Kinnusen valtakunnassa tapahtuu

karmeakokemuslapselle

Isä ja sijaisveli tuomittiin sijaislapsen hyväksikäytöstä – kyseessä kokenut sijaisperhe, piina kesti kolme vuotta
Rikos Julkaistu 15.07.2017 13:20

Pitkäaikaisen sijaisperheen isä ja sijaisveli tuomittiin eilen tekoaikaan 6–9-vuotiaan sijaislapsen hyväksikäytöstä Keski-Suomen käräjäoikeudessa.
Hyväksikäyttö kesti oikeuden mukaan noin kolme vuotta perheen kodissa. Perhe kertoi toimineensa sijaisvanhempina noin 20 vuotta, ja sijaislapsia oli ollut hoidossa lähes 20. Tyttö oli sijoitettu heille kiireellisesti.
23-vuotias, tekoaikaan alaikäinen sijaisveli oli oikeuden mukaan sukupuoliyhteydessä tytön kanssa useita kertoja. Oikeuden mukaan veli sai lapsen ottamaan sukupuolielimen suuhunsa. Tyttö kertoi, että tekoja tapahtui kodin lisäksi myös ulkosaunalla ja rikkinäisessä peltoautossa.
Poika huijasi lasta käskemällä tätä sulkemaan silmänsä ja väittämällä, että pyydettyjen tekojen kohteena olisi pehmolelu, tuomiossa kerrotaan. Lisäksi poika yritti oikeuden mukaan kerran olla lapsen kanssa sukupuoliyhteydessä leikkimajassa, mutta tämä ei onnistunut.
Tyttö pelkäsi joutuvansa kauas vanhemmistaan
Oikeuden mukaan reilun vuoden päästä veljen hyväksikäytön alettua myös sijaisisä alkoi hyväksikäyttää tyttöä.
62-vuotias mies oli oikeuden mukaan nuollut tyttöä useita kertoja yöllä, kun tämä oli nukkumassa. Tyttö kertoi, että tätä oli jatkunut ehkä kerran viikossa siihen saakka, kunnes hän pääsi pois sijaisperheestä.
Tyttö ei aluksi uskaltanut kertoa asioista, koska pelkäsi joutuvansa toiseen sijaisperheeseen vielä kauemmas vanhemmistaan niin, ettei näkisi vanhempiaan juuri koskaan. Kun asia tuli ilmi, oikeus uskoi tytön loogisena, johdonmukaisena ja keskeiseltä sisällöltä muuttumattomana pysynyttä kertomusta.
Oikeuden mukaan miesten syyllisyydestä ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä. Se otti huomioon, että teot olivat omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa lapselle, joka oli kokenut luottamusta sijaisisäänsä ja -veljeään kohtaan. Lisäksi lapsi oli erityisen riippuvaisessa asemassa sijaisisäänsä.
Veli tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuoden ja 4 kuukauden ehdolliseen. 62-vuotias sijaisisä tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen sekä 80 tunniksi yhdyskuntapalveluun. Molemmat miehet määrättiin korvaamaan tytölle 8 000 euroa, eli yhteensä 16 000 euroa.
Miehet kiistivät syytteet.

27

3958

    Vastaukset

    • hyihelvetti

      Kaikenlaisiin paikkoihin viattomia lapsia sijoitetaan, missä päin Viitasaarta tämä tapahtunut?

    • ei-suojelua

      Tollaisten äijien naamat pitää laittaa lehteen etusivule ja pyhänä kirkon jalkapuuhun.

    • hyihelvetti

      Jaa, onko oikein "palkittu" sijaisperhe! Lehdessä ja mediassa paistatellaan "hyväntekijöinä". Luulen, että ainoa kärsinyt on lapsi/lapset! Kyllä äijien nimet esille ja miehet jalkapuuhun. Ei helvetissä lapsia enää tällaisiin paikkoihin!

    • kauheuksien.kauheus

      Kyllä tuollaisilta sairailta nuolijoilta pitäisi ottaa lapset pois hoidosta ja passitaa mielisairaalaan.

    • panisgusaiz

      Uhrin kannalta asialla revittely on tietenkin kiusallista ja jopa vahingollista.Oleellista onkin se miten kaupungin valvonta on toiminut.Kuka tai ketkä ovat olleet vastuussa sijoituspaikan valvonnasta.Kuka kantaa vastuun? Olisi varmaan kaupunginjohtajallakin töitä!

    • Sikoja

      Tuomiot ovat Suomessa näin raaoista teoista liian pieniä. Tässäkin tapauksessa on lapsen luottamuksesta kyse. Jo kovia kokenut aiemmin ja joutuu vielä tälläiseen paskasakkiin. Viitasaarella ja lähiseudulla ei ole kuin muutama 20vuotta toiminut lasten sijoitusperhe,?

    • tthgjm6

      Eihän Viitasaarella montakaan sijaisperhettä ole. Keitä nämä lapsiinsekaantuja rikolliset ovat? Ei liene vaikea arvata...

      • Kumpumäenpvy

        Nimet näkyy olevan netissä, kun oikein osaa hakea. Näköjään isänmaallista porukkaa,mitenkähän tuo tuomio vaikuttaa sotilasarvoon...


      • Tarkkanapitääolla

        Mihin sotilasarvoon? En usko tällä miehellä on mitään sotilaallisia ansioita? Oletkohan oikeassa henkilössä?


      • Lippakieli

        Siis otsikoksi : Isä ja sijaisveli tuomittiin sijaislapsen hyväksikäytöstä?


      • Etsivä.löytää

        Laita ensin hakuun murha.info, sitten löytyy.


      • Anonyymi
        Lippakieli kirjoitti:

        Siis otsikoksi : Isä ja sijaisveli tuomittiin sijaislapsen hyväksikäytöstä?

        Se on todella häpeällistä että tällaisia lapsen hyväksikäyttäjiä on sivistyneessä yhteiskunnassa-hyi!


    • yliastujankomennossa

      Samaan häpeäpaaluun pitää sitoa ne viranhaltijat ja virkamiehet jotka ovat tällaista sallineet vuosien ajan.On tainnut rohkeus pettää kun olisi pitänyt kavereita polttaa.Hyvävelijärjemstelmän lonkerot ovat levinneet kuin syöpä eikä siellä jonkun asiakasparan kohtelu paina mitään.

      • JompLau

        Hyvävelijärjestelmä raadollisimmillaan.


    • kaikkirahanvuoksi

      Sama sijoituspaikka, joka oikein korkeimmalta taholta palkittu ja kaupungin kaiken maailman tuet nostanut. Ja oliko sijaisperheen rouva joku viitasaaren Valma vielä, mikä suuri kunnia. Sokea on akka ollut vai varmaankin rahanhimossa silmänsä ummistanut kun ei mitenkään ole reagoinut.Kyllä tässä on vuosien ajan moni katsonut sormiensa läpi. Lapsiparat mihin kauhujen taloon ovat joutuneet.

    • ei.hyssytellä

      Sitoutumaton, kepulainen paikallislehti vaikenee koko jutusta. Nyt ei taida olla tiettyjen ihmisten jahti menossa, kun ollaan hyshys. Tämä juttu on niin paha, että olisi aiheellista kirjoittaa. Minusta puolustuskyvyttömiin lapsiin kohdistuneet rikokset ovat kaikista raadollisimpia ja ne pitäisi tuomita kaikista kovimmilla tuomioilla. Viitasaari on pikku paikka, ja puskaradio tietää ketkä ovat tämän törkeyden takana.

    • pakkohoitoon

      Huoltsikalla käydessäni joku Savosta-, ilmeisesti Keiteleeltä tai Vesannolta kotoisin oleva henkilö puhui jostain pienehköstä Viitasaaren nuolija miehestä. Juku paikallinen saattaa tietää, et onko Viitasaarella joku tällaiset vähäiset tuntomerkit täyttävä mies joka olisi syyllistynyt mainitunlaiseen rikokseen? Näin maallikkona ajattelen että miksi tällaisten rikollisten nimiä ei nosteta reilusti kansan tietoisuuteen? Tietäisi lapsia varoittaa mahdollisesta vaarasta...

    • totuusesiinheti

      Ei sanota eikä mainita kun sattuu kuulumaan ns.parempiin piireihin.Viranomaisten ja viranhaltijoiden on paljon kivempaa jahdata mielestään epämiellyttäviä rivikuntalaisia kuin tosi törkeitä rikollisia jotka kuuluvat eliittiin.Seutu ei puhu eikä pukahda koska joutuisi penkomaan hyvävelijärjestelmän lonkeroita.

      • Tiedäthän

        Arviosi osui kohdalleen. Seutu on hyvävelimiesten ja - naisten hyppysissä ja perhe on ollut tämän joukkion mielestä niiin ihanan asiantunteva. Mutta ei unohdeta sitä, että vastaavat viranhaltijat ovat valvontavelvollisia ostettujen palvelujen osalta. Ai niin, mutta Isoin Hyvä Veli suojelee.


      • BoyBoy2

        Tämä on hyvin tiedostettu Viitasaarella ja koko maakunnassa.


    • aikakultaamuistot

      Viitasaare poliisista on nuoruuden kuva. Sikaimaisista sikamaisin elukka-joukko. Olin joutunut putkaan jostain epäilyistä koska en ihan ollut uskonpuhdaspulmunen, ja kiistin ehdottomasti epäilyn mikä minuun kohdistui. Poliisi piti ilman ruokaa kaksi vrk putkassa , onnistuin rikkomaan turvaikkunan saappaalla hakkaamalla, mutta päätin yöllä että jos sama poliisi avaa oven aamulla niin syöksyn kimppuun ja revin silmät päästä ja upotan sormet kurkkuun ja nyvin henkitorven esiin jotta ymmärtäää tehneensä väärin. Mutta oven avasikin nuori poliisiharjoittelija, Ilkka oli nimi, sanoi että oli väärinkäsitys ja päästi pois. Tälläkin hetkellä jos näkisin sen poliisin joka teki mulle sen, tappaisin sen paljain käsin, en epäröisi hetkeäkään. Toivottavasti se on jo kuollut, siitä on jo aikaa. Mutta summa summaarum, tänään asiat on toisin. Toki asiat voisi olla paremminkin. Mutta omalta kohdaltani olen selvinnyt hyvään työhön ja pitkään jo ongelmitta.

    • hyi.helvetti

      Tälle perverssiporukalle pitäisi antaa lähdöt Viitasaarelta.

    • Anonyymi

      Oho!

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4723
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4562
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      617
      4168
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3117
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2671
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2203
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2153
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      220
      2152
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1765
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1502
    Aihe