Liian monet kieltävät uskon!

Hrmnrst

Kavereistani lähes kaikki ovat kieltäneet uskon. Ja nekin, vielä käyvät Rauhanyhdistyksellä, niillä on toinen elämä ulkopuolella, jonne kuuluvat alkoholijuomat, tanssit jne. Onko aidosti uskoavisia ihmisiä enää olemassakaan? Vai onko mulla vain niin huono tuuri, että juuri minä olen sattunut syntymään ja olemaan tällaisten ihmisten keskuudessa. En mene enää sanomaan sitäkään, onko enää edes oma isänikään uskomassa. Vai mitä sanotte, jos juo saunajuomaksi III-olutta? Eipä sitä ole kyllä ennen hyvänä pidetty. Huolestuttaa tämä ajan kehitys! Olisi kiva tietää, onko aidosti ja raittiisti uskovia enää olemassa....

48

1022

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On. En juo, en tupakoi.
      Panen sen kin ajan tutkimiseen, mitä Jeesus opetti meille Pyhille, Uudestisyntyneille.

    • pitkäänhellari

      Eletään lopunajassa ja uskovaiset maallistuvat. Ei se alkoholi uskovaiselle sovi ja ei ole Jumalan tahto jos juo päihtyäkseen, lähtee tansseihin. Kyllä uskon ja pitää olla mukana arjessa ja mielessä - ei vain joskus sunnuntaina seuroissa tai jumalanpalveluksissa.
      Miten voi viettää aikaa siellä, missä kiroillaan, huorataan ja vietellään ja eletään täysin tämän maailman menon mukaan.
      Monesti se pienestä lähtee. Saattaa tulla se saunakalja, sitä alkaa menemään yhä enemmän ja useammin ja kohta on alkoholin orjan. Toisilla on myös alttius geeneissä ja silloin jää heti koukkuun. Huolesi on aito. Mutta minkäpä aikuisille tekee. Jokainen valitsee itse tiensä. Rukoilla vain voi, että Jumala pysäyttäisi.

    • Haistelija-mummo

      Ei ole raittiita uskovia enää juurikaan. Sitä enemmän kännisiä uskovia seuroissakin jotkut haisevat kaljalta.

      • Hrmnrst

        Suviseuroissa aniharva juo. Ja kaljatölkkejäkin saa hakemalla etsiä. Kuitenkin tuohon isoon valtavaan joukkoon mahtuu niitäkin, jotka saattavat juoda myös suviseuroissa, mutta todellakaan se ei ole yleistä. Kyllä useimmat ihmiset, joille alkoholi on ongelma, juovat jossain muualla, kuin seuroissa. Ja kun lähtevät viihteelle, eivät tule uskovaisten lähettyville, koska jäisivät toki kiinni juopuneena olemisesta.
        Suviseuroissa voi olla niitäkin, jotka juovat salaa vaunulla muutaman oluen ja se ei vielä ulospäin näy, eikä haise. Tämäkään ei välttämättä ole uskovaiselle hyväksi. Pysykäämme erossa alkoholista. Monilla se viinakierre lähtee ns. kohtuukäytöstä.


    • pkrk

      Ei se isän 3. oluen juonti ole syntiä, jos hän käyttää sitä kohtuudella, eli hallitsee ajattelunsa ja tahtonsa. Tässä asiassa on menty yli, jos alkoholin käyttö kokonaan mielletään synniksi. Enemmän pahalta kuulostaa tuo teemapuhe isänmaasta, siinä on menty liian pitkälle politiikkaan, joka on erossa Jumalasta ja kuuluu maailmaan. Jokainen tietysti kunnioittaa asuinmaataan, mutta kristitty on ehdottoman puolueeton. Aabraham, Iisak ja Jaakobkin asuivat teltoissa, eivät halunneet asua kaupungeissa, he katsoivat ja odottivat Jumalan pystyttämää hallitusta (kaupunkia), jonka alaisuudessa he odottivat elävänsä ikuisesti.

      • pkrk

        Se mitä nämä vanhan ajan uskolliset odottivat, on se sama, mitä Jeesus pyysi meitäkin odottamaan ja rukoilemaan: Tulkoon Sinun valtakuntasi ja Tapahtukoon Sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaissa. Vaikka me olemmekin kuuliaisia nykyisille maallisille esivalloille (jos ne eivät vaadi sitä, mitä Jumala kieltää) niin kauan kuin Jumala sallii niiden hallitsemisen, niin Valtakunnan tuleminen on meidän toivottu "isänmaamme".


    • tietotuusjaelämä

      Pitkäänhellarille. Paavali luuli että lopunaika on hänen elinaikanaan, samoin Johannes Ilmestyskirjassa. Uskonnolliset liikkeet etsivät aina jotakin että se tukisi heidän oppikäsitystään, kuten ennustella lopunaikaa. Ei meidän tarvitse ennustaa, ei arvailla eikä levittää luuloa että nyt on lopunaika. Se tulee juuri silloin kuin Jumala sen panee toimeen ja sitä aikaa ja hetkeä ei tiedä edes Poika. Eikös se jotekin näin ole?
      Mitä tulee alkoholiin niin ehtoollisessa Jeesus käytti viiniä, ei mehuja. Kai te hellarit teette kuten Jeesuskin teki?

      • pitkäänhellari

        Tietoisuuselämä, Mielestäni apostolit ja Paavali eivät olleet väärässä uskoessaan että Jeesus tulee pian. Jeesus itse lupasi, että Hän tulee pian. Raamattu päättyy näihin sanoihin . ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu.
        Hän, joka näitä todistaa, sanoo: "Totisesti, minä tulen pian". Amen, tule, Herra Jeesus!
        Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa. Amen. Ilm. 22: 20. - 21.

        On myös kirjoitettu, että ymmärrys ja tieto (matkustus) lisääntyy .... Ne profetiat ja asiat, jotka pitää täyttyä ennen kuin Jeesus tulee, olivat edessä alkuseurakunnan aikana ja osa saattaa olla osaltaan vieläkin, esim. Jerusalemin kolmannen temppelin rakentaminen ja evankeliumin julistaminen todistukseksi kaikille kansanheimoille. Apostoleilta tulevat asiat olivat peitossa ja niin ne ovat olleet vuosisatoja, ja koko ajan ymmärrys ja tieto lisääntyy kun maailman asiat tapahtuvat ja Kirjoitukset käyvät toteen.

        On se jännää että Jumalan on kätkenyt Jeesuksen toisen tulemuksen niin, että Hänen tulemuksen odottaminen on ihmisen ymmärrykselle ja seurakunnalle aina ajankohtainen.

        Meidän seurakunnissa käytetään joko viiniä, oikeata Israelin viinipuun antia tai ihan marjamehua ja leipä on leivottu gluteenittomasta jauhosta ilman hapatetta. Ehtoollinen on symbolinen. Käytetäänkö lestoilla tavallisia luterilaisen kirkon öylättejä. Meillä limppu tuodaan kokonaisena seurakunnan eteen ja se murretaan käsin vertauskuvallisesti niin kuin Jeesus teki, otti leivän ja mursi ja antoi opetuslapsille.
        On hyvä ratkaisu, jos viini on alkoholitonta. Olin o kerran luterilaisessa kirkossa ja seurueessamme oli ulkomaalainen raitistunut entinen alkoholisti. Hän on kerran joutunut raittiutensa jälkeen uudelleen viinakierteeseen maistaessaan onnittelumaljan shampanjaa omissa häissään. Tämä saarnamies ei ottanut ehtoollista, kun tiesi että viinissä on alkoholia. Jopa haju voi laukaista himon alkaa juoda.
        Arvostelit hellareiden ehtoolliskäytäntöä. Jos se teillä on "oikeaoppinen" viinin suhteen, niin meillä se kyllä on sitä leivän suhteen. Uskon kyllä että eiköhän meillä molemmilla kelpaa, koska asia on symbolinen.


      • Juupsjkl

        Puhujat kyllä aina puhuvat "tästä lopun ajasta". Minusta se tarkoittaa lähinnä aikaa Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen jälkeistä aikaa. Voin olla kyllä väärässä tulkinnastani, mutta joka tapauksessa Jumala yksin tietää, kauanko lopun aika kestää ja milloin se loppu tulee.


    • että-opettele-Raamattua

      Ei ne uskoa ole kieltäneet.
      -
      Ne on vain huomanneet vl pedofiiliuskon saastan.-valheenverkoston.
      -
      Usko tule Jumalasta ja Jeesuksesta, ei Lestadius ihmisestä.
      -
      "Joka minuus uskoo, ( Siis Jeesukseen ja Jumalaan) hänellä on iankaikkinen elämä....................."

    • H4rr1

      Raamattu ei kiellä alkoholia. Alkoholista juopuminen on kyllä syntiä koska siitä seuraa rietas meno. Jos joku juo oluen saunan päälle niin tuskinpa tulee humalaan ja on pahennukseksi kenellekään. Lasi viiniä ruuan kanssa ei ole syntiä sekään. Varsinkin kun kiitoksella syö ja juo. Toki jos tiedät että esim. ystäväsi on alkoholisti tai muuten pahastuu siitä niin kannattaa jättää juomatta. Puhumattakaan jos itsellä on ollut ongelmia alkoholin kanssa. Raamattu kun ei missään kohdin kiellä juomasta olutta tai viiniä. Juopumisen vaaroista kyllä varoitetaan useassakin kohtaa. Meillä suomalaisilla vain lienee oudompi suhde alkolia sisältäviin juomiin kuin monessa muussa kulttuurissa. Eli suomalainen yleensä juo juopuakseen. ps: Itse en alkoholia käytä. Olen myös nähnyt miten alkoholi tuhoaa ihmisen.

    • JeesusOnTie
    • OhjeOnTämäkinJosKelpaa

      Sinun tärkein asia on huolehtia, että olet itse taivasta kohti kulkemassa. Vai?

      • tässäpä.kysymys

        Ovatko Raamatun vastaisiin vl-valheoppeihin uskovat sillä tiellä?


      • AjatuksetLiikkeelle

        Sinulle tekisi hyvää, että alkaisit ajatella mantrojen hokemisen sijaan. Ihan ystävällinen neuvo tämä. Ei pahalla.


    • Ihminen elää onnellisempaa elämää, kun ei sido itseään fundamentalisteihin.

    • HesariaLuin

      Lauantain Helsingin Sanomissa (29.7.) on juttu oopperalaulaja Aarne Pelkosesta, joka jätti vl-herätysliikkeen. Hänen lapsuudenperheen 15-henkisestä katraasta noin puolet on päätynyt samaan ratkaisuun.

      "Ihan hyvin perhe suhtautui, enkä ole kokenut mitään negatiivista. Lähinnä se on itselle iso asia", hän sanoo.

      • Omasiemen

        Herran kansa lisääntyy. Jos Adam ja Eeva saa neljätoista lasta joista seitsemän jättää uskon. Väki lisääntyy kuitenkin seitsemällä. Herran haltuun


      • ristijärvenKyrka

        Isokosken Soilen voi nähdä kuulla viikonloppuna Kainuussa Ristijärven veisuuvestivaaleilla.


    • minäUskonJaJuonkunnesHal

      Minkätakia alkoholisti ei voisi olla syvästi uskovainen. Itse olen saanut syvimmät uskonnolliset kokemukset ollessani vähintäään 2promillen kännissä.

    • VALVOKAA!!!!!!

      Nyt on käynnissä maailman laajuinen luopumus Jumalasta ja uskosta, etenkin länsimaissa.

      Maailmanloppu lähestyy kovaa vauhtia, Katolisen kirkon lähteiden mukaan siihen on aikaa noin 17 vuotta. Puolestaan Reformoidun kirkon uskonoppineen mukaan siihen on aikaa 22 vuotta. Edelleen tämän lähteen mukaan ovet katua vastaan suljetaan noin 7 vuoden kuluttua.

    • Nuoriinainen

      Vaikket tietäisi joidenkin kavereiden uskontilaa, tiedät kyllä itse, oletko sydämestäsi uskomassa. Nykyään on niin paljon vanhoillislestadiolaisia ihmisiä, jotka tervehtivät "jumalan terve" ja käyvät esim. suviseuroissa. Sydämestään he eivät kuitenkaan ole uskomassa. He vain kuuluvat "mustien lampaiden" joukkoon, he eivät uskalla kieltää uskoa tai luulevat voivansa elää eri tavalla uskovaisina vanhoillislestadiolaisten keskuudessa.
      Ei sillä ole merkitystä, sanoiko joku olevansa vanhoillislestadiolainen vai ei. Sillä on merkitystä, onko sydämessä halu ja tahto elää Jumalan sanan mukaan ja uskoa synnit anteeksi, että pääsisi kerran taivaaseen.

      • Pyynrö

        ""Sillä on merkitystä, onko sydämessä halu ja tahto elää Jumalan sanan mukaan ja uskoa synnit anteeksi, että pääsisi kerran taivaaseen.""

        Missä kohtaa Raamatussa kerrotaan taivaaseen pääsyn edellytykseksi "uskoa synnit anteeksi".

        Kerrotko meille kaikille raamatunpaikan.


      • Hrmnrst

        Puhut kyllä asiaa. Oli todella hienoa saada moniin kysymyksiini ja huoliini vastauksia vieläpä samana iltana, kun olin tämän kirjoituksen tänne raapustanut. Rauhanyhdistyksellä oli keskusteluilta, jossa puhuttiin tiestä ja matkasta. Alustuksessakin tuli kirkkaasti esille se, että pelastus ei tule siinä, että kuulut johonkin liikkeeseen, tai olet mukana jossain instituutiossa. Usein kuolleen uskon omaava saattaa sanoa olevansa vanhoillislestadiolainen ja puhuu tästä Jumalan valtakunnastakin vain vanhoillislestadiolaisuutena, tai paikasta, jossa käydään kuuntelemassa seuroja, rauhanyhdistyksenä. Saatetaan kokea olevansa osa yhteisöä, mutta ei kuitenkaan omisteta uskoa.
        Keskusteluillassa kävi ilmi myös se, että en olekaan ainut, joka on kipuillut aloituksessa kuvaamieni asioiden kanssa. Tähän tuli tosi hienoja vastauspuheenvuoroja ja mieltäni oikein lämmitti ja sain keskusteluillasta paljon. Oli hirmulohdullista, että aina ei tarvi avata edes itse suuta saadakseen vastauksia mieltäpainaviin asioihin.
        Keskusteluillassa puhuttiin myös rikkaruohojen kitkemisestä. Meidän tehtävä ei ole alkaa tässä ajassa kitkemään niitä rikkaruohoja, vaan kun sen aika tulee, niin sen tekee itse Herra Jeesus Kristus. Meidän on valvottava ennenkaikkea omaa tilaa, koska emme voi tulla toisten uskoilla autuaaksi.


      • tietotuusjaelämä
        Hrmnrst kirjoitti:

        Puhut kyllä asiaa. Oli todella hienoa saada moniin kysymyksiini ja huoliini vastauksia vieläpä samana iltana, kun olin tämän kirjoituksen tänne raapustanut. Rauhanyhdistyksellä oli keskusteluilta, jossa puhuttiin tiestä ja matkasta. Alustuksessakin tuli kirkkaasti esille se, että pelastus ei tule siinä, että kuulut johonkin liikkeeseen, tai olet mukana jossain instituutiossa. Usein kuolleen uskon omaava saattaa sanoa olevansa vanhoillislestadiolainen ja puhuu tästä Jumalan valtakunnastakin vain vanhoillislestadiolaisuutena, tai paikasta, jossa käydään kuuntelemassa seuroja, rauhanyhdistyksenä. Saatetaan kokea olevansa osa yhteisöä, mutta ei kuitenkaan omisteta uskoa.
        Keskusteluillassa kävi ilmi myös se, että en olekaan ainut, joka on kipuillut aloituksessa kuvaamieni asioiden kanssa. Tähän tuli tosi hienoja vastauspuheenvuoroja ja mieltäni oikein lämmitti ja sain keskusteluillasta paljon. Oli hirmulohdullista, että aina ei tarvi avata edes itse suuta saadakseen vastauksia mieltäpainaviin asioihin.
        Keskusteluillassa puhuttiin myös rikkaruohojen kitkemisestä. Meidän tehtävä ei ole alkaa tässä ajassa kitkemään niitä rikkaruohoja, vaan kun sen aika tulee, niin sen tekee itse Herra Jeesus Kristus. Meidän on valvottava ennenkaikkea omaa tilaa, koska emme voi tulla toisten uskoilla autuaaksi.

        On myös syytä korostaa että mitä uskoo? Eihän se riitä että sanoo tai kokee olevansa uskovainen. Jos uskot että ihminen menee kuoltuaan taivaaseen, ole eksytetty. Se on eksyttäjien oppi ja opetus. Joka sellaiseen uskoo, ei pelastu. Tuo vain esimerkki, muutakin löytyy melkolailla.


      • etsivä-xxx
        Pyynrö kirjoitti:

        ""Sillä on merkitystä, onko sydämessä halu ja tahto elää Jumalan sanan mukaan ja uskoa synnit anteeksi, että pääsisi kerran taivaaseen.""

        Missä kohtaa Raamatussa kerrotaan taivaaseen pääsyn edellytykseksi "uskoa synnit anteeksi".

        Kerrotko meille kaikille raamatunpaikan.

        Apostolinen uskontunnustus
        Minä uskon...
        ....
        pyhän yhteisen seurakunnan,
        pyhäin yhteyden,
        syntien anteeksiantamisen,
        ruumiin ylösnousemisen
        ja iankaikkisen elämän.

        Sitten voisaankin ryhtyä keskustelemaan mistä vanhin kristillisten kirkkojen uskontunnustus on saanut perustansa.

        Ylistä Herraa, minun sieluni, älä unohda, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt. Hän antaa anteeksi kaikki syntini ja parantaa kaikki sairauteni. Hän päästää minut kuoleman otteesta ja seppelöi minut armolla ja rakkaudella. (Ps. 103:2–4)
        Kun Jeesus näki heidän uskonsa, hän sanoi: ”Ystäväni, sinun syntisi on annettu anteeksi.” (Luuk. 5:20)
        Jeesus sanoi: ”He saavat syntinsä anteeksi, kun uskovat minuun, ja heillä on oleva paikkansa niiden joukossa, jotka Jumala on pyhittänyt.” (Ap.t. 26:18)
        Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. (1. Joh. 1:9)


      • tietotuusjaelämä
        etsivä-xxx kirjoitti:

        Apostolinen uskontunnustus
        Minä uskon...
        ....
        pyhän yhteisen seurakunnan,
        pyhäin yhteyden,
        syntien anteeksiantamisen,
        ruumiin ylösnousemisen
        ja iankaikkisen elämän.

        Sitten voisaankin ryhtyä keskustelemaan mistä vanhin kristillisten kirkkojen uskontunnustus on saanut perustansa.

        Ylistä Herraa, minun sieluni, älä unohda, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt. Hän antaa anteeksi kaikki syntini ja parantaa kaikki sairauteni. Hän päästää minut kuoleman otteesta ja seppelöi minut armolla ja rakkaudella. (Ps. 103:2–4)
        Kun Jeesus näki heidän uskonsa, hän sanoi: ”Ystäväni, sinun syntisi on annettu anteeksi.” (Luuk. 5:20)
        Jeesus sanoi: ”He saavat syntinsä anteeksi, kun uskovat minuun, ja heillä on oleva paikkansa niiden joukossa, jotka Jumala on pyhittänyt.” (Ap.t. 26:18)
        Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. (1. Joh. 1:9)

        Muuten ihan hyvä mutta ei ihmisten tekemiä uskontunnustuksia tarvita. Ne ovat hoettuja mantroja tavan vuoksi.


    • RealissimusGrossomus

      Kuinka niin "liian monet"? EIkö se ole sen mukaan, mitä sydämessään tuntee?

    • tietotuusjelämä

      Nuoriinainen. Kerrotko kuka sinua opettaa että menet taivaaseen? Koska, miten ?
      Olet tunnistettavissa selvästi vl-liikkeen jäseneksi jo käyttämiesi ilmaisujen perusteella, kuten "uskoa synnit anteeksi". Kysyn miten ja kenelle uskot syntisi anteeksi, saarnamiehelle, papille vaiko jollekin muulle ja miten?

      • Nuorimuu

        Saako kysyä miten sinä saat synnit anteeksi? Vai ajatteletko niin että Jeesus on synnit sovittanut ristillä ja sillä hyvä?


      • Nuorimuu kirjoitti:

        Saako kysyä miten sinä saat synnit anteeksi? Vai ajatteletko niin että Jeesus on synnit sovittanut ristillä ja sillä hyvä?

        Ehtoollisella ja luottaen siihen ristintyöhön.
        On myös selvää, että synnin sovitus on sovittava suoraan Jeesuksen kanssa, kertomalla pyyntö Hänelle.


      • tietotuusjaelämä
        Nuorimuu kirjoitti:

        Saako kysyä miten sinä saat synnit anteeksi? Vai ajatteletko niin että Jeesus on synnit sovittanut ristillä ja sillä hyvä?

        Jos minulta kysyit niin vastaan kuten Raamatussa todistetaan. Jeesus sanoi:
        Joh.14.
        12 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin, kuin ne ovat, hän on tekevä; sillä minä menen Isän tykö,
        13 ja mitä hyvänsä te anotte minun nimessäni, sen minä teen, että Isä kirkastettaisiin Pojassa.
        14 Jos te anotte minulta jotakin minun nimessäni, niin minä sen teen.

        Joh. 15:7
        Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen.

        Joka uskoo Jeesukseen tekee niinkuin Hän opetti. On vain yksi välimies ihmisen ja Jumalan välissä, Jeesus. Rukoilkaa Jeesuksen nimessä syntejänne anteeksi, niin te saatte ne anteeksi. Mikäli taas uskotte ennemmin saarnaajienne oppeja, niin te olette hylänneet Jeesuksen. Silloin rukoustanne ei kuulla eikä teille anneta anteeksi syntejänne. Siis tavattoman yksinkertainen asia, mutta se edellyttää että uskotte vain Jeesuksen sanaa ja opetusta. Näin on.


    • hallelujaaa

      Ei voi kun ihmetellä miten Suomen kaltaisessa sivistysvaltiossa on tämmöinen uskonlahko. Ymmärrän kyllä että ihmiset uskovat Jumalaan mutta en sitä että ihmiset uskovat television vievän helvettiin.

      • hjklpo

        Samat sanat!


      • Melperi__

        Vapaakirkkoa ja Kesitastako tarkoitat?


    • pitkäänhellari

      Muistan kun uskovainen (tavan luterilainen) kertoi miten radio oli ensi alkuun 1900-luvun alussa saatanan vempain, kun sieltä kuului kaikkea. Tuskin tänä päivänä meistä kukaan ajattelee noin. Riippuu täysin millaisia ohjelmia halutaan kuunnella.
      Jos televisio on syntiä, niin miksi esim. nettiyhteyden ei ole syntiä, vaikka netin kautta meillä on tarjottimella kaikki maallinen anti vielä laajemmin kuin TV:kanavien kautta.
      Sitä minä ihmettelen lestoilla, että on niitä tiettyjä sääntöjä ja rajoituksia, jotka tuntuvat ihan hölmöiltä.
      Nykyään naiset saavat ottaa permanentin, mutta hiusten värjääminen on syntiä. En kyllä ymmärrä tätä. Jos värjääminen on syntiä, niin silloin on kyllä hiusten kihartaminen tai sitten ei ole kumpainenkaan. Ihan samaa itsenä kaunistamista nämä molemmat ovat. Jos korvakourut ovat syntiä, mutta koru hieman alempana kaulalla, sormessa ei sitä enää ole.
      Minun järki ei kyllä riitä selittämään miten näin voidaan synnit määritellä ja miten voi jokin raati määritellä tällaisia yhteisöä ohjaavia asioita?
      Ajatelkaa hyvät ihmiset loogisesti ja miettikää kuka teitä käskyttää, ihminenkö vai Jumala?

    • PasiToivonen

      >>Eletään lopunajassa ja uskovaiset maallistuvat. Ei se alkoholi uskovaiselle sovi ja ei ole Jumalan tahto jos juo päihtyäkseen, lähtee tansseihin. >>

      Olen helluntailainen ja juon punaviiniä. Eikä ehtoollinen ole minulle symbolinen. Minut saa tuomita helvettiin. En loukkaannu siitä.

      • pitkäänhellari

        En ole sanonut missään että helluntailaisuus on automaattinen pääsylippu taivaaseen. Kyllä jokainen tekee valinnat Jumalan ja omantuntonsa edessä ja seisoo Herran tuomioistuimen edessä.
        Jos juo punaviiniä yhden tai kaksi annosta ruuan kanssa, niin ei kai siitä päihdy, ja ei ole vaaraa ellei ole alkoholiriippuvainen. Tuskin uskot että ehtoollisviini muuttuu konkreettisesti vereksi. Lavatansseihin ei kyllä kristitty voi mennä. Ei siellä uudestisyntyneet parveile. Hellarikin voi kylmetä uskossaan ja jopa tulla luopion tilaan.
        Minä en lähde ketään tuomitsemaan minnekään suuntaan. Ne valtuuden kun on siellä Korkeimmissa käsissä. Jumalan sana sinut kerran tuomitsee tai armahtaa.


    • Samuelibe

      Halleluja, että voitte elää noin vanhoillista elämää. Alkoholista, Jeesus muutti veden viiniksi ja ei määrännyt miten paljon sitä juodaan. Toki liika on liikaa. Tunnen teitä lestejä ja monesti mietin, oletteko tyhmiä? Teillä on joukon voima, kuin sisäsiittoisessa yhteiskunnassa? Pääpuhuja sanoo sitä, no näinhän se on sit teidän mielestä:)
      Kannatasko jo ajatella omilla niillä pienillä aivoilla, mitä elämä on ?
      Mielestäni olette lahko, jossa määrää vanhoilliset ukonpaskat teitä muurahaisia tottelemaan.
      Te, uskotte sokeasti, mutta ette tajua elämää, vain Lars kusi-housun sanomaa miksi? Se ei ole totuus !!
      Uskoa ei pidä kieltää, ei siinä ole mitään järkeä !! Paras uskonto on Kristin uskonto ja sitä voi näyttää. Kuitenkin lahkolaisuus, sitä häpeisin.. Sarja synnyttäjä vaikka Jeesus ei halunnut kiduttaa naisia kokoajan synnyttämään ja orjuudessa elämään, vaikka on pikku-äidit apuna.
      Ei Jeesuksen sana ollut, että sinun NAINEN on synnytettävä ,niin että rikot itsesi..
      Jeesus tarkoitti lisääntymistä rauhassa, eihän rauhan ruhtinas Kristus halua kärsimystä naiselle, vaan lestien "vanhat ukot", jotka tulkitsevat väärin Raamattua !
      Naiset jotka ovat Lestaadion alla, Te pystytte määräämään paljon suuntauksessanne. Te olette se voima, te pystytte muuttamaan teidän matkan elämässänne, että TE NAISET olette saman arvoisia, kuin miehet ! Minä elän naisen kanssa ja hän yhtä loistava ja kaunis yksilö minun rinnallani. Hänet loi Jumala ja minut loi Jumala, me olemme rakkaudessa/ elämässä samanarvoisia läpi elämän !!
      Kiittäen Jumalaa ,että löysin puolisoni !

      • noistaeipulaa

        Minkälainen nainen lienee joka viitsii majailla kirjoitustaidottoman luuserin kanssa hah, no onhan niitä samanlaisia naisiakin tottakai, samalla äoolla varustettuja, hyvähän siinä on elellä sitten kaks samanlaista pöljänteriä.


      • Larskyrpä

        noistaeipulaa, olet varmaan viisas lesti? Et taida ymmärtää missä apinaliikkessä olet.
        Lasten hyväksikäyttöä, ihmisten helvetillä tuomitsemista,muitten ihmisten tuomitsemista ja paljon vinoutunutta oppia Lars paskalta ja teidän vanhoillis-vitjakives ukoilta. Tässä lorttiperse, en kato kirjoitusoppia, vaan kirjoitan miten sairas lahko teillä on.
        Ämmät synnyttää ja ukko panee vaikka rahaa ei ole ruokkia. Nainen voi kuolla, kun lorttoperseena elää, mutta ukko sanoo: Jumala antaa uuden naisen???
        Vittu, te elätte kuin muslimi siat !! Silmät ummessa ja muna vitussa !!
        Eli haista kuule lorttoperse paska, sieltä minne ukkos on sua pannu välillä, ettei syntyis lapsia joka vuosi:)


    • harkinnassalähtö

      Yksi suuri syy siihen, että monet lähtevät vl-liikkeestä on se, ettei hoitokokouksia haluta selvittää.
      Minä olen yksi, joka olen harkinnut lähteväni liikkeestä sen takia.

      • Höpön höpön.

        VL-liikkeestä lähdetään siksi, että jokainen järkevä ymmärtää fundamentalistisen uskonnollisuuden typeryyden.


      • harkinnassalähtö

        Vl-liikkeestä tuli fundamentalistinen lahko hoitokokousten jälkeen.


    • Tarkkaväännös

      Matt.11:19. Biblia (1776). Ihmisen Poika tuli syöden ja juoden, ja he sanoivat: katso ihmistä, syömäriä ja viinan juomaria, Publikanein ja syntisten ystävää.

    • liian-outo

      "Liian outo kommentti"
      -
      Miltä kuulostaa Suomen kielessä:

      - auto kuluttaa liian paljon bensiiniä
      - satoi liian paljon vettä
      - on liian kylmä ilma
      - hyttysiä on liian vähän
      - on liian valoisaa
      - on liian paljon ihmisiä
      - sanoja on liian paljon
      - naama on liian kierossa
      - hampaita on liian vähän
      - hiukset on liian suorassa
      - jne.

      tuntuu "liian oudolta" tämä vl siionin kielioppi..........................

    • Jobinpostia

      Kyllä tämä "Raamattu" on outo kirja. 1Kor.5:5. Biblia (1776). Annetaan saatanan haltuun lihan kadotukseksi, että henki autuaaksi tulis, Herra Jesuksen päivänä.

    • Kuplapuhkee

      Matt.8:4. Mark.1:44. Luuk.5:14. Käsketään antamaan papille, rahhoo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      4
      2043
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      255
      1722
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      253
      1680
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      65
      1670
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      106
      1492
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      30
      1423
    7. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      157
      1217
    8. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      287
      1213
    9. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1193
    10. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      46
      1187
    Aihe