Suuri patti koiran kyljessä

Pattikoira

Meillä 10-vuotias leikattu jämtti-lapinporokoira mix. Ollut koko elämänsä ilman suurempia sairasteluja ja muutama vuosi sitten huomattiin sillä mahassa oikealla puolella kylkiluitten jälkeen suuri suht kiinteä patti joka vähän liikuskelee kun koskettaa. Ell sanoi silloin että taitaa olla rasvapatti että tulla näyttämään jos tilanne huononee. Koira ei ole koskaan oireillut pattia. Syö, liikkuu ja nukkuu normaalisti ja on ihan samanlainen kuin ilman pattiakin, turkkikin kiiltää. Patti vaan kylläkin ajan kanssa kasvanut, tällä hetkellä halkaisijaltaan noin 14 cm, koirakin tietenkin suuri kokoinen ja näkyy siis oikeasti ihan kunnolla koiran sivuprofiilista. Ei olla kuitenkaan asialle nyt suurempia tehty kun sitä saa ihan normaalisti kopeloida ja puristella eikä koira sano mitään. Tottakai mietitty kasvaimen mahdollisuus koska on niin suuri, mutta tuskin koira 3-4 vuotta tuollaisen kanssa vielä elossa olisi? Tai voihan sekin olla mahdollista. Nyt vain kiinnostaisi että kellään kokemuksia näistä ja onko tutkittu kunnolla ja mitä tullut tietoon sen jälkeen. Vähän koko ajan huolettaa, mutta kun ei kaveria patti oli koskaan haitannut niin ei oikein osaa kunnolla huolestua..

7

3949

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pattikoira

      Ja lisättäköön vielä että lääkäriin ollaan menossa muutenkin ennen vuoden loppua ja katotaan sitten kerralla mikä on kyseessä, mutta tässä ootellessa kiinnostaisi muiden kokemukset.

    • nnnnnnoo

      Hei! Meidän koiralla oli kananmunan kokoinen patti rinnan alla- Se poistettiin ja oli vielä pahanlaatuinen. Koira eli vielä tämän jälkeen muutaman vuoden. En antais sen patin kasvaa. Veisin kaverin lääkäriin.

      • koirataivas

        Sama juttu meillä.Oli suuri suru, kun joutui luopumaan rakkaasta kaverista.


    • olsinvienyjo

      Koirilla on erillaisii pattei,eli jonkun muun ei samalaisii kun sun koiran.
      Hyvä,vie el loppuvuonna,mutta minä veisin kyllä heti kun huomaisin patin suurenevan.Ja voihan eläinlääkärille soittaa,ja kysyä,että miten parasta toimia.

      Vai pelkäättekö te niin paljon el laskua,et kyselette ilmaseks tääl mielummin,et jos vaan vois jättää sen verukkeella viemättä,ja eurot säästysi....koira parat ;/

    • Pattikoira

      Ei pelätä ell laskua. Meidän nykyinen ell ei vaan sitä ole koskaan eli näinä vuosina kun patti on ollut, alkanut tutkimaan kun ei ole koiran käytös muuttunut. Loppu vuodesta saatiin vasta toiselle paikkakunnalle eri lääkärille aika niin silloin sitten toivottavasti alkavat tutkimaan.

      • 345678987654

        Missäpäin oikein asutte?
        Mietin vaan,että jos itse tarvitsisin ajan koiran lääkäriin viemiseksi,saisin sen monilta eri klinikoilta tälle viikolle.On meilläpäin monia kymmeniä klinikoita,aina kun soitan niin saan ajan samalle viikolle.

        Olispa ihmeelllistä,et joutuis odottelemaan kuukausia, aika kummalliselta se vaikuttaa kyllä .Kun mulla on vanhoja koiria jouduttu joskus lopettamaan, ne on samalle päivälle sovittu, ei siinä kyllä voi jäädä päivääkään odottelemaan.

        Jos patti on kasvain,minkälainen tahansa, eihän se koiran käytökseen vaikuta ellei se aivoissa ole, tai suuri haittaavassa kohdassa.Tai jotenkin estä koiraa liikkumasta, esimerkiksi suuri kasvain jalassa, kainalossa jne.


    • Raiar

      Ohutneulanäytehän siitä olisi otettava jotta voisi varmasti tietää.

      Ja "rasvapatti" on yhtä lailla kasvain kuin muutkin, lipooma nimeltään. Se saattaa myös muuttua pahanlaatuuseksi liposarkoomaksi, vaikka olisi alunperin ollut hyvälaatuinenkin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      176
      1319
    2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      311
      1050
    3. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      994
    4. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      23
      977
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      96
      862
    6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      225
      844
    7. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      59
      835
    8. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      84
      808
    9. Nyt olis hyvä hetki tavata ja jutella

      Entinen parisuhde on paketoitu, ja nyt olisin vapaa mies sinun käyttöösi. Vieläkö tahdot mua? Aikaa on mennyt liikaa, mu
      Ikävä
      51
      758
    10. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      122
      742
    Aihe