Mm. museoliput Rooma/Firenze

Hei

Olen lähdössä Italiaan, Roomassa olen yhteensä 3 päivää, ja Firenzessä yhden päivän.
Mihinkä museoihin ja gallerioihin kannattaa varata netin kautta lippu jo etukäteen?
Olen ajatellut mennä Roomassa Galleria Borgheseen, tietysti Colosseum/Forum Romanum/Palatinuskukkula, tietysti Vatikaanin museot/Sikstuksen kappeli, myös Palazzo dei Conservatori, ja 2 Museo Nazionalo Romanoa. Jos on tietoa näistä paikoista, niin voi antaa vinkkiä (onko pitkät jonotukset, kauan paikassa meni aikaa...) Toki käyn Roomassa monissa muissakin paikoissa, joita en maininnut.
Firenzessä käyn ainakin Uffizissa, ja sinne suositellaan varaamaan lippu jo etukäteen. Onko Palazzo Pitti jossa taitaa olla ainakin 6 museota, niin käymisen arvoinen paikka, tai jos on kokonainen päivä Firenzessä, niin kannattaako sen museoiden näkeminen sisällyttää reissuun? Firenzessä käyn myös siellä sen katedraalin ympäristöineen (Duomo), kupolissa, kastekappelin, ja museon. Ihmiset haluavat nähdä Daavid patsaan sieltä Accademiasta, onko siellä paikassa muuta suosittua nähtävää, aikaa ei ole kuin se kokonainen päivä kaikkeen, mietin että jos jättäisin käymättä.
Mitä Firenzessä voisi tilata ravintolassa ateriaksi? Voisi olla kiva syödä jotain paikallista, jota syödään Firenzessä.

13

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MrsMatkaaja

      Viime kesänä (kesäkuu) olimme Firenzessä viikon ja kävimme noissa kaikissa mainitsemissasi nähtävyyksissä. Etukäteen hankin liput netistä Uffizziin ja Accademiaan ja jälkimmäiseen oli aivan mahdoton jono niille, joilla ei ollut ennakkolippua. Accademiassa on muutakin nähtävää kuin Daavid, mutta kyllähän se Daavid on sen paikan tähti. Sen sijaan Uffizzin jono näytti vetävän hyvin. Jos olet vain yhden päivän Firenzessä niin suosittelen vain Uffizzia ja osta lippu kuitenkn etukät. Siitä sitten kävelemään Ponte Vecchiolle. Palazzo Pitti oli myös viehättävä puutarhoineen. Mutta yksi päivä ja yksi sisänähtävyys eli Uffizzi on ohjeeni. Nautiskele ehdottomasti kapeista kujista, pujahda pieneen kirkkoon ja syö hyvin. Firenzessä itseä häiritsi se, että niin monet kirkot olivat maksullisia. Joitakin pieniä sattui eteen, joihin pääsi ilm.

      Tyypillisiä Toscanan alueen "perinneruokia" ovat ainakin ribollita (vihannes-, papu- ja leipäkeitto), pappa al pomodoro (leivästä ja tomaateista valmistettu keitto) ja trippa alla fiorentina (lehmänvatsaa tomaattikastikkeessa) ja vaikka tuo viimeinen kuulostaa varsin oudolta, oli se todella maukasta!

      Roomassa olen käynyt monta kertaa ja ainoat paikat, joihin ehdottomasti kannattaa liput ostaa etukäteen ovat Vatikaanin museot ja Villa Borghese. Vatikaanin museoihin saa keväästä-syksyyn myös iltalippuja muistaakseni perjantaille.

      • Kiitos vastauksesta. Hyvä selkeä ja asiallinen vastaus. Joo luin jostain että Firenzessä monissa kirkoissakin sisäänpääsymaksu :( Lukemani oppaiden perusteella vaikuttaisi siltä että useisiin kirkkoihin Roomassa pääsee ihan maksutta. :)
        Jos saan vielä sinulta kysyä, olet käynyt Roomassa monta kertaa. Oletko ollut alueilla Trastevere ja Prati? Mietin niissäkin piipahtamista, varmasti ainakin Trasteveressä :) Suosittelisitko niille menemistä? Onko Pratin alueella mitään sellaista miksi sinne kannattaisi?
        Kylpyläpaikatkin kiinnostaa, mutta en ole varma ehtiikö käydä. Oletko käynyt siellä kylpylässä tai tiedätkö mikä paikka hyvä?
        Käy myös mielessä, kun olen suunnitellut että melkeen joka paikkaan menen kävellen, ja kävellen muutenkin Rooman alueella (jaksan kävellä pitkiäkin matkoja, nautin siitä), niin minulla on aika tiukat päivät aikatauluiltaankin, niin eihän julkisia siellä edes kannata käyttää/pärjää ainakin ilmankin ? Bussissakin saattaa olla taskuvarkaita. Ainoa on että menen Terministä metrolla Vatikaaniin aamulla. Takaisin tulen jalkaisin nähden Ponte Sant Angelo siltaa pitkin, Campo de Fiorin, Piazza Navonan, Pantheonin. Sitten onkin varmasti jo yksi päivä pulkassa.


    • MrsMatkaaja

      Prati on itselle vielä käymätön paikka. Senhän voisi käydä tutkimassa ensi kesän reissulla.

      Trastevereen ehdottomasti. Tosin sekin alkaa olla jo turistisoitunut, koska taidetaan mainita jo jokaisessa turistioppaassa :). Toista oli vielä 10 vuotta sitten, jolloin sieltä löytyi enemmän autenttisuutta. Mutta ehdottomasti kannattaa mennä ja syödäkin siellä. Itsekin olen kova kävelemään ja ainoa, mihin metroa olemme käyttäneet on juuri Vatikaaniin meno (Pietarinkirkkoon kannattaa suunnata aamusta) ja ratikalla on joskus tultu pois Trasteveresta. Joo, Rooman yksi ihanuus on juurikin se, että kirkot ovat ilmaisia. Ja tosiaan bussilla menimme kerran katakombiin, joita löytyy parikin lyhyen bussimatkan päästä, jos kiinnostaa. Bussiin hyppäsimme Circus Maximuksen liepeiltä.

      Kylpylöistä meillä ei kyllä ole kokemusta. Emme puolisoni kanssa ole kylpyläihmisiä.

      • MrsMatkaaja

        Mainitsen vielä, että kävelimme pois katakombeilta; kivaa maalaismaisemaa oli siellä katakombien ympäristössä.


      • MrsMatkaaja kirjoitti:

        Mainitsen vielä, että kävelimme pois katakombeilta; kivaa maalaismaisemaa oli siellä katakombien ympäristössä.

        Tuli mainittua Katakombit. Harkitsin itsekkin suunitellessani mihin menisin, että pitäisikö sinne. Kyllä kiinnostaisi. Mutta vähäinen määrä kun on aikaa, ei ehkä kaikkialle ehdi, niin on jätettävä se vaikka seuraavalle kerralle.. Eihän se olisi älyttömän pitkän matkan päässä keskustasta, itseasiassa kai aika lähellä ihan.
        Minäkään en ole kova kylpylöissä kävijä, mutta kun Rooman historiassa jo kylpylät olleet siellä, niin olisi saattanut olla kokemuksena kiva itselleni. Jätän varmasti sen kuitenkin, kun nähtävyydet (taide, arkkitehtuuri ym.) etusijalla.
        Joo luin useammasta lähteestä että Trasteveressä hyviä ruokapaikkoja useita, hyvä ruokailla siellä, olikohan siellä just Rooman paras pizzapaikkakin, mainintaa jossain :) Mutta positiivista on se että siellä ei ole niitä tourist-menu paikkoja, mitä taitaa sitten jonkun lähteen mukaan olla vähän pohjoisemmassa Campo de fiorin lähellä?? Sinne meniskin just katseleen keskiaikaisia kujia/katuja, ja syömään. ehkä ostostelemaankin vähän. Joo siis kai se Trastevere on paikkana turistien suosiossa, mutta sitten on kai että paikalliset käyvät siellä mielellään ostoksia tekemässä, ja hintataso ostosteluun on hyvä, koska ei ole korotettu hintoja turisteja varten :) Campo de fiorilla toisin kai?
        Ostospaikoista tulee ainakin käveltyä Via del Corso katu, Terminin Forum tulee ehkä tutuksi, sit oli suositeltu Via Nazionale ostoskatua, tyylikkäitä löytöjä sieltä pitäisi tehdä. En tiedä muista ostospaikoista/keskuksista.
        Ajattelin Vatikaanin käydä järjestyksessä museot, sikstuksen kappeli, sitten vasta pietarinkirkko, koska metron pysäkki on siellä pohjoisemmassa niin voisi eka lähimmän siitä eka käydä eli museot. Vai kannattaisko Pietarinkirkko ihan eka, se aukee jo klo7, ehkä silloin ei olisi kovaa ryysistä,jonoa sinne..
        On tosiaan itselleni ensimmäinen kerta Roomassa ja Firenzessä, no en mä ole Italiassa muuallakaan ollut. Siksi tuleekin mieleen kysymyksiä, ja kiitos kun kirjoittelit :)


    • MrsMatkaaja

      Riippuu varmaan ajankohdasta, koska Roomaan matkustat, mutta aika usein olen kuullut, että päivällä on valtaisat jonot Pietarinkirkkoon. Viime lokakuussa klo 8 pääsi ainakin täysin ilman jonotusta.

      Majoitumme usein Via Cavourin, Colosseumin ja Via Nazionalen läheisyydessä, joten itselle tuo V. Nazionale on tutuin ostospaikka.

      Ravintoloita löytyy joka lähtöön ja kehoittaisin ainakin välttämään Fontana di Trevin lähistön turisteille suunnattuja kuppiloita.

      Tripadvisorista saa kyllä paljon hyvää infoa matkustamiseen liittyen yleensäkin.

      • Olen menossa syyskuun puolivälin aikaan, eli en tosiaan nyt elokuussa pahimpaan aikaan, jolloin siellä on tungosta ja vielä ehkä liian kuumakin. Syyskuussa toivottavasti ei oo ainakaan 40 astetta, tai edes 30kään. Lämpöä varmasti on mutta toivottavasti olis siedettävissä määrin.
        Päivällä voi olla joo jonot Pietarinkirkkoon. Täytyy varmaa mennä silloin klo7 jo aamulla, kun lähden muutenkin aikaisin jo liikkeelle aamuisin. Niin on koko päivä aikaa sitten muutenkin. :)
        Mulla sattuu oleen majoittuminen siinä Terministä vähän länteen, pari sataa metrii Terminiin :)
        En tiedä oliko hyvä sijainti. Hyvältä hotelli ainakin nettisivujen kautta vaikuttaa, ja on arvosteltu positiivisesti.
        Hienoa että ravintoloita joka lähtöön, varmasti niitä joka kulmauksissa siellä. Okei, hyvä pitää mielessä toi ettei Fontana di Trevin lähellä olevissa kuppiloissa käy sitten.
        Joo olen katsonut hotelliarvosteluja Tripadvisorista, mut en oo matkainformaatioita muuten.
        Jos haluat voit myös viel kertoo tietämättömälle että mitä liikkeitä Via Nazionalella on mm.? Varmaan sinä pystyisit suosittelemaan sieltä jotain italialaista ruokapaikkaa tai kahvilaa.. Se on kuitenkin aika lähellä munkin majapaikkaa.
        Oletteko te tilanneet siellä ruokailun yhteydessä ravintolassa viiniä? Kannattaako mitä sanoa englanniksi kun jos joku kerta tilaa viiniä, ja kannattaako se ostaa pullosta suoraan kaadettuna laseihin, vai talon hanasta otettuna? En halua maksaa mitään korkeita hintoja viinistä, joten kannattaako mainita alussa jo jotain.
        Mitenköhän siellä suhtaudutaan yleensäkkin turisteihin, ja jos puhuu viel englantii. Onko ne ystävällisiä siellä liikkeissä ja ravintoloissa? :) Varmaan ne on tottuneet kuitenkin.
        Eiköhän täs ollut jo kysymykset, ja pohdinnat. :)


    • MrsMatkaaja

      Kyllä englannilla Roomassa pärjää ja aina on kyllä saatu hyvää palvelua kaikkialla. Toki jos satut aitoitalialaiseen ravintolaan, jossa listaa ei ole käännetty englanniksi niin sitten vaan kysymään. Yleensä tarjoilija puhuu kyllä sen verran englantia, että osaa kertoa ruoista.

      V. Nazionalella on esim. (omat suosikkini): tsekkiläinen Batan kenkäkauppa sekä italialaismerkeistä ainakin 7camicie (vaatteita), laukkukauppoja, joiden nimiä en kyllä muista ja iso Benettonin myymälä. Itselle shoppailu on matkoilla hiukan sivuseikka, joten en niinkään ole asiantuntija.

      Talon viinit ovat hyviä Italiassa; tai no itse nyt ylipäätään tykkään italialaisista viineistä. Ja punaviinin ystäviä olemme. Prosecco on ihanaa Veneton alueen kuohuviiniä. Spumante-nimellä myös kuoharia; voi olla myös makeaa, mikä kannattaa huomioida, jos kuivaa toivoo.

      Näet kyllä ruokalistasta tai erillisestä viinilistasta, paljonko lasillinen maksaa ja jos on erilaisia karahvikokoja tarjolla, niin on tod.näk. "tynnyriviiniä".

      Oma suosikkiravintolani tuolla alueella on Al Cardello, os. Via del Cardello (kun kääntyy Via Cavourilta tuolle kadulle niin ei ole pitkä matka). Ollaan kaksi kertaa asuttu ihan kulman takana ja hiukan tutustuttu henk.kuntaan, joten on ehkä hieman puolueellinen arvio. Mutta me tykkäämme, että sieltä saa hyvää perusruokaa. Esim. heidän lasagne on todella herkullista.

      • Joo jostain kuulin et yleistä noi karahvit kun tilaa alkoholijuomia. Itse tilaan siellä ruoan kanssa tavallista valkoviiniä, tai punaviiniä ehkä, toki ihan italialaista. Nimisuosituksia olen kuullutkin.
        Mulle oli vaan jännitys se että viitsiikö ne puhua englantia tarpeeks siellä, mutta hyvä kuulla että puhuvat.Ja palvelu ollut hyvää.. :) osaan kyllä muutamia sanontoja italiaksi jo valmiiksi, kuten vaikkapa buongiorno jotta voi toivottaa hyvää huomenta aamiaisella hotellissa muille :))
        Kiitos kaikista vinkeistä mitä olet kertonut. Itsehän sitten paikanpäällä näkee ja oppii asioita enemmän, ja ei olekaan hyvä jos kaikki on valmiina suunniteltu, vaan tulee mukavia "yllätyksiä" matkankin aikana :))


    • MrsMatkaaja

      Oikein hyvää matkaa! Rooma on aivan ihana kaupunki. Minne vain katseesi käännät niin aina on jotain näkemistä. Firenze taas vähän erilainen. No, Italia on minun lempimaani ja parasta siellä onkin se, että eri alueet ovat aina omanlaisiaan.

    • Kiitos vaan :) tosiaan aikaa se 4päivää,ja yks ilta, vois olla kauemminkin varmasti siellä. Täytyy mennä uudestaan sitten taas vaikken ole edes vielä siellä ollut :)) Italia on kyllä mielenkiintoinen kohde. Haluaisin myös joskus käydä Sisiliassa (ja samalla Maltan saari) ja joku kerta vaikka yksittäisesti Venetsia. Olisi myös mielenkiintoista opetella enemmän italiankieltä.
      Toivottavasti kaikki menee hyvin, onneksi en ole menossa yksin vaan meitä lähtee 2. :) ja en epäile yhtään ettäkö ei olisi ihana paikka. Mielestäni matkaoppaita ja netissä näkemäni perusteella on jo tosi mielenkiintoista ja innokas menemään.
      Saa nähdä miten täynnä kameran muistikin on kun palaa takas :D tapana aina ottaa matkakuvia.

    • Käynyt

      Varo, ettet yritä haukata liian suurta palaa kerralla! Roomassa ja Firenzessä on museoita vaikka muille jakaa ja kirkot ovat todella upeita. Silti omasta mielestäni parasta Roomaa ja Firenzeä ovat kadut ja ruokapaikat.

    • MrsMatkaaja

      Vielä tuli mieleeni eräs kiva kokemus; nousu Pietarin kirkon kupoliin. Pääsee hissillä, mutta kapeita portaita kiipeäminenkin oli kyllä kiva kokemus. (Portaita en suosittele, jos on ahtaan paikan kammo.)

      Ylhäältä on hyvät näkymät koko Vatikaaniin ja esim. "paavin" puutarhaan, jota ei muuten näe. Ylhäällä pääsee käveleskelemään ja löytyy matkamuistomyymälä ja kahvila.

      Sisäänpääsy ylös on vähän ennen kirkon ovea, siis ovesta oikealle, jos seisoo kasvot kohti ovea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe