WC-pönttö kylppärissä messutaloissa?

pönttö.pois

Miten helvatissa noissa asuntomessutaloissakin edelleen asennetaan pönttö kylppäriin niin, että saunoessa on esteetön näkyvyys, kun joku asioi pöntöllä? Näitäkin kukkasia on Mikkelin messutaloissa, vaikka sentään osassa on joku sermi/seinäke suojana.
Ei voi muutenkaan käsittää ok-taloa, jossa se pönttö on pakko saada kylppäriin, varsinkin jos seuraavaksi lähin wc on alle neljän metrin päässä ja sen lisäksi saattaa olla vielä kolmas pönttö vahän kauempana. Onko saunoessa ja peseytyessä useinkin ihmisillä niin kova hätä, että pöntölle on päästävä heti? Mikä on tämä ihmistyyppi? Ikinä ei ole kesken saunomisen tullut pakottavaa reissua vessaan.
No, vieläkin parempi viritys on pönttö kodinhoitohuoneessa! Tämäkin idioottimaisuus löytyy messutalosta!

23

1103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vessaan

      Useinkin on tullu tarve wc suihkuun ,saunaan mentäessä.

    • Kaljankittaajille

      Jengi juo niin paljon kaljaa saunassa, että on pakko päästä keventämään lastia nopeasti. Muutenhan tuossa ei ole järjen häivää, kun sille pöntölle ei sinänsä ole tarvetta.

    • perheellinennn

      Kyllä asunnosta pitää löytyä vähintään kaksi pönttöä, jos on perhe asunto! Normi wc ja toinen pönttö esim. Juuri pesuhuoneessa..

      • varmuus.on.paras

        Kas kun ei saunassa.


      • ValotTauluun

        Niinpä... onpa tosi mukava katsella saunan lasioven läpi kun joku on paskalla! Ihan oikeasti: jos on tarve toiselle wc:lle (mikä isommassa perheessä on varmasti tarpeen, ei kahden hengen taloudessa kuitenkaan), niin se toisen pöntön sijoittaminen kylppäriin on kyllä idiotismia parhaimmillaan.
        Tarpeiden tekeminen samalla kun saunotaan/peseydytään ei ole muuta kuin junttiutta.


      • perheellinennn

        Keittiössäkö se olisi parempi paikka? Onhan pesuhuoneessakin mahdollista sijoittaa pytty muullekin seinälle, kuin juuri saunan oven näkökenttään? Olen samaa mieltä edellisen kanssa siinä asiassa, että on todella junttiutta tehdä tarpeitaan samalla kun saunotaan/ peseydytään! Kain ne tarpeensa voisi tehdä jo ennen saunaan menoa?
        Jos sinulla on 3-4 h K S ja erillinen wc, niin ei sinulla oikein montaa paikkaa toiselle pytylle jää..


    • realiteettiä

      Vain pönttö häiriintyy pöntöstä . Keksi jotain ihan oikeasti merkittävää

    • Hädätön

      Amerikkalainen tyyli. Luulevat siellä, että useammat kylpyhuoneet/WC:t myyvät talon helpommin.

    • doido

      Kävin kerran katsomassa tuttavan uutta asuntoa, saunan kohdalla järkytyin, sinne kun mentiin pesuhuoneen kautta, joka toimi samalla kodinhoitohuoneena ja ainoana vcnä, oli pyykkiä ym sotkua ja keskellä vc pytty ja ihan uutta, nykyaikaista suunnittelua.

    • LisääVessoja

      Tietysti pönttö kuuluu kylppäriin. Kun saunotaan, niin ei silloin lähdetä haahuilemaan eli kävelemään pöntölle, joka on jossakin eteisessä. Ja kyllä sitä tarvetta on käydä pöntöllä paljonkin, sanoisin, että lapsiperheessä tarvitaan kolme pönttöä vaikkei ole kuin yksikerroksinen talo, kaksikerroksisessa pitää kyllä olla neljä wc-tilaa.
      Muutenkin on kummaa, että tuollaisessa säästellään, ulkomailla on wc-tiloja neliöihin nähden melkein tuplasti, mutta meillä jotkut kituuttaa kaksikerroksisessa talossa vain kahdella pöntöllä!
      Kummia neitejä muutenkin, ei haittaa yhtään katsella saunasta, jos on joku pöntöllä. Ihan luonnollinen juttu.

      • LisääNäkyvyyttä

        Totta on että lestadiolaisilla pitää on pönttöjä paljon kun lapsia on ehkä toistakymmentä. Normaaliperhe (alle 2 lasta) pärjää hyvin 2 vessalla. Jokaisella on omat mieltymyksensä. Joku innostuu ulostuksesta ja sen näkemisestä.


      • enolerobotti1
        LisääNäkyvyyttä kirjoitti:

        Totta on että lestadiolaisilla pitää on pönttöjä paljon kun lapsia on ehkä toistakymmentä. Normaaliperhe (alle 2 lasta) pärjää hyvin 2 vessalla. Jokaisella on omat mieltymyksensä. Joku innostuu ulostuksesta ja sen näkemisestä.

        Ulkomailla on monesti pönttö per asukas, kehitysmaa eli Suomi on sitten jotakin muuta. Jotkut tyytyvät mökillä jopa kompostihuussiin...noloa.


    • exputkiukko

      En meinaa pärjätä edes kahdella pytyllä vaikka olen sinkkumies.

    • Järkevää

      Ihan hyvä ratkaisu. Ehkä se pöntön käyttö tarkoitus on lähinä muuna aikana kun sauna aikaan, monikäyttöinen huone siis. Monesti toinen vessa on hyvä olla ja tuossa ei tarvitse erillistä wc tilaa olla säästyy neliöitä, tietysti toinen asia on miten se siellä suihkutilassa on sijoitettu, mutta toimiva ratkaisu muuten!

      • sinne.se.kuuluu

        Pönttö pitäisi määrä pakolliseksi pesuhuoneeseen uusiin taloihin. Ja vanhojen talojen pesuhuoneremonteissa saisi olla kanssa pakollinen juttu. Pöntön luonnollinen paikka on pesuhuone, olkoon sitten miten iso talo ja miten paljon muita wc-tiloja, mutta kyllä se jokaiseen pesutilaan kuuluu luonnostaan.


    • hygieenikko

      Ruokapöydän ympärillä pitäisi olla ainakin yksi tuoli sellainen jossa voisi ulostaa. Eihän koskaan tiedä koska on hätä melkein käsissä.

    • etteitulerytköset

      SE on ihminen rakennettu siten, että loriseva vesi aiheuttaa virtsaamisen tarvetta. Kyllä pesutilojen yhteydessä on järkevää olla wc, mutta sijoituspaikka täytyy miettiä tarkkaan ja eriö on hyvä olla.
      Meillä on wc ihan erikseen pesutilojen yhteydessä, jolloin minkäänlaista hajua ei tule pesutiloihin.

      Ja miettikääpä tilannetta, että wc on jossain neljän metrin päässä pesutiloista, että miltä tuntuu vieraista, kun kesken saunomisen pitää alkaa lähteä etsimään talosta helpotusta hätään. Haluaisitko itse olla vieraana talossa, jossa wc ei ole mitenkään pesutilojen yhteydessä käytettävissä ja tulee tarvetta vaikkapa isompaan asiaan? Ja kuinka monet "rytköset" on tehty saunareissulla... https://www.huuto.net/keskustelu/show/id/728862

    • parempi.pönttö.saunassa

      Meillä päin WC käynti tehdään ennen saunomista jos on tarvetta. 4 metriä on niin pitkä matka että tietysti sillä välillä pitää olla vessa. Tämä koskee tietysti vain sairaaloiden suolistopotilaita.

      • pönttömikäpönttö

        Kyllä se on tosiasia, että wc kuuluu pesutilojen yhteyteen, vaikka wc-laitteen sijoitusta pitää miettiä tarkkaan. Täysi pönttö rakentaa talonsa niin, että pesutiloista on matkaa 4 metriä wc-tilaan.
        Meillä Suomessa ollaan vielä toinen käsi puussa, joten kultuuriimme kuuluu vielä jäänteet pihan perällä olevasta huussista. Huussikin oli alkuun ilman ovea, että vieraat näkivät talossa olevan OIKEAN huussin, ettei nurkan takana tarvinnut käydä kyykkypaskalla.


    • ripuli.aina.päällä

      Joidenkin harrastuksiin kuuluu paskalla leikkiminen, siitä voi vaikka tehdä taidetta kylpyhuoneen seinään. On ihanaa katsella saunasta kun joku vääntää torttua. Siinä mieli virkistyy. Missään päin taloa ei WC saa olla yli 4 metrin päässä.

    • rakes

      Johtuu yleisimmin rakentamismääräyksistä tai niiden kuntakohtaisista tulkinnoista. 1500 mm pyörähdysympyrä on helppo saada mahtumaan kylpyhuoneeseen. En tiennytkään, että jotkut ihan haluavat pöntön kylpyhuoneeseen! Itse kyllä tinkisin vaikka mistä tilasta, että pönttöä ei tarvitse sijoittaa kylpyhuoneeseen. Voi tietysti olla kätevää, että wc on kylpyhuoneen läheisyydessä tms., mutta erillisessä tilassa ehdottomasti.

    • LarrschLeewi

      ei voi tulla isompaa hätää kesken saunomisen, kustahan voi aina suihkussa ollessa

    • Käyttäytymisestä.kiinni

      Eipä tuossa meidän kylppärin pytyllä kukaan peseydyttäessä / saunottaessa istu. Ei ainakaan jos on muita paikalla, olipa sitten omia tai vieraita. Pieni tontti, rajallinen rakennusoikeus, niin jostain piti tinkiä. Esim. erillinen tila toiselle vessalle olisi ollut mahdoton järjestää tinkimättä jostain muusta paljon oleellisemmasta.
      Edellisessä paritalokämpässä oli yhdistetty khh / kph ja siinä myös pytty. Siinä koskaan mitään ongelmaa koettu, ovet on olemassa ja vessan lukotkin keksitty.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5524
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2313
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2282
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1059
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1034
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      920
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      3
      853
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      783
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      771
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      763
    Aihe