etätyö - asunto halvemmalla eri paikkakunnasta

Hei,

olen töissä Helsingissä graafisella alalla. Kiinnostaisi ostaa asunto, mutta asuntojen hinnat ovat todella korkeat täällä. Olen pohtinut muuttoa toiselle paikkakunnalle, esim. Jyväskylään, jossa olen asunut aiemmin. Töitä voisin tehdä etänä, niin tekevät muutkin työkaverit. Vaan pohdin sitä, mitä jos työt menevät alta - hyvällä säkällä töitä voi olla yli 5 vuodeksi. Mitä sitten teen, kun työt loppuu. Jyväskylässä on nihkeästi graafisen alan töitä (tai muulla paikkakunnalla). Yksi vaihtoehto on tietysti yrittäjyys, mutta se ei niin vain ole helppoa. Töiden ohella olen graafisia freelance-hommia tehnyt, joten siitä on kokemusta.

Onko muilla vastaavia ongelmia esiintynyt, ja miten olette niistä selviytyneet?
Ilmianna
Jaa

46 VastaustaRohkeasti vaan etätöihin, jos sellainen mahdollisuus on! Miksi mennä Jyväskylään, kun voit ostaa asunnon jostain vieläkin halvemmalta paikkakunnalta. Jyväskylässä asuntojen hinnat korkeita, koska opiskelijat tarvitsevat vuokra-asuntoja. Toisaalta, jos jäät työttömäksi, saat asuntosi hyvin vuokralle Jyväskylässä ja voit itse muuttaa työn perässä johonkin muualle.
Meillä tilanne itsellä, että toinen tekee etätyötä perheessä (työpaikka Helsingissä) ja me asutaan ihan "huitsin kuusessa", asunnot tosi halpoja, palvelut silti pelaa tosi hyvin ja lasten koulut ym. ym. Meillä on kaksi asuntoa vuokralla "kaupungissa", joten niistä tulee säännöllisesti pääomatuloa. Eläminen on tosi halpaa ja kulkuyhteydet toimii Helsinkiin tosi hyvin, kun asutaan Hki-Oulu välillä.

Jos ostat asunnon tälläiseltä paikkakunnalta, kuin me, niin asunnot maksaa 20000-30000€ ja jo 5 vuodessa maksat sen asunnon lähes omaksi, joten mitään murhetta ei ole, vaikka jäisitkin työttömäksi. Elät vielä ansiosidonnaisella hyvin omassa asunnossasi, vaikka lainaa olisikin vielä jäljellä, kun etsit uutta työtä. Ja kyllä nämä vuokralle saa.
Ilmianna
Jaa
Nythän sinun kannattaa valita työnantajasi tarkkaan. Moni työnantaja on niin vanhanaikainen, että haluaa kaikkien työntekijöiden käyvän etätöissä, vaikka voisivat aivan hyvin tehdä töitä kotikonttorillakin.

Itse asun kyllä Helsingissä, mutta siltikin käyn etätöissä vain noin kerran viikossa, johtajan työni kun vaatii läsnäoloa silloin tällöin. Loppuajan työskentelen kotoa käsin, ja niin työskentelevät alaisenikin. Toki jos jollakulla on lapsia tms., niin silloin he yleensä itse haluavat työskennellä etänä, koska kotona ei pysty keskittymään.

Kotona työskennellessä on myös tärkeää, ettei naapureista kuulu meteliä. Siksi ok-talo on lähes ainoa mahdollinen asumismuoto, jossa kotikonttorillakin työskentely onnistuu, eikä tarvitse lähteä kauaksi toimistolle etätöihin.

Siis katso tarkkaan, että työnantajasi elää tätä päivää eikä 30 vuoden takaisessa menneessä maailmassa.
Ilmianna
Jaa
kolmellakympillä saa omakotitalon tai pienen pirtin jossa on ihan kaikki käytännössä mitä ihminen tarvitsee.

Eiköhän tämäkin lähtene 10000-15000 välissä ja aattele mikä tien nimikin jo valmiina

http://www.etuovi.com/kohde/598786?sc=M1107428791&pos=2

Mahdollisuus hyvien kalavesien äärestä vuokrata venepaikkaa ja perille vie asfaltoitu tie! Loistava kiinteistö kesäasunnoksi tai vaikka ympärivuotiseen käyttöönkin.

Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä lisätietoja! täähän on just sulle ( Konttorinmäentie)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ja viereisessä ketjussa joku justiin valitti Joensuun okt hinnoista :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Loordin kaveri on diplomi-insinööri joka tekee töitä kotonaan ja joutuu käymään 2 kertaa kuukaudesas työpaikallaan. Asuu n. 200km päässä työpaikaltaan ja halvalla, eli asian ei pitäisi olla kenellekään tietotyötä tms. toimistotyötä tekevälle mikään ongelma missä niitä töitä tekee. Lääkiritkin voivat pitää etävastaanottoa tietokoneen chat-palvelun välityksekllä chattaillen potilaidensa kanssa, mutta esim. Loordi haluaa tehdä konkreettista oikeaa lääkärintyötä siten että pääsee koskemaan potilaisiinsa ja tutkimaan heitä ihan käsin. Loordi jaksaa siksi ajaa 4km töihin keskustaan n. 10 minuutissa asumaltaan pientaloalueelta. Mutta chatin kauttakin voisi siis lääkärikin nykyään työnsa hoitaa kyllä.

Monilla ok-herroilla onkin yksi 200 neliöisen talosan monista huoneista varattu työhuoneeksi ja samalla esim. kirjastohuoneeksi, jotta on mukava tehdä kotoa käsin töitä.
Ilmianna
Jaa
OK-Kurkollakin on loma ohi ja piti tulla tänään etätöihin ilmoittautumaan takaisin palvelukseen. Loppuviikon taidakin sitten olla kotikonttorilla. Siellä on oma rauha ja rotukoira (Suomen pystykoira) lämmittää jalkoja. Voi olla että KPPVkin jää kotikonttorille, aijaijaijai.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Joo, tuo on suomalaisessa työkulttuurissa oleellista, että käydään näyttämässä naama etätöissä, että kaikki näkevät ettei ole jäänyt putki päälle.

Onkohan missään muussa maassa tällaista erikoisuutta?

No joka tapauksessa, kuka sitä viitsii etätöihin lähteä meluisaan avokonttoriin, kun voi omassa hyvässä omakotitalon työhuoneessa tehdä keskittymistä vaativaa työtä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tuo on melko yleistä Suomessa että kesäloman jälkeen on mentävä katkolle kun on tullut otettua vähän reilummin X.O.:ta kesäloman aikana, halkopinolla vierailu on tihentynyt, jos siis vaimo on häiritsemässä loman viettoa niin että täytyy pullot viedä halkopinolle ja käydä siellä pinoa välillä "tarkastamassa". Onneksi johtavassa asemassa ne työt onnistuvat siellä katkollakin omalla läppärillä, katkolla kun saa lääkkeet niin olo kohenee ja kykenee töihin. Myös lääkärin vastaanotto chatin kautta onnistuu katkolla ollessa. Katkolla ollessa tosin olosuhteet ovat kuin kerrostalossa, eli kennostossa, samankaltainen "asumismuoto"katkon ajan, omaa taloa ei ole katkolla asiakkaille varaa antaa tietenkään. Katkolla tosin olosuhteet ovat kerrostaloa paremmat sen puolesta että tiukkapeppuiset nuoret ja virkeät naishoitasut hoivaavat ja saa rauhoittavia lääkkeitä krapulaa korjaamaan heiltä. Kerrostalossa täytyy jatkaa vain ainaista putkea.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vai sillä nimellä "Etätyö" kutsutaan kun joudutte käymään työvoimatoimistossa. Ja viellä kerran viikossa.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
OK-Kurko tuli tänään etätöihin. Työkaverin kanssa on kiva käydä lounaalla etätyöpaikan ravintolassa. Loppuviikko kuluukin sitten kotikonttorilla, aah, se on nautinto.
Rotukoiralla (Suomen Pystykoira) on varmaan jo isäntäänsä ikävä, joten pitää lähteä ajoissa pois etätöistä tänään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
OK-shaahilla sama kuvio, syötiin pitkän kaavan mukaan laadukkaassa ravintolassa aivan etätyöpaikan vieressä.

Loppuviikko kotikonttorilla, rotukoira (Suomen pystykoira) vartioi taloa, rotukissa (iranilainen) pitää jyrsijät kurissa.

Seuraavaksi etätöihin taas ensi viikolla, 6 km matka sujuu mukavasti BMW:llä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kuten huomaat, niin etätöissä ei ole mitään ongelmaa ja asuminen on halpaa! Me ostettiin tämä rintamamiestalo halvalla, vieläpä isolla tontilla, maksoi 8500€, eli missään ei asu ja elä niin halvalla. Eläisimme jo pelkästään niillä vuokratuloilla täällä, jotka saamme kahdesta asunnosta kaupungista. Kulkuyhteydet pelittää, jos pitää käydä vaikka julkisilla kulkuvälineillä Helsingissä. Omaa autoa ei juuri kannata alkaa siihen käyttämään, kun halpisbussilla pääsee sopivasti.
Omaan autoon tulee työajoa kyllä, mutta työnantaja maksaa niistä kilometreistä 0,43€/km. Lasten koulukyydit hoitui käytännössä kotipihasta. Kaikki palvelut on kohtuullisen lähellä ja on mahdollisuus harrastaa.
Osan töistä voi tehdä etänä myös ulkomailta käsin, joten monena talvena ollaan oltu kovimpien pakkasien aikaan Aasiassa koko perheen kanssa, talo on silloin vain peruslämmöillä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Nyt palstan kateelliset tuhnut ja muut kasarmikeijot luulevat, että työnantaja maksaa km-korvausta etätöihin menostasi. Tämä on väärin, sillä työmatka-ajosta ei makseta kilometrikorvauksia.

Kilometrikorvauksia saa vain työnantajan määräämistä työajoista. Tarkkuutta siis.

Yleisesti ottaen etätöiden teko on niin eilistä, kun duunit voi tehdä kotoa käsinkin, tai muualta päätteen äärestä.

Jahans, jokohan Suomen pystykoira olisi käynyt lenkillä, kun raapii tuolla ulko-ovea. Ja sitten kissat, pitäisikö ne syöttää. Ensin erotan siamilaiset kissat toisistaan ja iranilainen rotukissa kaipaa vähän pöyhimistä. Sitten grilliin tuli, ja halkopinon takaa x.o.

Muistakaapa siellä kasarmilla, että parvekegrillaus on ankarasti kiellettyä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Pitää tosiaankin olla tarkkana käsitteissä. Kassupettereillä ja kasarmikeijoilla ja muilla tuhnuilla nämä eivät välttämättä ole aivan selviä, koska siellä yleensä pitää käydä normi-etätöissä joka päivä, jolloin nimitys lyhennetään tuhnukielellä muotoon "töissä". Kassulla kun ei yleensä ole työhuonetta tai muuta sopivaa tilaa ja taloyhtiön yhteinen 4mbits laajakaista (jaettuna 100 kopperolle) ei riitä työntekoon. Kotityöskentely saattaa jopa olla kassulla kiellettyä, koska sitä ei ole erikseen sallittu kommuunin järjestyssäännöissä.

OK-isännillä kotikonttorilla työskentely onnistuu yleensä hienosti. Kirjoitan tätä talon 100mbits (kohta 1Gbit) kuituliittymällä, kyllä sujuu! Jaaha, pystykoira ottaa jo aamupäivänokosia, taidampa keittää aamuäiväkahvit (ja lorauttaa hieman X.O.:ta sekaan).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
OK-Kurko kirjoitti:
Pitää tosiaankin olla tarkkana käsitteissä. Kassupettereillä ja kasarmikeijoilla ja muilla tuhnuilla nämä eivät välttämättä ole aivan selviä, koska siellä yleensä pitää käydä normi-etätöissä joka päivä, jolloin nimitys lyhennetään tuhnukielellä muotoon "töissä". Kassulla kun ei yleensä ole työhuonetta tai muuta sopivaa tilaa ja taloyhtiön yhteinen 4mbits laajakaista (jaettuna 100 kopperolle) ei riitä työntekoon. Kotityöskentely saattaa jopa olla kassulla kiellettyä, koska sitä ei ole erikseen sallittu kommuunin järjestyssäännöissä.

OK-isännillä kotikonttorilla työskentely onnistuu yleensä hienosti. Kirjoitan tätä talon 100mbits (kohta 1Gbit) kuituliittymällä, kyllä sujuu! Jaaha, pystykoira ottaa jo aamupäivänokosia, taidampa keittää aamuäiväkahvit (ja lorauttaa hieman X.O.:ta sekaan).
Juuri näin. Meillä grillattiin juuri ja kohta laitetaan robottiruohonleikkuri käyntiin. Iranilainen kehrää rapsutellessani sitä, pystykoira siellä jo terottaa hampaitaan puruluuhun, kaunis PPV:kään ei lähtenyt etätöihin, huhhuh, mitähän sitä tekisi kahvitunnilla?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ok-sulttaanl kirjoitti:
Nyt palstan kateelliset tuhnut ja muut kasarmikeijot luulevat, että työnantaja maksaa km-korvausta etätöihin menostasi. Tämä on väärin, sillä työmatka-ajosta ei makseta kilometrikorvauksia.

Kilometrikorvauksia saa vain työnantajan määräämistä työajoista. Tarkkuutta siis.

Yleisesti ottaen etätöiden teko on niin eilistä, kun duunit voi tehdä kotoa käsinkin, tai muualta päätteen äärestä.

Jahans, jokohan Suomen pystykoira olisi käynyt lenkillä, kun raapii tuolla ulko-ovea. Ja sitten kissat, pitäisikö ne syöttää. Ensin erotan siamilaiset kissat toisistaan ja iranilainen rotukissa kaipaa vähän pöyhimistä. Sitten grilliin tuli, ja halkopinon takaa x.o.

Muistakaapa siellä kasarmilla, että parvekegrillaus on ankarasti kiellettyä!
No joo, siis tarkennus nyt tuolla edellä kirjoittamaani: Työnantaja maksaa tähän etätyöhön liittyvän oman auton käytöstä 0,43€/km korvauksen, sekä matkakulut ja päivärahat niiltä päiviltä, mitkä täytyy olla Helsingissä, myös hotellissa yöpymisen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Polvihousulle joka jankuttaa typerää pilaa etätyöstä voisi täsmentää. Etätyö tehdään kotona ei työpaikalla, vaikka voithan sinä reppana haaveilla vaikka työstäkin:D:
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Tuhnulla on käsitteet ihan sekaisin. Miksi tekisin etätyötä kotona, eihän se ole etäällä vaan kotona? Kun matkustetaan työpaikalle, se on etänä kotoota, eli etätyötä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Onkohan tämä kasarmikehveli koskaan päässyt työskentelemään kotoa käsin? Käsitteet hukassa, perusasiat hakusessa.

Etätyö määritelmänä tarkoittaa etäällä tehtävää työtä. Esimerkiksi työpaikan kiinteistön avokonttori on tällainen etätyöpaikka. Jos kotoa ei tarvitse lähteä etäälle, silloin työskennellään kotikonttorilla.

Terkkuja kaikille etätöissä kärvisteleville, meillä isäntä käy kohta tarkistamassa halkopinon, laittaa grilliin tuleen, päästää Suomen pystykoiran ulkoilulle, erottaa siamilaiset kissat toisistaan, iranilainen saa maistaa keuhkoa, robottiruohonleikkuri liikkuu äänettömästi omalla pihanurmella, kaunis PPV tekee puutarhatöitä ladyshavella.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ok-sulttaanl kirjoitti:
Onkohan tämä kasarmikehveli koskaan päässyt työskentelemään kotoa käsin? Käsitteet hukassa, perusasiat hakusessa.

Etätyö määritelmänä tarkoittaa etäällä tehtävää työtä. Esimerkiksi työpaikan kiinteistön avokonttori on tällainen etätyöpaikka. Jos kotoa ei tarvitse lähteä etäälle, silloin työskennellään kotikonttorilla.

Terkkuja kaikille etätöissä kärvisteleville, meillä isäntä käy kohta tarkistamassa halkopinon, laittaa grilliin tuleen, päästää Suomen pystykoiran ulkoilulle, erottaa siamilaiset kissat toisistaan, iranilainen saa maistaa keuhkoa, robottiruohonleikkuri liikkuu äänettömästi omalla pihanurmella, kaunis PPV tekee puutarhatöitä ladyshavella.
Jauholakki lässyttää paskaa, etätyö tehdään kotona ja työpaikalla tehty työ on varsinainen työ, näin siis voi mökkihöperö elää omissa kuvitelmissaan.
Olet vähän niinkuin se entinen mies joka kuopin torilla sanoi että työ mitä se on, onko se jotain syötävää kun poliisi hänelle karjaisi että mitäs työ täällä seisoskelette..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hytfaorelihoratsu kirjoitti:
Jauholakki lässyttää paskaa, etätyö tehdään kotona ja työpaikalla tehty työ on varsinainen työ, näin siis voi mökkihöperö elää omissa kuvitelmissaan.
Olet vähän niinkuin se entinen mies joka kuopin torilla sanoi että työ mitä se on, onko se jotain syötävää kun poliisi hänelle karjaisi että mitäs työ täällä seisoskelette..
Hyvä kun myönnät itsekin puhuvasi pötyä, se on ryhdikästä. Ehkä mökkihöperyyteen auttaisi, jos välillä kävisit etätöissä? Liika kotikonttorilla työskentely voi nimittäin tutkimusten mukaan joillekuille olla jopa haitaksi ja johtaa kuvaamanlaiseesi oireyhtymään.

Nykyäänhän on jo olemassa yrityksiä, joissa etätöihin ei pääse vaikka haluaisi. Voi olla, että konttorilla ei paikkoja riittäisikään kaikille, jos jostain syystä kaikki päättäisivät työskennellä etätöissä samana päivänä.

Nykyaikaa on, että tehdään työt omakotitalossa, omassa työhuoneessa jonka kalustuksen työnantaja on maksanut. Näin ollaan win-win -tilanteessa, työnantaja säästää toimistokuluissa ja saa tehokkaamman työntekijän, kun taas työntekijä saa työskennellä hiljaisessa kotikonttorissa eikä hänen tarvitse tuhlata kallista aikaansa etätöihin matkustamiseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ok-sulttaanl kirjoitti:
Hyvä kun myönnät itsekin puhuvasi pötyä, se on ryhdikästä. Ehkä mökkihöperyyteen auttaisi, jos välillä kävisit etätöissä? Liika kotikonttorilla työskentely voi nimittäin tutkimusten mukaan joillekuille olla jopa haitaksi ja johtaa kuvaamanlaiseesi oireyhtymään.

Nykyäänhän on jo olemassa yrityksiä, joissa etätöihin ei pääse vaikka haluaisi. Voi olla, että konttorilla ei paikkoja riittäisikään kaikille, jos jostain syystä kaikki päättäisivät työskennellä etätöissä samana päivänä.

Nykyaikaa on, että tehdään työt omakotitalossa, omassa työhuoneessa jonka kalustuksen työnantaja on maksanut. Näin ollaan win-win -tilanteessa, työnantaja säästää toimistokuluissa ja saa tehokkaamman työntekijän, kun taas työntekijä saa työskennellä hiljaisessa kotikonttorissa eikä hänen tarvitse tuhlata kallista aikaansa etätöihin matkustamiseen.
Mikä palsta tämä on? Joku huumori/vääntöpalsta, et voi olla tosissasi, oikeasti voiko joku olla noin tyhmä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Osta iso vene ja ajele etelän lämpöön. Siellä on hyvä tehdä rauhassa etähommia. Miksi jäädä köyhäilemään Suomeen?
Ilmianna
Jaa
Täällä on hörhöillä etätyökäsite hiukka hämärtynyt, no voin valaista, teen itse osin etätyötä kotoa käsin ja kun VR työnseisaus ja asun Riksussa(riihimäki) työ stadissa(helsinki) niin pomon kanssa sovittu teen 14-15 päivä kotoa käsin etätyötä eli win, win, homma pelaa, tosin jos työpaikka on vaikka siivoojan työ aseman wc tiloissa niin etätyönä ei tätä työtä voi tehdä, tästä varmaankin johtuu väärinymmärrys näiden multisomalistien eli oktermien jutuista eli aikuisten oikeasti töitä ei ole tullut tehtyä elämässä ja ei tiedetä mitä työ on kun joku muu maksaa laskut!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jos sinä osallistut työnseisaukseen, silloin on turha tehdä kotona töitä, et saa siitä kuitenkaan palkkaa. Sitä paitsi, jos olet konduktööri tai junankuljettaja, työsi on aina etätyötä etkä voi tehdä sitä kotoa käsin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nyt lakkoilevat junailijat, mutta se tietenkään ei koske ok-asukkeja, joiden ei tarvitse matkustaa julkisilla kulkuvälineillä tai muutenkaan lähteä aamulla etätöihin.

Kuinkas siellä kassulla aiotaan huomenna pärjätä? Etätöihin ei pääse mitenkään, tai jos pääsee, se voi kestää tunteja kauemmin kuin normaalisti. Eikä se julkisilla matkustaminen yleensäkään herkkua ole, siellä hien ja halvan dödön, älämölön ja ahtauden sekalaisessa sinfoniassa. Kotikonttorillakaan ei oikein viitsisi yrittää työskennellä 2-levyisen hellan päällä. Kun sen tietää, että yläkerran perhepäivähoitajalla on taas ylikuormaa kämpässään, naapurin Reiska kutsunut muut talon siepot kotiinsa ja senhän tietää, että jo puolilta päivin ne ördäävät parvekkeella jodlaten Mombasaa tahattomassa kaanonissa.
Ilmianna
Jaa
Etätyö tehdään kotona ja onneksi sain sovittua työnantajan kanssa että pidän etäpäivän kun juna ei kulje kun en omalla autolla lähde keskustaan kun ei parkkihallissa tilaa.
Etätyöpäivä kotona on poikaa ja VR porukan takana olen koska Berner ja Sipilä ulkoistavat kaiken ja vievät veronmaksajien omaisuuden ulkomaille ja veroparatiisehin.
Ilmianna
Jaa
Miksi lähteä junalakon takia etätöihin kun voi tehdä työt kotikonttorillakin mukavasti? Itse tulin kyllä tänään piruillaksenikin etätöihin, koska työpaikan ravintolassa on hyvää ruokaa, ja kotona ei ollut mitään syötävää (KPPV laittaa illalla katkarapusalaattia). Rotukoirakin (Suomen Pystykoira) saa pitää vapaapäivän isäntänsä palvonnasta.
Pitää kuitenkin suunnata premiumauto ajoissa 10 minuutin kotimatkalle ettei joudu kassuttajien aiheuttamaan ruuhkaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tässähän se tulikin, etätöihin ei tarvitse mennä koska kotikonttorilla voi tehdä työt mukavasti.

Tämähän ei ole tilanne kerrostalossa tai muissa kasarmeissa. Metelöivät ja remuavat naapurit vaikeuttavat keskittymistä yhtä paljon kuin etätyöpaikan avokonttorissa omista harrastuksistaan toisilleen non-stoppina pälättävät miespuoliset tädit.

Itse jäin tänään kotikonttorille, mutta etätöissäkin odottaa oma huone, koska muutoin työnantaja saisi etsiä uuden kapellimestarin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
OK-Kurko on ollut koko viikon todellisissa etätöissä, siis työmatkalla kaukana kotoota. Työmatkalla joutuu asumaan kennostossa, eli hotellissa, mikä on ahdistavaa. 4 yötä pienessä yksiössä, kopperossa, johon kuuluu kaikki äänet naapurikennoista. Neljällä eri sivulla on toinen kenno, jossa joku nukkuu 15 cm päässä, huh. Pakko poistua kopperosta edes hetkeksi iltaisin, siellä tulee hulluksi.
Onneksi kohta pääsee takaisin omaan OK-taloon, jossa rotukoira (Suomen Pystykoira) jo ikävöi isäntäänsä. KPPV siellä jo toivottavasti levittelee lampaantaljoja varaavan takan eteen. Huhhuh.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Tuo on niin totta! Kaukotyö lienee oikea termi sellaiselle työlle, jossa joutuu yöpymään kasarmilla. Itselläni on aina korvatulpat mukana hotellireissuilla, enkä voi mitenkään ymmärtää, että joku voi nukkua KAIKKI yöt mekastavien naapureiden armoilla.

Olin itsekin viime viikolla kaksi päivää kaukotöissä, ja kyllä taas osaa arvostaa kotia, puutarhaa, kahden auton autotallia, päältä ajettavaa ruohonleikkuria, varaavaa takkaa, kaunista vaimoa, suloisia lapsia ja pystykoiraa sekä etenkin sitä, ettei tarvitse asua kasarmilla!

Tänään olen etätöissä konttorilla, mutta huomenna kotona omassa työhuoneessa, siellähän ne työt tätä nykyä kannattaa tehdä kun muualla ei pysty keskittymään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Onneksi olkoon! Itse joudun menemään etätöihin maanantaina koska pitää jättää matkalasku etätyöpaikan postilaatikkoon. Onneksi näistä kennostokärsimyksistä saa edes hieman korvausta.
Loppuviikon olen varmuudella sitten kotikonttorilla, varaavaan takkaan tuli ja lisäksi pystykoira lämmittää jalkoja, aah.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
OK-Kurko kirjoitti:
Onneksi olkoon! Itse joudun menemään etätöihin maanantaina koska pitää jättää matkalasku etätyöpaikan postilaatikkoon. Onneksi näistä kennostokärsimyksistä saa edes hieman korvausta.
Loppuviikon olen varmuudella sitten kotikonttorilla, varaavaan takkaan tuli ja lisäksi pystykoira lämmittää jalkoja, aah.
Kiitos kiitos!

Aika paha tuo, että joutuu menemään etätöihin vain tehdäkseen matkalaskun. Meidän puulaakissa on vähän eri systeemit ja matkalaskun voi tehdä kotikonttoriltakin. Oletko vihjaissut työnantajalle, että on turhaa luonnon kuormittamista tulla etätöihin vain paperisodan vuoksi?

Mutta kaukotyöstä vielä sen verran, että itselleni on muodostunut vakiohotellit eri kaupungeissa, missä milloinkin joudun käymään. Ne ovat yleensä järeitä, jopa satoja vuosia vanhoja kivistä kasattuja taloja, joita ei ole 60- ja 70 -luvuilla jyrätty maan tasalle elementtikasarmien tieltä, kuten Suomessa on tehty vähän joka paikassa. Näissä julmetun massiivissa taloissa voi joskus jopa nukkuminenkin onnistua, jos ei sitten käytävällä jodlata paikallista Mombasa-käännöstä tahattomassa kaanonissa.

Mutta huomenna kotikonttorilla, ensi viikolla ehkä yksi päivä etänä ja loput kotona, näyttää hyvältä töiden suhteen, täydessä hiljaisuudessa kun työteho on jotain ihan muuta kuin kassulla tai konttorilla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Huhhuh, Kurko on ollut koko viikon kaukotöissä, siis kaukana kotoota, ja joutuu asumaan kennostohotellissa koko viikon.

Tämä on todella raskasta, ei saa tehdä työtä oman talon omassa työhuoneessa, missä on kaikki valmiina: iso tietokonenäyttö, ergonominen tuoli, varaava takka, lämmin pystykoira. Työhuoneesta on normaalisti lyhyt matka keittiöön kahviautomaatille sekä jääkaapille. Varaavaan takkaan pitää hakea aamuisin puita halkopinosta (jossa XO pullo piilossa) ja Pystykoiraa pitää tietysti ulkoiluttaa säännöllisesti. Kerran viikossa tulee käytyä etätöissä toimistolla. No ei sekään ole kovaponnistus, premiumautolla 10 min matka.

Kennostossa asuminen 4 yötä on todella rankkaa. Oman kennon joka puolella nukkuu ihmisiä 10 cm päässä. Alakerran baarista kuuluu iltaisin ördäystä ja mombasan jodlaamista, tahattomassa kanoonissa. Tämän kokemuksen jälkeen oman talon rauha tuntuu taas taivaalliselta.

Perjantaina kotiin, Pystykoira nuolee naaman märäksi ovella ja KPPV valmistellee katkarapusalaattia kylmän Muscat valkoviinin kera, varaavaan takkaan laitetaan tuli ja taljat levitellään siihen eteen, aijaijaijai.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Juuri noin. Kassulla asuminen ja hotellissa yöpyminen käy työstä ja nukkuminen on mitä on. Itsekin viimeksi hotellissa heräsin aamulla kuudelta konetuliaseen papatukseen. Paremmin havahduttuani totesin, että sehän on seinänaapuri varpusparvella, ei sen kummempaa. Eikä ihme että ryppynarut päräjivät, sillä porukka konttasi alakerran palveluiden ääreltä koppiin vasta neljän aikaan aamuyöllä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"Nykyaikaa on, että tehdään työt omakotitalossa, omassa työhuoneessa jonka kalustuksen työnantaja on maksanut." Näin se varmaan menee. Näin toimivat kaikki omakotitaloissa asuvat linja- ja kuorma-autojen kuljettajat, sairaanhoitajat ja lääkärit, opettajat, lentäjät ja lentoemännät, hotellien työntekijät, merimiehet,, tehtaiden työntekijät ym. ym. Kerrassaan hienoa on se, että OK-Kurko ja hänen kollegansa ovat löytäneet tällaisen kaikille työntekijöille sopivan hienon ratkaisun!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kun on vain vasara, kaikki ongelmat näyttävät nauloilta.

Kurko asuu äitinsä siivellä vanhassa omakotiladossa. Lääkärit on kovasti mielessä, kun sellaista pitää käydä säännöllisesti tapaamassa. Muutoin loppuu lääkkeet. Toki omalääkitys (alkoholi) on myös runsaasti käytössä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
takaisin_todellisuuteen kirjoitti:
Kun on vain vasara, kaikki ongelmat näyttävät nauloilta.

Kurko asuu äitinsä siivellä vanhassa omakotiladossa. Lääkärit on kovasti mielessä, kun sellaista pitää käydä säännöllisesti tapaamassa. Muutoin loppuu lääkkeet. Toki omalääkitys (alkoholi) on myös runsaasti käytössä.
Näköjään joillekin kasarmikeijoille on aivan mahdotonta hyväksyä ajatus, että moni meistä ok-asukeista tosiaan voi työskennellä kotikonttorilla etätöihin menon sijaan.

Se ettet sinä voi, ettei tarkoita etteivät muut voisi. Sehän riippuu ihan siitä miten on elämän valttikorttinsa pelannut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kuka näitä satuja ja virtuaalijuttuja jaksaa kun termitkään ei kunnossa:D:
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Sitähän minäkin. Kun ei edes tiedetä että etätyötä tehdään tietysti siellä missä ollaan etäällä kotoa, eli esimerkiksi konttorilla. Kyllä jo siitä tietää, että kirjoittaja on oikeasti hetekalla makoileva työtön.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ok-ritari kirjoitti:
Sitähän minäkin. Kun ei edes tiedetä että etätyötä tehdään tietysti siellä missä ollaan etäällä kotoa, eli esimerkiksi konttorilla. Kyllä jo siitä tietää, että kirjoittaja on oikeasti hetekalla makoileva työtön.
Sinulla on kyllä valot sammuneet vintiltäsi kun et tiedä että etätyö tehdään kotona eli ei työpaikalla ja hoet eri nimillä samaa asiaa:D:
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
oikeasti_työssä kirjoitti:
Sinulla on kyllä valot sammuneet vintiltäsi kun et tiedä että etätyö tehdään kotona eli ei työpaikalla ja hoet eri nimillä samaa asiaa:D:
Saanko arvata, että olet ammatiltasi kotipalvelun hoitaja? Silloin todellakin kotona työskentely on etätyötä. koska kyseessä ei ole sinun kotisi, vaan jonkun toisen .

Mutta jos vaikka on terveyskeskuksen lääkäri, niin ei silloin ole mitään järkeä työskennellä etänä. Silloin työskennellään kotikonttorilta, ja jos potilaskin potee kotona eikä etänä, niin riittää että tietokoneet kättelevät. Tämä on hygieniasyistäkin parempi käytäntö, ja samalla voi tehdä ilmastontorjuntaa kun ei tarvitse lähteä julkisilla tai omalla autolla.

Kassulla sitä helposti löytää viiteryhmänsä samoilta nurkilta. Harva kassulla käy töissä tai työskentelee kotona, oleskeluyhteiskunta kun mahdollistaa uunin pankolla makailun ja mombassan jodlaamisen tahattomassa kaanonissa. Ai ai, onko meillä moiseen kohta enää varaa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Arvoisa ok-pokerikuningas, onko esimerkiksi vaativia leikkauksia sairaalassa tekevä kirurgi, josta sinunkin henkesi voi olla riippuvainen, pelannut elämänsä kortit väärin, kun hän joutuu työskentelemään sairaalassa eikä kotonaan? Jos on, niin miten?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kuulepas, kyllä lääkäritkin nykyään tekevät leikkauksia kotoa käsin, eivätkä useinkaan lähde sairaalaan etätöihin turhan päiten.

Esimerkiksi sappikivet tai vaikka vaativampikin leikkaus hoidetaan kätevästi tietokoneen välityksellä, niin ettei kirurgin tarvitse kuin hörppiä kahvia PC:n äärellä ja ohjata hiirellä leikkaustyökalua sairaalassa. Tällöin toki tarvitaan työrauha, enkä siksi ole koskaan kuullut, että kukaan kerrostalossa asuva lääkäri tekisi leikkauksia kotoaan käsin.

No toisaalta lääkärit eivät ylipäätään asu kerrostalossa.

Ok-loordihan muuten on lääkäri. Kysytäänpä häneltä. Mitenkä on, OK-loordi, teetkö sinä leikkaukset etätöissä vai kotona?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ok-pokerikuningas kirjoitti:
Kuulepas, kyllä lääkäritkin nykyään tekevät leikkauksia kotoa käsin, eivätkä useinkaan lähde sairaalaan etätöihin turhan päiten.

Esimerkiksi sappikivet tai vaikka vaativampikin leikkaus hoidetaan kätevästi tietokoneen välityksellä, niin ettei kirurgin tarvitse kuin hörppiä kahvia PC:n äärellä ja ohjata hiirellä leikkaustyökalua sairaalassa. Tällöin toki tarvitaan työrauha, enkä siksi ole koskaan kuullut, että kukaan kerrostalossa asuva lääkäri tekisi leikkauksia kotoaan käsin.

No toisaalta lääkärit eivät ylipäätään asu kerrostalossa.

Ok-loordihan muuten on lääkäri. Kysytäänpä häneltä. Mitenkä on, OK-loordi, teetkö sinä leikkaukset etätöissä vai kotona?
Kaikkia ne elättää kuten sinuakin, tietysti kun ottaa hjuumorilla noi poskijutut niin voit olla hauskakin , hah, hah...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Loordi varmasti osaa lääkärinä kertoa kuinka suuri osa vaativista leikkauksista, erityisesti avoleikkauksista, tehdään kotona kahvia hörppien ja luottaen tietoliikenneyhteyksien katkottomuuteen. Jään odottamaan tilastoja tästä asiasta.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

etätyö - asunto halvemmalla eri paikkakunnasta

Hei,

olen töissä Helsingissä graafisella alalla. Kiinnostaisi ostaa asunto, mutta asuntojen hinnat ovat todella korkeat täällä. Olen pohtinut muuttoa toiselle paikkakunnalle, esim. Jyväskylään, jossa olen asunut aiemmin. Töitä voisin tehdä etänä, niin tekevät muutkin työkaverit. Vaan pohdin sitä, mitä jos työt menevät alta - hyvällä säkällä töitä voi olla yli 5 vuodeksi. Mitä sitten teen, kun työt loppuu. Jyväskylässä on nihkeästi graafisen alan töitä (tai muulla paikkakunnalla). Yksi vaihtoehto on tietysti yrittäjyys, mutta se ei niin vain ole helppoa. Töiden ohella olen graafisia freelance-hommia tehnyt, joten siitä on kokemusta.

Onko muilla vastaavia ongelmia esiintynyt, ja miten olette niistä selviytyneet?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta