Elämä ilman koiraa on jotenkin tylsää

rullakoira

Meillä on aina ollut koira tai kaksi kun kasvoin kotona, nyt kun olen jo muuttanut pois kotoa(3v.sitten) käyn ulkoiluttamassa tms vanhempieni koiria lähes päivittäin. Nyt he vaan ovat olleet mökillä jo lähes kuukauden ja kaipaan koiria ihan kamalasti. Huomaan että vanhempiani alkaa pikkuhiljaa nyppiä että tulen koiria "tarkistelemaan" niin usein, eli pitäisi alkaa ottamaan etäisyyttä, kynsienleikkaukset kyllä kelpaavat koska eiväöt itse tykkää hommasta ja minulta se nyt parhaiten sujuukin.
Elämäni ei edes ole tyhjää, työtä on, koulua on, kavereita on, parisuhde on jo 2v. ollut vakaa, mutta silti kaipaan lisää elämää ja touhuamista, en ole koskaan ollut "rentoutuja tyyppiä" joka pystyisi nukkumaan pitkään tai makaamaan sohvalla katsomassa telkkaria, tietokoneella saatan pelata joskus joitain tunteja jos ei ole muuta tekemistä, tylsistyn vain ihan hirveän nopeasti jos ei ole mitään liikettä. Olisi varmaan aika ottaa oma koira, varaakin olisi ja aikaa ihan yllinkyllin, voisin napata sitten vanhempien koirat sillointällöin matkaan metsään ja muuten touhuta omani kanssa.

En tiedä mikä keskustelun pointti oli kertokaa vaikka mitä rakastatte tai kaipaatte koirissa, tai jos ette halua koiraa tai ette pidä niistä niin kertokaa miksi ja millaisen elämän koirattomuus teille mahdollistaa, mieluiten ihan nätisti.

18

506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koirat.on.parhaita

      Ota ihmeessä oma koira tai mieluummin kaksi.Olen jo aika iäkäs,minulla on aina ollut koiria.Tällä hetkellä kolme.En vaan osaa olla ilman noita ihania kavereita ja päivän sulostuttajia.Ne ovat tuoneet valtavasti iloa ja puuhaa elämääni,olen onnellinen lenkillä koirieni kanssa.Jos sinulla on kaikki edellytykset koiran hankintaan niin älä viivyttele enää!

      • eläkeläismummeli

        Sama täällä.Minulla on vain yksi koira ja häntä parempaa terapeuttia ei löydy mistään.


      • rullakoira

        Näinpä, keväällä alan katsella pentua! Mielessä on jo muutama rotu, pitää katsoa mistä löytyy sopivin pentu.


    • minelan

      Minä elin ilman koiraa kissan kanssa lähes vuoden, mtta ei siuitä tullut mitään. Hankin mahdollisiman helpon rodun, Chiuahan, mutta wi se olekkaan mikään hellppo rotu. On itsepäinen kuin härkä

      • rullakoira

        Ah, tuon olen saanut myös tietää chihuahuista, itse en ole omistanut mutta olen hoitanut paria kappaletta. Itse mietiskelen ehkä afgaaninvinttikoiraa, suurinosa niistä mitä olen nähnyt/tutustunut ovat ollee aivan ihania. Jos en nyt ota sellaista, niin ehkä joskus tulevaisuudessa.


    • minelan

      rullakoira
      Meillä on samanlaiset unelmat koirien suhteen. minäkin käviin kovan taistelun uuden koiran hankinnasta.Joko afgaani tai suursnautseri. Kumpaakaa en tåssä elämäntilanteessa voinut ottaa, istun nimittäin pyörätuolissa..

      • rullakoira

        Oih, tuo on astetta isompi este kyllä. Oletko katsellut jos esimerkiksi avustajakoiriksi koulutettaisiin suursnautsereita? Kokonsa puolesta ainakin sopisivat, muuten en ole niihin perehtynyt kauheasti, yhteen olen tutustunut ja oli ihan mukava omistajan perään oleva koira.


    • minelan

      Minulla on llut koiria 8 vuotiaasta lähtien. Enimmäkseen 4-5 kappaletta kerrallaan. Nyt on chiuaha ja siinä vasta koiraa onkin.On aivan hurmaava persoona, ei hauku, hyväksyy kaikki koirat, jotkut paremmin kun toiset, rakastaa minua ja on erittäin ystävällinen vieraillle ihmisillekin, en olisi uskonut, että sillä on noin valtava ego. Siitä egoa on kiittäminen, että se ei pelkää mitään, joten sen ei tarvitse peloissaan råksyttåå kenellekään.Minua se pitää ehdottomana johtajana, joka on turvallinen.

    • minelan

      Pitää vielä krtoa tapauksesta, josta en laikaan pidä. Avustajani oli lenkillä Touhon kanssa ja erååstå pihasta karkasi sakemannin pentu perään. Touho kääntyi tulosuuntaan ja rähähti tälle sakemannin pennulle, joka kuitenkin oli jo 8 kuukatta vanha,Sakemi Juoksi takaisin ja Touho oli polleeta, kun sai koiran tiehenså, mutta siitä sen ego vasta kasvoi. Minä en suvaitse minkään laista uhittelua koiraltani, mutta taas tuli uusi esimerkki sakujen luonteesta, vaikka olisi voinut käydä toisinkin. Terveen sakun ulkomuoto ja chiuahan luonne, siitå tulisi varmastisti
      suosittu rotu.

      • rullakoira

        Joo tiedän itsekkin noita jotka pitää koiria vapaana omalla pihallaan ilman mitään aitausta ja sitten hyökkivät tielle, ei yhtään kivaa.


    • Parineuvoa

      Ennen koiran ottamista kehotan vakavasti harkitsemaan että onko sulla todella aikaa sille. Kirjoitit että työtä on ja koulua on ja poikaystäväkin on. Ne kaikki vaativat aikaa. Älä todellakaan ota koiraa vain siksi että et kestä tyhjää luppoaikaa. Koira tarvitsee aikaa ja seuraa, ei se ole mikään video-ohjain tai tennismaila joka heitetään kaappiin kun ei tarvita ja otetaan esiin kun ollaan sattumalta kotona eikä kukaan kaveri soita että mentäiskö ja treffattaisko. Se ei haittaa jos olet poissa kotoa muutaman tunnin, mutta tuo suomessa yleinen 8 tuntia joka päivä alkaa olla rajamailla. Eli jos pitkän ja vakaan harkinnan jälkeen tulet siihen tulokseen että et mistään noista voi luopua, niin jätä se koiruus vain hankkimati. Odota parempaa aikaa ja hetkeä, se tulee kyllä.

      • rullakoira

        Työt ovat kesän ja joulun ajalle, koulun aikaan pääsen tekemään keikkoja/lyhyitä sijaisuuksia, eli en siis kaikkea tee kokoaikaa ;) Poikaystävänkin kanssa asutaan saman katon alla ja sillä on myös töitä ja pitää koirista. Harkinta-aikaa on kyllä jäljellä, en ihan tältä istumalta ole koiraa ottamassa vaan keväällä aikaisintaan jos en silloin niin siirtyy vuodella eteenpäin jne. Mut hyvä että täällä on joku tekemässä reality-checkejä.


    • OnhanSekoira

      ihan jees varsinki sillon, kun itsellä on luppoaikaa. Silloin voi lähteä lenkille ja keksiä temppuja koiralle. Koira ei vaan ymmärrä tätä, että joskus voi olla kiireisiä päiviä eikä taas jaksaisi turrea huomioida ja lenkitki jää lyhyemmiksi. Ruoka pitää kiireesti antaa aamulla ja sanoa heipat turrelle.

      Suosittelenki koiraa niille joilla on enempi vapaa-aikaa, kuin työaikaa. Sellaista tänä päivänä ei tunnu olevan ja kaikkea vapaa-aikaa halveksitaan. Ihmisen pitäisi elää työlle ja unohtaa muu elämä ja harrastukset esim. koira. Jenkkilässäki ihmetellään, ku suomessa on muka niin pitkiä lomia ihmisillä, että ihan sieltä asti pitää kysellä mielipidettä suomalaisten lomaintoiluun.

    • elämäonaa

      Rakastan koiria.Jouduin lopettamaan erittäin rakkaan pienen vanhan villakoirani kesäkuun alussa ja ikävöin häntä hirmuisesti.Hän oli minun koko elämäni,aina mukana ja rakastin häntä suunnattomasti.Valitettavasti vanhuus ja vaivat tulivat ja minun oli pakko tehdä sydäntä särkevä päätös.Nyt olen ollut reilun 2kk ilman koiraa ja tyhjää on.Hyvin tyhjää.Olisin saanut jo kasvattajalta villakoiranpennun mutten vaan pystynytkään sitten lopulta.En tiedä miksi.Minulle tarjottiin myös kodinvaihtajaksi valkoista villakoiraa mutta epäröin ottamista koska hampaat on niin huonossa kunnossa tällä koiralla ja hammashoidot ovat kalliita (keväällä vanhuskoiraltani poistettiin useampi hammas ja useampi tuhat euroa meni)Kaipaan tätä vanhustani vielä niin naljon että vaikka elämäni on todella merkityksetöntä ilman koiraa en vielä toista pysty ottamaan.Keväällä ehkä jos olen valmis. Koira on ihan parasta mitä tiedän,vilpitöntä uskollisuutta ja koiran ystävyys on loppuiän kestävää kunnes kuolema erottaa.

    • minelan

      elämäonaa

      Tiedän, että nyt on kauhein aikasi, mutta uusi pentu taas vaatisi niin paljon aikaasi, että et ehtisi surra mennyttä koiraasi, jos vielä et haluakaan. Meitä on monia saman kokeneita. Koirassa ei ole kuin yksi huono puoli. Ne elävät liian lyhyen ajan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4633
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe