Mitä teet kun yhteiskunta lakkaa olemasta?

Selviytyjät_ry

Kun tukiaset tai palkka ansiotyöstä juoksee, on hyvä tuudittautua turvallisuudentunteeseen.
Entäs jos kaikki tämä lakkaa jonakin päivänä? Miten selviydyt?
Jos yhtäkkiä ei olisi toimivia tietokoneita käytettävänä, eikä sähköä. Eikä sähköjen vaivalloisen (2kk) takaisin saamisen jälkeen yhtään ehjää tietokonetta. Missään.
Kun siis käytännössä lakkaisi kaikenlainen aikuisten ihmisten päivähoito töissä ja työttömänä kertalaakista.

6

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajosiima

      Tähän ei kukaan vielä ole uskaltanut vastata. Kysymys ei ole edes huono- mikä maailmalla tapahtuu, voi tapahtua täälläkin.
      Mikäli tapahtuu, pyrin kartoittamaan missä tilanteissa läheiseni ovat. Sitten, tarkistamaan ns kotivaran- joka on nytkin olemassa. Seuraavaksi heti pohdittava on pitkäjänteisemmän selviytymisen kannalta otollinen alue, millä elää. Että kaupunkikojoottinako jakaa vähiä muiden ihmisten kanssa, vai suuntaako sopivan varustuksen kanssa elämään nomadielämää esimerkiksi lapsuuskotiseuduille, jossa on vettä, metsiä ja hieman omaa maatakin.

      Tuskin jäisin työpaikkakunnalleni. Aseita lukuunottamatta on perus selvitymisvarustus- ja jopa oleellisia taiotoja pidin yllä viimeksi viikonloppuna, ei se niin kummallista ole... siinä samalla voi iloita luonnonoloista, ja seurata miten sato kehittyy. Eikä tylsisty kerrostaloon. Kriisin tullen etenkin talövella kerrostalo on vihonviimeinen paikka.
      Puulämmitys ja vedensaannin tuirvaava vesistö, josta voi kalaakin saada, ja multaa minne siemen laittaa, on parempi. Kanafarmikin on kiva juttu. Samoin kaikki muu mikä siinä ohessa vain menee- kanit, mahdollinen sika tms.
      Tietysti hukka tai kettukin osaa itse kulkea, mutta eipä niille pidä jättää syötävää- niin elävää kuin muutakaan, tai nallelle mitään pengottavaa. Ja myyrät... Mihin ne ei syksyn tullen ilmesty? Eli yksi kappale maatiaiskissoja on ihan hyvä kaveri, jos ei pystykorvakoiraa omista.

      Vastailkaapa muutkin.

    • Mitämtiä

      Maanviljelijöille se vain on shokki,palkansaajat ja pienyrittäjät ovat eläneet tienaamillaan rahoilla mutta jos noin kävisi olisi maajussit kusessa kun ei olisikaan automaatti josta heidät elätetään.

    • Survivorman

      Söisin rikkaita. Muutama virkamies ensi alkuun, minulla on lista.

    • Koettu_on

      Tuohan on kaikki koettu. Epämiellyttävämpi ajatus on se, mikä siihen on johtanut. Sota lienee ainoa varteenotettava vaihtoehto.
      Rauhan aikana syntyneenä molemmat on tullut nähtyä lapsen ikäisenä. Kun juuri mitään ei ollut, sitä vähäistä säännösteltiin ostokorteilla tai lupakäytännöllä. Aika moni asia oli luvanvaraista.
      Polkupyörän sisäkumia piti anoa kansanhuoltolautakunnalta, ja jos lupa tuli, kumia saattoi joutua odottamaan vielä kuukausikaupalla. Ja polkupyörän varastamisesta tuolloin tuli eräälle kaverille linnantuomio.
      Metallia, lasia, kumia ja erilaisia tavaroita kerättiin, ja ainoa palkkio siitä oli kulta-, hopea-, pronssi- tai rautalapiorintamerkki siitä riippuen, miten paljon tavaraa oli kerännyt. Mitään ei heitetty pois. Tuon ajan kokeneena pahaa tekee, kun käypää tavaraa heitetään nykyään kaatopaikalle esim. vain siksi, että se on muodista pois.
      Kyllä ihminen sopeutuu. Kekseliäisyyttä ja aitoa luovuutta tarvitaan hengissä pysymiseksi, koska siitä on kyse. Taudit tappavat sitä mukaa kuin niitä osuu kohdalle, joten sen suhteen voi olla vaikeaa sopeutua.
      On pärjätty ennenkin, miksei nytkin. Voi tosin olla, että vain sopeutuvimmat selviävät.

      • tätiMoo

        Hyvä kirjoitus!
        Asun syrjäkylän seutuvilla, 50-luvun älykkäästi rakennetussa rintamamiestalossa. Talo on jo itsessään täysi kymppi, on tulisijaa, pönttöuunia ja iso viileä talon aluinen kellari korvaa melko helposti jääkaapin ominaisuuden. Pihassa on oma raikasvetinen rengaskaivo, jonka pumpun voi nopsasti muuttaa ämpärinosteiseksi.
        Lähellä on upeat marja- ja sienimaastot. Riista kävelee pihan editse, kalat polskivat järvessä.

        Täällä sähkö katkeilee useasti, olen elänyt niitä "harkkoja" jokavuotisesti. Pesuvesi kerätään sadevedestä ja valon korvaa kynttilät. Klapeilla saa lämpöä tupaan.
        Ylimäärätavaraa löytyy ja piharakennukset piilottavat tarpeelliset käsikäyttöiset työkalut ja materiaalit (mm. köydet, lankut ja metallit, purkit ja purnukat, naulat ja ruuvit, terät yms. uusiokäyttöön) Jo muutenkin korjaan ja kunnostan, oion ja muunnan.
        Uskoisin pärjääväni jonkin aikaa kyllä. Kutsuisin etelän vetelät sukulaisetkin tänne hyvällä päällä.


    • asfeadsdsddfd

      Ryöstän, tapan, raiskaan, orjuutan ja olen kannibaali!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe