Aihe

Tietoa muista lääkkeistä MtF hormonihoitoon?

entjne

Minulla on Androcur ja Progynova ollut käytössä, tosin olen epävarma sopiiko kumpikaan minulle. Progynova 4mg nieltynä ei nostanut E arvoja yli 30pg/ml, mikä on kuulemma tosi alhainen tuolla annostuksella. Androcur 50mg laski T arvot hyvin matalaksi mutta samalla tuntuu että masennus on vaan pahentunut kokoajan. Olen näistä puhunut jo hormonihoitajan kanssa ja laskettiin Androcur 25mg ja vaihdoin Progyn laastareihin, mitkä ovat vähän parempaa tulosta antaneet mutta ovat pirun ärsyttäviä käyttää. Ehdottivat ensin kokeilla Progyn nostoa 6mg mutten usko että sen nosto jopa 8mg vaikuttaisi arvoihin riittävästi, jos arvojen kuuluisi olla lähempänä 200pg/ml eikä jotain 30-60.

Mitä muita E pillereitä Suomessa on mahdollista saa reseptillä? Mieluiten sellaisia, joita voisi ottaa sublingual ja sulaisivat hyvin, kuulemma tehokkaampaa kuin nieleminen. Entä onko Suomessa muita AA lääkkeitä kuin Androcur, esim Spironolactone? En ole varma kuinka suuri syyllinen Androcur on masennukseen, mutta siitä olen eniten kuullut kauhutarinoita masennuksen ja muiden juttujen suhteen.

3

203

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kljjl

   Tällä hetkellä Suomessa myynnissä olevia estrogeenipillereitä jotka soveltuvat kielen alla liuottamiseen, ovat Zumenon (erityiskorvattava) ja Estrofem (ei korvattava). Estrofem on kallis lääke, n. 9 euroa 28 kpl annostelukiekko (2 mg pillereitä).
   Jos laastareista tai geeleistä imeytyy riittävästi estrogeenia, niiden käyttö on turvallisempaa kuin niellyillä pillereillä.
   Yleensä riittävä estrogeeniannostus feminisaation saavuttamiseksi on 6 mg/vrk, vaikka hormoonipolit haluaisivat mahdollisimman pientä annostusta. En tunne tuota esittämääsi estradiolin vahvuusarvoa, HUSLab käyttää nmol/l arvoa. Tuolla laadulla ohjearvot naisille ovat seuraavat:
   Viitearvot:
   -Follikulaarivaihe 0.08 - 0.92 nmol/l
   -Ovulaatiovaihe 0.14 - 2.38 nmol/l
   -Luteaalivaihe 0.08 - 1.15 nmol/l
   -Postmenopaussi alle 0.10 nmol/l
   Tuolla laadulla kerrottuna tutkimusten mukaan riittävä feminisaatio saavutettaisiin 0,8 nmol/l arvolla. Mm. HYKS:n Naistenklinikan hormoonipoli arvioi että 0,2 nmol/l arvo riittäisi menopaussin oireiden poistoon.

   Spironolaktonin antiandrogeeninen vaikutus on vain murto-osa Androcurista. Annostus pitäisi olla niin suuri että sivuvaikutukset voivat olla vakavia (lääke on nesteenpoistoon). Rankin vaihtoehto jos Androcur ei sovi, on orkiektomia.

  • Lavledi

   Mulla itsellä on käytössä Estradot-laastarit (100 μg/24 h) ja Androcur 50 mg. Ei ikäviä sivuoireita useisiin kuukausiin, mutta ehkä olet vain jotenkin herkkä näille? Spironolaktonilla ei käsittääkseni ole myyntilupaa Suomessa, joten jos Androcurin kanssa ei rauhoitu, niin sitten täytyy mennä orkiektomiaan.

   • kljjl

    Spironolakton (eri myyntinimikkeillä) on ollut jo hyvin kauan käytössä Suomessa. Se on ollut vuosikymmeniä sitten hyvinkin yleinen verenpainelääke jonka vaikutus perustuu nesteenpoistoon. Lisäksi sitä on käytetty turvotusten vähentämiseen. Lääke on siis vanha ja uudemmat verenpainelääkkeet ovat korvanneet sen suurelta osin.

    Transnaiset joutuvat käyttämään spironolaktonia mm. maissa jossa Androcur ei ole hyväksytty käyttöön.

    Spironolaktonia käytetään myös naisilla naistyyppisen hiustenlähdön torjumiseen (annostus suurempi kuin verenpainelääkkeenä, mutta pienempi kuin antiandrogeenina).


  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   201
   15907
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   333
   5657