisäystä tuli 9 miljardia. Tämän vuoden aikana rahastot ovat edelleen kasvaneet monella miljardilla, joten kyllä ne rahat riittää. Edellytyksenä on tietysti se, että sijoitustuotot pysyvät hyvällä tasolla.
- eläke-turva
Paskan jauhantaa tällä menolla joudutaan eläkevakuutuksia nostamaan tulevaisuudessa 38%:iin.
Eläkeläiset kuten minäkin!!!
Tosiasi on, että pienet eläkkeet ovat jääneet suurten eläkkeiden “jalkoihin”, pitää oikaista ja muuttaa työeläkkeet nimensä mukaisiksi. Nyt meillä käytetään ansioon sidotuista eläkkeistä nimeä työeläke.
Ensin pitää määritellä mitä on perustyö jolla työeläkettä ansaitaan ilman erilaisia lisiä, kuten “vastuu”, asema, nimitykset, virka, koulutus ja kaikki muut erilaiset palkan liitännäiset. Perustyön palkkaa voisi olla esim. se palkanosa minkä ammattikoulun käynyt pätevä, ahkera ja tunnollinen työntekijä voi ammatissaan ansaita. Työssäolo aikana suotakoon ihmisille mahdollisuus ansaita erilaisia “kylkiäisiä” lisiä, mutta kun jäädään eläkkeelle, pitäisi toteutua tasa-arvo, eikä enää tarvitsisi maksaa eläkkeellä oleville näitä erilaisia työn “kannustuslisiä”, vaan ainoastaan työllä ansaittua työeläkettä.
Eriarvoisuuden yhteiskunnassa huomaa siitä, että tuskin löytyy eläkeläistä jolla on sama eläke kuin jollakin toisella eläkeläisellä.
Pitää myös muistaa, että työntekijöiden aikaansaamaa tulosta jaetaan epämääräisillä ihmisten kehittämillä mittaustavoilla, joilla ei ole mitään tekemistä oikeudenmukaisen palkan kanssa, mutta ne vaikuttavat eläkkeen suuruuteen. Näitä mittareita ei enää tule soveltaa eläkkeelle pääsyn jälkeen.
Työsuhteen päätyttyä alkaa eläkesuhde.
Eläkekatto olisi tällä hetkellä se millä eläkkeitä voidaan tasapuolistaa. - eläke-turva
Miksi maksaa korkeita eläkkeitä, kun siihen ei ole mitään oikeudenmukaisia perusteita.
Raskaissa, uuvuttavissa ja vaativissa työtehtävissä työskentelevät eivät useinkaan ehdi edes nauttia eläkkeistään vaan sairastuvat ja siirtyvät paikkaan josta ei ole paluuta. Heidän maksamansa eläkemaksut jäävät sinne yhteiseen kassaan josta isotkin eläkkeet maksetaan. Elämässä “helpolla” päässeethän elävät paljon pitempään. Eikä voi tässä erilaisten verojen luvatussa maassa ajatella, että kun olen maksanut isompia eläkemaksuja niin minun pitää saada suurempaa eläkettä.
Yhteiskuntaa pitää pystyssä työtä tekevät ihmiset.
Isoja eläkkeitä ei ole ansaittu vaikka jotkut sanovat uhranneensa niiden eteen.
Progressiivista verotusta on ajettu alas ja siitä ovat hyötyneet suurituloiset eläkeläiset. Verotusta on siirretty kunnallisveroon, arvonlisäveroon, sekä lukuisiin erilaisiin piiloveroihin esim. sairastaminen ja vanhuus maksaa yhä enemmän. Maksumiehiä ovat pienituloiset, joita tämä systeemi kaikkein eniten suhteellisesti rankaisee. - eläke-turva
Lopuksi esim
Eläkekatto tai eläke minimi vähintään 1000 euroa kuukaudessa.
Mistä rahat?
Isot eläkkeet yli 2500 euroa kuussa leikattava. Isolla eläkkeellä olevat eivät menetä mitään, koska työeläkkeet saisivat sisältää ainoastaan “oikeaa” työeläkettä, eikä enää työelämässä saavutettuja “etuja”. - eläke-vaari
Eläkekarttuma
Lueskelin ihmisten mielipiteitä eläkeasioista, näistä mielipiteistä ilmeni, ettei raskaissa ja rasittavissa tehtävissä työskennelleet jaksa enää yli 60 vuotisina jatkaa työelämässä sairauksien ja raskaantyön uuvuttamina. Yli 63 vuotisille nostettiin eläke karttumaa 4,5%:iin. Tämä tarkoittanee sitä, että hyväpalkkaisille helpoissa ja kevyissä työtehtävissä oleville annettiin mahdollisuus kartuttaa ylisuuria eläkkeitä.
68v.-63v.=5v 5x4,5%=22,5%.
Tämä on muotoiltu sananparteen, ikä antaa bonusta eläkkeeseenkin. Eläkekarttuma oli 3 kertaa suurempi kuin alle 53 vuotisilla. Viidellä työ vuodella kartutetaan viisitoista työ vuotta. Tosi työelämässä asia on juuri päinvastoin, raskas työvuosi vastaa kevyttä kolmea työvuotta.
Tämän asian ovat päättäneet ja ajaneet läpi juuri he, jotka siitä hyötyvät ylisuurina eläkkeinä.
Eihän rahat riitä pienien eläkkeiden korottamiseen siellä missä on tehty raskasta työtä ja elinaika on lyhyempi kuin hyttysellä.- bulleero
Vanhaa tietoa , muttui v 2017 eläkeuudistuksessa . Eläke nousee 53-54 syntyneille 63 ikävuoden jälkeen 1,5 % ( eläke x 0,4 % /kk )
- fjalle_vallisaari
eiköhän ne elintavat ja geenit vaikuta enemmän kuin raskaat työt
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Moikka rakas
Oon miettinyt meidän välistä yhteyttä viime aikoina. En ihan osaa pukea sanoiksi, mitä kaikkea tunnen, mutta halusin vaa6517003Mitä tapahtunut
Poliiseja monta autoa+panssariauto Porista kpäähän päin tänään klo n.20 kuka hurjistunut ?414734HS: Kuka vielä uskaltaa mennä sairaalan ensiapuun?
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000011212025.html Tässä on hyvin ajankohtainen mielipidekirjoitus koskien Malmin sairaa2982676- 1401969
Ökyrikas Kurkilahti mussuttaa veroistaan
Pakeni aikoinaan veroja Portugaliin mutta joutui palaamaan takaisin kun Suomi teki verotussopimuksen Portugalin kanssa.1321579Yhdysvalloissa työllisyys paranee, Suomessa työttömyys kasvaa, missä vika?
Miten tämä on mahdollista että 177 000 uutta työllistä tuli USAssa yhdessä kuukaudessa, vaikka Trump on ruorissa? Orpon3961512- 161449
Jos tämän vaan sulkee ja avaa 5 vuoden päästä
Täällä on luultavasti edelleen näitä ihan samoja juttuja. On kuin kauniit ja rohkeat samat jutut junnaa. Heips. 👋🏻 E101293Lakea konkurssiin. Asukkaat menettävät asuntonsa
Kuntarahoitus on tänään jättänyt konkurssihakemuksen lakean kaikista kiinteistö osakeyhtiöistä. Kassa on tyhjä, kaikki201194mahdollista, että olet ollut iltavuorossa
Ja kotiin päästyäsi tulit palstalle etsimään merkkiä minusta, jos kaipaat yhtään minua niin kuin minä sinua Ei mennyt k101109