Menestykseen tie

Belargunia2

Miten lieneekin voisi menestyä kirjailijana jos ei saa muutakun hylsyä ja henkilökothaisessa elämässään ei ole taivaalta tipahtanut yllätyksiä kuten erään paljon palkitun kirjailijan jonka mies olikin nainen ja tipahti taivaalta mikä tietää taas p a lkintoa ja jajatkoteosta. Sikäli se on minun kirjoittamien kanssa kuin huonoa tanssia harjoittavien miespalleriinojen, että se vaatii paljon harjoitusta onnistuakseen eikä siitä tule yhtään palkintoa eikä senpuoleen kirjaankaan, mutta olen toiveikas ajasta toiseen ilman ilmasta tippuvaa draamaturgia tai vastaavaa opillista tasoa.

17

490

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LiianKallisHäpeämään

      Jokaisella lienee oikeus kirjoittaa kuten haluaa. Ja opiskella mitä haluaa. Ja elää omalla tyylillään. On sitten kyseessä Teatterikorkeakoulun d-linja tai Aallon Elokuva- ja tv-käsikirjoitus -pääaine.

      En myös ihan pääse sisälle ajatukseen, jossa kirjailija vertaisi omaa erityistä elämäänsä toisen erityisen elämään. Johtaako se mielenkiintoisiin asioihin? En ole ihan varma.

      Kaiketi menestys on monien sattumien summa. Kannattaako siitä huolestua?

    • HEISKAN

      Maailma ei ole velvoitettu välittämään. Ei siitä, että joku haluaisi kirjailijaksi, toinen laulajaksi ja kolmas lääkikseen. Pitää vain osata hommansa. Kukaan ei kenenkään kirjoja lue sympatiasta tai että haluaa tukea jonkun unelmaa. Teoksen pitää puhua puolestaan. Enkä nyt mitenkään yritä lytätä. Oma käsikirjoitukseni sai juuri kasan hylsyjä. On se minullekin sääli, etten ole saanut mitään kunnon palautetta, että voisi työtään muokata. Palaute ei kuitenkaan ole kustantajan tehtävä. Siihen löytyy omat maksulliset palvelunsa.

    • koökshdidas

      Ei ole mahdollisuutta todella "opiskella mitä haluaa", joillakin on se mahdollisuus, ei jokaisella....valitettavasti.

      • kuluttajahyötyy

        Ei tietenkään ole. Kaikilla ei rahkeet tai motivaatio riitä. Opiskelijat halutuille aloille valitaan suuresta hakijajoukosta, ja joukon soveliaimmat pääsevät sisään. Kaikista halukkaista ei ole myöskään juristiksi, kirurgiksi tai liikennelentäjäksi. Se on jokaisen lakimiesosaamista tai lääkärinhoitoa tarvitsevan tai lentokoneella matkustavan etu, kirurgin ja lentäjän kohdalla jopa asiakkaan henkivakuutus. Sama koskee mm. kulttuurialaa. Kaikista vain ei ole, ja työtilaisuuksia on hyvin rajoitetusti. Ei minustakaan ole, ja siksi käyn kirjoittamisen ohessa päivätöissä.


    • Linnanjalanjäljissä

      Miten sellainen jota ei jätä valitsematta voisi olla muuta kun pääaine, kysympä vaan. Jokaisella on ennennäkemätön tulokulmansa asioihin myös näissä asioissa, joten lienee turha jättää kertomatt sitä, kuten kaikki näkyvät tekevän, eikä siitä pidä syyttää ulkopuolisia, jotka ovat kirjoittamisellaan raivaamassa uraa, kuten alle kirjoittanut.

    • jopoihiohoi

      joillakin voi olla niin, ettei ole rahaa opiskella vaikka taitoa olisikin,,,tai kotiolot sellaiset, että kulttuurin harrastaminenkin on rikos. sellaisesta sairastuu moni eikä koskaan uskalla kirjoittaa julkisesti, ties vaikka miten hyviä romaaneita jää julki tulematta. sitten ollaan kunnollisia duunareita.

    • GeoTH

      Minäkin sairastuin juuri siksi että en saanut luoda kulttuuria kun kodissani oli velvoite kuluttaa kulttuuria ja luoda ura kulttuuriin niin että lennän nenälleni oman elämäni huomioiden kanssa johon liittyy aiheita siitä että ihmiselämä on liian painava asia tälle planeetalle. Olen julkaissut silti aiemmin teoksen ulkomailla mutta nyt olen taas täällä ja hyväksyn sen että en ole sellainen kirjoittaja jonka sanoissa tyhjä ylenee ja ylipäätään olen sangen yksinäinen ja se lienee lopullista sillä olen väärässä paikassa. En ymmärrä teitä.

    • Tomppaanos
      • agösäjk

        Ihan hyvä tarina, mutta kielessä ja ilmaisussa vielä hiomista. Ei ihan riitä jatkoon.


    • dekdekplääh

      huispatihutaa.

    • Kirjallisuusuus

      Mielettömät farmarit kun meni kenkien päällä!

    • Gluuuue

      Oikein hyvä. Lopun herkku lukijalle kaipaisi vielä buustaamista, lukija ei täydellisesti tyydyty lopussa. Voisi käyttää novellin muita (härö-)elementtejä ja nostaa ne uudelle tasolle. Vielä oudommalle levelillle ja sitten loppu.

    • Kenkätietäys

      Eihän farmarit voi mennä kengän päälle jos on lyhennetty oikein ja kenkä on huttaa nahkaa.

    • Gege12

      Miten lieneekin voisi menestyä kirjailijana jos ei saa muutakun hylsyä ja henkilökothaisessa elämässään ei ole taivaalta tipahtanut yllätyksiä kuten erään paljon palkitun kirjailijan jonka mies olikin nainen ja tipahti taivaalta mikä tietää taas p a lkintoa ja jajatkoteosta.

      * En ihan ymmärrä, miten taidealalla menestykseen vaikuttaa henkilökohtaisen elämän tragediat tai farssit.

      * Mitä hylsyihin tulee, suuri osa kirjailijoista on niitä läpi maailman kirjallisuudenhistorian saanut ja tulee saamaan.

      Sikäli se on minun kirjoittamien kanssa kuin huonoa tanssia harjoittavien miespalleriinojen, että se vaatii paljon harjoitusta onnistuakseen eikä siitä tule yhtään palkintoa eikä senpuoleen kirjaankaan, mutta olen toiveikas ajasta toiseen ilman ilmasta tippuvaa draamaturgia tai vastaavaa opillista tasoa.

      * Tanssiminen on itsekursin yksi tiukka muoto, kirjallisuus sisältää paljon harjoituksia myös.

      * En usko, että dramaturgian opettaja avaa ilmasta ja tyhjästä oppilaaseen taitoa, joka sisältää henkilökohtaisen taidenäkemyksen. Mutta ei kai siitä haittaa ole.

      * Taidekorkeakouluihin pääseminen ei ole helppoa, mutta loppututkinto ei takaa ammatillista, kantavaa uraa.

    • Kirjailija518

      Se mies joka tipahti taivaalta joka oli nainen on varmasti tyytyväinen omassa kehossaan, joten siinä mielessä yliopisto on hyväksi jos siellä tajuaa tämän.

    • Hyllymetrilaku

      Ei ne tajunneet ylipistosivistyksestä huolimatta että media poimii pusinat rullasta ja yleenkin toimittajat ovat älyn kääpijöitä.

    • Nauristellu

      Monet muutkin ovat nykyään älyn näivettäjiä, ei vain toimittajat. Some loi löysät hosujat jotka osaa kaiken kun näkevät professionaalisia unia valveilla omasta osaamisestaan. Tätä lapasta on helppo taluttaa kasan kautta kassalle ja viihtymään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe