SRK;n antisemitismi kadottaa koko lahkon.

Ihmetyttää tuo SRK;n selkeä vastustus Israelin olemusta ainoana kansana Jumalan omaisuuskansa.
He viljelevät saatanallista korvausteoriaa, jossa juuri tämä lahko korvaa Israelin.
Samalla nähee heidän kaksilla rattailla ajon, vieraillen Israelissa (aina ryhminä, ettei ajatus karkaa), ja leikitään siellä Sionismia, mutta kun kone laskeutuu Suomeen, muuttuu se antisionismiksi.
Kaikki nähty ja tunnettu unohtuu, vaikka juuri Israel on valmistanut pakanoille pelastuksen, ei Laestadius.
Room.11:11-12 kertoo;
"Minä siis sanon: eivät kaiketi he ole sitä varten kompastuneet, että lankeaisivat? Pois se! Vaan heidän lankeemuksensa kautta tuli pelastus pakanoille, että he itse syttyisivät kiivauteen (kreik. UT: kateuteen). Mutta jos heidän lankeemuksensa on maailmalle rikkaudeksi ja heidän vajautensa pakanoille rikkaudeksi, kuinka paljoa enemmän heidän täyteytensä!" .
Tämä teksti on ihmeellinen Jumalan salaisuus, sillä sen mukaan Israelin lankeemus, kun kansan valtaenemmistö ei ottanut vastaan Messiastaan, toi pakanoille pelastuksen ja evankeliumin koko rikkauden. Ilman Israelia ei olisi käytännössä mitään
Tämä evankeliumin rikkaus pitää sisällään paljon. Olemme ensinnäkin saaneet Pelastajan, juutalaisen Jeshuan (Jeesuksen), sillä pelastus on juutalaisista (Joh.4:22; Heb.7:14). Vieläpä taivaallisessa olotilassaankin Herra muistuttaa tästä, esiintymällä Juudan sukukunnan jalopeurana ja Daavidin suvun (eli Juudan suvun) juurivesana (Ilm.5:5; 22:16).
Pelastuksen ohella pakanat ovat saaneet myös Jumalan Sanan pyhät Kirjoitukset Israelin kautta (Ps.147:19-20). Nämä kirjoitukset on uskottu juutalaiselle kansalle ja he ovat virheistään huolimatta säilyttäneet ne muuttumattomina jopa halki vuosituhansien, ja tilanne sen kun jatkuu. (Room.3:1-2).
Alkuseurakunnan päivinä, jos syntyi kiistakysymyksiä opillisista asioista, riidat ratkaistiin Jerusalemin vanhinten ja apostolien kokouksessa, niinkuin pakanain apostolin Paavalin esimerkki osoittaa (Ap.t.15).
Tässä olisi SRK;lla opittavaa ja tulisi meidänkin aikanamme näin menetellä.
Jos tulee erimielisyyttä Raamatun tulkinnassa, olisi syytä selvittää asia Israelin ja Jerusalemin messiaanisten juutalaisten kanssa, eikä mennä pakanakansojen teologisiin keskuksiin, jossa monta kertaa epäraamatulliset perinnäissäännöt ja liberaaliteologia ovat vallalla (Jes.2:1-4).
Pakanakristikunta on saanut myös osallisuuden uuteen liittoon Israelin kautta, sillä Jumala teki uudenkin liiton Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa, eikä pakanakristikunnan kanssa, niinkuin jotkut erehtyvät luulemaan (Jer.31:31-34; Luuk.22:20; Heb.8:7-12).
Jeesuskin sanoi, että Hän tuli vain Israelin heimoa varten (Matt 15;24)
Pakanain apostolin Paavalin mukaan uskoon tulleet pakanat oksastetaan villin ja epäjalon metsäöljypuun oksina Israel-öljypuun pyhään juureen jalojen öljypuun oksien eli juutalaisuskovien joukkoon (Room.11:16-29).
Näin pakanatkin saavat tulla Messiaan kautta osallisiksi mehevästä Israel-öljypuun pyhästä juuresta (Messiaasta) ja uudesta liitosta. Apostoli myös varoittaa pakanoita ylpeilemästä, sillä Israel-juuri kannattaa oksia (myös pakanauskovia) ja luonnolliset oksat (messiaaniset juutalaisuskovat) pysyvät paljon paremmin omassa juuressaan kuin villit ja epäjalot oksastetut oksat.
Tulee muistaa 1 Moos 12;1-3.
1 Ja Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan.
2 Niin minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi.
3 Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä."
Kannattaa aina mietti Israelia arvotellessa ja siunaamatta jättämättä, mitä seuraa, se on Jumalan kirous kohdalle, vaikka Israel elää osin vieläkin paatumuksessa (opissa Jumalaa Kaikkivaltiaana), ottamatta vastaan Jeesusta ja seurata Häntä. Ilman Hänen seuraamista on ihminen helvetin matkalainen.
Tähän Jumalan Israeliin ovat uskoon tulleet pakanatkin oksastetut uskon kautta ja tulleet näin osaksi Jumalan Israelia. Tätä Jumalan Israelia hallitsevat Karitsan apostolit.
Muutamia vahvistuksia asiasta; Ps.114:1-2; Mat.23:1-3; 21:33-46, 19:27-28; Ap.t.4:1-6; 24:8; Room.9:1-8; 11:17-29; 1.Kor.12:12-13; Efes.2:11-22).
Kes.

142

1441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saankominäkinsittenuskoa

      Ei lestadiukset uskalla tuolalista lukea, eivätkä välitä siitä mitään eivätkä ymmärrä sen enempää koko asiasta.

      • ihmettelenhelluntaita

        Hyvin tekevät. Palatkoon helluntaiavaaja oksennukselleen.


    • Ollaan Israelin ystäviä.

      • Kiitos.
        Sinulla on hyvä sydän ja kuuntelet Jumalan Sanaa.

        Kes.


    • Kesitas usein valehtelee täällä että hän on juutalainen, ja vieläkin että olisi yleistä että suomalaisilla olisi juutalaiset juuret. Tämä on hölynpölyä! Kesitas ei ole pystynyt näyttämään viittauksia tutkimuksiin mistä kävisi ilmi nämä suomalaisten juutalaiset juuret.

      Suomalasiten juuret on perustellisesti selvitetty tietellisiin keinoihin, eikä linkkejä juutalaisten geeneihin ole löydetty.

      Että Kesitas olisi juutalainen on yhtä suuri valhe kuin että suomalaisilla olisi juutalaiset juuret. Oikeat juutalaiset pääsevät Israelin valtion kansalaisiksi. Tähän Kesitaksella ei ole mahdollisuuksia.

      • Todistus taakka on Sinulla, kun haukut minua valeheteliaksi.
        Sinä et todenäköisesti tiedä etnistä taustaasi, minä tiedän sen 100%, elifaktaa pöytään tai suu kiinni.


      • sukujuuret

        Anna sinä faktaa vihdoinkin väittämistäsi suomalaisten juutalaisista sukujuurista. Siis faktaa, ei sinun papereista kopioitua.


      • sukujuuret kirjoitti:

        Anna sinä faktaa vihdoinkin väittämistäsi suomalaisten juutalaisista sukujuurista. Siis faktaa, ei sinun papereista kopioitua.

        Faktaa pakana löytää kirjallisuudesta, Israel löytää tapahtumista, kulttuurista sekä kirjallisuudesta.


      • Kesitas kirjoitti:

        Faktaa pakana löytää kirjallisuudesta, Israel löytää tapahtumista, kulttuurista sekä kirjallisuudesta.

        Kesitas et siis pystyy näyttämään viittauksia joka tukisi väitteesi ett suuri osa suomalaisista on juutalaiset juuret. Jos asia olisi näin, löytyisi sadottain tieteellisiä julkaisuja joka tukisi sitä.

        Kukaan palstalla ei kirjoita niin paljon hölynpölyä kun sinä Kesitas.


      • rauhansanalainen kirjoitti:

        Kesitas et siis pystyy näyttämään viittauksia joka tukisi väitteesi ett suuri osa suomalaisista on juutalaiset juuret. Jos asia olisi näin, löytyisi sadottain tieteellisiä julkaisuja joka tukisi sitä.

        Kukaan palstalla ei kirjoita niin paljon hölynpölyä kun sinä Kesitas.

        En varmaankaan Sinulle. Se vaatii fiksuutta.
        Todistustaakka on Sinulla, - miksi ei olisi.


      • Rauhansanalainen-
        Kesitas kirjoitti:

        En varmaankaan Sinulle. Se vaatii fiksuutta.
        Todistustaakka on Sinulla, - miksi ei olisi.

        Todistustaakka on sinulla, koska sinä teet väitteen että suomalaisilla olisi juutalaiset juuret. Kerro edes yhden tieteellisen kirjan nimi, niin käyn lainaamassa sitä kirjastosta.


      • Rauhansanalainen- kirjoitti:

        Todistustaakka on sinulla, koska sinä teet väitteen että suomalaisilla olisi juutalaiset juuret. Kerro edes yhden tieteellisen kirjan nimi, niin käyn lainaamassa sitä kirjastosta.

        Maksa itse opiskelusi, jospa saisit jotain.


      • pvaa

        Väärä vastaus


      • pvaa kirjoitti:

        Väärä vastaus

        Totta. Ei sinusta ole oppimaan.


    • tietotuusjaelämä

      Jeesus ei nostanut yksinomaan israelilaisia yli muiden vaan kaikki jotka uskovat Häneen ja sanaansa ovat täysin samanvertaisia. Ymmärrän kyllä että jotkut nostavat Israelin maallisen valtion yli muiden, muttei se niin ole. Eihän Jeesus erotellut uskoviaan kansalaisuuden perusteella.
      Joh. 3:16
      Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ETTEI YKSIKÄÄN, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

    • Jeesus nimenomaan erotteli kansat. Jeesus tuli vain Jumalan omaisuuskansaa varten. Se oli Jumalan määräys;

      Matt. 15:24
      Mutta Jeesus vastasi: "Ei minua ole lähetetty muita kuin Israelin kansan kadonneita lampaita varten."
      Idea ei ole minun, vaan Kolmiyhteisen Jumalan.
      Jeesuksen julistusaikana, 3 vuoden jaksossa Jeesus ei mennyt pakanoiden sekaan, vaan muutama heistä lähestyi Häntä, tietäen että Hän on Messias.
      Meinaatko että Jumalan valitsema Kansa olisi Jeesuksen hylkäämä, ei vaan Hän juuri toteutti Isän tahtoa tässäkin asiassa.
      Kirjoitin eilen asiasta aika pitkän kolumnin, mutta jatkan. Et ilmeisesti lukenut sitä, jossa ilmenee, että pakanoiden Israelia siunatessa tulee myös pakanoille siunus.
      Mitä Jeesus nasaretilainen ajatteli ei-juutalaisista? Hän, niin kuin totesin, keskittyi lähinnä juutalaisiin ja Israeliin. VT:n ja toisen temppelin ajan juutalaisten visioiden mukaan pelastus koskisi aina ensin Israelia ja juutalaisia, mutta pelastuksen täyttymykseen kuuluisi se, että lopulta myös muut kansat saisivat osansa Israelin pelastuksesta.
      Jeesus tuli tarjoamaan tätä pelastusta nimenomaan Israelille – hän paransi sairaita, julisti syntejä anteeksi, ajoi ulos demoneita, päihitti Saatanan, herätti kuolleita, ja julisti evankeliumia.
      Pelastus kuitenkin kuului myös muille, niinpä, ISRAELIN KOKEMAT SIUNAUKSET ennakoivat tulevia siunauksia, jotka alkukirkon kautta vyöryivät halki maailman. Jeesuksen parantamat yksittäiset pakanat olivat kuin alkusoitto siitä, mitä tuleman piti.
      Alkuseurakunnan aloittama lähetystyö kansojen keskuuteen ei ollut vain jokin työmuoto, joka tuntui mukavalta, vaan kyseinen missio edellytti valtavaa itseymmärrystä ja uskoa siihen, että lopunaikaan kuuluvat profetiat ovat toteutumassa.
      Jaetta Joh. 3:16 ei kertonut Jeesus, vaan serkkunsa Johannes, vedoten VT;n siunauksiin Israelin kansaa kohti

      Kes.

      • ulkopuolella

        Israelin etsikkoaika loppui vuonna 36 ja tiedät miten.
        Israel Jumalan erikoiskansana hylättiin täysin, vain yksilöt voidaan oksastaa uuteen öljypuuhun, jos he uskovat Jeesuksen Messiaaksi.
        Siihen oksastettiin luopuneiden israelilaisten tilalle pakanauskovia ja näin tuon kuninkaallisen papiston määrä saatiin täyteen ja Israel (jolla on Abrahamin usko) pelastuu.


      • ulkopuolella kirjoitti:

        Israelin etsikkoaika loppui vuonna 36 ja tiedät miten.
        Israel Jumalan erikoiskansana hylättiin täysin, vain yksilöt voidaan oksastaa uuteen öljypuuhun, jos he uskovat Jeesuksen Messiaaksi.
        Siihen oksastettiin luopuneiden israelilaisten tilalle pakanauskovia ja näin tuon kuninkaallisen papiston määrä saatiin täyteen ja Israel (jolla on Abrahamin usko) pelastuu.

        En tiedä, koska se ei ole niin.
        Isrelin etsikkoaika ei lopu ennen Jeesuksen toista vtulemista.
        Room. 11:26
        Sen tapahduttua koko Israel on pelastuva, niin kuin on kirjoitettu: -- Siionista on tuleva Pelastaja, hän poistaa jumalattomuuden Jaakobin jälkeläisistä.


      • ulkopuolella

        >>>> En tiedä, koska se ei ole niin.<<<<
        Luepa vähän Raamatusta.
        Apostolien teot 11
        "18.Tämän kuultuansa he rauhoittuivat ja ylistivät Jumalaa sanoen: "Niin on siis Jumala pakanoillekin antanut parannuksen elämäksi"."


      • ulkopuolella kirjoitti:

        >>>> En tiedä, koska se ei ole niin.<<<<
        Luepa vähän Raamatusta.
        Apostolien teot 11
        "18.Tämän kuultuansa he rauhoittuivat ja ylistivät Jumalaa sanoen: "Niin on siis Jumala pakanoillekin antanut parannuksen elämäksi"."

        Sekö tapahtui v 36?
        Eihän Apt oltu vielä kirjoitettu????
        Odotinkin tyhmää vastusta juuri Sinulta.


      • ulkopuolella

        Voi sylvi sinun kanssasi.
        Luukas kirjoitti Apostolien teot ja nimeään kantavan evankeliumin.
        Hän oli myös henkilökohtaisesti Paavalin mukana useilla lähetysmatkoilla.
        Kai ymmärrät, miten hän ja muut Raamatun kirjojen kirjoittajat kokosivat todistuksensa Pyhän Hengen ohjauksessa.
        Tutki hieman asioita, ennen kuin heittelet ajatuksiasi, mitä mieleen pälkähtää.

        Laitan tähän alkusanat Luukkaan teksteistä ja yritä ymmärtää sanoman täsmällisyys.
        Luukas 1
        "1. Koska monet ovat ryhtyneet tekemään kertomusta meidän keskuudessamme tosiksi tunnetuista tapahtumista,
        2. sen mukaisesti kuin meille ovat kertoneet ne, jotka alusta asti ovat omin silmin ne nähneet ja olleet sanan palvelijoita,
        3. niin olen minäkin, tarkkaan tutkittuani alusta alkaen kaikki, päättänyt kirjoittaa ne järjestyksessään sinulle, korkea-arvoinen Teofilus,
        4. että oppisit tuntemaan, kuinka varmat ne asiat ovat, jotka sinulle on opetettu."

        Apostolien teot 1
        "1. Edellisessä kertomuksessani kirjoitin, oi Teofilus, kaikesta, mitä Jeesus alkoi tehdä ja opettaa,
        2. hamaan siihen päivään asti, jona hänet otettiin ylös, sittenkun hän Pyhän Hengen kautta oli antanut käskynsä apostoleille, jotka hän oli valinnut,
        3. ja joille hän myös kärsimisensä jälkeen moninaisten epäämättömien todistusten kautta osoitti elävänsä, ilmestyen heille neljänkymmenen päivän aikana ja puhuen Jumalan valtakunnasta."


      • ulkopuolella kirjoitti:

        Voi sylvi sinun kanssasi.
        Luukas kirjoitti Apostolien teot ja nimeään kantavan evankeliumin.
        Hän oli myös henkilökohtaisesti Paavalin mukana useilla lähetysmatkoilla.
        Kai ymmärrät, miten hän ja muut Raamatun kirjojen kirjoittajat kokosivat todistuksensa Pyhän Hengen ohjauksessa.
        Tutki hieman asioita, ennen kuin heittelet ajatuksiasi, mitä mieleen pälkähtää.

        Laitan tähän alkusanat Luukkaan teksteistä ja yritä ymmärtää sanoman täsmällisyys.
        Luukas 1
        "1. Koska monet ovat ryhtyneet tekemään kertomusta meidän keskuudessamme tosiksi tunnetuista tapahtumista,
        2. sen mukaisesti kuin meille ovat kertoneet ne, jotka alusta asti ovat omin silmin ne nähneet ja olleet sanan palvelijoita,
        3. niin olen minäkin, tarkkaan tutkittuani alusta alkaen kaikki, päättänyt kirjoittaa ne järjestyksessään sinulle, korkea-arvoinen Teofilus,
        4. että oppisit tuntemaan, kuinka varmat ne asiat ovat, jotka sinulle on opetettu."

        Apostolien teot 1
        "1. Edellisessä kertomuksessani kirjoitin, oi Teofilus, kaikesta, mitä Jeesus alkoi tehdä ja opettaa,
        2. hamaan siihen päivään asti, jona hänet otettiin ylös, sittenkun hän Pyhän Hengen kautta oli antanut käskynsä apostoleille, jotka hän oli valinnut,
        3. ja joille hän myös kärsimisensä jälkeen moninaisten epäämättömien todistusten kautta osoitti elävänsä, ilmestyen heille neljänkymmenen päivän aikana ja puhuen Jumalan valtakunnasta."

        Mitä Sylviä tarkoitat?

        Kyllä apostolien kokoaminen UT;n tekstissä oli minimoitua. Tarjontaa oli kyllä ja Konsiini myöhemmin päätti sen, mitä Kirjaan laitetaan.

        Siitä, oliko Sylvi mukana, historia ei kerro.

        Tuosta tutkimisesta, hyvä, että kehotat tutkimaan Raamattua. Olen tehnyt niin yli 60 vuotta ja lukemista ei yhtään, vaan hermeneuttista tutkimista, lähes joka päivä, ja ajan voi mitata tunneissa.

        Teologina käytän myös muiden tutkimuksia ja haen itselleni ne, jotka ovat mielestäni oikealla linjalla.

        Niin, tuohan on tuttua Luukasta, mutta vastaa Sinä, kuka on rakas Teofilus?

        Myös APt;ssä Luukas on asialinjalla.

        Joten, ei mitään uutta auringon alla.


      • ulkopuolella

        No se Sylvi oli tässä: 'Eihän Apt oltu vielä kirjoitettu????'

        Teofilokselle oli ilmeisesti suullisesti opetettu Jeesuksesta Kristuksesta ja hän oli kiinnostunut totuudesta. Luukkaan tarkka kirjallinen opetus auttoi häntä varmistumaan aiemmin saamastaan suullisesta opetuksesta. Kutsumanimi arvoisa voi viitata, että hän oli jossain korkeassa asemassa, mahdollisesti korkea-arvoinen Rooman hallintoviranomainen tai sitten ilmaisee syvää kunnioitusta.

        Kreikan kielen tutkijan Richard Lenskin mukaan on epätodennäköistä, että Teofilos olisi ollut uskova silloin kun Luukas kutsui häntä ”arvoisaksi”, sillä ”koko kristillisessä kirjallisuudessa ei – – ketään kristittyä veljeä koskaan puhutella sellaisella maallista arvoasemaa ilmaisevalla tavalla”. Kun Luukas myöhemmin kirjoitti Apostolien tekojen kirjan, hän ei kutsunut Teofilosta ”arvoisaksi” vaan sanoi yksinkertaisesti: ”Oi Teofilos.” (Apostolien teot 1:1.) Lenski päättelee: ”Kun Luukas kirjoitti evankeliuminsa Teofilokselle, tuo huomattava mies ei vielä ollut kristitty, vaikka olikin hyvin kiinnostunut kristillisyyttä koskevista asioista. Mutta siinä vaiheessa kun Luukas lähetti Teofilokselle Apostolien tekojen kirjan, tästä oli tullut käännynnäinen.”


      • ulkopuolella kirjoitti:

        No se Sylvi oli tässä: 'Eihän Apt oltu vielä kirjoitettu????'

        Teofilokselle oli ilmeisesti suullisesti opetettu Jeesuksesta Kristuksesta ja hän oli kiinnostunut totuudesta. Luukkaan tarkka kirjallinen opetus auttoi häntä varmistumaan aiemmin saamastaan suullisesta opetuksesta. Kutsumanimi arvoisa voi viitata, että hän oli jossain korkeassa asemassa, mahdollisesti korkea-arvoinen Rooman hallintoviranomainen tai sitten ilmaisee syvää kunnioitusta.

        Kreikan kielen tutkijan Richard Lenskin mukaan on epätodennäköistä, että Teofilos olisi ollut uskova silloin kun Luukas kutsui häntä ”arvoisaksi”, sillä ”koko kristillisessä kirjallisuudessa ei – – ketään kristittyä veljeä koskaan puhutella sellaisella maallista arvoasemaa ilmaisevalla tavalla”. Kun Luukas myöhemmin kirjoitti Apostolien tekojen kirjan, hän ei kutsunut Teofilosta ”arvoisaksi” vaan sanoi yksinkertaisesti: ”Oi Teofilos.” (Apostolien teot 1:1.) Lenski päättelee: ”Kun Luukas kirjoitti evankeliuminsa Teofilokselle, tuo huomattava mies ei vielä ollut kristitty, vaikka olikin hyvin kiinnostunut kristillisyyttä koskevista asioista. Mutta siinä vaiheessa kun Luukas lähetti Teofilokselle Apostolien tekojen kirjan, tästä oli tullut käännynnäinen.”

        Alkukielellä sana kirjoitetaan Theofile.

        Eräät teologian proffat näkevät, että sana Theo (Jumala) ja file/filus (rakas) tarkoittaa ”Jumalan rakas”, eli seurakunta ja itse on taipuvainen uskomaan tähän näkemykseen, ellei paremmin todisteta muutoin.

        Seurakunta on UT;n aikaan Jumalalle hyvin rakas, kuten oma Kansansakin.


    • tietotuusjaelämä

      Minä uskon Jeesuksen sanaan jonka Paavali vahvisti. Pidän eräänlaisena lahkolaisuutena sitäkin, että Israel tai juutalaisuus nostetaan ylitse muiden. Sellaisia on jopa tällä palstalla.
      Jokainen joka uskoo Jeesukseen ja Hänen sanaansa on yhtä Kristuksessa katsomatta onko hän alkuasukas, venäläinen tai palestiinalainen. Emme me voi määrätä Jeesuksen opetuslapsia poliittisin eikä maantieteellisin rajoin. Hän tietää ketä he ovat.

      Gal.3.
      26 Sillä te olette kaikki uskon kautta Jumalan lapsia Kristuksessa Jeesuksessa.
      27 Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.
      28 Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette YHTÄ Kristuksessa Jeesuksessa.

      • Kyseenalaistatko Jumalan menettelyn Israelin osalta, Hän valitsi Israelin, pakanat eivät, ja ilman Israelia ei olisi kenelläkään mitään pelastusta.
        Laki tuli Israelille, Jeesus samoin, mutta pakanoiden tulee tehdä teko, rukoilla ja siunata Israelia, saadakseen itselleen armon.
        Lue 1 Moos 12;1-3, mm.
        Minkä Jeesuksen sanan Pave vahvisti?
        Nyt on tilanne todella se, että Israelin kautta myös pakanoilla on pelastus. Ilman Heitä ei mitään.
        Korjaa, jos olen väärässä, ja millä olisi ilman Israelia, Jeesuskin kuului tähän jaloon kansaan.
        Minusta on hienoa, että voimme nyt olla samaa ”lahkoa” Jeesuksessa.


      • eivät.tuota.hedelmää

        Matteus 21:
        "32. Sillä Johannes tuli teidän tykönne vanhurskauden tietä, ja te ette uskoneet häntä, mutta publikaanit ja portot uskoivat häntä; ja vaikka te sen näitte, ette jäljestäpäinkään katuneet, niin että olisitte häntä uskoneet.
        33. Kuulkaa toinen vertaus: Oli perheenisäntä, joka istutti viinitarhan ja teki aidan sen ympärille ja kaivoi siihen viinikuurnan ja rakensi tornin; ja hän vuokrasi sen viinitarhureille ja matkusti muille maille.
        34. Ja kun hedelmäin aika lähestyi, lähetti hän palvelijoitansa viinitarhurien luokse perimään hänelle tulevat hedelmät.
        35. Mutta viinitarhurit ottivat kiinni hänen palvelijansa; minkä he pieksivät, minkä tappoivat, minkä kivittivät.
        36. Vielä hän lähetti toisia palvelijoita, useampia kuin ensimmäiset; ja näille he tekivät samoin.
        37. Mutta viimein hän lähetti heidän luokseen poikansa sanoen: 'Minun poikaani he kavahtavat'.
        38. Mutta kun viinitarhurit näkivät pojan, sanoivat he keskenänsä: 'Tämä on perillinen; tulkaa, tappakaamme hänet, niin me saamme hänen perintönsä'.
        39. Ja he ottivat hänet kiinni ja heittivät ulos viinitarhasta ja tappoivat.
        40. Kun viinitarhan herra tulee, mitä hän tekee noille viinitarhureille?"
        41. He sanoivat hänelle: "Nuo pahat hän pahoin tuhoaa ja vuokraa viinitarhan toisille viinitarhureille, jotka antavat hänelle hedelmät ajallansa".
        42. Jeesus sanoi heille: "Ettekö ole koskaan lukeneet kirjoituksista: 'Se kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, on tullut kulmakiveksi; Herralta tämä on tullut ja on ihmeellinen meidän silmissämme'?
        43. Sentähden minä sanon teille: Jumalan valtakunta otetaan teiltä pois ja annetaan kansalle, joka tekee sen hedelmiä.
        44. Ja joka tähän kiveen kaatuu, se ruhjoutuu, mutta jonka päälle se kaatuu, sen se murskaa."
        45. Kun ylipapit ja fariseukset kuulivat nämä hänen vertauksensa, ymmärsivät he, että hän puhui heistä.
        46. Ja he olisivat tahtoneet ottaa hänet kiinni, mutta pelkäsivät kansaa, koska se piti häntä profeettana."

        Jumalan valtakunta otettiin pois luonnolliselta Israelilta ja se annettiin kansalle, joka on tuottanut sen hedelmiä.


      • tietotuusjaelämä
        Kesitas kirjoitti:

        Kyseenalaistatko Jumalan menettelyn Israelin osalta, Hän valitsi Israelin, pakanat eivät, ja ilman Israelia ei olisi kenelläkään mitään pelastusta.
        Laki tuli Israelille, Jeesus samoin, mutta pakanoiden tulee tehdä teko, rukoilla ja siunata Israelia, saadakseen itselleen armon.
        Lue 1 Moos 12;1-3, mm.
        Minkä Jeesuksen sanan Pave vahvisti?
        Nyt on tilanne todella se, että Israelin kautta myös pakanoilla on pelastus. Ilman Heitä ei mitään.
        Korjaa, jos olen väärässä, ja millä olisi ilman Israelia, Jeesuskin kuului tähän jaloon kansaan.
        Minusta on hienoa, että voimme nyt olla samaa ”lahkoa” Jeesuksessa.

        Huomenta Kesitas ja muut. Korjaan sen verran että Jeesuksen kautta pelastus tuli kaikille ja uskon kautta osallisuus Jumalan valtakuntaan. Siis usko Israeliin ei pelasta sen paremmin israelilaisia kuin pakanoitakaan. Ymmärrän kyllä että jotkut ovat "Israel- faneja"mutta se on lähinnä poliittinen ajatus. Jeesus sanoi ettei Hänen valtansa ole tästä maailmasta, ja ainoa valtakunta jolla on enää merkitystä on Jumalan valtakunta.


      • eivät.tuota.hedelmää kirjoitti:

        Matteus 21:
        "32. Sillä Johannes tuli teidän tykönne vanhurskauden tietä, ja te ette uskoneet häntä, mutta publikaanit ja portot uskoivat häntä; ja vaikka te sen näitte, ette jäljestäpäinkään katuneet, niin että olisitte häntä uskoneet.
        33. Kuulkaa toinen vertaus: Oli perheenisäntä, joka istutti viinitarhan ja teki aidan sen ympärille ja kaivoi siihen viinikuurnan ja rakensi tornin; ja hän vuokrasi sen viinitarhureille ja matkusti muille maille.
        34. Ja kun hedelmäin aika lähestyi, lähetti hän palvelijoitansa viinitarhurien luokse perimään hänelle tulevat hedelmät.
        35. Mutta viinitarhurit ottivat kiinni hänen palvelijansa; minkä he pieksivät, minkä tappoivat, minkä kivittivät.
        36. Vielä hän lähetti toisia palvelijoita, useampia kuin ensimmäiset; ja näille he tekivät samoin.
        37. Mutta viimein hän lähetti heidän luokseen poikansa sanoen: 'Minun poikaani he kavahtavat'.
        38. Mutta kun viinitarhurit näkivät pojan, sanoivat he keskenänsä: 'Tämä on perillinen; tulkaa, tappakaamme hänet, niin me saamme hänen perintönsä'.
        39. Ja he ottivat hänet kiinni ja heittivät ulos viinitarhasta ja tappoivat.
        40. Kun viinitarhan herra tulee, mitä hän tekee noille viinitarhureille?"
        41. He sanoivat hänelle: "Nuo pahat hän pahoin tuhoaa ja vuokraa viinitarhan toisille viinitarhureille, jotka antavat hänelle hedelmät ajallansa".
        42. Jeesus sanoi heille: "Ettekö ole koskaan lukeneet kirjoituksista: 'Se kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, on tullut kulmakiveksi; Herralta tämä on tullut ja on ihmeellinen meidän silmissämme'?
        43. Sentähden minä sanon teille: Jumalan valtakunta otetaan teiltä pois ja annetaan kansalle, joka tekee sen hedelmiä.
        44. Ja joka tähän kiveen kaatuu, se ruhjoutuu, mutta jonka päälle se kaatuu, sen se murskaa."
        45. Kun ylipapit ja fariseukset kuulivat nämä hänen vertauksensa, ymmärsivät he, että hän puhui heistä.
        46. Ja he olisivat tahtoneet ottaa hänet kiinni, mutta pelkäsivät kansaa, koska se piti häntä profeettana."

        Jumalan valtakunta otettiin pois luonnolliselta Israelilta ja se annettiin kansalle, joka on tuottanut sen hedelmiä.

        Ensinnäkin, tekstisi ei ole Raamatusta.

        Mutta jos haluat sanaa, joka on käyn sen läpi, jospa jotain opitkin.

        2. Johanannekseenhan päättyi Laki, se mahdollistaa vanhurskauden.
        Taas viimeinen esille tuomasi jae (Raamatusta) Kertoo kristityistä, ei Israelista.
        Mm. Srk ja Lut/Katolisuus on hyljännyt kulmakiven, Kristuksen ja matka jatkuu kadotukseen.

        Pientä tarkkuutta.


      • tietotuusjaelämä kirjoitti:

        Huomenta Kesitas ja muut. Korjaan sen verran että Jeesuksen kautta pelastus tuli kaikille ja uskon kautta osallisuus Jumalan valtakuntaan. Siis usko Israeliin ei pelasta sen paremmin israelilaisia kuin pakanoitakaan. Ymmärrän kyllä että jotkut ovat "Israel- faneja"mutta se on lähinnä poliittinen ajatus. Jeesus sanoi ettei Hänen valtansa ole tästä maailmasta, ja ainoa valtakunta jolla on enää merkitystä on Jumalan valtakunta.

        Huomenta, huomenta. Nukuitko hyvin?

        Jeesuksen kautta ei tullut mitään, vaan Jeesuksesta itsestään tuli Rauha Ihmisen ja Jumalan välillä.

        Pakanoille se mahdollistui Israelin ”kautta”, niille, jotka siunaavat Israelia.

        Se on esillä Raamatussa yli 10 kertaa, mutta vain harvat se sieltä löytävät. Olen tuonut niitä esille muutamia, kuten 1 Moss 12; 1-3.

        Usko Israeliin ei pelasta, kuten kerroit, mutta Jumala antaa velvoitteen siunata Israelia, ja jos sen hylkää, ei ole myöskään Jeesuksen pelastustyötä.

        Muista vaikka tämä yksi jae, niin tulet huomaamaan, mihin olet joutunut; 1. Moos 12;3 Minä siunaan niitä, jotka siunaavat sinua, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinun saamasi siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille."

        "Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri,.. Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan." (Sak.12:2-3)

        Jumala vahvisti vielä Iisakille:

        "Sillä sinulle ja sinun jälkeläisillesi minä annan kaikki nämä maat ja pidän valan, jonka minä olen vannonut sinun isällesi Aabrahamille. Ja minä teen sinun jälkeläistesi luvun paljoksi kuin taivaan tähdet ja annan jälkeläisillesi kaikki nämä maat, ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki kansakunnat maan päällä." (1.Moos.26:3-4)
        Iisak sai kaksoispojat Eesaun ja Jaakobin, mutta heistä vain Jaakob (jonka nimeksi Jumala muuttaa Israel) saa tämän siunauksen:
        "Kansat palvelkoot sinua, kansakunnat sinua kumartakoot. Ole veljiesi herra, ja äitisi pojat kumartakoot sinua. Kirottu olkoon, joka sinua kiroaa, siunattu, joka sinua siunaa." (1.Moos.27:29)

        Jaakobille (Israelille)

        "Minä olen Herra, sinun Isäsi Aabrahamin Jumala ja Iisakin Jumala. Tämän maan, jonka päällä sinä makaat, minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi.
        Ja sinun jälkeläistesi paljous on oleva kuin maan tomu, ja sinä leviät länteen ja itään, pohjoiseen ja etelään, ja sinussa ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä.
        Ja katso, minä olen sinun kanssasi ja varjelen sinua, missä ikinä kuljet, ja saatan sinut takaisin tähän maahan; sillä minä en jätä sinua, ennenkuin olen toteuttanut sen, minkä minä olen sinulle puhunut." (1.Moos.28:13-15)

        Vahvitus UT;ssa, joka poistaa kaiken Israelin pahan Heistä.

        "Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista. Ja tämä on oleva minun liittoni heidän kanssaan, kun minä otan pois heidän syntinsä."

        "Evankeliumin kannalta he kyllä ovat vihollisia teidän tähtenne, mutta valinnan kannalta he ovat rakastettuja isien tähden. Sillä ei Jumala armolahjojansa ja kutsumistansa kadu." (Room.11:26-29)

        Lisäksi Paavali sanoo: "Mutta jos heidän (juutalaisten/israelilaisten) lankeemuksensa on maailmalle rikkaudeksi ja heidän vajautensa pakanoille rikkaudeksi, kuinka paljon enemmän heidän täyteytensä. Sillä jos heidän hylkäämisensä on maailmalle sovitukseksi, mitä heidän armoihin-ottamisensa on muuta kuin elämä kuolleista?"
        (Room. 11:12,15).
        Sen tähden meidän kristittyjen on syytä rukoilla juutalaisen kansan puolesta, koska heidän kääntymyksensä on suuri siunaus koko ihmiskunnalle. Se merkitsee Jeshuan paluun, kuolleiden ylösnousemuksen ja ikuisen elämän ajan koittoa. Emmekö haluaisi tätä?


      • eivät.tuota.hedelmää
        Kesitas kirjoitti:

        Ensinnäkin, tekstisi ei ole Raamatusta.

        Mutta jos haluat sanaa, joka on käyn sen läpi, jospa jotain opitkin.

        2. Johanannekseenhan päättyi Laki, se mahdollistaa vanhurskauden.
        Taas viimeinen esille tuomasi jae (Raamatusta) Kertoo kristityistä, ei Israelista.
        Mm. Srk ja Lut/Katolisuus on hyljännyt kulmakiven, Kristuksen ja matka jatkuu kadotukseen.

        Pientä tarkkuutta.

        Mitä ihmettä tarkoitat sillä, että teksti ei ole Raamatusta? Kyllä sen kopioin mielestäni vuoden 1938 Kirkkoraamatusta. Voisitko vähän selventää, mitä tarkoitat.


      • eivät.tuota.hedelmää kirjoitti:

        Mitä ihmettä tarkoitat sillä, että teksti ei ole Raamatusta? Kyllä sen kopioin mielestäni vuoden 1938 Kirkkoraamatusta. Voisitko vähän selventää, mitä tarkoitat.

        Minulle tuli kuva, että se oli bibliasta.
        Anteeksi, jos olein väärässä.

        Kes.


    • tietotuusjaelämä

      Juu, kyllä nukuin aivan hyvin. Puhun katoamattomasta valtakunnasta joka ei ole mikään maallinen valtakunta. Se että vanhassa liitossa Israel oli Jumalan nimikkokansa ei päde enää, eikä Jeesus kehoittanut rukoilemaan Israelin puolesta. Kai muistat miten hän opetti opetuslapsiaan rukoilemaan.."tulkoon Sinun valtakuntasi". Se on ainoa valtakunta jolla ei ole loppua ja uskon kautta Jeesukseen sinne on mahdollisuus päästä. Eli opetuslapsina meidän tulee tehdä kuten opettaja opetti.
      Luuk. 17:20
      Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla,
      Luuk. 17:21
      eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä".
      Eli minä kyllä kehoitan kaikkia uskomaan tässäkin asiassa Jeesusta.

      • paavalin

        Israelin olemus on UT mukaan muu kuin maallinen Israel.
        Room.8:
        5 Heidän ovat kantaisät, heistä on Kristus ihmisenä lähtöisin, hän, joka on kaiken yläpuolella, ikuisesti ylistetty Jumala, aamen! [5. Moos. 10:15 | Matt. 1:1 | Joh. 1:1; Hepr. 1:8,9]
        6 Jumalan sana ei ole voinut raueta tyhjiin. Eivät kaikki israelilaiset kuulu tosi Israeliin, [Room. 2:28,29, Room. 3:3; Gal. 6:16; 2. Tim. 2:13]


      • Mikään ei osoita, ettei ole nytkin.

        Joka tapauksessa, jumala ei muuta kantaansa, kuten SRK.
        3.Mooseksen kirja:
        26:12 Ja minä vaellan teidän keskellänne ja olen teidän Jumalanne, ja te olette minun kansani.


      • paavalin kirjoitti:

        Israelin olemus on UT mukaan muu kuin maallinen Israel.
        Room.8:
        5 Heidän ovat kantaisät, heistä on Kristus ihmisenä lähtöisin, hän, joka on kaiken yläpuolella, ikuisesti ylistetty Jumala, aamen! [5. Moos. 10:15 | Matt. 1:1 | Joh. 1:1; Hepr. 1:8,9]
        6 Jumalan sana ei ole voinut raueta tyhjiin. Eivät kaikki israelilaiset kuulu tosi Israeliin, [Room. 2:28,29, Room. 3:3; Gal. 6:16; 2. Tim. 2:13]

        Mitä tuolla on tekemistä avauksen kanssa.
        Eihän puoltakaan lestadiolaisista ole oikeita VL;iä.


      • upposukeltajalle
        Kesitas kirjoitti:

        Mitä tuolla on tekemistä avauksen kanssa.
        Eihän puoltakaan lestadiolaisista ole oikeita VL;iä.

        Opettele helluntaiveijari keskustelemaan. Kommentti oli osoitettu "tietoisuusjaelämä"lle, ei sinulle eikä sinun katkeroituneeseen aloitukseen.


    • tietotuusjaelämä

      Paavali muistelee tuossa kantaisiään joka on luonnollista koska hänkin oli juutalainen. Hän mainitsee että Kristus on ihmisenä heistä lähtöisin. Kyllä, mutta sillähän ei ole pelastuksen kannalta merkitystä koska Jumala käytti ihmistä Mariaa välikappaleena synnyttääkseen lihallisen Jumalan Pojan jossa on pelastuksemme.

      • Mitä tuolla on tekemistä Israelin kansan kanssa siinä, että Jumala on heidän huolehtia, aina.


      • tietotuusjaelämä
        Kesitas kirjoitti:

        Mitä tuolla on tekemistä Israelin kansan kanssa siinä, että Jumala on heidän huolehtia, aina.

        No, minä ymmärrän sinua Kesitas kun korostat vielä vanhan liiton aikaisia aikoja. SIlloin Israel oli eri asemasa pakanakansoihin nähden mutta uusi liitto muutti kaiken. Nykyisten israelilaisten on pelastuakseen uskottava Jeesukseen samalla tavalla kuin minä ja sinä. Muuten pelkällä maalla ja maan nimellä ratsastaminen on aivan turhaa.

        Room.10
        9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
        11 Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään".
        12 Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.

        Eikö tuo ole aivan selvää puhetta, kaikki ovat samalla lähtöviivalla.


      • tietotuusjaelämä kirjoitti:

        No, minä ymmärrän sinua Kesitas kun korostat vielä vanhan liiton aikaisia aikoja. SIlloin Israel oli eri asemasa pakanakansoihin nähden mutta uusi liitto muutti kaiken. Nykyisten israelilaisten on pelastuakseen uskottava Jeesukseen samalla tavalla kuin minä ja sinä. Muuten pelkällä maalla ja maan nimellä ratsastaminen on aivan turhaa.

        Room.10
        9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
        11 Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään".
        12 Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.

        Eikö tuo ole aivan selvää puhetta, kaikki ovat samalla lähtöviivalla.

        Huomioi se, etten korosta VL Lakia, vaan Jumalan antamia ohjeita. Ne ovat vastuksia kysyville Israelin olemassa olosta ja tulevaisuudesta.

        Israel on aina Jumalan silmäterä, oli Liitto mikä hyvänsä ja loppuun asti, Israeliinhan Jumala lopulta laskeutuu.

        Taas ihminen, joka uuden liiton aikana on ottanut Jeesuksen vastaan ja kastettu Häneen jolloin Uudestisyntyy, on samalla viivalla Pyhä Jeesuksen edessä, oli pakana tai Israelilainen.

        Näiden änkyrä- juutalaisten, eli ortodoksien tulee tehdä samoin ja se löytyy;
        Room. 11:26
        ja niin kaikki Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on: "Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista

        Oikeassa olet siinä.

        Nimenomaan Jumala rakastaa Israelia, joka on maa ja kansa.

        On mielenkiintoista, että SRK ehtii pontta ajatuksilleen juuri VT;stä, pakko nainteihin yms. se ei taas toimi mitenkään.


        Room.10
        9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
        11 Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään".
        12 Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.

        >>Eikö tuo ole aivan selvää puhetta, kaikki ovat samalla lähtöviivalla.** Selvää selvempi, mutta kukaan VL ei sitä tee, on kuulemma henkilökohtainen juttu.

        Hyvä kirjoitus.


    • Etsivä-xxx

      Voi Kes
      Nyt joudun olemaan kanssasi hyvin perustavalla tavalla eri mieltä.
      Vaadit että "Jeesuksen kautta ei tullut mitään, vaan Jeesuksesta itsestään tuli Rauha Ihmisen ja Jumalan välillä. Pakanoille se mahdollistui Israelin ”kautta”, niille, jotka siunaavat Israelia.
      Se on esillä Raamatussa yli 10 kertaa, mutta vain harvat se sieltä löytävät. Olen tuonut niitä esille muutamia, kuten 1 Moss 12; 1-3. Usko Israeliin ei pelasta, kuten kerroit, mutta Jumala antaa velvoitteen siunata Israelia, ja jos sen hylkää, ei ole myöskään Jeesuksen pelastustyötä.

      Kannattaa aina mietti Israelia arvotellessa ja siunaamatta jättämättä, mitä seuraa, se on Jumalan kirous kohdalle, vaikka Israel elää osin vieläkin paatumuksessa (opissa Jumalaa Kaikkivaltiaana), ottamatta vastaan Jeesusta ja seurata Häntä. Ilman Hänen seuraamista on ihminen helvetin matkalainen.
      Tähän Jumalan Israeliin ovat uskoon tulleet pakanatkin oksastetut uskon kautta ja tulleet näin osaksi Jumalan Israelia. Tätä Jumalan Israelia hallitsevat Karitsan apostolit.
      Muutamia vahvistuksia asiasta; Ps.114:1-2; Mat.23:1-3; 21:33-46, 19:27-28; Ap.t.4:1-6; 24:8; Room.9:1-8; 11:17-29; 1.Kor.12:12-13; Efes.2:11-22).
      Kes."

      tarkastellaanpa näitä juttuja nyt:
      Psalmi 114 on siitä että maa vapisee Herran edessä (ei vapise israelilaisten edessä)
      8 jae on tässä merkittävä, vapise maa Herran edessä
      Vapise, maa, Herran edessä!
      1 Kun Israel lähti Egyptistä, kun Jaakobin suku jätti vieraan maan,
      2 Herra teki Juudasta pyhäkkönsä, Israelista oman valtakuntansa.
      3 Meri näki tämän ja pakeni, Jordanin vedet kääntyivät takaisin.
      4 Vuoret hyppivät kuin karitsat, kukkulat kuin säikyt lampaat.
      5 Mikä sinun on, meri? Miksi pakenet? Miksi käännyt takaisin, Jordan?
      6 Vuoret, miksi hypitte kuin karitsat? Miksi, kukkulat, säikytte kuin lampaat?
      7 Vapise, maa, Herran edessä, Jaakobin Jumalan edessä!
      8 Hän muuttaa kallion kosteikoksi, avaa kivipaadesta vesilähteen.

      Matteuksen jakeet eivät puhu mitään siitä että juutalaisuudella olisi joku rooli kristityille. Kyse on siitä että Jeesus kehoitta siinä juutalaisia.
      Matteus 23
      Itsensä korottamisesta
      1 Sitten Jeesus puhui väkijoukolle ja opetuslapsilleen:
      2 "Mooseksen istuin on nyt lainopettajien ja fariseusten hallussa.
      3 Tehkää siis niin kuin he sanovat ja noudattakaa heidän opetustaan. Älkää kuitenkaan ottako oppia heidän teoistaan, sillä he puhuvat yhtä ja tekevät toista.

      Eikä tässäkään puhuta mitään siitä että juutalaisilla olisi rooli kristityille.
      Matteus 21
      Vertaus viinitarhan vuokraajista
      33 "Kuulkaa toinen vertaus. Oli isäntä, joka istutti viinitarhan, ympäröi sen aidalla, louhi kallioon viinikuurnan ja rakensi vartiotornin. Sitten hän vuokrasi tarhan viininviljelijöille ja muutti itse pois maasta.
      34 "Kun korjuuaika oli käsillä, hän lähetti palvelijoitaan perimään viinitarhan viljelijöiltä hänelle kuuluvan sadon.
      35 Mutta nämä ottivat palvelijat kiinni. Jonkun he pieksivät, jonkun iskivät kuoliaaksi, jonkun kivittivät.
      36 Isäntä lähetti uusia palvelijoita, enemmän kuin ensimmäisellä kerralla, mutta heidän kävi samalla tavoin.
      37 Lopulta hän lähetti vuokraajien luo poikansa ajatellen: 'Minun omaan poikaani he eivät sentään uskalla koskea.'
      38 Mutta kun nämä näkivät pojan, he sanoivat toisilleen: 'Hän on perillinen. Tapetaan hänet, niin perintö on meidän.'
      39 He ottivat hänet kiinni, raahasivat ulos viinitarhasta ja tappoivat hänet.
      40 "Kun viinitarhan omistaja tulee, mitä hän tekee noille viljelijöille?"
      41 He vastasivat: "Hän antaa noille pahoille pahan lopun ja vuokraa tarhan toisille viljelijöille, jotka toimittavat hänelle kuuluvan sadon määräaikaan."
      42 Jeesus sanoi heille: "Ettekö ole koskaan kirjoituksista lukeneet: -- Kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, on nyt kulmakivi. Herralta se on tullut, ja se on ihmeellinen meidän silmissämme.
      43 "Tämän takia minä sanon teille, että Jumalan valtakunta otetaan teiltä pois ja annetaan kansalle, joka tekee sen hedelmiä.
      44 Joka tähän kiveen kaatuu, se ruhjoutuu, ja jonka päälle tämä kivi kaatuu, sen se murskaa."
      45 Nämä vertaukset kuultuaan ylipapit ja fariseukset ymmärsivät, että Jeesus puhui heistä.
      46 He olisivat halunneet ottaa hänet kiinni mutta pelkäsivät kansaa, koska se piti häntä profeettana.
      jatkuu

      • etsivä-xxx

        jatkoa
        tässä tullaan lähemmäksi sitä mistä kirjoitat
        Matt. 19:27-28
        Opetuslasten tuleva palkka
        27 "Entä me?" kysyi silloin Pietari. "Me olemme luopuneet kaikesta ja seuranneet sinua. Mitä me siitä saamme?"
        28 Jeesus sanoi heille: "Totisesti: kun Ihmisen Poika uuden maailman syntyessä istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle, silloin tekin, jotka olette seuranneet minua, saatte istua kahdellatoista valtaistuimella ja hallita Israelin kahtatoista heimoa. [Dan. 7:9,10; Matt. 25:31 | Luuk. 22:29,30; 1. Kor. 6:2 ]
        pitää mennä Danielin kirjoihin, jotta pääsee tuomiopävään
        Daniel 7
        9 Kun minä sitä katselin, istuimet asetettiin paikoilleen, ja Ikiaikainen istuutui. Hänen pukunsa oli valkea kuin lumi ja hänen hiuksensa ja partansa kuin puhdas villa. Hänen valtaistuimensa oli tulen liekkejä, ja sen pyörät olivat palavaa tulta. [Hes. 1:26; Ilm. 1:14]
        10 Hänen luotaan lähti liikkeelle tulinen virta. Tuhannet ja taas tuhannet palvelivat häntä, miljoonat seisoivat odottaen hänen edessään. Oikeus asettui istumaan, ja kirjat avattiin.
        Kun siten lukee Raamatun tekstejä Jeesuksesta viimeisellä tuomiolla ei siellä kysytä suhdetta juutalaisuuteen ollenkaan vaan siihen uskooko että Jeesus sovittanut kyseisen ihmisen synnit ja että Jeesus on Jumalan poika.

        Apostolien teoissa ei ole sanaakaan siitä että israelilaisia pitäsi jotenkin ajatella muiden
        Apostolien teot 4
        Pietari ja Johannes Suuren neuvoston edessä
        1 Kun Pietari ja Johannes vielä puhuivat kansalle, tulivat paikalle papit, temppelivartioston päällikkö ja saddukeukset*.
        2 He olivat suutuksissaan siitä, että apostolit opettivat kansaa ja Jeesuksen ylösnousemukseen vedoten julistivat ylösnousemusta kuolleista.
        3 He pidättivät Pietarin ja Johanneksen ja panivat nämä yöksi vankilaan; oli näet jo ilta.
        4 Mutta monet niistä, jotka olivat kuulleet heidän puheensa, uskoivat. Miehiä oli nyt jo noin viisituhatta.
        5 Seuraavana päivänä kokoontuivat Jerusalemissa juutalaisten hallitusmiehet, vanhimmat ja lainopettajat*.
        6 Ylipappi Hannas oli paikalla, samoin Kaifas, Johannes, Aleksandros ja kaikki muut, jotka olivat ylipapillista sukua.

        Apostolien teot 24:8
        Paavalia syytetään Felixin edessä
        8 Häntä kuulustelemalla voit itse päästä perille kaikesta siitä, mistä me häntä syytämme."

        jatkuu Roomalaiskirjeestä kunhan ehdin jatkamaan. (siitä onkin pajon sanottavaa ja siitä olisi hyvä jatkaa keskusteluita)


      • etsivä-xxx kirjoitti:

        jatkoa
        tässä tullaan lähemmäksi sitä mistä kirjoitat
        Matt. 19:27-28
        Opetuslasten tuleva palkka
        27 "Entä me?" kysyi silloin Pietari. "Me olemme luopuneet kaikesta ja seuranneet sinua. Mitä me siitä saamme?"
        28 Jeesus sanoi heille: "Totisesti: kun Ihmisen Poika uuden maailman syntyessä istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle, silloin tekin, jotka olette seuranneet minua, saatte istua kahdellatoista valtaistuimella ja hallita Israelin kahtatoista heimoa. [Dan. 7:9,10; Matt. 25:31 | Luuk. 22:29,30; 1. Kor. 6:2 ]
        pitää mennä Danielin kirjoihin, jotta pääsee tuomiopävään
        Daniel 7
        9 Kun minä sitä katselin, istuimet asetettiin paikoilleen, ja Ikiaikainen istuutui. Hänen pukunsa oli valkea kuin lumi ja hänen hiuksensa ja partansa kuin puhdas villa. Hänen valtaistuimensa oli tulen liekkejä, ja sen pyörät olivat palavaa tulta. [Hes. 1:26; Ilm. 1:14]
        10 Hänen luotaan lähti liikkeelle tulinen virta. Tuhannet ja taas tuhannet palvelivat häntä, miljoonat seisoivat odottaen hänen edessään. Oikeus asettui istumaan, ja kirjat avattiin.
        Kun siten lukee Raamatun tekstejä Jeesuksesta viimeisellä tuomiolla ei siellä kysytä suhdetta juutalaisuuteen ollenkaan vaan siihen uskooko että Jeesus sovittanut kyseisen ihmisen synnit ja että Jeesus on Jumalan poika.

        Apostolien teoissa ei ole sanaakaan siitä että israelilaisia pitäsi jotenkin ajatella muiden
        Apostolien teot 4
        Pietari ja Johannes Suuren neuvoston edessä
        1 Kun Pietari ja Johannes vielä puhuivat kansalle, tulivat paikalle papit, temppelivartioston päällikkö ja saddukeukset*.
        2 He olivat suutuksissaan siitä, että apostolit opettivat kansaa ja Jeesuksen ylösnousemukseen vedoten julistivat ylösnousemusta kuolleista.
        3 He pidättivät Pietarin ja Johanneksen ja panivat nämä yöksi vankilaan; oli näet jo ilta.
        4 Mutta monet niistä, jotka olivat kuulleet heidän puheensa, uskoivat. Miehiä oli nyt jo noin viisituhatta.
        5 Seuraavana päivänä kokoontuivat Jerusalemissa juutalaisten hallitusmiehet, vanhimmat ja lainopettajat*.
        6 Ylipappi Hannas oli paikalla, samoin Kaifas, Johannes, Aleksandros ja kaikki muut, jotka olivat ylipapillista sukua.

        Apostolien teot 24:8
        Paavalia syytetään Felixin edessä
        8 Häntä kuulustelemalla voit itse päästä perille kaikesta siitä, mistä me häntä syytämme."

        jatkuu Roomalaiskirjeestä kunhan ehdin jatkamaan. (siitä onkin pajon sanottavaa ja siitä olisi hyvä jatkaa keskusteluita)

        Et oikein tunne hermeneuttisesti Raamattua. Matteus kirjoitti vain juutalaisille ja siksi tekstitys eroaa muista synergisista, Luukaskesta ja Markuksesta.
        Hän oli varovainen useassa kohdassa ja pyrki saamaan ”Kristus kateutta” maamiehiinsä.
        Näöin on hyvä katsoa myös alkutekstiä, sillä kaikki käännökset ovat omia aikansa käännöksiään.

        Huomaa myös se, että en ole puhunut juutalaisten, vaan Israelin roolista ja israelilaisia ei ole asunut ennen -48;saa Kaanaassa 2500 vuoteen ja Matteus kirjoitti juuri silloin evankeliuminsa.

        Jeesushan enemmän pudotti juutalaiset maan pinnalle, mm Vuorisaarnassa; - olette kuulleet sanottavan,,, jne.

        Siinä ollaan oikeassa ja olen myös siitä kirjoittanut.
        On hyvä, että otat esille tuon 19 luvun, siinähän Jeesus ei puhu juutalaisista, vaan Israelin tulevaa hallitsija heimoa, jae 28.

        Juutalainen on helpompi sanoa, kun israelilainen ja diasporassa on käytännössä vain israelilaisia.

        Armon xx, vaivaako Sinua se, jos Jumalan omaisuuskansa uupuu jostain Uuden liiton kirjeestä?

        Kutenkin myös APT pitää sisällään Israel asiaa; Apt 5
        29 Mutta Pietari ja muut apostolit vastasivat ja sanoivat: "Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä.
        30 Meidän isiemme Jumala on herättänyt Jeesuksen, jonka te ripustitte puuhun ja surmasitte.
        31 Hänet on Jumala oikealla kädellänsä korottanut Päämieheksi ja Vapahtajaksi, ANATMAAN ISRELILLE PARANNUSTA JA SYNTIEN ANTEEKSI ANTAMISTA
        32 Ja me olemme kaiken tämän todistajat, niin myös Pyhä Henki, jonka Jumala on antanut niille, jotka häntä tottelevat."
        33 Kun he sen kuulivat, viilsi se heidän sydäntänsä, ja he tahtoivat tappaa heidät.
        34 Mutta neuvostossa nousi eräs fariseus, nimeltä Gamaliel, lainopettaja, jota koko kansa piti arvossa, ja hän käski viedä miehet vähäksi aikaa ulos.
        35 Sitten hän sanoi neuvostolle: "Israelin miehet, kavahtakaa, mitä aiotte tehdä näille miehille.
        36 Sillä ennen näitä päiviä nousi Teudas, sanoen jokin olevansa, ja häneen liittyi noin neljäsataa miestä; hänet tapettiin, ja kaikki, jotka olivat häneen suostuneet, hajotettiin, ja he joutuivat häviöön.
        37 Hänen jälkeensä nousi Juudas, galilealainen, verollepanon päivinä ja vietteli kansaa luopumaan puolellensa; hänkin hukkui, ja kaikki, jotka olivat suostuneet häneen, hajotettiin.
        38 Ja nyt minä sanon teille: pysykää erillänne näistä miehistä ja antakaa heidän olla; sillä jos tämä hanke eli tämä teko on ihmisistä, niin se tyhjään raukeaa;
        39 mutta jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa. Varokaa, ettei teitä ehkä havaittaisi sotiviksi itse Jumalaa vastaan."

        Tunnen kirjeen, minulle sitä ei tarvitse kopsata.

        Kes.


    • tietotuusjaelämä

      Minulle asia on siinä mielessä helppo kun katson mitä Jeesus teki. Hän siunasi ihmisiä enkä löydä Hänen sanastaan yhtään kertaa että Hän olisi siunannut Israelia. Minulle riittää aivan hyvin se tieto.

      • Jeesus oli Jumala Jumalasta ja Jumala siunasi ja käski siunata Israelia.
        Onko se vaikeaa Sinulle, miksi?


    • tietotuusjaelämä

      Niin, Jeesus oli Jumalan poika eikä Häntä pidä Jumalan ilmoituksen mukaan kutsuta jumalaksi vaan Korkeimman Pojaksi.

      Joh.8.
      31 Niin Jeesus sanoi niille juutalaisille, jotka uskoivat häneen: "Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani;
      32 ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi".

      Tunnen totuuden ja olen siksi vapaa Jeesuksessa.

      • Joh. 10:30

        Minä ja Isä olemme yhtä."


      • mietihän

        Johannes 17:
        "20. Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden edestä, vaan myös niiden edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun,
        21. että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt."

        Mieti nyt, millaisesta ykseydestä on kysymys.


      • mietihän kirjoitti:

        Johannes 17:
        "20. Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden edestä, vaan myös niiden edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun,
        21. että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt."

        Mieti nyt, millaisesta ykseydestä on kysymys.

        Sehän on selvää, tekstihän on ollut luettavissa jo 1900 vuotta?
        Jumalalle on niin merkityksellistä kaikkien ihmisten pelastuminen Jeesuksessa.


      • mietihän

        Mutta eivät he ole yhtä persoonaa Jeesuksen ja Isän kanssa.


      • tietotuusjaelämä
        mietihän kirjoitti:

        Johannes 17:
        "20. Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden edestä, vaan myös niiden edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun,
        21. että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt."

        Mieti nyt, millaisesta ykseydestä on kysymys.

        Noihan se on. Eli Jumala on kaikkiyhteinen, ei kolmiyhteinen. On vain uskonnollisia tahoja sekä kirkko jotka julistavat kolmiyhteistä Jumalaa. Se on ihmisjärjen tuote ja päätelmä.

        Ef.4.
        1 Niin kehoitan siis minä, joka olen vankina Herrassa, teitä vaeltamaan, niinkuin saamanne kutsumuksen arvo vaatii,
        2 kaikessa nöyryydessä ja hiljaisuudessa ja pitkämielisyydessä kärsien toinen toistanne rakkaudessa
        3 ja pyrkien säilyttämään hengen yhteyden rauhan yhdyssiteellä:
        4 yksi ruumis ja yksi henki, niinkuin te olette kutsututkin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte;
        5 yksi Herra, yksi usko, yksi kaste;
        6 yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

        Katolinen kirkko väänsi kolminaisuusopin 300 luvulla ja se on niitä ihmisjärjen oppeja. Vahinko ettei taaskaan uskota Jeesusta vaan ihmistä.


      • mietihän kirjoitti:

        Mutta eivät he ole yhtä persoonaa Jeesuksen ja Isän kanssa.

        Ketkä?


      • tietotuusjaelämä
        Kesitas kirjoitti:

        Ketkä?

        Varmaa kirjoittaja tarkoitti ettei Isä ja Poika ole sama persoona, kuten ei olekaan.


      • mietihän
        Kesitas kirjoitti:

        Ketkä?

        Lainataan uudelleen jae 21. "että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt."
        (Johannes 17)
        Eli minkälaisesta ykseydestä on kysymys?


      • mietihän kirjoitti:

        Lainataan uudelleen jae 21. "että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt."
        (Johannes 17)
        Eli minkälaisesta ykseydestä on kysymys?

        Tämä selvä, kun näkee asian.


      • tietotuusjaelämä
        mietihän kirjoitti:

        Lainataan uudelleen jae 21. "että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt."
        (Johannes 17)
        Eli minkälaisesta ykseydestä on kysymys?

        No, onneksi minun ei tarvitse pähkäillä tuollaisten asioiden kanssa koska tunnen totuuden Jeesuksen. Ne jotka kulkevat ihmisoppien vanavedessä, he joutuvat selittelemään ja kiistelemään turhia. Jeesus on Korkeimman Poika ja minä kutsun niin koska se on Jumalan käsky. Kyse on heistä joilla on Pyhä Henkija he ovat tässä Hengessä yhtä Isän ja Pojan kanssa, muttei yksikään muu ole Jumala kuin Isä. Siis Jumala on kaikkiyhteinen, muutenhan ne ihmiset joilla on PH, he eivät olisi YHTÄ samassa hengessä Isän ja Pojan kanssa. Mietippäs Kesitas nyt tarkkaan kenen oppeja sinä uskot.


      • tietotuusjaelämä kirjoitti:

        No, onneksi minun ei tarvitse pähkäillä tuollaisten asioiden kanssa koska tunnen totuuden Jeesuksen. Ne jotka kulkevat ihmisoppien vanavedessä, he joutuvat selittelemään ja kiistelemään turhia. Jeesus on Korkeimman Poika ja minä kutsun niin koska se on Jumalan käsky. Kyse on heistä joilla on Pyhä Henkija he ovat tässä Hengessä yhtä Isän ja Pojan kanssa, muttei yksikään muu ole Jumala kuin Isä. Siis Jumala on kaikkiyhteinen, muutenhan ne ihmiset joilla on PH, he eivät olisi YHTÄ samassa hengessä Isän ja Pojan kanssa. Mietippäs Kesitas nyt tarkkaan kenen oppeja sinä uskot.

        Jeesuksen ja Jumalan.


      • tietotuusjaelämä
        Kesitas kirjoitti:

        Jeesuksen ja Jumalan.

        Samoin, mutta jätän pois aina sellaisen jota Jeesus ei opettanut, kuten kolminaisuusOPPI. Se on ihmisten järkeilyn tulos ja nimitys. Eikö vaan Kesitas.


      • Minä puhun kolmiyhteisestä Jumalasta, en kolminaisuuopista.


      • tietotuusjaelämä
        Kesitas kirjoitti:

        Minä puhun kolmiyhteisestä Jumalasta, en kolminaisuuopista.

        Se on juuri se kolminaisuusoppi joka sorvattin Nikaiassa ja Konstantinopolissa 300 -luvulla. Jumala on kaikkiyhteinen eikä sitä yhteyttä voi ihminen rajoittaa kolmeen. Jos kuulut hellareihin niin ymmärrän kyllä miksi pidät kiinni kolminaisuudesta. Se on sama linja kuin evl-kirkolla ja monella muulla uskonnollisella liikkeellä. Joh. 17. kannattaa lukea, sieltä sieltä saat vastauksen Jeesukselta. Siis meidän ei pidä eikä tarvitse teorisoida Jumalan yhteyttä ja yhteyksiä, sen on Jeesus ilmoittanut ja se riittää.


      • tietotuusjaelämä kirjoitti:

        Se on juuri se kolminaisuusoppi joka sorvattin Nikaiassa ja Konstantinopolissa 300 -luvulla. Jumala on kaikkiyhteinen eikä sitä yhteyttä voi ihminen rajoittaa kolmeen. Jos kuulut hellareihin niin ymmärrän kyllä miksi pidät kiinni kolminaisuudesta. Se on sama linja kuin evl-kirkolla ja monella muulla uskonnollisella liikkeellä. Joh. 17. kannattaa lukea, sieltä sieltä saat vastauksen Jeesukselta. Siis meidän ei pidä eikä tarvitse teorisoida Jumalan yhteyttä ja yhteyksiä, sen on Jeesus ilmoittanut ja se riittää.

        Se sai todella siellä ko. asun, mutta kaikki kolme on jumaluuspersoonia, minulle riittää se ja myös se, että Jeesuksella on nyt kaikki valta.


      • etsivä-xxx
        tietotuusjaelämä kirjoitti:

        Samoin, mutta jätän pois aina sellaisen jota Jeesus ei opettanut, kuten kolminaisuusOPPI. Se on ihmisten järkeilyn tulos ja nimitys. Eikö vaan Kesitas.

        Raamattu on kovasti kapeutettu jos poimit siitä vain sen mitä siihen on kirjoitettu Jeesuksen sanoiksi.

        Palaan jos ehdin vielä tähän kolminaisuuteen mutta tässä on sitten vain yksi analogia Raamatussakin moneen kertaan kuvattuun materiaan Vesi (tosin aineella yleisestikin on kolme olomuotoa)

        Meillä on vesi, meillä on jää ja meillä on vesihöyry. Ja kuitenkin meillä on vain yksi H2O.

        Yksi Jumala mutta kolme eri persoonaa eli itavalaan lmenemismuotoa sellaisena kuin ihminen voi ne kokea.

        Palataan myöhemmin siihen mitä Raamatussa lukee.


      • etsivä-xxx kirjoitti:

        Raamattu on kovasti kapeutettu jos poimit siitä vain sen mitä siihen on kirjoitettu Jeesuksen sanoiksi.

        Palaan jos ehdin vielä tähän kolminaisuuteen mutta tässä on sitten vain yksi analogia Raamatussakin moneen kertaan kuvattuun materiaan Vesi (tosin aineella yleisestikin on kolme olomuotoa)

        Meillä on vesi, meillä on jää ja meillä on vesihöyry. Ja kuitenkin meillä on vain yksi H2O.

        Yksi Jumala mutta kolme eri persoonaa eli itavalaan lmenemismuotoa sellaisena kuin ihminen voi ne kokea.

        Palataan myöhemmin siihen mitä Raamatussa lukee.

        Sopii.
        Mie, Kesitas.


      • tietotuusjaelämä
        etsivä-xxx kirjoitti:

        Raamattu on kovasti kapeutettu jos poimit siitä vain sen mitä siihen on kirjoitettu Jeesuksen sanoiksi.

        Palaan jos ehdin vielä tähän kolminaisuuteen mutta tässä on sitten vain yksi analogia Raamatussakin moneen kertaan kuvattuun materiaan Vesi (tosin aineella yleisestikin on kolme olomuotoa)

        Meillä on vesi, meillä on jää ja meillä on vesihöyry. Ja kuitenkin meillä on vain yksi H2O.

        Yksi Jumala mutta kolme eri persoonaa eli itavalaan lmenemismuotoa sellaisena kuin ihminen voi ne kokea.

        Palataan myöhemmin siihen mitä Raamatussa lukee.

        Juu, sitkeästi sinäkin liputat kolminaisuusopin puolesta koska Raamattu ei riitä. Ihmiset hakeva totutta ihmisjärjen päätelmistä. Kohta kai väitätte että Jeesuskin on jumala. Mutta toki saatte uskoa Athanasiukseen, Lutheriin, ja katolisen kirkon varhaisiin kirkkoisiin ja heidän keksimiin oppeihin. Huonoja perusteita kuvailla veden olomuotoja. Raamattu sanoo, että on vain yksi Jumala, yksi Herra Jeesus Kristus ja JUmalan vaikuttava voima Pyhä Henki.


      • etsivä-xxx
        etsivä-xxx kirjoitti:

        Raamattu on kovasti kapeutettu jos poimit siitä vain sen mitä siihen on kirjoitettu Jeesuksen sanoiksi.

        Palaan jos ehdin vielä tähän kolminaisuuteen mutta tässä on sitten vain yksi analogia Raamatussakin moneen kertaan kuvattuun materiaan Vesi (tosin aineella yleisestikin on kolme olomuotoa)

        Meillä on vesi, meillä on jää ja meillä on vesihöyry. Ja kuitenkin meillä on vain yksi H2O.

        Yksi Jumala mutta kolme eri persoonaa eli itavalaan lmenemismuotoa sellaisena kuin ihminen voi ne kokea.

        Palataan myöhemmin siihen mitä Raamatussa lukee.

        Niitä Raamatunkohtia, joihin perustetaan kun puhutaan kolmiyhteisestä Jumalasta

        Johanneksen evankeliumissa (14:9-11)
        9 Jeesus vastasi: "Etkö sinä, Filippus, tunne minua, vaikka olen jo näin kauan ollut teidän seurassanne? Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän. Kuinka voit sanoa: 'Anna meidän nähdä Isä'? [Joh. 12:45; Kol. 1:15]
        10 Etkö usko, että minä olen Isässä ja Isä on minussa? Kun puhun teille, en puhu omissa nimissäni: Isä on minussa, ja minun tekoni ovat hänen tekojaan. [Joh. 7:16 ]
        11 Uskokaa, kun sanon, että minä olen Isässä ja Isä on minussa. Ellette muuten usko, uskokaa minun tekojeni tähden.
        Joh 12
        45 Joka näkee minut, näkee lähettäjäni. [Joh. 14:9]

        Matt. 28:19
        Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen [Mark. 13:10 | 2. Kor. 13:13; 1. Piet. 1:2]

        Jeesus on Jumala (etenkin jae 18)

        Johannes 1
        Sana tuli ihmiseksi
        1 Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala. [1. Moos. 1:3 | Joh. 17:5 | Joh. 10:30; Room. 9:5; Fil. 2:6; Ilm. 19:13]
        2 Jo alussa Sana oli Jumalan luona.
        3 Kaikki syntyi Sanan voimalla. Mikään, mikä on syntynyt, ei ole syntynyt ilman häntä. [Sananl. 8:27-31; Room. 11:36; 1. Kor. 8:6; Kol. 1:16; Hepr. 1:2; Ilm. 3:14]
        4 Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo. [Joh. 5:26; 1. Joh. 1:2 | Joh. 3:19, Joh. 8:12, Joh. 9:5, Joh. 12:35,46]
        5 Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa.
        6 Tuli mies, Jumalan lähettämä, hänen nimensä oli Johannes. [Mark. 11:30]
        7 Hän tuli todistajaksi, todistamaan valosta, jotta kaikki uskoisivat siihen.
        8 Ei hän itse ollut tuo valo, mutta valon todistaja hän oli.
        9 Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan.
        10 Maailmassa hän oli, ja hänen kauttaan maailma oli saanut syntynsä, mutta se ei tuntenut häntä.
        11 Hän tuli omaan maailmaansa, mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.
        12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen. [Room. 8:15; Gal. 3:26, Gal. 4:5,6; Ef. 1:5; 1. Joh. 3:1]
        13 He eivät ole syntyneet verestä, eivät ruumiin halusta, eivät miehen tahdosta, vaan Jumalasta. [Joh. 3:5; Jaak. 1:18; 1. Piet. 1:23; 1. Joh. 5:4]
        14 Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta. [Mark. 1:11 | Kol. 2:9; 1. Tim. 3:16; 1. Joh. 1:1-3]
        15 Johannes todisti hänestä ja huusi: "Hän on se, josta sanoin: Minun jälkeeni tuleva kulkee edelläni, sillä hän on ollut ennen minua."
        16 Hänen täyteydestään me kaikki olemme saaneet, armoa armon lisäksi. [Room. 5:17; Kol. 2:10]
        17 Lain välitti Mooses, armon ja totuuden toi Jeesus Kristus. [Gal. 3:19 ]
        18 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet. [Matt. 11:27; Joh. 7:28,29]


      • etsivä-xxx
        etsivä-xxx kirjoitti:

        Niitä Raamatunkohtia, joihin perustetaan kun puhutaan kolmiyhteisestä Jumalasta

        Johanneksen evankeliumissa (14:9-11)
        9 Jeesus vastasi: "Etkö sinä, Filippus, tunne minua, vaikka olen jo näin kauan ollut teidän seurassanne? Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän. Kuinka voit sanoa: 'Anna meidän nähdä Isä'? [Joh. 12:45; Kol. 1:15]
        10 Etkö usko, että minä olen Isässä ja Isä on minussa? Kun puhun teille, en puhu omissa nimissäni: Isä on minussa, ja minun tekoni ovat hänen tekojaan. [Joh. 7:16 ]
        11 Uskokaa, kun sanon, että minä olen Isässä ja Isä on minussa. Ellette muuten usko, uskokaa minun tekojeni tähden.
        Joh 12
        45 Joka näkee minut, näkee lähettäjäni. [Joh. 14:9]

        Matt. 28:19
        Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen [Mark. 13:10 | 2. Kor. 13:13; 1. Piet. 1:2]

        Jeesus on Jumala (etenkin jae 18)

        Johannes 1
        Sana tuli ihmiseksi
        1 Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala. [1. Moos. 1:3 | Joh. 17:5 | Joh. 10:30; Room. 9:5; Fil. 2:6; Ilm. 19:13]
        2 Jo alussa Sana oli Jumalan luona.
        3 Kaikki syntyi Sanan voimalla. Mikään, mikä on syntynyt, ei ole syntynyt ilman häntä. [Sananl. 8:27-31; Room. 11:36; 1. Kor. 8:6; Kol. 1:16; Hepr. 1:2; Ilm. 3:14]
        4 Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo. [Joh. 5:26; 1. Joh. 1:2 | Joh. 3:19, Joh. 8:12, Joh. 9:5, Joh. 12:35,46]
        5 Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa.
        6 Tuli mies, Jumalan lähettämä, hänen nimensä oli Johannes. [Mark. 11:30]
        7 Hän tuli todistajaksi, todistamaan valosta, jotta kaikki uskoisivat siihen.
        8 Ei hän itse ollut tuo valo, mutta valon todistaja hän oli.
        9 Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan.
        10 Maailmassa hän oli, ja hänen kauttaan maailma oli saanut syntynsä, mutta se ei tuntenut häntä.
        11 Hän tuli omaan maailmaansa, mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.
        12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen. [Room. 8:15; Gal. 3:26, Gal. 4:5,6; Ef. 1:5; 1. Joh. 3:1]
        13 He eivät ole syntyneet verestä, eivät ruumiin halusta, eivät miehen tahdosta, vaan Jumalasta. [Joh. 3:5; Jaak. 1:18; 1. Piet. 1:23; 1. Joh. 5:4]
        14 Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta. [Mark. 1:11 | Kol. 2:9; 1. Tim. 3:16; 1. Joh. 1:1-3]
        15 Johannes todisti hänestä ja huusi: "Hän on se, josta sanoin: Minun jälkeeni tuleva kulkee edelläni, sillä hän on ollut ennen minua."
        16 Hänen täyteydestään me kaikki olemme saaneet, armoa armon lisäksi. [Room. 5:17; Kol. 2:10]
        17 Lain välitti Mooses, armon ja totuuden toi Jeesus Kristus. [Gal. 3:19 ]
        18 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet. [Matt. 11:27; Joh. 7:28,29]

        Pyhästä Hengestä edellä olevan kastekäskyn lisäksi

        2. Kor. 13:14
        (13:13) Tulkoon teidän kaikkien osaksi Herran Jeesuksen Kristuksen armo, Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen yhteys!


      • etsivä-xxx

        tietotuusjaelämäm kirjoittaa
        "Kohta kai väitätte että Jeesuskin on jumala."

        Edellä olen poiminut Johanneksen evankeliumin jakeita joissa sanotaan selvästi että Jeesus on Jumala.

        Ymmärrän paremmin jos epäilyksesi kohdistuu siihen mikä on Pyhä Henki


      • tietotuusjaelämä
        etsivä-xxx kirjoitti:

        tietotuusjaelämäm kirjoittaa
        "Kohta kai väitätte että Jeesuskin on jumala."

        Edellä olen poiminut Johanneksen evankeliumin jakeita joissa sanotaan selvästi että Jeesus on Jumala.

        Ymmärrän paremmin jos epäilyksesi kohdistuu siihen mikä on Pyhä Henki

        Kyllä minä tiedän mitä poimit Johanneksen evankeliumista, tarkoitan että "sana oli jumala". Onhan se koska SANA oli lähtöisin Jumalalta, jonka Jeesus julisti ihmiskunnalle. Se että joku puhuu jonkun toisen käskemää sanaa ei tee puhujasta sanan alkuperäistä persoonaa. Vai tuleeko saarnamiehestäkin jumala, jos hän julistaa Jeesuksen kautta ihmiskunnalle välitettyä Isä Jumalan SANAA? Ei tule.

        Joh. 1:1
        Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.

        Kyllä, se on juuri noin sillä Jeesus sanoi:

        Joh. 12:49
        Sillä en minä itsestäni ole puhunut, vaan Isä, joka on minut lähettänyt, on itse antanut minulle KÄSKYN, mitä minun pitää sanoman ja mitä puhuman.
        Joh. 14:10
        Etkö usko, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa? Niitä SANOJA, jotka minä teille puhun, minä en puhu itsestäni; ja Isä, joka minussa asuu, tekee teot, jotka ovat hänen.

        Minä uskon Jeesusta, sillä olen Hänen opetuslapsi vain siinä tapauksessa että uskon mitä Hän sanoi. Tämä on totuus eikä se muutu väittelemällä. Tutkikaa totuutta niin ymmärrätte että sanalla tarkoitetaan Jumalan SANAA, joka tuli lihalliseen ihmisruumiiseen jotta luonnollinen välittäminen edelleen ihmisille oli mahdollista. Tämä oli Isä Jumalan tarkoitus.

        Sitten Jeesuksen kutsuminen jumalaksi on vastoin Isän Jumalan ilmoitusta.

        Luuk. 1:35
        Enkeli vastasi ja sanoi hänelle: "Pyhä Henki tulee sinun päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut; sentähden myös se pyhä, mikä syntyy, PITÄÄ KUTSUTTAMAN Jumalan Pojaksi.

        Minä kutsun Jeesusta Jumalan Pojaksi, koska Isä Jumala sen määräsi. En minä sodi Jumalan sanaa vastaan tässäkään asiassa.


      • tietotuusjaelämä kirjoitti:

        Kyllä minä tiedän mitä poimit Johanneksen evankeliumista, tarkoitan että "sana oli jumala". Onhan se koska SANA oli lähtöisin Jumalalta, jonka Jeesus julisti ihmiskunnalle. Se että joku puhuu jonkun toisen käskemää sanaa ei tee puhujasta sanan alkuperäistä persoonaa. Vai tuleeko saarnamiehestäkin jumala, jos hän julistaa Jeesuksen kautta ihmiskunnalle välitettyä Isä Jumalan SANAA? Ei tule.

        Joh. 1:1
        Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.

        Kyllä, se on juuri noin sillä Jeesus sanoi:

        Joh. 12:49
        Sillä en minä itsestäni ole puhunut, vaan Isä, joka on minut lähettänyt, on itse antanut minulle KÄSKYN, mitä minun pitää sanoman ja mitä puhuman.
        Joh. 14:10
        Etkö usko, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa? Niitä SANOJA, jotka minä teille puhun, minä en puhu itsestäni; ja Isä, joka minussa asuu, tekee teot, jotka ovat hänen.

        Minä uskon Jeesusta, sillä olen Hänen opetuslapsi vain siinä tapauksessa että uskon mitä Hän sanoi. Tämä on totuus eikä se muutu väittelemällä. Tutkikaa totuutta niin ymmärrätte että sanalla tarkoitetaan Jumalan SANAA, joka tuli lihalliseen ihmisruumiiseen jotta luonnollinen välittäminen edelleen ihmisille oli mahdollista. Tämä oli Isä Jumalan tarkoitus.

        Sitten Jeesuksen kutsuminen jumalaksi on vastoin Isän Jumalan ilmoitusta.

        Luuk. 1:35
        Enkeli vastasi ja sanoi hänelle: "Pyhä Henki tulee sinun päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut; sentähden myös se pyhä, mikä syntyy, PITÄÄ KUTSUTTAMAN Jumalan Pojaksi.

        Minä kutsun Jeesusta Jumalan Pojaksi, koska Isä Jumala sen määräsi. En minä sodi Jumalan sanaa vastaan tässäkään asiassa.

        Sinä kutsut Jeesusta Jumalan Pojaksi. Näin Hän onkin Uudessa Testamentissa, mutta vahassa yksi nimi oli myös Sana.

        Tämä on hyvä tietää.


      • Vielä jäi vastaamatta, miksi vihaat Israelia, etkä siunaa sitä, tietotuusjärjestelmä.


      • tietotuusjaelämä
        Kesitas kirjoitti:

        Sinä kutsut Jeesusta Jumalan Pojaksi. Näin Hän onkin Uudessa Testamentissa, mutta vahassa yksi nimi oli myös Sana.

        Tämä on hyvä tietää.

        Minä teen kuten Jumala on ilmoittanut. Ei se ole niin että sinä kutsut Jeesusta jumalaksi, jota hän ei ole. PITÄÄ pysyä sanassa ja totuudessa ja kutsua Jeesusta Jumalan Pojaksi kuten Jumala ilmoitti enkelin välityksellä Marialle.
        Kolminaisuusoppiin uskovat ja ne jotka sanovat Jeesuksen olevan jumalan, ovat eksyttäjiä. Minä perustelin ylempänä mikä on sana ja se tarkoittaa jokaista SANAA jotka Isä määräsi Pojan julistettavaksi maan päällä. SANA oli Jumalan SANAA.
        Ei ihme että se joukko on piskuinen joka perii taivasten valtakunnan. Ihmiset ovat hylänneet Jumalan sanan ja ilmoitukset ja uskovat ennemmin ihmistä kuin Jumalaa.


      • tietotuusjaelämä
        Kesitas kirjoitti:

        Vielä jäi vastaamatta, miksi vihaat Israelia, etkä siunaa sitä, tietotuusjärjestelmä.

        Jos tarkoitit minua Kesitas niin en vihaa Israelia. Hekin ovat lähimmäisiäni. Mutta en fanita maallista valtiota koska uskon sellaiseen valtakuntaan jolla ei ole loppua, Jumalan valtakuntaan. Myös palestiinalaiset ovat lähimmäisiäni, minä rakastan heitäkin. Hellarit ovat maallisen valtion Israelin faneja ja heillä on unohtunut Jumalan valtakunta.


      • tietotuusjaelämä kirjoitti:

        Jos tarkoitit minua Kesitas niin en vihaa Israelia. Hekin ovat lähimmäisiäni. Mutta en fanita maallista valtiota koska uskon sellaiseen valtakuntaan jolla ei ole loppua, Jumalan valtakuntaan. Myös palestiinalaiset ovat lähimmäisiäni, minä rakastan heitäkin. Hellarit ovat maallisen valtion Israelin faneja ja heillä on unohtunut Jumalan valtakunta.

        Missä ilmenee, että hellarit (vain )ovat Israel faneja.
        Israel on myös minun kansani ja erikoista se, että myös Jumalan ainut kansa.

        "Silloin minä käännän kansani Israelin kohtalon, ja he rakentavat jälleen autiot kaupungit ja asuvat niissä, he istuttavat viinitarhoja ja juovat niiden viiniä, he tekevät puutarhoja ja syövät niiden hedelmiä. Minä istutan heidät omaan maahansa, eikä heitä enää revitä pois maastansa, jonka minä olen heille antanut, sanoo Herra, sinun Jumalasi."(Aamos 9:14-15)


      • tietotuusjaelämä kirjoitti:

        Minä teen kuten Jumala on ilmoittanut. Ei se ole niin että sinä kutsut Jeesusta jumalaksi, jota hän ei ole. PITÄÄ pysyä sanassa ja totuudessa ja kutsua Jeesusta Jumalan Pojaksi kuten Jumala ilmoitti enkelin välityksellä Marialle.
        Kolminaisuusoppiin uskovat ja ne jotka sanovat Jeesuksen olevan jumalan, ovat eksyttäjiä. Minä perustelin ylempänä mikä on sana ja se tarkoittaa jokaista SANAA jotka Isä määräsi Pojan julistettavaksi maan päällä. SANA oli Jumalan SANAA.
        Ei ihme että se joukko on piskuinen joka perii taivasten valtakunnan. Ihmiset ovat hylänneet Jumalan sanan ja ilmoitukset ja uskovat ennemmin ihmistä kuin Jumalaa.

        Raamattu ei puhu "piskuisesta" mitään, mutta tarkoitat kai Vuorisaarnan pientä joukkoa.
        Se oli se joukko, joka jäi kuulemaan kylväjäverauksen, kun muut lähtivät.
        Joten sillä ei ole VL;ien kanssa mitään tekemisä, he olivat juutalaisia.
        Hieman tarkkuutta.


      • etsivä-xxx
        tietotuusjaelämä kirjoitti:

        Kyllä minä tiedän mitä poimit Johanneksen evankeliumista, tarkoitan että "sana oli jumala". Onhan se koska SANA oli lähtöisin Jumalalta, jonka Jeesus julisti ihmiskunnalle. Se että joku puhuu jonkun toisen käskemää sanaa ei tee puhujasta sanan alkuperäistä persoonaa. Vai tuleeko saarnamiehestäkin jumala, jos hän julistaa Jeesuksen kautta ihmiskunnalle välitettyä Isä Jumalan SANAA? Ei tule.

        Joh. 1:1
        Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.

        Kyllä, se on juuri noin sillä Jeesus sanoi:

        Joh. 12:49
        Sillä en minä itsestäni ole puhunut, vaan Isä, joka on minut lähettänyt, on itse antanut minulle KÄSKYN, mitä minun pitää sanoman ja mitä puhuman.
        Joh. 14:10
        Etkö usko, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa? Niitä SANOJA, jotka minä teille puhun, minä en puhu itsestäni; ja Isä, joka minussa asuu, tekee teot, jotka ovat hänen.

        Minä uskon Jeesusta, sillä olen Hänen opetuslapsi vain siinä tapauksessa että uskon mitä Hän sanoi. Tämä on totuus eikä se muutu väittelemällä. Tutkikaa totuutta niin ymmärrätte että sanalla tarkoitetaan Jumalan SANAA, joka tuli lihalliseen ihmisruumiiseen jotta luonnollinen välittäminen edelleen ihmisille oli mahdollista. Tämä oli Isä Jumalan tarkoitus.

        Sitten Jeesuksen kutsuminen jumalaksi on vastoin Isän Jumalan ilmoitusta.

        Luuk. 1:35
        Enkeli vastasi ja sanoi hänelle: "Pyhä Henki tulee sinun päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut; sentähden myös se pyhä, mikä syntyy, PITÄÄ KUTSUTTAMAN Jumalan Pojaksi.

        Minä kutsun Jeesusta Jumalan Pojaksi, koska Isä Jumala sen määräsi. En minä sodi Jumalan sanaa vastaan tässäkään asiassa.

        Sivuutat Johanneksen evankeliumin jakeen 18
        18 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet. [Matt. 11:27; Joh. 7:28,29]

        Raamattua ei voi lukea niin että uskoo vain ne jakeet joissa on sanottu mitä Jeesus itse sanoo. Se hyvin kapeutettu teksti eikä se ole Raamattu. Raamattuun kuuluvat evankeliumit ja apostolien kirjeet ja Vanha Testamentti.


      • etsivä-xxx
        etsivä-xxx kirjoitti:

        Sivuutat Johanneksen evankeliumin jakeen 18
        18 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet. [Matt. 11:27; Joh. 7:28,29]

        Raamattua ei voi lukea niin että uskoo vain ne jakeet joissa on sanottu mitä Jeesus itse sanoo. Se hyvin kapeutettu teksti eikä se ole Raamattu. Raamattuun kuuluvat evankeliumit ja apostolien kirjeet ja Vanha Testamentti.

        1 Joh 5:20 Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa. Hän on totinen Jumala ja iankaikkinen elämä.

        Tuomaksen todistus;

        Ja kahdeksan päivän perästä hänen opetuslapsensa taas olivat huoneessa, ja Tuomas oli heidän kanssansa. Niin Jeesus tuli, ovien ollessa lukittuina, ja seisoi heidän keskellään ja sanoi: "Rauha teille!" Sitten hän sanoi Tuomaalle: "Ojenna sormesi tänne ja katso minun käsiäni, ja ojenna kätesi ja pistä se minun kylkeeni, äläkä ole epäuskoinen, vaan uskovainen". Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: "Minun Herrani ja minun Jumalani!" Jeesus sanoi hänelle: "Sentähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!" Paljon muitakin tunnustekoja, joita ei ole kirjoitettu tähän kirjaan, Jeesus teki opetuslastensa nähden; mutta nämä ovat kirjoitetut, että te uskoisitte, että Jeesus on Kristus, Jumalan Poika, ja että teillä uskon kautta olisi elämä hänen nimessänsä, Joh 20.26-31.

        Jeesus itse:

        Minä ja Isä olemme yhtä." Niin juutalaiset ottivat taas kiviä maasta kivittääksensä hänet. Jeesus vastasi heille: "Minä olen näyttänyt teille monta hyvää tekoa, jotka ovat Isästä; mikä niistä on se, jonka tähden te tahdotte minut kivittää?" Juutalaiset vastasivat hänelle: "Hyvän teon tähden me emme sinua kivitä, vaan jumalanpilkan tähden, ja koska sinä, joka olet ihminen, teet itsesi Jumalaksi". Joh 10:30-33

        Näitä on lisääkin mutta tältä erää nämä


      • tarkkuutta
        Kesitas kirjoitti:

        Raamattu ei puhu "piskuisesta" mitään, mutta tarkoitat kai Vuorisaarnan pientä joukkoa.
        Se oli se joukko, joka jäi kuulemaan kylväjäverauksen, kun muut lähtivät.
        Joten sillä ei ole VL;ien kanssa mitään tekemisä, he olivat juutalaisia.
        Hieman tarkkuutta.

        Miten hyvin sinä tunnet Raamatun?
        Kyseessä on Luukas 12:32 "Älä pelkää, sinä piskuinen lauma; sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan." KR1938

        Jeesus kohdisti sanansa sille verrattain pienelle joukolle opetuslapsistaan, jotka hänen morsiamenaan pääsevät hallitsemaan Jumalan valtakunnassa. Heidät siitetään uudelleen Pyhällä Hengellä taivaalliseen toivoon (uudestisyntyminen).


      • tarkkuutta kirjoitti:

        Miten hyvin sinä tunnet Raamatun?
        Kyseessä on Luukas 12:32 "Älä pelkää, sinä piskuinen lauma; sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan." KR1938

        Jeesus kohdisti sanansa sille verrattain pienelle joukolle opetuslapsistaan, jotka hänen morsiamenaan pääsevät hallitsemaan Jumalan valtakunnassa. Heidät siitetään uudelleen Pyhällä Hengellä taivaalliseen toivoon (uudestisyntyminen).

        Niin kohdisti, ja kerroin sen omassa vastuksessani.
        Jäi sinne muitakin kun opetuslapsia, eli normaalia juutalaisten kansan uteliata, jotka halusivat kuulla Jeesusta, sillä seuraava jae on osoitettu heille (myös VL;ille, joille osalle Raha on Jeesus) 33 "Myykää, mitä teillä on, ja antakaa köyhille. Hankkikaa kukkarot, jotka eivät tyhjene, kootkaa taivaisiin aarre, joka ei ehdy. Siellä ei varas pääse siihen käsiksi eikä koi tee tuhojaan.

        Vaikea sanoa, minkä verran tunnen Raamattua, mutta lapsesta lähtien olen sitä tutkinut lähes päivittäin, nykyisin puolesta tunnista pariin tuntiin päivässä.


      • etsivä-xxx kirjoitti:

        1 Joh 5:20 Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa. Hän on totinen Jumala ja iankaikkinen elämä.

        Tuomaksen todistus;

        Ja kahdeksan päivän perästä hänen opetuslapsensa taas olivat huoneessa, ja Tuomas oli heidän kanssansa. Niin Jeesus tuli, ovien ollessa lukittuina, ja seisoi heidän keskellään ja sanoi: "Rauha teille!" Sitten hän sanoi Tuomaalle: "Ojenna sormesi tänne ja katso minun käsiäni, ja ojenna kätesi ja pistä se minun kylkeeni, äläkä ole epäuskoinen, vaan uskovainen". Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: "Minun Herrani ja minun Jumalani!" Jeesus sanoi hänelle: "Sentähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!" Paljon muitakin tunnustekoja, joita ei ole kirjoitettu tähän kirjaan, Jeesus teki opetuslastensa nähden; mutta nämä ovat kirjoitetut, että te uskoisitte, että Jeesus on Kristus, Jumalan Poika, ja että teillä uskon kautta olisi elämä hänen nimessänsä, Joh 20.26-31.

        Jeesus itse:

        Minä ja Isä olemme yhtä." Niin juutalaiset ottivat taas kiviä maasta kivittääksensä hänet. Jeesus vastasi heille: "Minä olen näyttänyt teille monta hyvää tekoa, jotka ovat Isästä; mikä niistä on se, jonka tähden te tahdotte minut kivittää?" Juutalaiset vastasivat hänelle: "Hyvän teon tähden me emme sinua kivitä, vaan jumalanpilkan tähden, ja koska sinä, joka olet ihminen, teet itsesi Jumalaksi". Joh 10:30-33

        Näitä on lisääkin mutta tältä erää nämä

        Mahtava todistus, Tuomakselta ja Sinulta.

        Kes.


      • etsivä-xxx kirjoitti:

        Sivuutat Johanneksen evankeliumin jakeen 18
        18 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet. [Matt. 11:27; Joh. 7:28,29]

        Raamattua ei voi lukea niin että uskoo vain ne jakeet joissa on sanottu mitä Jeesus itse sanoo. Se hyvin kapeutettu teksti eikä se ole Raamattu. Raamattuun kuuluvat evankeliumit ja apostolien kirjeet ja Vanha Testamentti.

        Raamattu on todellisuudessa vain Vanha Testamentti, ja Uusi Testamentti on eri, eli Uusi Liitto Jeesuksessa. On kuitenkin nimetty kokonaisuus Raamatuksi.

        Ei ole minulle kovinkaan uutta, että Raamattuun kuuluu; evankeliumit ja apostolien kirjeet ja Vanha Testamentti.

        Mutta kuuluu siihen paljon muutakin, kunhan huomaat.

        Miksi minä sivuuttaisin Joh 18;18, joka kuuluu, joka liittyy Jeesuksen vangitsemiseen ja kertoo Pietarista.

        Siellähän yöt on aika kylmiä vielä Pääsiäisenä. Olen kokenut sen.

        18 Oli kylmä, ja siksi palvelijat ja vartijat olivat sytyttäneet hiilivalkean ja lämmittelivät sen ääressä. Myös Pietari seisoi heidän joukossaan lämmittelemässä.

        Mutta tekstisi, joka on 1 Johanneksen kirjeessä;

        4:12 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Jos me rakastamme toinen toistamme, niin Jumala pysyy meissä, ja hänen rakkautensa on tullut täydelliseksi meissä.
        Sitäkään en ole ohittanut, sillä Jumalan Rakkaus ihmisiä kohtaan kulminoituu Jeesuksessa, edelliset jakeet;
        9 Juuri siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, antamaan meille elämän.
        10 Siinä on rakkaus -- ei siinä, että me olemme rakastaneet Jumalaa, vaan siinä, että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.

        On se Raamattu todella laaja, ei yksi jae, kuten itse laitat, ja kopioit sen vielä väärin, pastoria tee Sinusta.

        Kes.


      • tietotuusjaelämä
        etsivä-xxx kirjoitti:

        Sivuutat Johanneksen evankeliumin jakeen 18
        18 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet. [Matt. 11:27; Joh. 7:28,29]

        Raamattua ei voi lukea niin että uskoo vain ne jakeet joissa on sanottu mitä Jeesus itse sanoo. Se hyvin kapeutettu teksti eikä se ole Raamattu. Raamattuun kuuluvat evankeliumit ja apostolien kirjeet ja Vanha Testamentti.

        Minä teen kuten Jeesus sanoi.

        oh. 5:24
        Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.

        Eli minun ei pidä eikä tarvita uskoa muita kuin Jeesusta. Tottahan Raamatussa on muidenkin kirjoituksia mutta ainoa SANA joka pelastaa on Jeesuksen suusta tulleet Jumalan määräämät SANAT.


      • tietotuusjaelämä kirjoitti:

        Minä teen kuten Jeesus sanoi.

        oh. 5:24
        Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.

        Eli minun ei pidä eikä tarvita uskoa muita kuin Jeesusta. Tottahan Raamatussa on muidenkin kirjoituksia mutta ainoa SANA joka pelastaa on Jeesuksen suusta tulleet Jumalan määräämät SANAT.

        Hyvä se.
        Mutta Sinulla jäi huomaamatta, että Jeesus lausui näin oman työrupeamansa ( 3v. ) ensimmäisellä puolivuotiskaudella, jolloin Hän aina kirkasti Isää.

        Kaiken vallanhan Hän sai vasta viimeisellä vuosipuoliskolla, jonka jälkeen Hän suuntasi ohjeet vain Hänen uskoonsa, jolla pääsee Isän luo.

        Olet oikeassa kun uskot Jeesukseen, mutta hyvä on tuntea konteksti, ne ei nyt tuossa kohden pelaa.

        Sana oli taas Jeesuksen nimi Taivaassa ollessa, ei puhuttu sana.

        Todisteeksi siitä Joh 1;1 Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala.


      • tietotuusjaelämä
        Kesitas kirjoitti:

        Hyvä se.
        Mutta Sinulla jäi huomaamatta, että Jeesus lausui näin oman työrupeamansa ( 3v. ) ensimmäisellä puolivuotiskaudella, jolloin Hän aina kirkasti Isää.

        Kaiken vallanhan Hän sai vasta viimeisellä vuosipuoliskolla, jonka jälkeen Hän suuntasi ohjeet vain Hänen uskoonsa, jolla pääsee Isän luo.

        Olet oikeassa kun uskot Jeesukseen, mutta hyvä on tuntea konteksti, ne ei nyt tuossa kohden pelaa.

        Sana oli taas Jeesuksen nimi Taivaassa ollessa, ei puhuttu sana.

        Todisteeksi siitä Joh 1;1 Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala.

        Sen kirjoitti Johannes eikä tuo tullut ulos Jeesuksen suusta. Eli SANA tarkoittaa Jumalan SANAA eikä Jeesusta. Lisäksi on väittelyä siitä onko Raamatun käännös epätarkka. Tulisiko olla " SANA tuli lihaan=Jeesukseen, ei SANA tuli lihaksi.
        Minä en vaivaa päätäni kontekseteilla, minulle riittää se että Jeesuksen sanaan uskovilla on toivo pelastuksesta. Sanoin "toivo" koska eihän kukaan voi julistaa itse olevansa pelastettu koska Jeesus valitsee valittunsa.


      • tietotuusjaelämä kirjoitti:

        Sen kirjoitti Johannes eikä tuo tullut ulos Jeesuksen suusta. Eli SANA tarkoittaa Jumalan SANAA eikä Jeesusta. Lisäksi on väittelyä siitä onko Raamatun käännös epätarkka. Tulisiko olla " SANA tuli lihaan=Jeesukseen, ei SANA tuli lihaksi.
        Minä en vaivaa päätäni kontekseteilla, minulle riittää se että Jeesuksen sanaan uskovilla on toivo pelastuksesta. Sanoin "toivo" koska eihän kukaan voi julistaa itse olevansa pelastettu koska Jeesus valitsee valittunsa.

        Älä väärennä Raamattua. Texti kuuluu; (Joh 1;14) Johanneksen evankeliumi:
        1:14 Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta

        Alkuteksti on yksiselitteinen, Logos sarks egeneto, SANA LIHAKSI TULI.
        Noinko vähän on jäänyt mieleen VL saarnaajilta, joilla ei edes ole Raamattua.

        Asia mainitaan useaan kertaan Raamatussa.


      • etsivä-xxx
        Kesitas kirjoitti:

        Raamattu on todellisuudessa vain Vanha Testamentti, ja Uusi Testamentti on eri, eli Uusi Liitto Jeesuksessa. On kuitenkin nimetty kokonaisuus Raamatuksi.

        Ei ole minulle kovinkaan uutta, että Raamattuun kuuluu; evankeliumit ja apostolien kirjeet ja Vanha Testamentti.

        Mutta kuuluu siihen paljon muutakin, kunhan huomaat.

        Miksi minä sivuuttaisin Joh 18;18, joka kuuluu, joka liittyy Jeesuksen vangitsemiseen ja kertoo Pietarista.

        Siellähän yöt on aika kylmiä vielä Pääsiäisenä. Olen kokenut sen.

        18 Oli kylmä, ja siksi palvelijat ja vartijat olivat sytyttäneet hiilivalkean ja lämmittelivät sen ääressä. Myös Pietari seisoi heidän joukossaan lämmittelemässä.

        Mutta tekstisi, joka on 1 Johanneksen kirjeessä;

        4:12 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Jos me rakastamme toinen toistamme, niin Jumala pysyy meissä, ja hänen rakkautensa on tullut täydelliseksi meissä.
        Sitäkään en ole ohittanut, sillä Jumalan Rakkaus ihmisiä kohtaan kulminoituu Jeesuksessa, edelliset jakeet;
        9 Juuri siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, antamaan meille elämän.
        10 Siinä on rakkaus -- ei siinä, että me olemme rakastaneet Jumalaa, vaan siinä, että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.

        On se Raamattu todella laaja, ei yksi jae, kuten itse laitat, ja kopioit sen vielä väärin, pastoria tee Sinusta.

        Kes.

        Kes se kommenttti oli nimimerkille tietotuusja elämä. Sinä et ole olut sitä mieltä että Jeesus ei olisi Jumala.

        Enkä minä ole aikonut olla pastorikaan nainen kun olen, en ole naispappeuden kannattaja.


      • Etsivä-xxx
        Kesitas kirjoitti:

        Älä väärennä Raamattua. Texti kuuluu; (Joh 1;14) Johanneksen evankeliumi:
        1:14 Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta

        Alkuteksti on yksiselitteinen, Logos sarks egeneto, SANA LIHAKSI TULI.
        Noinko vähän on jäänyt mieleen VL saarnaajilta, joilla ei edes ole Raamattua.

        Asia mainitaan useaan kertaan Raamatussa.

        Kes. Tuskinpa nimimerkki tietotuusjaelämä on vanhoillislestadiolaisia saarnaajia kuunnellut. Hän on yksinäinen sielu ja muodostanut ihan oman uskonnon haluaa uskoa omalla tavallaan. Muusta en olisi huolissani niin paljon kuin siitä että jos ei usko Jeesuksen olleen Jumala, seuraa siitä aika lailla ongelmia. Apostolit kun ovat kuitenkin pitäneet häntä Jumalana, eivät ihmisenä.

        En ole kielitaitoinen mutta näin se lähteiden mukaan on alkuteksteissä ja käännettynä:

        1 Tim 3:16 Ja se on julkisesti suuri jumalisuuden salaisuus, että Jumala on ilmoitettu lihassa, vanhurskautettu hengessä, nähty enkeleiltä, saarnattu pakanoille, uskottu maailmassa ja otettu ylös kunniaan. (Biblia)

        1 Tim 3:16 και ομολογουμενως μεγα εστιν το της ευσεβειας μυστηριον θεος (Jumala) εφανερωθη (ilmestyi) εν σαρκι (lihassa) εδικαιωθη εν πνευματι ωφθη αγγελοις εκηρυχθη εν εθνεσιν επιστευθη εν κοσμω ανεληφθη εν δοξη (Bysantin teksti)

        Suomennos alkutekstistä: Ja tunnustetusti suuri on jumalisuuden salaisuus, Jumala ilmestyi lihassa, vanhurskautettu Hengessä, enkelien näkemä, saarnattu pakanoille, uskottu maailmassa, otettu ylös kirkkauteen 1 Tim 3:16


      • tietotuusjaelämä kirjoitti:

        Minä teen kuten Jumala on ilmoittanut. Ei se ole niin että sinä kutsut Jeesusta jumalaksi, jota hän ei ole. PITÄÄ pysyä sanassa ja totuudessa ja kutsua Jeesusta Jumalan Pojaksi kuten Jumala ilmoitti enkelin välityksellä Marialle.
        Kolminaisuusoppiin uskovat ja ne jotka sanovat Jeesuksen olevan jumalan, ovat eksyttäjiä. Minä perustelin ylempänä mikä on sana ja se tarkoittaa jokaista SANAA jotka Isä määräsi Pojan julistettavaksi maan päällä. SANA oli Jumalan SANAA.
        Ei ihme että se joukko on piskuinen joka perii taivasten valtakunnan. Ihmiset ovat hylänneet Jumalan sanan ja ilmoitukset ja uskovat ennemmin ihmistä kuin Jumalaa.

        Aika hyvä, jos ymmärsin oikein. 2 käsky.


      • Etsivä-xxx kirjoitti:

        Kes. Tuskinpa nimimerkki tietotuusjaelämä on vanhoillislestadiolaisia saarnaajia kuunnellut. Hän on yksinäinen sielu ja muodostanut ihan oman uskonnon haluaa uskoa omalla tavallaan. Muusta en olisi huolissani niin paljon kuin siitä että jos ei usko Jeesuksen olleen Jumala, seuraa siitä aika lailla ongelmia. Apostolit kun ovat kuitenkin pitäneet häntä Jumalana, eivät ihmisenä.

        En ole kielitaitoinen mutta näin se lähteiden mukaan on alkuteksteissä ja käännettynä:

        1 Tim 3:16 Ja se on julkisesti suuri jumalisuuden salaisuus, että Jumala on ilmoitettu lihassa, vanhurskautettu hengessä, nähty enkeleiltä, saarnattu pakanoille, uskottu maailmassa ja otettu ylös kunniaan. (Biblia)

        1 Tim 3:16 και ομολογουμενως μεγα εστιν το της ευσεβειας μυστηριον θεος (Jumala) εφανερωθη (ilmestyi) εν σαρκι (lihassa) εδικαιωθη εν πνευματι ωφθη αγγελοις εκηρυχθη εν εθνεσιν επιστευθη εν κοσμω ανεληφθη εν δοξη (Bysantin teksti)

        Suomennos alkutekstistä: Ja tunnustetusti suuri on jumalisuuden salaisuus, Jumala ilmestyi lihassa, vanhurskautettu Hengessä, enkelien näkemä, saarnattu pakanoille, uskottu maailmassa, otettu ylös kirkkauteen 1 Tim 3:16

        Mikä on ”Uskoa omalla tavalla”?
        Sitähän joko uskoo, tai ei, olennaista on keneen tai mihin.

        VL;Illä se on pääosin SRK, sekä Jumala?

        Avaatko hieman, jos en ole oikeassa.

        Minä uskon, että Jeesus on Jumalan Poika, Jumala sekä Messias ja vain usko tähän pelastaa.

        Usko Jumalaan (adonai) ei pelasta ketään, oli kuinka hyvässä uskomassa.

        En ole minäkään, mutta opinnot aikoinaan vaativat sen, ja nyt käännösohjelmat auttavat kyllä.

        Tuo on ollut yksi mielijakeista, ja se on numeroitu 3;16, joten säilyy mielessä.

        Hyvä ja siunausta, Kes.


      • etsivä-xxx kirjoitti:

        Kes se kommenttti oli nimimerkille tietotuusja elämä. Sinä et ole olut sitä mieltä että Jeesus ei olisi Jumala.

        Enkä minä ole aikonut olla pastorikaan nainen kun olen, en ole naispappeuden kannattaja.

        En ole käsittääkseni koskaan sanonut, ettei Jeesus oli Jumala.
        Hän on minun Jumalani, vapahtajani sekä Herrani.

        Tuo naispappeus (pastorius) on minulle vaikea kysymys, enkä ole koskaan julkaisuut kantaani, mutta sanon kun elokuvassa Tuntematon sotilas, - Eppäillä saa.


    • Eihän_Jumalan

      valtakuntaamikään voi kadottaa... Kesi vaikuttaa nyt aivan seonneelta. Jumalan valtakunta on ja pysyy. Kaikki muu kyllä katoaa.

      • Juuri näin.
        Se on Jumalan luona ja tulee Hänen kanssaan aikoinaan Jerusalemiin.


      • mikä.tulee

        Eikö se sitten niin olekaan, että Uusi Jerusalem tulee ja sen seurauksena Jumalan teltta on ihmisten luona kuin aikanaan tabernaakkeli oli israelilaisten keskuudessa ja se edusti Jumalan läsnäoloa ja ohjausta. Hyvin tarkkaan sen ohjauksenssa mentiin aina Luvattuun Maahan asti.
        Mutteivät he silloin päässeet Joosuankaan johdolla Jumalan sapatinlepoon.


      • jerusalemtulee
        Kesitas kirjoitti:

        Juuri näin.
        Se on Jumalan luona ja tulee Hänen kanssaan aikoinaan Jerusalemiin.

        Sinä höpöukko kuvittelet Jumalan tulevan ajalliseen Jerusalemiin. Onhan Raamatussa kerrottu, että kaikki vanha on mennyt ja tilalla on oleva uusi maa, jonne Uusi Jerusalem laskeutuu.
        Ilm. 3:12
        Joka voittaa, sen minä teen pylvääksi Jumalani temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos, ja minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, sen uuden Jerusalemin, joka laskeutuu alas taivaasta minun Jumalani tyköä, ja oman uuden nimeni.
        Ilm. 21:2
        Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
        Tuossa sinulle miettimistä teltasta.
        Jes.33:20 Katso Siionia, juhliemme kaupunkia. Sinun silmäsi näkevät Jerusalemin, rauhaisan asuinsijan, telttamajan, jota ei muuteta, jonka vaarnoja ei ikinä reväistä irti, jonka köysistä ei yhtäkään katkaista.


      • jerusalemtulee kirjoitti:

        Sinä höpöukko kuvittelet Jumalan tulevan ajalliseen Jerusalemiin. Onhan Raamatussa kerrottu, että kaikki vanha on mennyt ja tilalla on oleva uusi maa, jonne Uusi Jerusalem laskeutuu.
        Ilm. 3:12
        Joka voittaa, sen minä teen pylvääksi Jumalani temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos, ja minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, sen uuden Jerusalemin, joka laskeutuu alas taivaasta minun Jumalani tyköä, ja oman uuden nimeni.
        Ilm. 21:2
        Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
        Tuossa sinulle miettimistä teltasta.
        Jes.33:20 Katso Siionia, juhliemme kaupunkia. Sinun silmäsi näkevät Jerusalemin, rauhaisan asuinsijan, telttamajan, jota ei muuteta, jonka vaarnoja ei ikinä reväistä irti, jonka köysistä ei yhtäkään katkaista.

        Älä hengellistä, se vei harhaan.

        Daniel:
        9:25 Ja tiedä ja käsitä: siitä ajasta, jolloin tuli se sana, että Jerusalem on jälleen rakennettava, voideltuun, ruhtinaaseen, asti, on kuluva seitsemän vuosiviikkoa; ja kuusikymmentäkaksi vuosiviikkoa, niin se jälleen rakennetaan toreinensa ja vallihautoinensa, mutta keskellä ahtaita aikoja.

        Tempaushan kestää Pyhillä 7 vuotta, ja on rikkomisenkin jälkeen uudelleen rakennettava, ja sen tekee Jumala.

        Jerusalem on ikuinen.

        Sakarja 14:11 He asuvat siellä, eikä vihitä sitä enää tuhon omaksi, ja Jerusalem on oleva asuttu, oleva turvassa.

        Maata ei uusita, koska se tuhotaan ja vain 2/3 jää jäljelle ja sen Jumala puhdistaa, uusii, kuten Jerusaleminkin, Paha, saatana ja uskomattomat pakanat tapetaan ja Jeesus puhdistaa alueen Jumalalle, kuten sanassa sanotaan, mutta se on ikuinen.
        Uusi taivas ja uusi maa
        1 Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää
        2 Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla- asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten.
        3 Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: "Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan,

        Onko Sinun mielestä paikka, johon Isä tulee muu kun Jerusalem, ehkä Nivala tai Tokio?

        Nehän ovat ajallisia.


        >>Ilm. 3:12 ** Tässä jakeessa Johannes kertoo Filadelfialle saman, kuten kertoo kaikille juutalaisille 21;1-3, jonka näet yllä.

        Kuinka monta kertaa Rooma on rankennettu uudesti ja aina se on Rooma. Hengellistit tai et.

        En ole kirjoittanut mitään teltasta, koska alkutekstikään ei tunne sitä. Älä sekoita suvifestari telttaa Pyhään kaupunkiin.

        Jesajan kirjoitti kirjansa diasporassa ja Hän kirjoitti hebrealaisella käsityksellä, jossa teltta on asuinsija sekä turva Herrassa.

        Sekin muuten kertoo, ettei Jerusalem koskaan kuole, sitä ei enää revitä hajalle.

        Muista se, että olen opettanut Ilmestyskirjan 2 vuotisia kursseja useita, ilman telttaa.

        Kes.


      • tarkennusta

        ----Daniel:
        9:25 Ja tiedä ja käsitä: siitä ajasta, jolloin tuli se sana, että Jerusalem on jälleen rakennettava, voideltuun, ruhtinaaseen, asti, on kuluva seitsemän vuosiviikkoa; ja kuusikymmentäkaksi vuosiviikkoa, niin se jälleen rakennetaan toreinensa ja vallihautoinensa, mutta keskellä ahtaita aikoja.----

        Tutki tätä Danielin kirjan profetiaa hieman tarkemmin. Tilanne oli se, että Jerusalem oli raunioina Nebukadnessarin tuhottua kaupungin ja vietyä asukkaat pakkosiirtolaisuuteen Babyloniin. Eli siinä viitataan Jerusalemin ja sen temppelin jälleenrakennukseen pakkosiirtolaisuuden jälkeen Messiaan tuloa silmällä pitäen. Se jälleenrakennettiin 49 vuoden jälkeen siitä hetkestä, kun valtuutus lähti tähän työhön. Katso Esran alkujakeista, milloin tämä valtuutus annettiin. 69 vuosiviikon jälkeen oli ilmaantuva voideltu eli ruhtinas elikä Messias Jeesus Kristus, jonka Johannes kastoi Jordanissa. Jeesuksen palvelus kesti viimeisestä 7 vuodesta kolme ja puoli vuotta ja Aabrahamin kanssa tehty liitto pysyi juutalaiselle kansalle loput kolme ja puoli vuotta eli vuoteen 36, jolloin Israelin etsikkoaika päättyi. Jeesus lakkautti lakiliiton antaessaan täydellisen ihmiselämänsä uhriksi ihmiskunnan puolesta ja samalla lakkautettiin eläinuhrit, niin ettei niillä ollut enää arvoa Jumalan silmissä.

        Tämä 70 vuosiviikkoa soveltuu siis Messiaan tuloon ja tehtävään ensimmäisellä vuosisadalla, eikä sillä ole tulevaisuudessa toteutumista. Tämä profetia tunnettiin hyvin Jeesuksen tullessa ja aloittaessa palveluksensa. Jopa Johannes Kastajasta arvuuteltiin, että olisiko hän luvattu Messias, koska ajankohta oli tiedossa.


      • tarkennusta kirjoitti:

        ----Daniel:
        9:25 Ja tiedä ja käsitä: siitä ajasta, jolloin tuli se sana, että Jerusalem on jälleen rakennettava, voideltuun, ruhtinaaseen, asti, on kuluva seitsemän vuosiviikkoa; ja kuusikymmentäkaksi vuosiviikkoa, niin se jälleen rakennetaan toreinensa ja vallihautoinensa, mutta keskellä ahtaita aikoja.----

        Tutki tätä Danielin kirjan profetiaa hieman tarkemmin. Tilanne oli se, että Jerusalem oli raunioina Nebukadnessarin tuhottua kaupungin ja vietyä asukkaat pakkosiirtolaisuuteen Babyloniin. Eli siinä viitataan Jerusalemin ja sen temppelin jälleenrakennukseen pakkosiirtolaisuuden jälkeen Messiaan tuloa silmällä pitäen. Se jälleenrakennettiin 49 vuoden jälkeen siitä hetkestä, kun valtuutus lähti tähän työhön. Katso Esran alkujakeista, milloin tämä valtuutus annettiin. 69 vuosiviikon jälkeen oli ilmaantuva voideltu eli ruhtinas elikä Messias Jeesus Kristus, jonka Johannes kastoi Jordanissa. Jeesuksen palvelus kesti viimeisestä 7 vuodesta kolme ja puoli vuotta ja Aabrahamin kanssa tehty liitto pysyi juutalaiselle kansalle loput kolme ja puoli vuotta eli vuoteen 36, jolloin Israelin etsikkoaika päättyi. Jeesus lakkautti lakiliiton antaessaan täydellisen ihmiselämänsä uhriksi ihmiskunnan puolesta ja samalla lakkautettiin eläinuhrit, niin ettei niillä ollut enää arvoa Jumalan silmissä.

        Tämä 70 vuosiviikkoa soveltuu siis Messiaan tuloon ja tehtävään ensimmäisellä vuosisadalla, eikä sillä ole tulevaisuudessa toteutumista. Tämä profetia tunnettiin hyvin Jeesuksen tullessa ja aloittaessa palveluksensa. Jopa Johannes Kastajasta arvuuteltiin, että olisiko hän luvattu Messias, koska ajankohta oli tiedossa.

        Tunnen kirjan ja tuo 70 vuosiviikkoa on temapauksen ja Jeesuksen fyysiaen tulon mitta, jonka Hän on Temmattujen (Pyhien) kanssa Taivaassa, oppimassa hallintaa Uudessa Jerusalemissa.

        Taas tuo juutalaisten etsikkoaika v. 36 on täyttä lööperiä.
        Jeesus ottaa vastaan aina, kun ihminen nöyrtyy ja tunnustaa suullaan Hänet Herraksi ihmisten edessä, kuten Ristin ryöväri. (Matt 10;32,33 sanoma).


      • Ei katoakkaan, kunhan se ensin tulee Jumalan mukana.


      • tarkennusta
        Kesitas kirjoitti:

        Tunnen kirjan ja tuo 70 vuosiviikkoa on temapauksen ja Jeesuksen fyysiaen tulon mitta, jonka Hän on Temmattujen (Pyhien) kanssa Taivaassa, oppimassa hallintaa Uudessa Jerusalemissa.

        Taas tuo juutalaisten etsikkoaika v. 36 on täyttä lööperiä.
        Jeesus ottaa vastaan aina, kun ihminen nöyrtyy ja tunnustaa suullaan Hänet Herraksi ihmisten edessä, kuten Ristin ryöväri. (Matt 10;32,33 sanoma).

        Opetuksesi tuosta Danielin kirjan profetiasta ei ole raamatullinen, Jeesus sen enempää kuin hänen hallitsijatoverinsakaan eivät tule koskaan fyysisesti taivaasta mihinkään eikä sitä tule soveltaa tähän yhteyteen yleensäkään.

        Israel kansana hylättiin, mutta yksilöt voivat tulla Jeesuksen opetuslapsiksi.


      • Kesitas
        tarkennusta kirjoitti:

        Opetuksesi tuosta Danielin kirjan profetiasta ei ole raamatullinen, Jeesus sen enempää kuin hänen hallitsijatoverinsakaan eivät tule koskaan fyysisesti taivaasta mihinkään eikä sitä tule soveltaa tähän yhteyteen yleensäkään.

        Israel kansana hylättiin, mutta yksilöt voivat tulla Jeesuksen opetuslapsiksi.

        Juuri se on eskatologinen tosiseikka, josta jo nyt merkkejä on ilmassa.

        Israelia ei hyjätty rangaistiin kyllä Jumalan omalla tavalla.

        Silloin minä käännän kansani Israelin kohtalon, ja he rakentavat jälleen autiot kaupungit ja asuvat niissä, he istuttavat viinitarhoja ja juovat niiden viiniä, he tekevät puutarhoja ja syövät niiden hedelmiä. Minä istutan heidät omaan maahansa, eikä heitä enää revitä pois maastansa, jonka minä olen heille antanut, sanoo Herra, sinun Jumalasi."(Aamos 9:14-15)


      • tarkennusta

        Paras tapa ymmärtää Raamattua on antaa sen itse vastata, miten soveltaa esimerkiksi profeettain ennustuksia. Tämä Aamoksen ennustus tulee selitetyksi Apostolien tekojen 15. luvussa.
        Aamoksen profetia on syytä ottaa kokonaisena esille.
        Edeltävät jakeet:
        "10. Miekkaan kuolevat kaikki minun kansani syntiset, jotka sanovat: "Ei saavuta, ei kohtaa meitä onnettomuus".
        11. Sinä päivänä minä pystytän jälleen Daavidin sortuneen majan ja korjaan sen repeämät ja pystytän sen luhistumat, ja rakennan sen sellaiseksi, kuin se oli muinaisina päivinä,
        12. niin että he saavat omiksensa Edomin jäännöksen ja kaikki pakanakansat, jotka minun nimiini otetaan, sanoo Herra, joka tämän tekee."
        Daavidin sortunut maja antaa selkeän viitteen sovelluksesta. Apostolien tekojen 15. luvussa annetaan vastaus:
        "14. Simeon on kertonut, kuinka Jumala ensi kerran katsoi pakanain puoleen ottaakseen heistä kansan omalle nimellensä.
        15. Ja tämän kanssa pitävät yhtä profeettain sanat, sillä näin on kirjoitettu:
        16. 'Sen jälkeen minä palajan ja pystytän jälleen Daavidin sortuneen majan; minä korjaan sen repeämät ja nostan sen jälleen pystyyn,
        17. että jäljelle jääneet ihmiset etsisivät Herraa, ynnä kaikki pakanat, jotka ovat minun nimiini otetut, sanoo Herra, joka tämän tekee,
        18. mikä on ollut tunnettua hamasta ikiajoista'. "

        Aamosin profetian mukaisesti pakkosiirtolaisuudessa olleet katuvat palasivat rakentamaan ja asuttamaan autioitettuja kaupunkejaan ja istuttamaan viinitarhojaan ja puutarhojaan. Profetia täyttyi merkittävästi ensimmäisellä vuosisadalla. Käsitellessään ei-israelilaisten kokoamista kristilliseen seurakuntaan Jaakob selittää henkeytettynä, että se oli ennustettu Aamoksen 9:11, 12:n profetiassa. Hän osoittaa, että ’Daavidin sortuneen majan uudelleen rakentaminen’ täyttyy kristillisen seurakunnan yhteydessä, ”että jäljelle jääneet ihmiset etsisivät Herraa, ynnä kaikki pakanat, jotka ovat minun nimiini otetut, sanoo Herra, joka tämän tekee" Tässä oli raamatullinen tuki uudelle kehitysvaiheelle, josta Simon Pietari oli kertonut – sille että Jumala otti kansojen ihmisistä ”kansan nimelleen”. – Apt. 15:13–19.
        Jeesus Kristus, kristillisen seurakunnan Pää, osoitetaan Daavidin pojaksi, joka perii ”isänsä Daavidin valtaistuimen” ja hallitsee ikuisesti. (Luuk. 1:32, 33; 3:31) Aamoksen profetiassa viitataan siksi eteenpäin Daavidin kanssa tehdyn valtakuntaliiton täyttymykseen. Aamoksen loppusanoissa esitetään suurenmoinen näky ylitsevuotavasta kukoistuksesta siihen aikaan, jolloin ”Daavidin – – maja” pystytetään, ja lisäksi niissä korostetaan Jumalan valtakunnan pysyvyyttä.


      • tarkennusta kirjoitti:

        Paras tapa ymmärtää Raamattua on antaa sen itse vastata, miten soveltaa esimerkiksi profeettain ennustuksia. Tämä Aamoksen ennustus tulee selitetyksi Apostolien tekojen 15. luvussa.
        Aamoksen profetia on syytä ottaa kokonaisena esille.
        Edeltävät jakeet:
        "10. Miekkaan kuolevat kaikki minun kansani syntiset, jotka sanovat: "Ei saavuta, ei kohtaa meitä onnettomuus".
        11. Sinä päivänä minä pystytän jälleen Daavidin sortuneen majan ja korjaan sen repeämät ja pystytän sen luhistumat, ja rakennan sen sellaiseksi, kuin se oli muinaisina päivinä,
        12. niin että he saavat omiksensa Edomin jäännöksen ja kaikki pakanakansat, jotka minun nimiini otetaan, sanoo Herra, joka tämän tekee."
        Daavidin sortunut maja antaa selkeän viitteen sovelluksesta. Apostolien tekojen 15. luvussa annetaan vastaus:
        "14. Simeon on kertonut, kuinka Jumala ensi kerran katsoi pakanain puoleen ottaakseen heistä kansan omalle nimellensä.
        15. Ja tämän kanssa pitävät yhtä profeettain sanat, sillä näin on kirjoitettu:
        16. 'Sen jälkeen minä palajan ja pystytän jälleen Daavidin sortuneen majan; minä korjaan sen repeämät ja nostan sen jälleen pystyyn,
        17. että jäljelle jääneet ihmiset etsisivät Herraa, ynnä kaikki pakanat, jotka ovat minun nimiini otetut, sanoo Herra, joka tämän tekee,
        18. mikä on ollut tunnettua hamasta ikiajoista'. "

        Aamosin profetian mukaisesti pakkosiirtolaisuudessa olleet katuvat palasivat rakentamaan ja asuttamaan autioitettuja kaupunkejaan ja istuttamaan viinitarhojaan ja puutarhojaan. Profetia täyttyi merkittävästi ensimmäisellä vuosisadalla. Käsitellessään ei-israelilaisten kokoamista kristilliseen seurakuntaan Jaakob selittää henkeytettynä, että se oli ennustettu Aamoksen 9:11, 12:n profetiassa. Hän osoittaa, että ’Daavidin sortuneen majan uudelleen rakentaminen’ täyttyy kristillisen seurakunnan yhteydessä, ”että jäljelle jääneet ihmiset etsisivät Herraa, ynnä kaikki pakanat, jotka ovat minun nimiini otetut, sanoo Herra, joka tämän tekee" Tässä oli raamatullinen tuki uudelle kehitysvaiheelle, josta Simon Pietari oli kertonut – sille että Jumala otti kansojen ihmisistä ”kansan nimelleen”. – Apt. 15:13–19.
        Jeesus Kristus, kristillisen seurakunnan Pää, osoitetaan Daavidin pojaksi, joka perii ”isänsä Daavidin valtaistuimen” ja hallitsee ikuisesti. (Luuk. 1:32, 33; 3:31) Aamoksen profetiassa viitataan siksi eteenpäin Daavidin kanssa tehdyn valtakuntaliiton täyttymykseen. Aamoksen loppusanoissa esitetään suurenmoinen näky ylitsevuotavasta kukoistuksesta siihen aikaan, jolloin ”Daavidin – – maja” pystytetään, ja lisäksi niissä korostetaan Jumalan valtakunnan pysyvyyttä.

        Aamoshan vaikutti Jaakobiss, eli Israelissa Betelin kylällä ja Israelaisia ei juuri palannut exiilistä takaisin, vaan Jumala hajoitti kansan, ettei kukaan tapa heitä kaikkia.

        Hyvä vastuaus kuitenkin, mutta vastasin lyhyeen kysymykseen lyhyesti.


    • Missään ei puhuta teltasta, Ilm 21 luvussa, kuten ei tabernaakkelistakaan.

      Ne eivät sisälly Raamattuun, on vain niitä VL- juttuja.
      Kuka esti sapatin vieton??

      • mikä.tulee

        Luehan Ilmestyskirja 21: "2. Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
        3. Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;"
        --Jakeessa 3 "maja", joissain käännöksissä "teltta" Kreik. skē·nēʹ; lat. tabernaculum; J17,18,22(hepr.): miš·kanʹ.
        Ks. 2Mo 25:"8 Ja heidän on tehtävä minulle pyhäkkö, koska minun on asuttava heidän keskellään. 9 Teidän pitää tehdä täsmälleen kaiken sen mukaan, mitä minä sinulle tabernaakkelin malliksi ja kaikkien sen kalusteiden malliksi näytän."

        Mikä esti Jumalan sapatinlepoon pääsemisen?
        Lue Heprealaisille 3:"10. sentähden minä vihastuin tähän sukupolveen ja sanoin: 'Aina he eksyvät sydämessään'; mutta he eivät oppineet tuntemaan minun teitäni;
        11. ja niin minä vihassani vannoin: 'He eivät pääse minun lepooni'."

        Heprealaisille 4:"1. Varokaamme siis, koska lupaus päästä hänen lepoonsa vielä pysyy varmana, ettei vain havaittaisi kenenkään teistä jääneen taipaleelle.
        2. Sillä hyvä sanoma on julistettu meille niinkuin heillekin; mutta heidän kuulemansa sana ei heitä hyödyttänyt, koska se ei uskossa sulautunut niihin, jotka sen kuulivat.
        3. Sillä me pääsemme lepoon, me, jotka tulimme uskoon, niinkuin hän on sanonut: "Ja niin minä vihassani vannoin: 'He eivät pääse minun lepooni'", vaikka hänen tekonsa olivat valmiina maailman perustamisesta asti.
        4. Sillä hän on jossakin sanonut seitsemännestä päivästä näin: "Ja Jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikista teoistansa";
        5. ja tässä taas: "He eivät pääse minun lepooni".
        6. Koska siis varmana pysyy, että muutamat pääsevät siihen, ja ne, joille hyvä sanoma ensin julistettiin, eivät päässeet siihen tottelemattomuuden tähden,
        7. niin hän taas määrää päivän, "tämän päivän", sanomalla Daavidin kautta niin pitkän ajan jälkeen, niinkuin ennen on sanottu: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne".
        8. Sillä jos Joosua olisi saattanut heidät lepoon, niin hän ei puhuisi toisesta, senjälkeisestä päivästä.
        9. Niin on Jumalan kansalle sapatinlepo varmasti tuleva.
        10. Sillä joka on päässyt hänen lepoonsa, on saanut levon teoistaan, hänkin, niinkuin Jumala omista teoistansa.
        11. Ahkeroikaamme siis päästä siihen lepoon, ettei kukaan lankeaisi seuraamaan samaa tottelemattomuuden esimerkkiä. "


    • PasiToivonen

      >>Sinä et todenäköisesti tiedä etnistä taustaasi, minä tiedän sen 100%, elifaktaa pöytään tai suu kiinni. >>

      Tiedän ainakin sen että en ole juutalainen rottanaama.

      Ja Laura Huhtasaarella on arjalaiset sukujuuret.

      :)

    • Olen aina ihmetellyt termiä "korvausteologia", koska minusta kristilliseen teologiaan ei mitään muuta "korvaamista" ole koskaan yritetty ympätä kuin sitä, että Kristus korvataan lihallisella kansalla ja suhtautuminen tähän kansaan onkin sitten A ja O eikä enää suhtautuminen Kristukseen mutta mitä tulee Uuden Testamentin teologiaan, niin onhan selvää, että Kristus täytti lain, uusi Liitto korvasi vanhan ja ei ole mitään muuta tietä isän luokse, kuin yksin Poika, jossa täyttyvät kaikki muinaiset lupaukset ja Pojan ulkopuolella ne ovat pelkkää lihallista fanitusta :

      Matteuksen evankeliumi:
      21:43 Sentähden minä sanon teille: Jumalan valtakunta otetaan teiltä pois ja annetaan kansalle, joka tekee sen hedelmiä

      Hebrealaiskirje:
      8:13 Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi; mutta se, mikä vanhenee ja käy iälliseksi, on lähellä häviämistään.

      Hebrealaiskirje:
      1:2 on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi

      • Kuka ei ihmettele korvausteoriaa, paitsi Jehovan Todistjat sekä SRK.
        Hehän ovat tulleet muka Israelin tilalle.
        Käsitys on suurta pakanallisuutta saatanassa.


    • vlturku

      Raamattu yksiselitteisesti kertoo sen, että mikä kansa on Jumalan oma omaisuuskansa. Jos haluamme olla siunattuja yhdessä Israelin kanssa, niin me siunaamme Israelia, sillä ikiaikojen Jumala on itse sanonut: "Joka siunaa Israelia, niin sitä minäkin siunaan".

      • Juuri näin.
        Israelista tulee myös Sinun, kuten minunkin pelastus.

        Roomalaiskirje:
        11:11 Minä siis sanon: eivät kaiketi he ole sitä varten kompastuneet, että lankeaisivat? Pois se! Vaan heidän lankeemuksensa kautta tuli pelastus pakanoille, että he itse syttyisivät kiivauteen.
        13:11 Ja tehkää tämä, koska tunnette tämän ajan, että jo on hetki teidän unesta nousta; sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun uskoon tulimme.


      • juutalaistenluulo
        Kesitas kirjoitti:

        Juuri näin.
        Israelista tulee myös Sinun, kuten minunkin pelastus.

        Roomalaiskirje:
        11:11 Minä siis sanon: eivät kaiketi he ole sitä varten kompastuneet, että lankeaisivat? Pois se! Vaan heidän lankeemuksensa kautta tuli pelastus pakanoille, että he itse syttyisivät kiivauteen.
        13:11 Ja tehkää tämä, koska tunnette tämän ajan, että jo on hetki teidän unesta nousta; sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun uskoon tulimme.

        Sinä elät menneisyydessä ja semitistinä ihannoit maallista Israelia, luottaen vain itseesi kuin pukki sarviinsa. Mistä viime kädessä pelastus tulee niille, jotka pelastuvat?
        Ilm. 7:10
        ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta".
        Ilm. 12:10
        Ja minä kuulin suuren äänen taivaassa sanovan: "Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, sillä meidän veljiemme syyttäjä, joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Jumalamme edessä, on heitetty ulos.
        Ilm. 19:1
        Sen jälkeen minä kuulin ikäänkuin kansan paljouden suuren äänen taivaassa sanovan: "Halleluja! Pelastus ja kunnia ja voima on Jumalan, meidän Jumalamme.


      • juutalaistenluulo kirjoitti:

        Sinä elät menneisyydessä ja semitistinä ihannoit maallista Israelia, luottaen vain itseesi kuin pukki sarviinsa. Mistä viime kädessä pelastus tulee niille, jotka pelastuvat?
        Ilm. 7:10
        ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta".
        Ilm. 12:10
        Ja minä kuulin suuren äänen taivaassa sanovan: "Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, sillä meidän veljiemme syyttäjä, joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Jumalamme edessä, on heitetty ulos.
        Ilm. 19:1
        Sen jälkeen minä kuulin ikäänkuin kansan paljouden suuren äänen taivaassa sanovan: "Halleluja! Pelastus ja kunnia ja voima on Jumalan, meidän Jumalamme.

        Israel on ikuinen, SRK vain aikansa lapsi, joka sairastaa nyt pahasti.

        Jumala on ikuinen, samoin Israel. Paina se mieleen, sillä sieltä tulee myös Sinun pelastus, jos osaat siihen tarttua.

        Muualta et sitä löydä, ja lue koko luku, niin löydät varmat pelastujat, 144,000 ja juutalaisia, ei siinä ole yhtään pakanaa.

        Ilm 7.

        3 "Älkää hävittäkö maata, älkää merta älkääkä puita, ennen kuin olemme painaneet sinetin meidän Jumalamme palvelijoiden otsaan."
        4 Minä kuulin myös sinetillä merkittävien määrän. Sinetin sai sataneljäkymmentäneljätuhatta, ja heitä oli kaikista Israelin heimoista:
        5 Juudan heimosta sai sinetin kaksitoistatuhatta, Ruubenin heimosta kaksitoistatuhatta, Gadin heimosta kaksitoistatuhatta,
        6 Asserin heimosta kaksitoistatuhatta, Naftalin heimosta kaksitoistatuhatta, Manassen heimosta kaksitoistatuhatta,
        7 Simeonin heimosta kaksitoistatuhatta, Leevin heimosta kaksitoistatuhatta, Isaskarin heimosta kaksitoistatuhatta,
        8 Sebulonin heimosta kaksitoistatuhatta, Joosefin heimosta kaksitoistatuhatta ja Benjaminin heimosta kaksitoistatuhatta.
        9 Tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksa
        10 ja huusivat kovalla äänellä: -- Pelastuksen tuo meidän Jumalamme, hän, joka istuu valtaistuimella, hän ja Karitsa!
        11 Kaikki enkelit seisoivat valtaistuimen, vanhinten ja neljän olennon ympärillä, ja he heittäytyivät kasvoilleen valtaistuimen eteen ja osoittivat Jumalalle kunnioitustaan

        Kannattaa katsoa mitä palstalle laittaa, nytkin löit omaan polveen.
        Lestadiolaisuudesta ei puhuttu mitään, eikä maata hävitetä.

        Taas luku on valmistumista tuhatvuotiseen valtakuntaan, jota SRK ei edes tunne.

        Taaskaan ei osunut hakuammunta.


      • tyhmällehelluntaille
        Kesitas kirjoitti:

        Israel on ikuinen, SRK vain aikansa lapsi, joka sairastaa nyt pahasti.

        Jumala on ikuinen, samoin Israel. Paina se mieleen, sillä sieltä tulee myös Sinun pelastus, jos osaat siihen tarttua.

        Muualta et sitä löydä, ja lue koko luku, niin löydät varmat pelastujat, 144,000 ja juutalaisia, ei siinä ole yhtään pakanaa.

        Ilm 7.

        3 "Älkää hävittäkö maata, älkää merta älkääkä puita, ennen kuin olemme painaneet sinetin meidän Jumalamme palvelijoiden otsaan."
        4 Minä kuulin myös sinetillä merkittävien määrän. Sinetin sai sataneljäkymmentäneljätuhatta, ja heitä oli kaikista Israelin heimoista:
        5 Juudan heimosta sai sinetin kaksitoistatuhatta, Ruubenin heimosta kaksitoistatuhatta, Gadin heimosta kaksitoistatuhatta,
        6 Asserin heimosta kaksitoistatuhatta, Naftalin heimosta kaksitoistatuhatta, Manassen heimosta kaksitoistatuhatta,
        7 Simeonin heimosta kaksitoistatuhatta, Leevin heimosta kaksitoistatuhatta, Isaskarin heimosta kaksitoistatuhatta,
        8 Sebulonin heimosta kaksitoistatuhatta, Joosefin heimosta kaksitoistatuhatta ja Benjaminin heimosta kaksitoistatuhatta.
        9 Tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksa
        10 ja huusivat kovalla äänellä: -- Pelastuksen tuo meidän Jumalamme, hän, joka istuu valtaistuimella, hän ja Karitsa!
        11 Kaikki enkelit seisoivat valtaistuimen, vanhinten ja neljän olennon ympärillä, ja he heittäytyivät kasvoilleen valtaistuimen eteen ja osoittivat Jumalalle kunnioitustaan

        Kannattaa katsoa mitä palstalle laittaa, nytkin löit omaan polveen.
        Lestadiolaisuudesta ei puhuttu mitään, eikä maata hävitetä.

        Taas luku on valmistumista tuhatvuotiseen valtakuntaan, jota SRK ei edes tunne.

        Taaskaan ei osunut hakuammunta.

        Sinä ilkeä helluntaiveitikka vedät SRK:on joka paikkaan, kuvitellen että sinulle vastaa vl:t. Olet säälittävä loppusuoralla harhailija, jolla tulinen tulevaisuus on edessä. Häpeä öykkäri.


      • juutalaistenluulo
        Kesitas kirjoitti:

        Israel on ikuinen, SRK vain aikansa lapsi, joka sairastaa nyt pahasti.

        Jumala on ikuinen, samoin Israel. Paina se mieleen, sillä sieltä tulee myös Sinun pelastus, jos osaat siihen tarttua.

        Muualta et sitä löydä, ja lue koko luku, niin löydät varmat pelastujat, 144,000 ja juutalaisia, ei siinä ole yhtään pakanaa.

        Ilm 7.

        3 "Älkää hävittäkö maata, älkää merta älkääkä puita, ennen kuin olemme painaneet sinetin meidän Jumalamme palvelijoiden otsaan."
        4 Minä kuulin myös sinetillä merkittävien määrän. Sinetin sai sataneljäkymmentäneljätuhatta, ja heitä oli kaikista Israelin heimoista:
        5 Juudan heimosta sai sinetin kaksitoistatuhatta, Ruubenin heimosta kaksitoistatuhatta, Gadin heimosta kaksitoistatuhatta,
        6 Asserin heimosta kaksitoistatuhatta, Naftalin heimosta kaksitoistatuhatta, Manassen heimosta kaksitoistatuhatta,
        7 Simeonin heimosta kaksitoistatuhatta, Leevin heimosta kaksitoistatuhatta, Isaskarin heimosta kaksitoistatuhatta,
        8 Sebulonin heimosta kaksitoistatuhatta, Joosefin heimosta kaksitoistatuhatta ja Benjaminin heimosta kaksitoistatuhatta.
        9 Tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksa
        10 ja huusivat kovalla äänellä: -- Pelastuksen tuo meidän Jumalamme, hän, joka istuu valtaistuimella, hän ja Karitsa!
        11 Kaikki enkelit seisoivat valtaistuimen, vanhinten ja neljän olennon ympärillä, ja he heittäytyivät kasvoilleen valtaistuimen eteen ja osoittivat Jumalalle kunnioitustaan

        Kannattaa katsoa mitä palstalle laittaa, nytkin löit omaan polveen.
        Lestadiolaisuudesta ei puhuttu mitään, eikä maata hävitetä.

        Taas luku on valmistumista tuhatvuotiseen valtakuntaan, jota SRK ei edes tunne.

        Taaskaan ei osunut hakuammunta.

        Pidät itseäsi uskovaisena? Miten voit olla noin hankala, ylimielinen ja vittumainen.


    • Kesitas täällä näyttää olevan Israel fanaatikko. Raamattu om tässä hyvin selvä, että Jumalan lapset, eli seurakunta on omaisuuskansa:
      1.Piet.2:9 Mutta te olette "valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja", joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa;
      10 te, jotka ennen "ette olleet kansa", mutta nyt olette "Jumalan kansa", jotka ennen "ette olleet armahdetut", mutta nyt "olette armahdetut".

      • Mitä minä sille voin, kun olen syntynyt Israelaisesta Isästä ja juutalaisesta äidistä.

        Moni suomalainen on myös fanatikko oman maan, jonka kansalainen nyt olen, jonkin asteen fanatikko.

        Jumalan seurakunta on Israelin kansa, taas seurakunta on Kristuksen, johon kuuluu myös pakanoita.


      • vahinkoko__
        Kesitas kirjoitti:

        Mitä minä sille voin, kun olen syntynyt Israelaisesta Isästä ja juutalaisesta äidistä.

        Moni suomalainen on myös fanatikko oman maan, jonka kansalainen nyt olen, jonkin asteen fanatikko.

        Jumalan seurakunta on Israelin kansa, taas seurakunta on Kristuksen, johon kuuluu myös pakanoita.

        Vahinko, etteivät käyttäneet ehkäisyä.


    • kmree

      Sinäkin ymmärrät tuon muutoksen, mikä kuninkaallisen papiston valinnassa tapahtui. Tilaisuus annettiin luonnolliselle Israelille muodostaa tämä papisto, kuten 2.Moos.19:3-6 sanoo.
      "3. Ja Mooses nousi Jumalan tykö, ja Herra huusi häntä vuorelta ja sanoi: "Sano näin Jaakobin heimolle ja ilmoita israelilaisille:
      4. 'Te olette nähneet, mitä minä olen tehnyt egyptiläisille ja kuinka minä olen kantanut teitä kotkan siivillä ja tuonut teidät luokseni.
      5. Jos te nyt kuulette minun ääntäni ja pidätte minun liittoni, niin te olette minun omaisuuteni ennen kaikkia muita kansoja; sillä koko maa on minun.
      6. Ja te olette minulle pappisvaltakunta ja pyhä kansa.' Sano nämä sanat israelilaisille."

      Mutta tuo kansakunta osoitti tottelemattomuutensa ja uskon puutteensa ja menetti tämän ainutlaatuisen tilaisuuden. Siksi Jer. 31:31–34 sanoo:
      "31. Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton;
      32. en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta, ja jonka liittoni he ovat rikkoneet, vaikka minä olin ottanut heidät omikseni, sanoo Herra.
      33. Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
      34. Silloin ei enää toinen opeta toistansa eikä veli veljeänsä sanoen: 'Tuntekaa Herra'. Sillä he kaikki tuntevat minut, pienimmästä suurimpaan, sanoo Herra; sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä."
      Uutta liittoa ei tehty luonnollisen Israelin kansan kanssa, vaan Jeesuksen Kristuksen uskollisten seuraajien kanssa, joille esitettiin taivaallisen elämän toivo. Ilmestyskirjan 7: 4 kutsuu heitä sinetöidyiksi ja ilmaisee tämän pienen lauman lukumäärän.
      "4. Ja minä kuulin sinetillä merkittyjen luvun, sata neljäkymmentä neljä tuhatta merkittyä kaikista Israelin lasten sukukunnista:
      5. Juudan sukukunnasta kaksitoista tuhatta merkittyä, Ruubenin sukukunnasta kaksitoista tuhatta, Gaadin sukukunnasta kaksitoista tuhatta,
      6. Asserin sukukunnasta kaksitoista tuhatta, Naftalin sukukunnasta kaksitoista tuhatta, Manassen sukukunnasta kaksitoista tuhatta,
      7. Simeonin sukukunnasta kaksitoista tuhatta, Leevin sukukunnasta kaksitoista tuhatta, Isaskarin sukukunnasta kaksitoista tuhatta,
      8. Sebulonin sukukunnasta kaksitoista tuhatta, Joosefin sukukunnasta kaksitoista tuhatta, Benjaminin sukukunnasta kaksitoista tuhatta merkittyä. "
      Jakeissa mainitaan kuitenkin ”Leevin heimo” ja ”Joosefin heimo”. Nämä eivät sisältyneet luonnollisen Israelin 12 heimon luetteloihin. Lisäksi vaikka ihmisiä oli määrä ’sinetöidä kaikista heimoista’, Danin ja Efraimin heimoja ei mainita. [Vrt. 4. Moos. 1:4–16.]
      Tämän täytyy siksi tarkoittaa uudessa liitossa olevia, joiden Ilmestyksen 14:1–3 osoittaa hallitsevan Kristuksen kanssa hänen taivaallisessa Valtakunnassaan.
      (Jatkuu)

      • kmree

        Kiinnostavaa on se, että tämän joukon jälkeen Ilmestys 7. luku kertoo toisesta suuresta joukosta, jonka lukumäärää ei kerrota.
        "9. Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään,
        10. ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta". "
        Jae 13 ja 14
        "13. Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
        14. Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen". Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä."

        Heidän täytyy tarkoittaa Jeesuksen opetuslapsia, jotka eivät ole Hengellä sinetöityjä ja jotka siksi varjellaan maan päällä suuresta ahdistuksesta selvinneinä elossa.

        Keissä siis Israelin ennallistusta koskevat profetiat täyttyvät nykyään?
        Gal. 6:15, 16: ”Ei ympärileikkaus ole mitään eikä ympärileikkaamattomuus, vaan uusi luomus on jotakin. Ja kaikille niille, jotka tulevat vaeltamaan järjestystä noudattaen tämän säännön mukaan, heille olkoon rauha ja armo, niin, Jumalan Israelille.”
        ”Jumalan Israelia” ei enää määritetä sen perusteella, mukautuvatko siihen kuuluvat Abrahamille esitettyyn vaatimukseen, jonka mukaan kaikki hänen huonekuntaansa kuuluvat miehet on ympärileikattava. Pikemminkin, kuten Galatalaiskirjeen 3:26–29:ssä esitetään, ne jotka kuuluvat Kristukselle ja jotka ovat Jumalan hengestäsiinneitä poikia, ovat ”todella Abrahamin siementä”

        Tämän perusteella emme voi odottaa Jumalan lupausten täyttyvän maallisen Jerusalemin vaan ”taivaallisen Jerusalemin” yhteydessä. Hepr. 12:22 sanoo sinetöidyille:
        ”Te olette – – lähestyneet Siioninvuorta ja elävän Jumalan kaupunkia, taivaallista Jerusalemia, ja myriadeja enkeleitä.”

        Antisemitismistä ei taida Raamattu puhua mitään, en usko, että löytyy sen sivuilta.


      • kmree kirjoitti:

        Kiinnostavaa on se, että tämän joukon jälkeen Ilmestys 7. luku kertoo toisesta suuresta joukosta, jonka lukumäärää ei kerrota.
        "9. Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään,
        10. ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta". "
        Jae 13 ja 14
        "13. Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
        14. Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen". Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä."

        Heidän täytyy tarkoittaa Jeesuksen opetuslapsia, jotka eivät ole Hengellä sinetöityjä ja jotka siksi varjellaan maan päällä suuresta ahdistuksesta selvinneinä elossa.

        Keissä siis Israelin ennallistusta koskevat profetiat täyttyvät nykyään?
        Gal. 6:15, 16: ”Ei ympärileikkaus ole mitään eikä ympärileikkaamattomuus, vaan uusi luomus on jotakin. Ja kaikille niille, jotka tulevat vaeltamaan järjestystä noudattaen tämän säännön mukaan, heille olkoon rauha ja armo, niin, Jumalan Israelille.”
        ”Jumalan Israelia” ei enää määritetä sen perusteella, mukautuvatko siihen kuuluvat Abrahamille esitettyyn vaatimukseen, jonka mukaan kaikki hänen huonekuntaansa kuuluvat miehet on ympärileikattava. Pikemminkin, kuten Galatalaiskirjeen 3:26–29:ssä esitetään, ne jotka kuuluvat Kristukselle ja jotka ovat Jumalan hengestäsiinneitä poikia, ovat ”todella Abrahamin siementä”

        Tämän perusteella emme voi odottaa Jumalan lupausten täyttyvän maallisen Jerusalemin vaan ”taivaallisen Jerusalemin” yhteydessä. Hepr. 12:22 sanoo sinetöidyille:
        ”Te olette – – lähestyneet Siioninvuorta ja elävän Jumalan kaupunkia, taivaallista Jerusalemia, ja myriadeja enkeleitä.”

        Antisemitismistä ei taida Raamattu puhua mitään, en usko, että löytyy sen sivuilta.

        Se on kerrottu useassa kohden Raamattua, kysymyksessä on voittajat, Pyhät uudestisyntyneet, josta;
        Ilm 3;5 Se, joka voittaa, saa ylleen valkeat vaatteet, enkä minä pyyhi hänen nimeään elämän kirjasta, vaan tunnustan hänet omakseni Isäni ja hänen enkeliensä edessä.
        Loput koostuu siitä 1/3 osasta ihmisiä, jotka mainitsin yllä, ja muistakin kohtia on.
        He pääosin ovat pakanoita.

        >>Heidän täytyy tarkoittaa Jeesuksen opetuslapsia, jotka eivät ole Hengellä sinetöityjä ja jotka siksi varjellaan maan päällä suuresta ahdistuksesta selvinneinä elossa. ** Juuri näin, heitä/ meitä he juuri ovat, voittajia.

        Jerusalem on ikuinen, johon laskeutuu Uusi, Taivaallinen Jerusalem, jossa on molemmat osat tunnistettavissa.

        "Silloin minä käännän kansani Israelin kohtalon, ja he rakentavat jälleen autiot kaupungit ja asuvat niissä, he istuttavat viinitarhoja ja juovat niiden viiniä, he tekevät puutarhoja ja syövät niiden hedelmiä. Minä istutan heidät omaan maahansa, eikä heitä enää revitä pois maastansa, jonka minä olen heille antanut, sanoo Herra, sinun Jumalasi."(Aamos 9:14-15)

        >>Antisemitismistä ei taida Raamattu puhua mitään, en usko, että löytyy sen sivuilta. ** Ei puhu tupakastakaan, vaikka se saastuttaa Pyhän Hengen Temppelin ( Ihmisen, jossa Henki on), mutta kuiva ihminen, kuten VL, asia ei koske, koska Hengen voitelu uupuu.

        Lue Gen 12;1-3 niin tiedät mitä on semitismi ja mitä anti sellainen.


      • kmree kirjoitti:

        Kiinnostavaa on se, että tämän joukon jälkeen Ilmestys 7. luku kertoo toisesta suuresta joukosta, jonka lukumäärää ei kerrota.
        "9. Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään,
        10. ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta". "
        Jae 13 ja 14
        "13. Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
        14. Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen". Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä."

        Heidän täytyy tarkoittaa Jeesuksen opetuslapsia, jotka eivät ole Hengellä sinetöityjä ja jotka siksi varjellaan maan päällä suuresta ahdistuksesta selvinneinä elossa.

        Keissä siis Israelin ennallistusta koskevat profetiat täyttyvät nykyään?
        Gal. 6:15, 16: ”Ei ympärileikkaus ole mitään eikä ympärileikkaamattomuus, vaan uusi luomus on jotakin. Ja kaikille niille, jotka tulevat vaeltamaan järjestystä noudattaen tämän säännön mukaan, heille olkoon rauha ja armo, niin, Jumalan Israelille.”
        ”Jumalan Israelia” ei enää määritetä sen perusteella, mukautuvatko siihen kuuluvat Abrahamille esitettyyn vaatimukseen, jonka mukaan kaikki hänen huonekuntaansa kuuluvat miehet on ympärileikattava. Pikemminkin, kuten Galatalaiskirjeen 3:26–29:ssä esitetään, ne jotka kuuluvat Kristukselle ja jotka ovat Jumalan hengestäsiinneitä poikia, ovat ”todella Abrahamin siementä”

        Tämän perusteella emme voi odottaa Jumalan lupausten täyttyvän maallisen Jerusalemin vaan ”taivaallisen Jerusalemin” yhteydessä. Hepr. 12:22 sanoo sinetöidyille:
        ”Te olette – – lähestyneet Siioninvuorta ja elävän Jumalan kaupunkia, taivaallista Jerusalemia, ja myriadeja enkeleitä.”

        Antisemitismistä ei taida Raamattu puhua mitään, en usko, että löytyy sen sivuilta.

        Ilmestyskirja on kirjoitettu VAIN ISRELILLE, mutta pakanat joutuvat elämään sen kirjan myös läpi.
        Taas tuo Jer. 31 luku on Israelin kanssa tehty liitto Jumalan kanssa, joka ei purkaannu koskaan.


      • kuulehan

        Tuntuu siltä, että sinä olet huumaantunut Israelin valtiosta, ei edes tämän valtion perustaminen, oliko se 1948, liity mitenkään Raamatun profetioihin Israelin ennallistamisesta. Sinä et vaan usko millään sitä, että he menettivät erikoisasemansa eivätkä he luota Jumalaan vaan maallisiin liittolaisiinsa ja aseisiin, kuten heidän uskottomat luonnolliset esi-isänsä niin usein luottivat Egyptiin ym. ihmiskäsiin, eivätkä Jumalaansa. Poikkeuksia oli kuten esimerkiksi Hiskia tulee mieleen tilanteessa, jossa Assyria uhkasi Jerusalemia. Hän luotti Jumalaan.

        Luota siihen, että uusi liitto tehtiin Jeesuksen uskollisten opetuslasten kanssa, joihin tulivat mukaan myös pakanat, ei Aabrahamin luonnollisten jälkeläisten kansan kanssa. Hehän hylkäsivät Messiaan Jeesuksen Kristuksen. Kansakuntana heidät hylättiin, yksilöt voivat tulla Jeesuksen opetuslapsiksi. Ja Israelin ennallistusprofetiat koskevat nyt heitä.

        Älä aseta Israelin valtiota Jumalan tilalle.


      • Miten voin selvittää sukujuureni(esim. Juutalaisuus). Tunne ja halu tietää asioista vain kasvavat lopun ajoista Jumalan läheisyyteen.?


      • kuulehan kirjoitti:

        Tuntuu siltä, että sinä olet huumaantunut Israelin valtiosta, ei edes tämän valtion perustaminen, oliko se 1948, liity mitenkään Raamatun profetioihin Israelin ennallistamisesta. Sinä et vaan usko millään sitä, että he menettivät erikoisasemansa eivätkä he luota Jumalaan vaan maallisiin liittolaisiinsa ja aseisiin, kuten heidän uskottomat luonnolliset esi-isänsä niin usein luottivat Egyptiin ym. ihmiskäsiin, eivätkä Jumalaansa. Poikkeuksia oli kuten esimerkiksi Hiskia tulee mieleen tilanteessa, jossa Assyria uhkasi Jerusalemia. Hän luotti Jumalaan.

        Luota siihen, että uusi liitto tehtiin Jeesuksen uskollisten opetuslasten kanssa, joihin tulivat mukaan myös pakanat, ei Aabrahamin luonnollisten jälkeläisten kansan kanssa. Hehän hylkäsivät Messiaan Jeesuksen Kristuksen. Kansakuntana heidät hylättiin, yksilöt voivat tulla Jeesuksen opetuslapsiksi. Ja Israelin ennallistusprofetiat koskevat nyt heitä.

        Älä aseta Israelin valtiota Jumalan tilalle.

        Mitäköhän tarkoittaa saata*** synagoogalainen. Aito juutalainen on hyvä ihminen.


      • mitä_tarkoittaa

        Tuo ilmaus "Saatanan synagooga" sisältyy kirkastetun Jeesuksen Kristuksen sanomaan Smyrnan seurakunnalle Ilmestyskirjan 2:8-11.
        Smyrnan kristityt saivat kestää ankaraa vastustusta lihallisten juutalaisten taholta.
        Nämä vastustivat ankarasti kristillisyyden leviämistä, josta Apostolien teoissa on useita mainintoja (Apostolien teot 13:44, 45; 14:19).
        Smyrnan juutalaiset osoittivat samaa saatanallista henkeä. Luultavasti se oli samanlaista kuin Pisidian Antiokiassa ja Korintossa apostoli Paavaliin kohdistettu herjaava pilkka.
        Pilkkaajat ylpeilivät sillä, että he olivat juutalaisia syntymänsä ja ympärileikkauksen perusteella; mutta he olivat lakanneet olemasta todellisia juutalaisia. Miksi? Koska he eivät osoittautuneet juutalaisiksi sisällisesti, sydämeltä ympärileikatuiksi. He kävivät synagoogassa, mutta eivät olleet Jumalan synagooga vaan ”saatanan synagooga”, koska he vastustivat Jumalaa ja hänen Messiastaan Jeesusta ja asettuivat siten samaan luokkaan kuin Saatana, jonka nimi merkitsee ’vastustajaa’. He eivät olleet uudessa liitossa, jonka välimiehenä oli toiminut Jeesus Kristus oman täydellisen ihmiselämänsä uhraamisen perusteella.

        Noin 60 vuotta Johanneksen kuoleman jälkeen 86-vuotias Polykarpos poltettiin kuoliaaksi Smyrnassa, koska hän ei luopunut uskostaan Jeesukseen. ”Polykarpoksen marttyyrio”, kirjoitelma, jonka uskotaan olevan peräisin tuon tapahtuman ajoilta, mainitsee, että kun rovioon kerättiin puita, ”pääasiallisesti juutalaiset, tapansa mukaan, osoittautuivat erikoisen toimellisiksi” siinä – vaikka teloitus tapahtui ”suuren sapatin päivänä”.


      • Kirsikki91 kirjoitti:

        Mitäköhän tarkoittaa saata*** synagoogalainen. Aito juutalainen on hyvä ihminen.

        Siis synagoogaa*


      • mitä_tarkoittaa kirjoitti:

        Tuo ilmaus "Saatanan synagooga" sisältyy kirkastetun Jeesuksen Kristuksen sanomaan Smyrnan seurakunnalle Ilmestyskirjan 2:8-11.
        Smyrnan kristityt saivat kestää ankaraa vastustusta lihallisten juutalaisten taholta.
        Nämä vastustivat ankarasti kristillisyyden leviämistä, josta Apostolien teoissa on useita mainintoja (Apostolien teot 13:44, 45; 14:19).
        Smyrnan juutalaiset osoittivat samaa saatanallista henkeä. Luultavasti se oli samanlaista kuin Pisidian Antiokiassa ja Korintossa apostoli Paavaliin kohdistettu herjaava pilkka.
        Pilkkaajat ylpeilivät sillä, että he olivat juutalaisia syntymänsä ja ympärileikkauksen perusteella; mutta he olivat lakanneet olemasta todellisia juutalaisia. Miksi? Koska he eivät osoittautuneet juutalaisiksi sisällisesti, sydämeltä ympärileikatuiksi. He kävivät synagoogassa, mutta eivät olleet Jumalan synagooga vaan ”saatanan synagooga”, koska he vastustivat Jumalaa ja hänen Messiastaan Jeesusta ja asettuivat siten samaan luokkaan kuin Saatana, jonka nimi merkitsee ’vastustajaa’. He eivät olleet uudessa liitossa, jonka välimiehenä oli toiminut Jeesus Kristus oman täydellisen ihmiselämänsä uhraamisen perusteella.

        Noin 60 vuotta Johanneksen kuoleman jälkeen 86-vuotias Polykarpos poltettiin kuoliaaksi Smyrnassa, koska hän ei luopunut uskostaan Jeesukseen. ”Polykarpoksen marttyyrio”, kirjoitelma, jonka uskotaan olevan peräisin tuon tapahtuman ajoilta, mainitsee, että kun rovioon kerättiin puita, ”pääasiallisesti juutalaiset, tapansa mukaan, osoittautuivat erikoisen toimellisiksi” siinä – vaikka teloitus tapahtui ”suuren sapatin päivänä”.

        Hyvin totta mitä sanot.
        Koin hyvin suuren yllätyksen pikkusekkuni, jonka etunimikin on Israel, ja harras ordodoksi juutalainen.
        Meillä on aina ollut hyvät välit ja Hän usein toistaa, että kun Jeesus tulee, tulethan kanssani kysymään, - oletko ensimmäistä vai toista kertaa täällä.
        Olen lupautunut, mutta se kertoo heidän ajatusmaalimastaan.
        Mutta se yllätys.
        Minulla on yksi tosi hyvä kaveri VL piireissä, myös arvostettu siellä ja lupasin viedä Hänet paikalle niin, että Israelilla on aikaa ja kaverillani myös ja itse hakeuduin muutaman metrin päähän.
        On pakko sanoa, että yllätyin tosi pahasti, teksti oli hieman ala- arvoista ystävääni kohtaan, lähinnä Teologian kannalta, Hän mollasi Jeesuksen, enemmän kun ennen ja kertoi ristillä kuolleen aivan toisen miehen, ja haudasta nousseen toisen.

        Tuli todeksi se, että Jumala on valinnut todella änkyrän kansan, ja tunnistin Hänessä osan minuakin, mutta tälle kuusamolais- syntyiselle kaverille jäi pohdittavaa, ja oli tyytyväinen, että johdin heidät ynteen.

        Näin elämän olemus selvisi Hänelle, mikä on kristityn ja ordodoksijuutalaisen välillä, se on suurempi mitä kristityn ja ateistin välillä.

        Heillä on vain Jumala, ja ilman ennustetta mm Roomalaiskirjeen sanomaa käy hassusti, Jeesus tulee sitten vasta Heille Messiaana, viimeisinä metreillä;
        Room. 11:26
        Sen tapahduttua koko Israel on pelastuva, niin kuin on kirjoitettu: -- Siionista on tuleva Pelastaja, hän poistaa jumalattomuuden Jaakobin jälkeläisistä.

        Tämä tapahtui alkuviikosta.

        Kes.


      • Kirsikki91 kirjoitti:

        Mitäköhän tarkoittaa saata*** synagoogalainen. Aito juutalainen on hyvä ihminen.

        Kysymys on henkivallasta.

        Raamattu puhuu selkeästi, sekä Iisebelin hengestä, että Saatanan synagoogasta. Nämä asiat liittyvät hyvinkin yhteen ja on helpompi tajuta asiakokonaisuus.

        Iisebelin henkihän tykkää lyöttäytyä väärään profeettaan asumaan, sillä sinne sillä on sen valheellisuuden kautta vapaa pääsy ja ne ovat yhdessä tehokkaammat kuin erikseen. Iisebel vihaa profeettoja, koska nämä yleensä tunnistavat tämän henkivallan, ja julistavat kansalle parannuksen tekoa sekä Jumalan sanan mukaan elämistä, kun taas iisebel viettelee vääryyteen ja syntiin.

        Ellei profeettoja ole, kansa villiintyy, onnellinen se, joka Herran lakia seuraa. (Snl 29:18).

        1 Kun 21:17-26 ja Malakia 3:18-24 kertoo lisää.

        Kristikunnan suurin ongelma ei siis ole eksyneet ihmiset, vaan seurakunnan sisälle ujuttautunut hurskas henkivalta, jonka tarkoitus on vietellä ja eksyttää. (Matt.18:6-7) Iisebel on vahva seksuaalinen henkivalta ja saamme yhteyden väärään profeettaan ja Iisebelin henkeen juuri Bileamin opista, tämä henkivalta tuo lisäpäinetta inhimillisen viettelyksen lisäksi.

        Hengen selkeä puuttuminen seurakunnasta antaa tilaa tälläisille Isebelin hengille
        Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme kavaluudellaan petti Eevan, niin teidän mielenne ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan. Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta kuin sitä, jota me olemme saarnanneet, tai jos te saatte toisen hengen, kuin minkä olette saaneet, tai toisen evankeliumin, kuin minkä olette vastaanottaneet, niin sen te hyvin kärsitte. (2Kor 11:3-4).

        Myös 1 Joh 4:1) kehottaa koettelemaan henget ja ilmoittaa, että monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.

        Saatanan synägoogassa/ synägogalaisissa on loppupelissä siis kysymyksessä väärät profeetat, ja hyvänä esimerkkinä Heikki Saari, ”Tässä ei Raamatuita tarvita”

        Vieläkään ei ole SRK selvinnyt asiasta täysin kuivaille, sehän sai aikaan hoidot, sekä vahvisti pedofiliaa, sillä saatanahan oli ottanut Saaren käyttöönsä, näin koko foorumi tuhoutui.

        Mutta tuo Ilmestyksen saatana synägooga, siellähän saatana pukeutui enkeliksi, joten Häntä oli vaikea tunnistaa, sillä Hän esiintyi valkeissa vaatteissa ja vain seurakunnassa tuli esittää Pyhää, ei sen ulkopuolella.

        Saatana, kuten Saarikaan ei tunkeudu seurakuntaan, vaan on jo siellä sisällä, jonka Jeesus ja seurakunnan enkeli tunnistivat Pahaksi.

        Ja Filadelfian seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo Pyhä, Totinen, jolla on Daavidin avain, hän, joka avaa, eikä kukaan sulje, ja joka sulkee, eikä kukaan avaa: Minä tiedän sinun tekosi. Katso, minä olen avannut sinun eteesi oven, eikä kukaan voi sitä sulkea; sillä tosin on sinun voimasi vähäinen, mutta sinä olet ottanut vaarin minun sanastani etkä ole minun nimeäni kieltänyt. Katso, minä annan sinulle saatanan synagoogasta niitä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan valhettelevat; katso, minä olen saattava heidät siihen, että he tulevat ja kumartuvat sinun jalkojesi eteen ja ymmärtävät, että minä sinua rakastan. Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat. Minä tulen pian; pidä, mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi sinun kruunuasi. (Ilm.3:7-11)

        Tässä saatana käytti myös pakanakristittyjä hyväkseen ja he yrittivät olla vakuuttavia, siksi näyttelivät juutalaisia. Mutta voi myös olla niin, että Jeesus vihasi heitä ja ei hyväksynyt heimoonsa saatanaan sitoutumisen vuoksi.
        Meille, jotka olemme Pyhän Hengen voideltuja, on tuomio kovempi, mitä ”kuivilla uskovilla”, sillä Henki kirkastaa Kristusta, ja emme kuuntele Häntä.

        Näin Smyrnan seurakunta joutui listalle, vaikka oli toinen niistä seurakunnista, joka oli Jumalalle mieleen, ja Me ihmisethän olemme henkien asuinsijoja, me uskovat uudestisyntyneet olemme Pyhän Hengen Temppeli, Jumalan asuinsija.

        Tämä oli vaarassa ja siksi Smyrnän enkeli puuttui asiaan.

        Mutta kuitenkin saatana lankesi ylpeyteen, siksi ylpeys on selkein tunnuspiirre, ja pyrki käyttämään Jumalan omaisuuskansan olemusta vakuuttavuuteensa.

        Smyrnän kirjeen lopussa on pyyntö tehdä parannus, ja sanoma; Jolla korvat on, se kuulkoot.

        Jumala ja Jeesus ei hyljännyt Smyrnää ja on vieläkin pystyssä seurakuntana, joita oli vain pari.

        Kes.


      • Kirsikki91 kirjoitti:

        Miten voin selvittää sukujuureni(esim. Juutalaisuus). Tunne ja halu tietää asioista vain kasvavat lopun ajoista Jumalan läheisyyteen.?

        Juutalaiset (myös israelilaiset) kasvattavat usein lapsensa samaan henkeen ja kertovat sukunsa taustat, sekä kotiutumisen Suomeen.

        Esim. Äitini mummu tulipakoon Puolan vainoja 1880 luvulla ja settui viipuriin, josta meni naimisiin hieman lännempänä suomalaisen kanssa. Hänen nimensä oli Elisabeth Salomon.
        Isälläni oli sama tausta, ja oli Isaskarin sukukuntaa, Suomeen 1735 ja tiesi kaikki matkat exiiliin asti. Oli ympärileikattu ja vahvistus tulu genettisestä tutkinnasta Aritzonan Yliopistosta, 99, 98% positiivisuudella.

        Naisten taustaa ei voi vielä tutkia niin kauas, kun miesten, mutta n 50 -70 sukupolvea ja se rittää.


      • kuulehan kirjoitti:

        Tuntuu siltä, että sinä olet huumaantunut Israelin valtiosta, ei edes tämän valtion perustaminen, oliko se 1948, liity mitenkään Raamatun profetioihin Israelin ennallistamisesta. Sinä et vaan usko millään sitä, että he menettivät erikoisasemansa eivätkä he luota Jumalaan vaan maallisiin liittolaisiinsa ja aseisiin, kuten heidän uskottomat luonnolliset esi-isänsä niin usein luottivat Egyptiin ym. ihmiskäsiin, eivätkä Jumalaansa. Poikkeuksia oli kuten esimerkiksi Hiskia tulee mieleen tilanteessa, jossa Assyria uhkasi Jerusalemia. Hän luotti Jumalaan.

        Luota siihen, että uusi liitto tehtiin Jeesuksen uskollisten opetuslasten kanssa, joihin tulivat mukaan myös pakanat, ei Aabrahamin luonnollisten jälkeläisten kansan kanssa. Hehän hylkäsivät Messiaan Jeesuksen Kristuksen. Kansakuntana heidät hylättiin, yksilöt voivat tulla Jeesuksen opetuslapsiksi. Ja Israelin ennallistusprofetiat koskevat nyt heitä.

        Älä aseta Israelin valtiota Jumalan tilalle.

        En ole hurmaantunut mistään, mutta taustani uskallan kertoa.

        Israelin valtio sai YK;n mandaatin 1947, kuten 5 muutakin valtiota alueella, kuten Tran Jordania, jonne arabien piti muuttaa asumaan.

        Ne tulivat heille ilman ja maa ala on n 50 kertaa Israel, jonka taas maksoi Roschildenin suku, joka neliön Turkin Sulttaanille.

        Itsenäisyys tuli 14. toukokuuta 1948

        Ja miten se on ilmoitettu profetioissa?

        VT;ssä on kymmeniä profetioita asiasta, mutta UT;ssa – – Katso! Teidän huoneenne jätetään hylättynä teille.” (Matteus 23:37, 38.) Jeesuksen sanat kävivät toteen, kun Rooman legioonat vuonna 70 tuhosivat Jerusalemin ja sen temppelin sekä papiston. Mutta mitä tapahtuisi Jumalan tarkoitukselle, jonka mukaan kansa ”kaikista muista kansoista” tulisi hänen ”erikoisomaisuudekseen”, ”pappisvaltakunnaksi ja pyhäksi kansakunnaksi”? (2. Mooseksen kirja 19:5, 6.)
        Apostoli Pietari, joka oli lihallinen juutalainen, vastasi tähän kysymykseen kirjeessään kristityille, joihin kuului sekä pakanoita että juutalaisia. Hän kirjoitti: ”Te olette ’valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä kansakunta, erikoisomaisuudeksi otettu kansa’ – –. Sillä kerran te ette olleet kansa, mutta nyt olette Jumalan kansa; te olitte niitä, joille ei ollut osoitettu armoa, mutta nyt olette niitä, joille on osoitettu armoa.” (1. Pietarin kirje 2:7–10.)
        Pyhän hengen valitsemat kristityt kuuluvat siis hengelliseen kansakuntaan, eikä heidän jäsenyyttään ratkaise syntyperä tai maantieteellinen paikka. Apostoli Paavali kuvaili asiaa näin: ”Ei ympärileikkaus ole mitään eikä ympärileikkaamattomuus, vaan uusi luomus on jotakin. Ja kaikille niille, jotka tulevat vaeltamaan järjestystä noudattaen tämän säännön mukaan, heille olkoon rauha ja armo, niin, Jumalan Israelille.” (Galatalaisille 6:15, 16.)
        Nykyinen Israelin valtio tarjoaa kansalaisuutta kenelle tahansa syntyperältään juutalaiselle tai juutalaisuuteen kääntyneelle, mutta Raamatussa mainitun ”Jumalan Israelin” jäsenyys annetaan vain sellaisille, jotka ovat ”tottelevaisia ja Jeesuksen Kristuksen verellä vihmottuja” (1. Pietarin kirje 1:1, 2). Näistä Jumalan Israelin jäsenistä – hengellisistä juutalaisista – Paavali kirjoitti: ”Ei se ole juutalainen, joka on sellainen ulkonaisesti, eikä ympärileikkaus ole se, mikä on ulkonaisesti lihassa, vaan se on juutalainen, joka on sellainen sisäisesti, ja hänen ympärileikkauksensa on sydämen ympärileikkaus hengen vaikutuksesta eikä kirjoitetun lakikokoelman vaikutuksesta. Hänen kiitoksensa ei tule ihmisiltä, vaan Jumalalta.” (Roomalaisille 2:28, 29.)


        Vt Jes 66: 8 Kuka on kuullut, kuka on nähnyt tällaista? Syntyykö maa yhdessä päivässä, syntyykö kansa yhdellä kertaa? Mutta heti kipujen alkaessa Siion synnytti omat lapsensa.

        >>Tuntuu siltä, että sinä olet huumaantunut Israelin valtiosta, ei edes tämän valtion perustaminen, oliko se 1948, liity mitenkään Raamatun profetioihin Israelin ennallistamisesta. ** Jos jonkun alueen Jumala palauttaa, ei sitä kannata kyseenalaistaa.

        >>Sinä et vaan usko millään sitä, että he menettivät erikoisasemansa eivätkä he luota Jumalaan vaan maallisiin liittolaisiinsa** Israelin luotto Jumalaan on suurin maailmassa. Et ehkä tunne yhtään juutalaista, heille ei edes ole Jeesusta, kuten ei ole lestadiolaisillakaan.

        Mitä mieltä näistä;
        1. "Sillä katso, niinä päivinä ja siihen aikaan, kun minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon,
        2. minä kokoan kaikki pakanakansat, vien ne alas Joosafatin laaksoon ja käyn siellä oikeutta niitten kanssa kansani ja perintöosani, Israelin, tähden. Sillä he ovat hajottaneet sen pakanakansain sekaan, ovat jakaneet minun maani
        3. ja heittäneet minun kansastani arpaa; ovat antaneet pojan porttoa vastaan sekä myyneet tytön viinistä, jonka ovat juoneet.
        4. Mitä on teillä sanomista minulle, teilläkin, Tyyro ja Siidon ja kaikki filistealaisten alueet? Tahdotteko te kostaa minulle, mitä minä olen tehnyt, vai itse tehdä minulle jotakin? Nopeasti, kiiruusti minä annan koston kohdata teidän päätänne siitä, mitä olette tehneet,
        5. te, jotka olette ottaneet minun hopeani ja kultani, vieneet minun ihanat kalleuteni temppeleihinne
        6. sekä myyneet Juudan ja Jerusalemin lapsia jaavanilaisille, poistaaksenne heidät kauas omalta maaltansa.
        7. Katso, minä herätän heidät liikkeelle siitä paikasta, johon te olette heidät myyneet, ja annan koston teostanne kohdata teidän päätänne:
        8. minä myyn teidän poikianne ja tyttäriänne Juudan poikien käsiin, ja he myyvät ne sabalaisille, kaukaiselle kansalle. Sillä Herra on puhunut.
        9. Julistakaa tämä pakanakansain seassa, alkakaa pyhä sota, innostakaa sankareita, lähestykööt, hyökätkööt kaikki soturit.
        10. Takokaa vantaanne miekoiksi ja vesurinne keihäiksi. Sanokoon heikko: "Minä olen sankari".
        11. Käykää avuksi, tulkaa, kaikki kansakunnat joka taholta. He kokoontuvat sinne. Anna, Herra, sankariesi astua sinne alas.
        12. Lähtekööt liikkeelle, hyökätkööt kansakunnat Joosafatin laaksoon; sillä siellä hän istuu tuomitsemassa kaikkia pakanakansoja, joka taholta tulleita.
        13. Lähettäkää sirppi,


      • Kesitas kirjoitti:

        En ole hurmaantunut mistään, mutta taustani uskallan kertoa.

        Israelin valtio sai YK;n mandaatin 1947, kuten 5 muutakin valtiota alueella, kuten Tran Jordania, jonne arabien piti muuttaa asumaan.

        Ne tulivat heille ilman ja maa ala on n 50 kertaa Israel, jonka taas maksoi Roschildenin suku, joka neliön Turkin Sulttaanille.

        Itsenäisyys tuli 14. toukokuuta 1948

        Ja miten se on ilmoitettu profetioissa?

        VT;ssä on kymmeniä profetioita asiasta, mutta UT;ssa – – Katso! Teidän huoneenne jätetään hylättynä teille.” (Matteus 23:37, 38.) Jeesuksen sanat kävivät toteen, kun Rooman legioonat vuonna 70 tuhosivat Jerusalemin ja sen temppelin sekä papiston. Mutta mitä tapahtuisi Jumalan tarkoitukselle, jonka mukaan kansa ”kaikista muista kansoista” tulisi hänen ”erikoisomaisuudekseen”, ”pappisvaltakunnaksi ja pyhäksi kansakunnaksi”? (2. Mooseksen kirja 19:5, 6.)
        Apostoli Pietari, joka oli lihallinen juutalainen, vastasi tähän kysymykseen kirjeessään kristityille, joihin kuului sekä pakanoita että juutalaisia. Hän kirjoitti: ”Te olette ’valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä kansakunta, erikoisomaisuudeksi otettu kansa’ – –. Sillä kerran te ette olleet kansa, mutta nyt olette Jumalan kansa; te olitte niitä, joille ei ollut osoitettu armoa, mutta nyt olette niitä, joille on osoitettu armoa.” (1. Pietarin kirje 2:7–10.)
        Pyhän hengen valitsemat kristityt kuuluvat siis hengelliseen kansakuntaan, eikä heidän jäsenyyttään ratkaise syntyperä tai maantieteellinen paikka. Apostoli Paavali kuvaili asiaa näin: ”Ei ympärileikkaus ole mitään eikä ympärileikkaamattomuus, vaan uusi luomus on jotakin. Ja kaikille niille, jotka tulevat vaeltamaan järjestystä noudattaen tämän säännön mukaan, heille olkoon rauha ja armo, niin, Jumalan Israelille.” (Galatalaisille 6:15, 16.)
        Nykyinen Israelin valtio tarjoaa kansalaisuutta kenelle tahansa syntyperältään juutalaiselle tai juutalaisuuteen kääntyneelle, mutta Raamatussa mainitun ”Jumalan Israelin” jäsenyys annetaan vain sellaisille, jotka ovat ”tottelevaisia ja Jeesuksen Kristuksen verellä vihmottuja” (1. Pietarin kirje 1:1, 2). Näistä Jumalan Israelin jäsenistä – hengellisistä juutalaisista – Paavali kirjoitti: ”Ei se ole juutalainen, joka on sellainen ulkonaisesti, eikä ympärileikkaus ole se, mikä on ulkonaisesti lihassa, vaan se on juutalainen, joka on sellainen sisäisesti, ja hänen ympärileikkauksensa on sydämen ympärileikkaus hengen vaikutuksesta eikä kirjoitetun lakikokoelman vaikutuksesta. Hänen kiitoksensa ei tule ihmisiltä, vaan Jumalalta.” (Roomalaisille 2:28, 29.)


        Vt Jes 66: 8 Kuka on kuullut, kuka on nähnyt tällaista? Syntyykö maa yhdessä päivässä, syntyykö kansa yhdellä kertaa? Mutta heti kipujen alkaessa Siion synnytti omat lapsensa.

        >>Tuntuu siltä, että sinä olet huumaantunut Israelin valtiosta, ei edes tämän valtion perustaminen, oliko se 1948, liity mitenkään Raamatun profetioihin Israelin ennallistamisesta. ** Jos jonkun alueen Jumala palauttaa, ei sitä kannata kyseenalaistaa.

        >>Sinä et vaan usko millään sitä, että he menettivät erikoisasemansa eivätkä he luota Jumalaan vaan maallisiin liittolaisiinsa** Israelin luotto Jumalaan on suurin maailmassa. Et ehkä tunne yhtään juutalaista, heille ei edes ole Jeesusta, kuten ei ole lestadiolaisillakaan.

        Mitä mieltä näistä;
        1. "Sillä katso, niinä päivinä ja siihen aikaan, kun minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon,
        2. minä kokoan kaikki pakanakansat, vien ne alas Joosafatin laaksoon ja käyn siellä oikeutta niitten kanssa kansani ja perintöosani, Israelin, tähden. Sillä he ovat hajottaneet sen pakanakansain sekaan, ovat jakaneet minun maani
        3. ja heittäneet minun kansastani arpaa; ovat antaneet pojan porttoa vastaan sekä myyneet tytön viinistä, jonka ovat juoneet.
        4. Mitä on teillä sanomista minulle, teilläkin, Tyyro ja Siidon ja kaikki filistealaisten alueet? Tahdotteko te kostaa minulle, mitä minä olen tehnyt, vai itse tehdä minulle jotakin? Nopeasti, kiiruusti minä annan koston kohdata teidän päätänne siitä, mitä olette tehneet,
        5. te, jotka olette ottaneet minun hopeani ja kultani, vieneet minun ihanat kalleuteni temppeleihinne
        6. sekä myyneet Juudan ja Jerusalemin lapsia jaavanilaisille, poistaaksenne heidät kauas omalta maaltansa.
        7. Katso, minä herätän heidät liikkeelle siitä paikasta, johon te olette heidät myyneet, ja annan koston teostanne kohdata teidän päätänne:
        8. minä myyn teidän poikianne ja tyttäriänne Juudan poikien käsiin, ja he myyvät ne sabalaisille, kaukaiselle kansalle. Sillä Herra on puhunut.
        9. Julistakaa tämä pakanakansain seassa, alkakaa pyhä sota, innostakaa sankareita, lähestykööt, hyökätkööt kaikki soturit.
        10. Takokaa vantaanne miekoiksi ja vesurinne keihäiksi. Sanokoon heikko: "Minä olen sankari".
        11. Käykää avuksi, tulkaa, kaikki kansakunnat joka taholta. He kokoontuvat sinne. Anna, Herra, sankariesi astua sinne alas.
        12. Lähtekööt liikkeelle, hyökätkööt kansakunnat Joosafatin laaksoon; sillä siellä hän istuu tuomitsemassa kaikkia pakanakansoja, joka taholta tulleita.
        13. Lähettäkää sirppi,

        Jatkuu;

        13. Lähettäkää sirppi, sillä sato on kypsynyt. Tulkaa polkemaan, sillä kuurna on täynnä ja kuurna-altaat pursuvat ylitse; sillä heidän pahuutensa on suuri.
        14. Meluavia joukkoja, meluavia joukkoja ratkaisulaaksossa! Sillä lähellä on Herran päivä ratkaisulaaksossa.
        15. Aurinko ja kuu käyvät mustiksi, ja tähdet kadottavat valonsa.
        16. Herra ärjyy Siionista ja antaa äänensä kuulua Jerusalemista, ja taivaat ja maa järkkyvät; mutta Herra on kansansa suoja, Israelin lasten turva.
        17. Ja te tulette tietämään, että minä olen Herra, teidän Jumalanne, joka asun Siionissa, pyhällä vuorellani. Ja Jerusalem on oleva pyhä, ja vieraat eivät enää kulje sen läpi.
        18. Sinä päivänä vuoret tiukkuvat rypälemehua, ja kukkulat vuotavat maitoa; kaikissa Juudan puronotkoissa virtaa vettä, ja Herran huoneesta juoksee lähde, ja se kastelee Akasialaakson.
        19. Egypti tulee autioksi, ja Edom tulee autioksi erämaaksi väkivallan tähden, jota ne ovat tehneet Juudan lapsille, kun ovat vuodattaneet viatonta verta heidän maassansa.
        20. Mutta Juuda on oleva asuttu iankaikkisesti ja Jerusalem polvesta polveen.
        21. Ja minä julistan heidät puhtaiksi verivelasta, josta en ole heitä puhtaiksi julistanut. Ja Herra on asuva Siionissa." (Jooel 3)

        "Silloin minä käännän kansani Israelin kohtalon, ja he rakentavat jälleen autiot kaupungit ja asuvat niissä, he istuttavat viinitarhoja ja juovat niiden viiniä, he tekevät puutarhoja ja syövät niiden hedelmiä. Minä istutan heidät omaan maahansa, eikä heitä enää revitä pois maastansa, jonka minä olen heille antanut, sanoo Herra, sinun Jumalasi."(Aamos 9:14-15)

        Egyptiin meno oli Jumalan suunnitelmissa, koska Israel kuivui, tutki hieman Sanaa, niin selviää.
        Myös exodus oli Jumalan teko, ei ihmisen.

        Uusi Liitto tehtiin Jeesukseen uskovien kanssa, ei pelkästään Jumalaan uskovien kanssa. Kysymyksessä on uudestisyntyneet ihmiset, jotka upotuskasteessa pukivat päälleen Jeesuksen Pyhyyden. Näin Paavali.

        Jos luotat siihen, että vain opetuslasten kanssa, mitä sanot tästä:
        Room. 11:26
        Sen tapahduttua koko Israel on pelastuva, niin kuin on kirjoitettu: -- Siionista on tuleva Pelastaja, hän poistaa jumalattomuuden Jaakobin jälkeläisistä.

        Jos luet tarkkaan, Hän viittaa VT;hen, - On kirjoitettu!

        Toisaalta kaikki eivät hylänneet Jeesusta, vain osa heistä.

        >Älä aseta Israelin valtiota Jumalan tilalle.** En, mutta älä sinä SRK;ta.


      • kuulehan
        Kesitas kirjoitti:

        En ole hurmaantunut mistään, mutta taustani uskallan kertoa.

        Israelin valtio sai YK;n mandaatin 1947, kuten 5 muutakin valtiota alueella, kuten Tran Jordania, jonne arabien piti muuttaa asumaan.

        Ne tulivat heille ilman ja maa ala on n 50 kertaa Israel, jonka taas maksoi Roschildenin suku, joka neliön Turkin Sulttaanille.

        Itsenäisyys tuli 14. toukokuuta 1948

        Ja miten se on ilmoitettu profetioissa?

        VT;ssä on kymmeniä profetioita asiasta, mutta UT;ssa – – Katso! Teidän huoneenne jätetään hylättynä teille.” (Matteus 23:37, 38.) Jeesuksen sanat kävivät toteen, kun Rooman legioonat vuonna 70 tuhosivat Jerusalemin ja sen temppelin sekä papiston. Mutta mitä tapahtuisi Jumalan tarkoitukselle, jonka mukaan kansa ”kaikista muista kansoista” tulisi hänen ”erikoisomaisuudekseen”, ”pappisvaltakunnaksi ja pyhäksi kansakunnaksi”? (2. Mooseksen kirja 19:5, 6.)
        Apostoli Pietari, joka oli lihallinen juutalainen, vastasi tähän kysymykseen kirjeessään kristityille, joihin kuului sekä pakanoita että juutalaisia. Hän kirjoitti: ”Te olette ’valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä kansakunta, erikoisomaisuudeksi otettu kansa’ – –. Sillä kerran te ette olleet kansa, mutta nyt olette Jumalan kansa; te olitte niitä, joille ei ollut osoitettu armoa, mutta nyt olette niitä, joille on osoitettu armoa.” (1. Pietarin kirje 2:7–10.)
        Pyhän hengen valitsemat kristityt kuuluvat siis hengelliseen kansakuntaan, eikä heidän jäsenyyttään ratkaise syntyperä tai maantieteellinen paikka. Apostoli Paavali kuvaili asiaa näin: ”Ei ympärileikkaus ole mitään eikä ympärileikkaamattomuus, vaan uusi luomus on jotakin. Ja kaikille niille, jotka tulevat vaeltamaan järjestystä noudattaen tämän säännön mukaan, heille olkoon rauha ja armo, niin, Jumalan Israelille.” (Galatalaisille 6:15, 16.)
        Nykyinen Israelin valtio tarjoaa kansalaisuutta kenelle tahansa syntyperältään juutalaiselle tai juutalaisuuteen kääntyneelle, mutta Raamatussa mainitun ”Jumalan Israelin” jäsenyys annetaan vain sellaisille, jotka ovat ”tottelevaisia ja Jeesuksen Kristuksen verellä vihmottuja” (1. Pietarin kirje 1:1, 2). Näistä Jumalan Israelin jäsenistä – hengellisistä juutalaisista – Paavali kirjoitti: ”Ei se ole juutalainen, joka on sellainen ulkonaisesti, eikä ympärileikkaus ole se, mikä on ulkonaisesti lihassa, vaan se on juutalainen, joka on sellainen sisäisesti, ja hänen ympärileikkauksensa on sydämen ympärileikkaus hengen vaikutuksesta eikä kirjoitetun lakikokoelman vaikutuksesta. Hänen kiitoksensa ei tule ihmisiltä, vaan Jumalalta.” (Roomalaisille 2:28, 29.)


        Vt Jes 66: 8 Kuka on kuullut, kuka on nähnyt tällaista? Syntyykö maa yhdessä päivässä, syntyykö kansa yhdellä kertaa? Mutta heti kipujen alkaessa Siion synnytti omat lapsensa.

        >>Tuntuu siltä, että sinä olet huumaantunut Israelin valtiosta, ei edes tämän valtion perustaminen, oliko se 1948, liity mitenkään Raamatun profetioihin Israelin ennallistamisesta. ** Jos jonkun alueen Jumala palauttaa, ei sitä kannata kyseenalaistaa.

        >>Sinä et vaan usko millään sitä, että he menettivät erikoisasemansa eivätkä he luota Jumalaan vaan maallisiin liittolaisiinsa** Israelin luotto Jumalaan on suurin maailmassa. Et ehkä tunne yhtään juutalaista, heille ei edes ole Jeesusta, kuten ei ole lestadiolaisillakaan.

        Mitä mieltä näistä;
        1. "Sillä katso, niinä päivinä ja siihen aikaan, kun minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon,
        2. minä kokoan kaikki pakanakansat, vien ne alas Joosafatin laaksoon ja käyn siellä oikeutta niitten kanssa kansani ja perintöosani, Israelin, tähden. Sillä he ovat hajottaneet sen pakanakansain sekaan, ovat jakaneet minun maani
        3. ja heittäneet minun kansastani arpaa; ovat antaneet pojan porttoa vastaan sekä myyneet tytön viinistä, jonka ovat juoneet.
        4. Mitä on teillä sanomista minulle, teilläkin, Tyyro ja Siidon ja kaikki filistealaisten alueet? Tahdotteko te kostaa minulle, mitä minä olen tehnyt, vai itse tehdä minulle jotakin? Nopeasti, kiiruusti minä annan koston kohdata teidän päätänne siitä, mitä olette tehneet,
        5. te, jotka olette ottaneet minun hopeani ja kultani, vieneet minun ihanat kalleuteni temppeleihinne
        6. sekä myyneet Juudan ja Jerusalemin lapsia jaavanilaisille, poistaaksenne heidät kauas omalta maaltansa.
        7. Katso, minä herätän heidät liikkeelle siitä paikasta, johon te olette heidät myyneet, ja annan koston teostanne kohdata teidän päätänne:
        8. minä myyn teidän poikianne ja tyttäriänne Juudan poikien käsiin, ja he myyvät ne sabalaisille, kaukaiselle kansalle. Sillä Herra on puhunut.
        9. Julistakaa tämä pakanakansain seassa, alkakaa pyhä sota, innostakaa sankareita, lähestykööt, hyökätkööt kaikki soturit.
        10. Takokaa vantaanne miekoiksi ja vesurinne keihäiksi. Sanokoon heikko: "Minä olen sankari".
        11. Käykää avuksi, tulkaa, kaikki kansakunnat joka taholta. He kokoontuvat sinne. Anna, Herra, sankariesi astua sinne alas.
        12. Lähtekööt liikkeelle, hyökätkööt kansakunnat Joosafatin laaksoon; sillä siellä hän istuu tuomitsemassa kaikkia pakanakansoja, joka taholta tulleita.
        13. Lähettäkää sirppi,

        Miten sinun selityksesi Jumalan Israelista voi ikinä soveltua Israelin valtion perustamiseen 1948? Eihän Israelin valtiolla ole mitään tekemistä Jeesuksen ja hänen hallitsijatovereidensa Valtakunnan kanssa. Nämä hengestä siinneet muodostavat Jumalan Israelin, Aabrahamin pääasiallisen Siemenen Jeesuksen Kristuksen kanssa, hekin kuuluvat Aabrahamin siemeneen, jonka välityksellä kaikki kansakunnat siunataan. Jotka haluavat elää heidän hallintonsa alaisuudessa.
        Laitan tähän selityksesi, jossa on oikeitakin aineksia, mutta sekoitat sen sellaiseksi puuroksi, että se soveltuisi Israelin nykyisen valtion kehitykseen. Älä ratsasta Bileamin aasilla. Ja nämä Israelin ennallistusprofetiat soveltuvat Jumalan Israeliin ei luonnolliseen Israeliin enää. Sen hylkääminen sinetöitiin vuonna 70, kun Rooma hävitti Jerusalemin ja varmat sukuluettelot hävisivät. Nykyinen Israelin tasavalta perustettiin YK:n ei Jumalan toimesta.

        >>>>Itsenäisyys tuli 14. toukokuuta 1948

        Ja miten se on ilmoitettu profetioissa?

        VT;ssä on kymmeniä profetioita asiasta, mutta UT;ssa – – Katso! Teidän huoneenne jätetään hylättynä teille.” (Matteus 23:37, 38.) Jeesuksen sanat kävivät toteen, kun Rooman legioonat vuonna 70 tuhosivat Jerusalemin ja sen temppelin sekä papiston. Mutta mitä tapahtuisi Jumalan tarkoitukselle, jonka mukaan kansa ”kaikista muista kansoista” tulisi hänen ”erikoisomaisuudekseen”, ”pappisvaltakunnaksi ja pyhäksi kansakunnaksi”? (2. Mooseksen kirja 19:5, 6.)
        Apostoli Pietari, joka oli lihallinen juutalainen, vastasi tähän kysymykseen kirjeessään kristityille, joihin kuului sekä pakanoita että juutalaisia. Hän kirjoitti: ”Te olette ’valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä kansakunta, erikoisomaisuudeksi otettu kansa’ – –. Sillä kerran te ette olleet kansa, mutta nyt olette Jumalan kansa; te olitte niitä, joille ei ollut osoitettu armoa, mutta nyt olette niitä, joille on osoitettu armoa.” (1. Pietarin kirje 2:7–10.)
        Pyhän hengen valitsemat kristityt kuuluvat siis hengelliseen kansakuntaan, eikä heidän jäsenyyttään ratkaise syntyperä tai maantieteellinen paikka. Apostoli Paavali kuvaili asiaa näin: ”Ei ympärileikkaus ole mitään eikä ympärileikkaamattomuus, vaan uusi luomus on jotakin. Ja kaikille niille, jotka tulevat vaeltamaan järjestystä noudattaen tämän säännön mukaan, heille olkoon rauha ja armo, niin, Jumalan Israelille.” (Galatalaisille 6:15, 16.)
        Nykyinen Israelin valtio tarjoaa kansalaisuutta kenelle tahansa syntyperältään juutalaiselle tai juutalaisuuteen kääntyneelle, mutta Raamatussa mainitun ”Jumalan Israelin” jäsenyys annetaan vain sellaisille, jotka ovat ”tottelevaisia ja Jeesuksen Kristuksen verellä vihmottuja” (1. Pietarin kirje 1:1, 2). Näistä Jumalan Israelin jäsenistä – hengellisistä juutalaisista – Paavali kirjoitti: ”Ei se ole juutalainen, joka on sellainen ulkonaisesti, eikä ympärileikkaus ole se, mikä on ulkonaisesti lihassa, vaan se on juutalainen, joka on sellainen sisäisesti, ja hänen ympärileikkauksensa on sydämen ympärileikkaus hengen vaikutuksesta eikä kirjoitetun lakikokoelman vaikutuksesta. Hänen kiitoksensa ei tule ihmisiltä, vaan Jumalalta.” (Roomalaisille 2:28, 29.)<<<< **Näin Kesitas kirjoitti.


    • Niin paljon sanahelinää, ettei enää pysy perässä. Anteeksi jos ymmärrän väärin: Miksi väittelyä vai mitä nyt pitikään välttää. Jumala antaa kaiken ajallaan oli tilanne mikä tahansa. Olkaamme siis hereillä.

      • Kristitylle antaja on Jeesus, valitan.


      • Kesitas kirjoitti:

        Kristitylle antaja on Jeesus, valitan.

        Ihan kaikkialle kristityille Jeesus ei ole Jumala. Itse kristityn kasvatuksen saanena en ole lapsena edes tajunut että he (seurakuntalaiset)pitivät Jeesusta Jumalana. Aivoni ovat jotenkin aina ohittaneet sen. Vasta 25 vuotiaana tajusin :o


      • Kirsikki91 kirjoitti:

        Ihan kaikkialle kristityille Jeesus ei ole Jumala. Itse kristityn kasvatuksen saanena en ole lapsena edes tajunut että he (seurakuntalaiset)pitivät Jeesusta Jumalana. Aivoni ovat jotenkin aina ohittaneet sen. Vasta 25 vuotiaana tajusin :o

        Ehkö olisi hyvä tarkistaa seurakunnan opetus ja käydä myös muissa seurakunnissa ja etsiä totuutta.


      • tietotuusjaelämä
        Kirsikki91 kirjoitti:

        Ihan kaikkialle kristityille Jeesus ei ole Jumala. Itse kristityn kasvatuksen saanena en ole lapsena edes tajunut että he (seurakuntalaiset)pitivät Jeesusta Jumalana. Aivoni ovat jotenkin aina ohittaneet sen. Vasta 25 vuotiaana tajusin :o

        Ei minullekaan Jeesus ole Jumala, koska hän ei sitä ole. On vain yksi Jumala eikä muita jumalia ole. Kutsun Jeesusta kuten Jumala määräsi Jumalan pojaksi.

        Luuk. 1:32
        Hän on oleva suuri, ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle Daavidin, hänen isänsä, valtaistuimen,
        Luuk. 1:35
        Enkeli vastasi ja sanoi hänelle: "Pyhä Henki tulee sinun päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut; sentähden myös se pyhä, mikä syntyy, pitää kutsuttaman Jumalan Pojaksi.

        Kirkot ja hellarit pitävät Jeeesusta jumalana joka on kolminaisuusoppineiden eksyttävä oppi.


    • tietotuusjaelämä

      Helpotetaan ja yksinkertaistetaan nyt tätä vatvontaa. Siis valtiona ei Israel pelasta ketään eikä pelastus tule Israel nimisestä valtiosta. Siis siitä ei kannata puhua sanaakaan eikä rukoilla eikä siunata tuota maallista valtiota.
      Mutta Israel nimisellä persoonalla on jotakin tekemistä pelastuksen kanssa. Mitä sanoo Raamattu:

      1. Moos. 35:10
      Ja Jumala sanoi hänelle: "Sinun nimesi on JAAKOB; mutta älköön sinua enää kutsuttako Jaakobiksi, vaan nimesi olkoon ISRAEL". Niin hän sai nimen Israel.

      Matt. 22:32
      'Minä olen Aabrahamin Jumala ja Iisakin Jumala ja JAAKOBIN Jumala'? Ei hän ole kuolleitten Jumala, vaan elävien."

      Ja Jeesus on tuon Jumalan Poika ja vapahtaja.

      • Tässä voittel lukea pelastusta vaille olevan antisemitistin mietteitä ja Jumalan pilkkaa sanomistaan.
        Gen 12,1 Ja Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan.
        2 Niin minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi.
        3 Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä."


      • eläviäsiunataan
        Kesitas kirjoitti:

        Tässä voittel lukea pelastusta vaille olevan antisemitistin mietteitä ja Jumalan pilkkaa sanomistaan.
        Gen 12,1 Ja Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan.
        2 Niin minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi.
        3 Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä."

        Oletko tavannut Abramin ja siunannut häntä? Pikkasen sinulla jätättää. Herää sekulaari.


      • tietotuuselämä
        Kesitas kirjoitti:

        Tässä voittel lukea pelastusta vaille olevan antisemitistin mietteitä ja Jumalan pilkkaa sanomistaan.
        Gen 12,1 Ja Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan.
        2 Niin minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi.
        3 Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä."

        Kysehän oli siitä että mies nimeltä Abramia siunaavat siunataan, muttei sanaakaan että ihmisten pitää siunata valtiota nimeltään Israel. Vanhan testamentin jutut eivät kuulu pakanoille.


    • Hölmön_Kesi-

      taksen täyshölmö aloitus kerää allleen tosihölmöjä keskustelijoita uskomattoman hölmöine kommennetineen. Kukaan ei osanne edes vävetä umpihölmöyttään.

      Istraelin kansa ei ole sen kummempi kuin muutkaan kansat, paitsi vittumaisempi sortaessaan palestiinalaisia. Toki se oli Jumalan valittu kansa, koska Jeesus syntyi siihen kansaan, mutta ne saatanalliset riiviöt eivät otaneet häntä vastaan, ja kaiken huipuksi ristiinnaulitsivat hänet.

      • luulenpa

        Tulet melko varmasti saamaan Kesitakselta antisemitistin leiman otsaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe