aivokasvain?

apuatarvitsen

Olen 15 v tyttö ja koulun terveydenhoitaja hoitaja sanoi näin "haluaisin sinun käyvän verikokeissä,sillä päänsärky väsymys ja maidoneritys voi johtua aivokasvaimesta" olen ihan paniikissa oireita mulla tosiaan on:väsymys jatkuvasti,päänsärky,maidoneritys rinnoinsta,saan semmosia ns."kohtauksia" että tuijjotan eteeni muhun ei saa mitään yhteyttä en ymmärrä mistään mitään ja kohta havahduin todellisuuteen.mulla on muisti huonontunu tosi paljon ja keskittyminen on todella vaikeaa myös.
mulla näin suoraan sanottuna pelottaa.mä oon joutunu kokemaan mun lyhyen elämäni aikana kaikkea ja mulla on edelleen mielialalääkitys ja tuntuu että toi ois niin kirsikka kakun päälle. En halua...jos täällä on muita aivokasvaimesta enemmän tietäviä? Niin voitteko kertoa että onko se vaarallista?

16

637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käy nyt ensin siellä kuvauksissa. Saat lääkäriltäsi sitten tiedot, miten edetä, oliko mitään ja mitä oli.

      Ei kannata stressata sellaista, jolle ei itse mitään voi.

    • Paljonkärsinyt

      Eihän mikään koulu ole vielä alkanu,joten yritätkö syöttää pajunköyttä.
      Ikävä että syövällä vedätetään. Ei ole leikin asia.

      • apuatarvitsen

        Ei kun siis keväällä sanottiin näin mutta kun tämä on koko kesän pyörinyt päässäni


    • nöps

      syötkö suprium-nimistä lääkettä? se aiheuttaa maidon eritystä rinnoista.

      • apuatarvitsen

        En syö


      • nöps

        nuo oireet voi johtua lääkkeistä. olet niin nuori vielä . kukaan ei tiedä nuista lääkkeistä mitä sivuvaikutuksia niistä tulee. mene tutkimuksiin .rukoilen puolestasi että kaikki järjestyy hyvin.


    • tutkijahoida

      Mielialalääkityksiä on moneen vaivaan. Osa psyykkisistä oireista voi aiheuttaa väsymystä, joskus lääkitys aiheuttaa sitä. Väsymys voi aiheuttaa muistioireita.
      Sinun on kuitenkin hyvä päästä neurologisiin tutkimuksiin. Jos sinulla on kasvain päässä, se voi olla hyvälaatuinen ja silti se voi aiheuttaa päänsärkyä, mielialaoireita, väsymystä ja maidoneristystä.
      Lääkkeilläkin voi olla monia sivuoireita.
      Hyvä, että pääset tutkittavaksi. Toivon, että pohjimmainen syy oireillesi löytyy ja että se voidaan hoitaa pian pois.

      • jotainrajaakommentteihin

        Kaikenlaista tännekin kirjotetaan. Ei nyt varmaan ensimmäisenä epäillä aivokasvainta noiden oireiden aiheuttajaksi.


    • PaskapaperiJaTupakka

      Kyllä aivokasvain on vaarallinen, mutta vaikka sulla oiski kaikki oireet jotka mätsää aivokasvainta, se ei silti tarkota että sulla olis se. Että mee sinne lääkärii ja pysy rauhallisena, tottakaiha se ois tosi kurjaa sairastuu johonki vakavaa sairautee, etenki noi nuorena

    • jepulijep

      Ei vara venettä kaada. Verikokeet eivät kai hirveästi maksa.

    • Alkoivatko oireesi aloittaessasi lääkityksesi käytön, ennen sitä, vai sen jälkeen? Käsittääkseni oireesi voisivat aivan hyvin olla ihan vain lääkityksesikin sivuvaikutuksia, joiden tulisi kuitenkin loppua taikka ainakin lieventyä kehosi tottuessa uuteen lääkeaineeseen. :) Kenties voisit vierailla terveyskeskuslääkärin vastaanotolla, saadaksesi asiantuntijan apua huolesi aiheita kanssasi käsittelemään & tarvittaessa määräämään tutkimuksia tehtäviksi?

    • surun12

      Oletko jo käynyt lääkärissä? Minä suosittelen menemään lääkäriin ja kertomaan terveydenhoitajan sanomisen aivokasvaimesta. Miettimällä asia ei valkene. Päänsärky voi johtua monista syistä. Minulla on leikattu kolme kertaa hyvänlaatuinen aivokasvain. Magneettikuvaus on käsittääkseni paras keino todeta mitä päässä on tai ei ole. Aivokasvain
      tuo ymmärtääkseni lisää oireita kuten oksentelua, huimausta, voi tulla epilepsia kohtauksia ym. Jos sinulla vielä on lääkärissä käymättä ja päänsärky jatkuu ja mahdolliset muut oireet ei sinun muu auta kuin mennä lääkäriin joka voi kirjoittaa lähetteen ainakin neurologille joka on asiantuntia ja ohjaa magneettikuvaukseen mikäli katsoo sen tarpeelliseksi. Kuvaus ei koske! Päässä ajatuksia pyörittämällä saa vain itselleen huonon olon

    • fgfdgdfgdf

      Terkkari osoitti aikamoista ammattitaidon puutetta. Tai ainakin ammatillisen herkkyyden. Ehkä heille on koulussa opetettu, että maidonerityksen saa aikaan aivokasvain, joka tuottaa prolaktiinia. Joka tapauksessa olisi saanut jättää asian sanomatta. Aivokasvaimiakin on kovin monia erilaisia. Terkkari sai sinut tarpeettomasti paniikkiin.

      Itselläni tuli hieman maitoa vielä 10 vuotta keskenmenon jälkeen. Synnyttänyt en ole. En edes tajunnut, että voisin panikoida.

      • Hypofyysi

        Joo, ei ihan ollut terkkarilla tunne-ja tilannetaju kohdillaan. Epätyyppinen maidoneritys kuten myös päänsärky voivat johtua ns. hyvänlaatuisesta kasvaimesta (voidaan poistaa) aivolisäkkeessä. Ilmeisesti tätä hän on tarkoittanut ja että mitattaisiin ensin verestä kyseinen markkeripitoisuus.


    • lähisjoo

      Ompa epäammattilainen terkkari ollut,jos tuollasesta olisi kyse,niin hänen olisi pitänyt laittaa lääkärille aikaa ja vanhemmille mainita epäilyksestä eikä jättää asiaa roikkumaan.Aikanaan mulla oli paha anemia ja terkkari laittoi oitis lähetteen labraan ja kailotti apäammattilaisena vielä leukemia epäilystä mulle ja vanhemmilleni,säikytti puoikuoliaaksi! Ja lääkäriaikaa myös laittoi,,ompa perin ihmeellistä jos tuollasesta olisi kyse tai edes apäilys niin asia laitataan oitis lähetteenä lääkäriin ja labraan joten ompa amatööriterkkari,he eivät ole lukeneita tarpeeksi eikä tiedä antaa diagnooseja muutenkaan kuten ei sairaanhoitajatkaan-lähihoitajan papruilla pääsee terkkariksi.

    • IngaX

      Joka neljännellä löytyy obduktiossa aivoista hyvänlaatuinen adenooma, joka voi erittää (yleensä prolaktiinia) tai sitten ei. Yleensä tämä löytyy esim. silmälääkärin tarkastuksessa (painaa silmähermoa). Prolaktiinin mittauksella sitä ei voida etsiä, koska kaikilla (miehet mukaanlukien) erittyy normaalistikin prolaktiinihormonia jossain määrässä, ja eritys vaihtelee vuorokaudenaikojen mukaan (aamuyöllä suurempaa), tai voi stimuloitua esim. rintojen koskettelusta.

      Näitä adenoomi aleikataan harvoin, ellei niistä ole todellista haittaa (kuten se silmähermon painaminen). Prolaktiinia erittävä adenooma voi aiheuttaa lapsettomuutta, jolloin hoitona saattaa olla esimerkiksi bromokriptiini tablettina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2007
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1470
    3. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      99
      1413
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1327
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1154
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      480
      1094
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      51
      982
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      933
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      882
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      856
    Aihe