Pohjanmaan uusi hyppykone!

hyppykone

Suomessa on uusi hieno hyppykone...ja Pohjanmaalla! Hienoa!
Tehty hyppääjien turvallisuutta ajatellen, ja onneksi tehdasrakenteinen!!!!
Kustannuksissa ei kannata säästää, koska kyseessä on ihmisten henget. Kotitekoiset koneet on onneksi unohdettu:)

51

1463

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pallomeressä

      No mikähän se on?

    • hyppykone

      20.4.2014

    • PetteriPunamuna

      Toihan on samallainen paska mihin Utin kerho erehtyi joskus. Helikopterin turpiini, ei sovellu korkeisiin keikkoihin. Onnea matkaan, nuijat. Älkää taatko kerhonne velkoja henkilökohtaisella takauksella.
      Voimia omaisille.

      • gtrfdvbx

        Miksi ei sovellu?
        Montako henkilökohtaista takausta tiedät tässä kuviossa olevan?


      • Hapankettu

        Niin. Ottaahan se varmaan raskaasti aivoon kun teidän kerholla ei ole ja niillä on.


      • tietoa_haluava

        Kerropa punamuna mitä eroa mielestäsi on "tavallisella" ja "korkean keikan " turpiinilla kun ei oikein auennut vaikka noiden kanssa tekemisissä päivittäin?


      • Mistä Petteripunamuu on saanut tietonsa "paskasta"? Lensin Allison nokalla 1784 tuntia. Nousut 7,5 kilometriin - ei ongelmaa, vitamiinia plus 7 , miinus 3,5 - ei ongelmaa moottorissa , koneessa eikä miehessä.


      • Turvallistamatkaa

        Petteripunamuna, välitä tietosi VÄLITTÖMÄSTI alavudenilmailu kerholle sillä jos joku kuolee OLET VASTUUSSA HENKILÖKOHTAISESTI KUOLEMAN TAPAUKSISTA! Tunne vastuusi kirjoituksistasi.


    • PetteriPunamuna

      Niin, tämähän on jo nähty ja huonoksi todettu hyppyskenessä. Voimia omaisille.

      • gtrfdvbx

        Mikä on nähty? Mikä on koettu huonoksi hyppyskenessä? Voisitko Punamuna olla hieman monisanaisempi, niin aivoituksistasi pääsisi kärryille?

        Vai oletko vain typerä trolli?


      • PetteriPunamuna

        Tietämättömille en jaksa selittää. Ette ymmärrä kuitenkaan.


      • trollintappaja

        Olet siis trolli !!!


      • gtrfdvbx

        Joo. Arvattavissa se oli. Trolli mikä trolli.


      • 1010101010
        PetteriPunamuna kirjoitti:

        Tietämättömille en jaksa selittää. Ette ymmärrä kuitenkaan.

        Trolli ei siis tiedä itsekään...


    • PetteriPunamuna

      OH-UDZ. Repikää siitä. Helikopterin turpiini on suunniteltu alle 5000ft korkeuksiin, joten sillä on huono hyötysuhde tai voima loppuu sen yläpuolella.

      • gtrfdvbx

        Hyvinpä tuo Alavuden hissi näyttää neloseen asti kiipeävän (siis kilometrejä, näin hyppääjänäkökulmasta). Ilmeisti se sitten on pilotin tahdonvoima, joka sen tuosta alle puolesta välistä ylöspäin hilaa, jos kerran moottorista ei siihen kunnolla ole? Kumma kyllä saatavilla oleva tieto kuitenkin näyttäisi siltä, että tuo MK II nimenomaan tarjoaa oikeat etunsa vasta korkealla.

        Muuten olet taas yhtä monisanainen kuin aiemmatkin trolliviestisi. Myönnän kyllä, että aika vähän noista moottoreista tiedän muuten kun että tuolla pääsee nopeasti korkealle. Joko siis kohta kuulemme lisää tästä "helikopterin turbiinista"?

        Olen muuten hypännyt turbiinihelikopteristakin, joka sekin kiipesi neloseen vallan vaivattomasti... Kai siinäkin pilotin tahdonvoima jylläsi jos kerran helikopterin turbiineista ei siihen ole...


      • gtrfdvbx

        Ja kun nyt vauhtiin päästiin.

        "In 1958, the Detroit Diesel Allison division of General Motors was chosen by the US Army to develop a new light turbine engine to power a Light Observation Aircraft (LOA), to replace the Cessna O-1A Bird Dog. At this stage the US Army were unsure whether to have a fixed- or rotary-wing aircraft, so Allison was instructed to consider both applications"

        "The Model 250 powers a large number of helicopters, small aircraft and even a motorcycle (MTT Turbine Superbike)."

        "Applications

        Fixed-wing

        Aermacchi M-290
        RediGOBAE Systems Mantis
        Beechcraft Bonanza {Prop-jet conversions}
        Britten-Norman BN-2T Turbine Islander
        Extra EA-500
        Fuji T-5
        Fuji T-7GAF Nomad
        Gippsland GA10
        Grob G 120TP
        Partenavia AP.68TP variants - Spartacus & Viator
        RFB Fantrainer
        SIAI-Marchetti SF.260TP
        SIAI-Marchetti SM.1019
        Soloy Cessna 206 turbine conversion
        Cessna P210 Silver Eagle"

        Aika suosittu kiinteäsiipisissä noin niinkuin "helikopterin turbiiniksi"...


    • Naapuriko

      Taisihan se olla Oulussakin 207 Allisonilla ja velat taisi olla se mitä jäi.

    • PetteriPunamuna

      Onnea matkaan. Voimia omaisille. Olette luusereita, ainakin tässä jutussa. Miksi ette kuunnelleet viisaampianne lentoasioissa, vaan päätitte lähteä ihan omin pikku kätösin kaatamaan kerhonne väärällä moottorivalinnalla?

      PP

      • PutteriPena

        Kas Pasihan se siellä Petterinä. Olisiko pitänyt seurata turkulaisten esimerkkiä?


    • PetteriPunamuna

      En ole Pasi. Hän osaa laskea lentokoneen kulut. Te ette ilmeisestikään ymmärrä asiasta yhtään mitään, etenkään turpiinimoottoreiden toiminnasta ja kulurakenteesta.

      • PutteriPena

        Ostin ensimmäisen turbiinikoneeni v. 1990. Olen istunut tuhansia tunteja yhden turbiinin takana ja kahden välissä ja tiedän että alan ammattilaisena päihitän sinun "tietämyksesi" 10-0..


      • IlomantsinMopopoika

        Kokeile joskus olla vaikka naisen kaa ns. silleen. Yllätyt.


    • PetteriPunamuna

      No? Kerropa mielipiteesi Allisonista hyppykoneen turpiinina, ja perustele se, huomioiden kaksi (Suomessa) ko. moottorin takia konkurssin tehnyttä keskisuurta kerhoa. Istut nyt missä vaan, mutta raha ratkaisee. Anna palaa, baby.

      Mielenkiinnolla odotamme, vai oletko sittenkin vain se näppyläperseinen lennokkipelle, joka on katsonut NatGeon Lentoturmatutkintoja, ja on valmis A-380 kippari heti siitä?

      Ei mulla muuta.

      • gtrfdvbx

        "Ei mulla muuta. "

        Niin, eipä sinulla tähänkään mennessä mitään sanottavaa ole ollut.

        Epämääräisiä vihjauksia vain siitä, että tuon koneen nokalla oleva turbaani olisi jotenkin paikkaansa sopimaton, mutta miten, sitä et vaivaudu lukuisista ihan asiallisista vasta-argumenteista ja toista kertovista käyttäjäkokemuksista huolimatta kertomaan.

        Vetoat vain "pariin konkurssiin menneeseen kerhoon", joilla ilmeisesti olisi ollut sama tarkoitukseensa sopimaton moottori, ja se konkurssin syynä, vaikka kaikki tiedämme, että laskuvarjokerhon taloudellinen romahtaminen on kiinni tuhannesta muustakin muuttujasta, kuin siitä, onko koneen moottori taloudellisesti parhaiten valittu.

        ...kuten vaikka siitä, että jokin kaupallinen toimija kusee okulaariin lujaa pitääkseen konkurssin partaalla häälyvän, ja typeristä oikeusjutuista ja rikosilmoituksista liiketoiminta-ajatuksensa hakevan pumppunsa vähän pidempään pystyssä. En edes viitsi kysyä onko sinulla hajuakaan mitä tarkoitan.

        Joko siis kohta kerrot miksi tuo kyseinen pata on tuon koneen nokalle sopimaton? Nyt olet vain vihjaissut, että siinä on "huono hyötysuhde tai voima loppuu sen [5000 ft] yläpuolella", ja että se ilmeisesti olisi sen takia taloudellisesti huono, vaikka sinua vastaan esitetty julkinen tieto ja käyttäjäkokemukset puhuvat toista.

        Eihän tämä mikään vakavasti otettava foorumi nyt lopultakaan ole, mutta silti jotain tasoa kai on lupa odottaa tällaisessa keskustelussa.


    • Hei Petterit Kerroin edellä kokemukseni Allisonista Redigon nokalla. Ei ongelmia muuten kuin taitolennossa nolla-geetä piti välttää, johtui öljysäiliön Christenventtiilistä.

    • Punamuna, Alavudella on C-206. Ne muut oli C-207. Aivan eri kone.

      • Laakerisilppu

        Heh, miten se Soloyn "luotettava" vaihdelaatikko tietää minkä pituisessa rungossa se on kiinni? On niitä kerhoja mennyt konkkaan lyhyenkin rungon kanssa, kun laajentaa vähän katsantaa vaikka lännen suuntaan. Tämä ottamatta kantaa sen enempää mk2:n ominaisuuksiin.


    • Peter__T
    • PetteriPunamuna

      PT6 tai Garrettin lähes mikä tahansa turpiini käy hyppykoneeseen (ei ehkä jälkiasennuksena), mutta Allisonin helikopterimylly on tuhoon tuomittu jo ajatustasolla teknisten rajoitustensa takia. Vai laittaisitko traktorin moottorin Ferrariin?

      Mie kruisailen mopolla Kuusamon torilla ilman kypärää, tiijän kaiken lentokoneista. Otan vähän keskiolutta.

      • Suomen Ilmavoimat lensi RG-kalustolla 1992 -2013 Allison nokalla yli 40.000 tuntia. Miten se oli mahdollista jos Allison oli paska?


    • Helppo on arvostella toisten tekemisiä, kun ei ite tee mitään. Laita punamuna se PT6:n johonkin ja lopeta se trollaus. Hyvinpä näyttää Allison toimivan. Mene tutustumaan.

      • PetteriPunamuna

        Toiminee Allison pätkittäin. Ei kuitenkaan ole lähelläkään PTn tai Garrettin kokonaistaloudellisuutta peruskorjausjakson kuluissa. Tosin Garrettin vaihteistoissa on ollut jotain pientä, mutta pääosin toimii pomminvarmasti.

        Palataan asiaan parin vuoden, tai ekan korjauksen kohdalla. Siitä vaan kättä taskuun tosi syvälle, tulee lentotunnille kova hinta.

        En halua mollata ketään tai mitään, kerron vain eurooppalaisia ja amerikkalaisia kokemuksia Allisonista hyppykäytössä modifioiduissa Cessnoissa. Älkää ottako tätä vittuiluna, vaan mieluummin ennakoimisena ja varovaisuutena. Mutta itsehän tiedätte, mitä teette? Turha kysellä käyttäjäkokemuksia maailmalta?


    • PetteriPunamuna

      Arvoisa Mesu

      Vedän takaisin puheitani Allison-jutussa. Tietoni ovat 90-lukua, joten kehitystä lienee tapahtunut. Toivottavasti koneenne toimii.
      Aiemmin ongelmia tuli turpiinin lämmöissä yli 10.000ft, ja sitä kautta tehon häviämisessä. Maailma on kehittynyt, ja toivottavasti tämäkin asia on korjattu.
      Kaikkea parasta Pohjanmaan hyppytoiminnalle.

    • Juu, MKII on tosiaan parannettu versio.

    • KuhmonKalu

      Villu se mitää toimi. Meil Kuhmos on C172 eikä sekää toimi. Kui sitte Turbiini vois toimii? Kyl te ootta dorkii. Helikopterin moottori on 90 astetta eri kulmas ku lentomakonees, ni eihä se voi toimii. Lukekaa TekniikanMailmaa.

    • PetteriPunamuna

      Mun Tunturi-mopesta kajahti pata. Puch, Itävalta, 50ccm. Ostanko turpiinin? Ammunko itteni? Rupeanko homoksi? Elämä on täynnä valintoja.

      • Pappatunza

        Mikäs tomosista hajos.


    • a-lisenssi

      Utin ja Oulun kokemuksia ei pidä sekoittaa tähän. Ihan eri konstruktio. Vaihdelaatikko on Rollsin oma, ei Soloyn.

      • PetteriPunamuna

        Vaihteisto ei ole se ongelma, vaan turpiini ja sen kuumapää. Revi siitä.


      • a-lisenssi

        MK1 Soloyissa (206&207) on heko lähtöinen turbiini joka ei tuottanut tehoa korkealla. Tuo moottori (c20) oli kaikenlisäksi asennettu edestakaisin tilasyistä johtuen. Mk2 moottori on eri (b17) ja asennettu oikeinpäin. Redigot käytti samaa ilman ongelmia. Samaa vauhtia nousee 6km saakka, ilman lämpöongelmia.


    • PetteriPunamuna

      Ei oo.

      • a-lisenssi

        Jos tämä rakentava vastaus on ainut kontribuutio tähän, annetaan olla. Tein kotiläksyt ja keskustelin asiasta perillä olevien kanssa. Tee samoin, saadaan edes jotain asiapohjaa keskusteluun. Pidän sinua (PP) trollina siihen saakka että tuot jotain faktaa pöytään, edes yhden. Unohda -UDZ ja -CGZ, ne on eri asia, oikeasti.


      • PetteriPunamuna

        Pirä mitä haluut, oma vammas on.


    • IlomantsinTauno

      Se Vimmotteri Helssinkis oli hiano hyppykone. Miks se myytii pois? Oliks siin jottai vikkaa vai miks?

    • IlomantsinTauno

      Mie näin sen kerran Utis ja se oli hiano peli, mut sit siitä luovuttiin. Hyppääjät ja lentopojat tykkäs kovaa ja korkeelle 18 hyppääjää kyyris. Miks vitus työ möitte sen pois?

    • PetteriPunamuna

      A-lisenssille ja PT:lle. Kovaa faktaa ei ole, koska en jaksa penkoa ko. moottoreiden manuaaleja ja käyttörajoituksia. Mutta käyttäjäkokemukset laskuvarjokerhoilla yli 3k puhunevat puolestaan. Toivottavasti uusi viritys toimii. Kaikkea parasta kaikille.
      Juhannukseen on viisi täyttä kalenterikuukautta.

    • PetteriPunamuna

      Kai se on niin, että PT6 on se ainoa oikea työkoneen turpiini, oli runko siinä jatkeena mikä tahansa. Toki Walther, Allison (oikea modaus) ja venäläistenkin turpiinit ovat, mutta miksi ryhtyä koelentäjäksi?
      Lähden ostamaan keskiolutta Ilomantsin Salesta. Mopolla. Kännissä. Sitten saan pilhakkaa purkkarilentäjätytöltä. 16-v. Karvat kasvaa. Iskänsä luulee aerodynamiikan oppitunneiksi. Iskä parka, ja äiskä tajuaa mopon suunnan.
      Kävin lentokurssin Oulussa joskus 90-luvulla, tunnen ne kaikki paskavittuturpiiniseikkailut.

    • PPMvitusti

      Vaihdoin takarenkaan Tunskaan, ja ny pääsee taas kaljanhakuun. Seuraavaks laitan Tunturiini Allisonin kiinteällä (mekaanisella) vaihteistolla. Ei tuu sitte klappia apteekin pihalla.

    • PPMvitusti

      Haim pari perheKossua ja ny rupeen asentaan Allisonnia Tunskaan. Sitte katotaan kuka on snagarin Kurko.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe