Ristisideleikkaus aiheutti uuden vian

patellaluksaatiota

Hei, koiraltani leikattiin ristiside TPLO-menetelmällä. Heti leikkauksen jälkeen koiran polvilumpio alkoi mennä paikaltaan. Minulle ei sanottu sanallakaan että sellainen on mahdollista. Koiran polvi oli kuvattu ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen, polvesta on otettu myös kontrollikuvat 1kk leikkauksen jälkeen. Leikannut ortopedi (kehuttu nimi) ei missään välissä ole maininnut patellasta mitään. Kun koira suoristaa jalkaa, lumpio muljahtaa välillä paikaltaan, myös kävellessä useita kertoja päivässä. Rotu on iso ja sillä on normaalia suoremmat takajalat, mutta ei tyystin suorat vaan kulmaa löytyy. Polven geometria ei kuitenkaan ratkaisevasti muutu TPLO-leikkauksessa. Patellaa paikallaan pitäviin siteisiin ei siinä kosketa.
Ennen leikkausta koiran polvi ei oireillut koskaan mitenkään. Oireilu alkoi HETI leikkauksen jälkeen. Luulin sen kuuluvan asiaan, että se välillä pettää, onhan leikattu jalka heikko ensimmäiset pari kuukautta.
Lumpiota palpoimalla se selvästi liikkuu, myös fysioteraputtimme löysi vian.

Leikkauksesta on nyt 11 viikkoa. Käytin koiraa eri ortopedillä, koska leikannut oli lomalla. Osaava nimi tämäkin. Sanoi, että pitäisi leikata!!!

Asia todella masentaa ja vaivaa. Täytyykö minun maksaa koko leikkaus, vaikka se on aiheutunut TPLO:sta? Tiedän, että eläinlääkärit keplottelevat itsensä tästä irti, he perustelevat juurikin polven geometrian muutoksella, rodun hieman suoremmilla polvilla ym, vaikka aiemmin ei sanottu mitään että patellaluksaatio olisi mahdollinen komplikaatio.
Mutta minusta tämä on vain niin väärin. Vein koirani TPLO leikkaukseen (2300e) jotta polvi tulee kuntoon - siitä tulikin vain uusi sairaus!
Voisiko kuluttajariitalautakunta auttaa asiassa. Se mitä haluaisin olisi edes hinnanalennus uudesta leikkauksesta. Koiran tulen joka tapauksessa hoitamaan kuntoon siitä ei ole kyse, mutta haluan että eläinlääkäriasemakin ottaa tapaukseen osaa, sillä heidän toimestaan uusi sairaus tai vika on tullut.

3

1381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuomarinpakeille

      Vie asia oikeuteen. Tuomarit ja asianajajat hoitavat korvauksesi kuntoon.

    • No todella ikävä juttu. Oikeuteen ei kannata ihan suinpäin kuitenkaan mennä. Koska jos häviääkin, niin tulee vielä enemmän kuluja. Yleensäkin lääkärien tekemät virheet voi olla kinkkisiä korvausten suhteen, joten kannattaa ensin yrittää selvittää mahdollisuudet mahdollisemman hyvin.

      Käytitkö saman lafkan toisella ortopedillä? Oisi kannattanut tehdä niin, että soittaa ja kysyy ihan kertomatta, että on jo leikattu , ekasta leikkauksesta. Eli millainen on, onko riskejä ym. Siksi olla kertomatta, että lääkärit on myös hyvin "solidaarisia" toisilleen, eikä helposti arvostele/ota kantaa kolleegoidensa tekemisiin. Eli kartoita ensin tuo puoli.
      Kuluttajasuoja asiamieheen kannattaa myös olla yhteydessä. Jos selviää, että lääkäri on tehnyt virheen tai jättänyt kertomatta selkeästi olennaista leikkauksen kannalta, niin muistaakseni myös eläimillä on potilasvalituskunta (tai jotain sen niminen), samoin kuin ihmisillä, mihin valittaa.

      Minkä ikäinen koira on? Kysyn siksi, että jos on ihan nuori koira, niin eläinlääkäri voi vedota siihen, että luksaatio ei vaan ole tullut vielä näkyviin. siis kliiniset oireet. Mutta jos ei ihan nuori, niin ainakin vaikeampi vedota edes tuohon.
      Kalliita on todellakin nuo(kin) operaatiot. Siksi vakuutukset on hyvä olla olemassa. Tosin ei nekään halpoja ole :(

    • tupu12345

      Hei, miten koirasi oireili? Leikattiinko luksaatio, miten on toipunut?
      Itsellä vastaava tilanne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4519
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe