kävin Tunisiassa keväällä

Peneloope

Kävin keväällä Soussessa. Yksin matkasin ja hyvin meni. Nyt uudelleen lennän Tunisiin syyskuun alkupuolella. Nyt taas jännittää, kun on eri lentoyhtiö , Lufthansa ja Frankfurtin kentällä koneen vaihto. uuuuhh

8

2543

  Vastaukset

  • Hei Peneloope!
   Mites meni reissu? Olen kans lähdössä ja kiinnostais kuulla!

   • Hei. oikein hyvä reissu oli Hammametiin vaikka etukäteen jännitin. Hammametissa pitkät, ihanat rannat. Lämmintä oli ja meressä kävin monta kertaa. Ikivanhoja esiin kaivettuja rakennuksia ja muureja ihmettelin aikani kuluksi.
    Nyt lähden 30.12. Hammam Sousseen katsomaan miten siellä vuosi vaihtuu.


   • Olen ollut Hammametissa 4 kertaa, menimme siellä naimisiin. Asuimme uudessa turisti kohteessa Mrezkassa Yasmine Marina on hieno paikka, mutta Hammamet ja Hammamet Pohjoinenkn ihan kivoja paikkoja.


  • Joskus kävin Soussessa ja oli muuten kokolailla karmea kokemus. Jokainen ihminen jonka tapasi, yritti huijata tavalla tai toisella. Mikään summa ei ollut liian pieni huijattavaksi. Jopa pahempi mattokauppamesta kuin Marokko tai Egypti.

   Matkanjärjestäjä kauppasi kohdetta rantalomakohteena, mutta lämpöä oli keskimäärin jotain +10 astetta.

  • Detur perui juuri tämän syksyn matkat. Nyt pitäisi lähteä yksin pelkillä lennoilla tunisiaan. Onko koneen vaihdot hankalia? Saako apua hyvin? Kumman kautta helpompaa saksan vai ranskan? Kielitaito ei ole mikään paras.

   • Kerran olen lentänyt Ranskan kautta,kyllä oli reipas vaihtoväli,yli 2 h. Mutta kävelyreittikin oli kielitaidottomilla hankala.Onneksi törmäsin erääseen suomalaiseen naiseen jonka kanssa selvisin oikealle paikalle.Lentokoneessa oli hyvin ylimielinen lentoemäntä,joka kynäänsä napsutellen tuijotteli pitkin nenänvarttaan. Kahvia pyysin saadakseni lisää,pudisteli vain päätään eikä antanut. Air France : sta jäi todella ikävä mielikuva.


  • Hei.

   Harkitsen Tunisian matkaa, monastriniin. Olisin menossa ystäväni kanssa. Aloimme vain miettimään, onko siellä turvallista liikkua kaksi nuorta naista? Onko kenelläkään kokemusta, että olisi viime aikoina matkustanut siellä päin?

   • Asun täällä Tunisissa. Viime viikon olin Monastirissa.
    Mielestäni kaupunki on turvallinen. Siisti, kaunis ja tutustumisen arvoinen.
    Historialliset rauniot ja museot hyvin hoidettuja. Presidentin hautamausoleumi hieno.
    Kauppakuja kaupat mielenkiintoisia. Tosin myyjät aika agressiivisia.
    Talvikaudella aktiviteetteja vähemmän kuin kesällä.
    Hintatasoon kaupungin ulkopuolella edullisempi. Hotellissa voi olla kymmenkertaiset turistihinnat. Suosittelen all inclusive täysihoitolomaa. Talvikaudella hyvinkin edullisia.
    Monastirista löytyy hienoja puhtaita hiekkarantoja, mutta jotkut rannat ovat roskaisia, eikä niitä huolleta turistisesongin ulkopuolella.
    Pääkysymys taisi olla turvallisuus. Harkintaa kannattaa käyttää yöllä ulkona liikkuessa ja välttää pimeitä kujia.
    Huijareita riittää ja rahaa yritetään saada kaikin tavoin kaikista palveluista.
    Käsilaukkua ei kannata heilutella kadulla eikä jättää vahtimatta mihinkään.
    Poliiseja on runsaasti kaupungilla ja apua saa jos tarvitsee. Maassa sotatilalaki voimassa. Poliisit raskaasti aseistettuja.
    Humalassa hortoilua ei katsota hyvällä, ja hotellialueen ulkopuolella on hyvä pukeutua peittävämmin. Muslimimaa.
    Terveluloa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   4892
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   102
   3248
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   98
   3008
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   37
   1530