Terveisiä Baltic Princess-laivalta

Niklas223

Oltiin tuossa pitkästä aikaa kaveriporukassa laivalla. Yleensä itse ostan laivan taxfreestä saman setin juomia. Nyt huomasin, että onpa hinnat noussut mm. lonkerotölkki maksoi 3,50/kpl, jälkeenpäin huomasin, että six-packin olisin saanut 9,90 eurolla. Maksoin neljästä tölkistä 14 euroa.
Jos laiva on Suomen lipun alla, niin eikö laivayhtiön kaupoissa tarvitse noudattaa samoja sääntöjä kuin maissa. Kaupoissahan 24 tölkki-pakkauksessa olevaa olutta pitää saada ostettua yksittäin samaan hintaan kuin pakkauksessa, eikö vain?
Muovikassista veloitettiin 30senttiä, kaupoissahan tuo muovikassi on yleensä 20 senttiä.

Ravintolassa lonkerotuoppi maksoi 7 euroa! Kuppikahvia 2,70. Santsikupin olisin saanut puolen tunnin sisällä veloituksetta. Kahvi oli niin pahaa, että ei santsikuppi houkutellut.

Hajuvesipuodista ostin tuoksuja, yleensähän pikkupussin saa kaupan päälle, nyt siitäkin veloitettiin 15 senttiä, siis pikkupussista.

Aamupala maistui, mutta tarjonta oli harvinaisen yksipuolinen. Odotin enemmän. VG:n Gracea verraten.

Suomipopillahan menee tällä hetkellä hyvin. Laivan yökerhossahan (discossa) tätä ei havaitse. Siellä kun soitetaan kaikkea muuta, kuin suomalaista musiikkia. Harmi sinälläänsä, kun suomalaisena olisi ollut kiva kuulla esim. Cheekkiä, Robiniä, Antti Tuiskua, Ville Gallea tai jotain vastaavaa.

Allergia hytin sängyn alla ihan valtavasti pölyä. Katsokaapa seuraavalla kerralla oman sänkynne alle, jos laivalle menette.

Parasta laivalla oli kanssa matkustajat. Hauskaa oli kaikesta huolimatta.

18

451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yrittäjä1984

      ja näitä laivoja me veronmaksajat tuemme...siis valtio antaa tukirahoja näille laivoille. Vuositasolla puhutaan miljoonista euroista. Miksi?

    • eikä.koira.hauku.perään

      Koska maksusta päättäjät saavat "vähän" etuja kun jakavat veronmaksajien rahoja laivayhtiöille.

      • ihmetellyt-aiemmin

        Niin...
        Nyt pääsemmekin tikanpojan kautta puuhun
        Miettikääpä miksi Kepu, Kokoomus ja PS ovat pitäneet puoluekokouksiaan tallinnan laivoilla?
        Voidaanko olettaa, ei maksa mitään, tai jos, niin silmän lumeeksi euron pari.


    • Hinta.sama

      Hinta Yli 2,8 tilavuusprosenttia alkoholia sisältävien alkoholijuomien kahden tai useamman alkoholijuomapakkauksen tarjoaminen alennettuun yhteishintaan vähittäismyynnissä on kielletty. Yksittäispakkauksena (esim. 1 pullo/tölkki) myydyn tuotteen hinta saa siten olla korkeintaan yhtä suuri kuin yksikköhinnaltaan (esim. hinta per pullo six-packissä) halvimman myynnissä olevan monipakkauksen sisältämän yksittäisen tuotteen hinta. Esim. six-packin hinnan tulee olla vähintään kuusi kertaa yksittäisenä myytävän olutpullon hinta.

      Monipakkauksesta erotetun yksittäispakkauksen hinta ei myöskään saa pyöristyksen johdosta nousta korkeammaksi kuin monipakkauksessa olevan yksittäistuotteen. (Esimerkki: Jos 12-packin hinta on 13,90€, siitä erotetun yksittäispakkauksen hinta olisi 1,15888...€, mikä on pyöristettynä 1,16€. Näin ollen kahdentoista yksittäispakkauksen hinnaksi muodostuisi 13,92€, joka on enemmän kuin monipakkauksen hinta. Tässä esimerkissä yksittäispakkaukselle 1,15€ on siten sallittu hinta, mutta 1,16€ on kielletty.)

      Monipakkauksen hinta saa olla korkeampi kuin vastaavan määrän yksittäispakkauksina myytävien tuotteiden yhteenlaskettu hinta. Monipakkausten yksikköhintojen (esim. 1 pullo/tölkki) ei myöskään tarvitse olla samansuuruisia, vaan yksikköhinta voi olla toisessa monipakkauksessa korkeampi kuin toisessa.



      Asiakkaiden tulee voida ostaa tuotteet myös yksittäispakkauksina, joten myös monipakkauksista irrotettujen yksittäispakkausten hinnat tulee olla kassajärjestelmässä.
      Ykkösolutta voidaan kuitenkin edelleen myydä monipakkauksissa yksittäispakkauksia halvemmalla.

      SE MIKSI LAIVAYHTIÖT EIVÄT NOUDATA TÄTÄ, EN TIEDÄ. VALVONTA VARMAAN OSAA VASTATA TÄHÄN.

      • erilait

        Johtuu ehkäpä siitä, että myynti tapahtuu Suomen aluevesirajan ulkopuolella


      • Siinä-syy

        Siksi, että laivan myymälöissä saadaan noudattaa omaa vapaata hinnoittelua.


      • tiedoksi.antoja

        Oikein sekä väärin.
        Hintojen hivuttaminen ylös alkoi jo keväällä ja jatkuu pitkälle syksyyn, koska
        a). tallink tekee mahdollisimman plussaista tasetta
        b). laivat on jo myyty sijoittaja yhtiöille
        c). kauppa tultanee julkaisemaan ennen joulua
        d). uudet "omistajat" kuin ovelasti ilmoittavat "emme nosta hintoja"
        e). yt neuvotteluiden tuoksunnassa viimeisetkin suomalaiset palkolliset saavat lähteä
        f). todennäköisesti virolaisetkin hapan naamat ovat uhanalainen laji, uusi henkilökunta otettanee koreasta ja filippiineiltä tai muualta sieltä päin; §suomen ja ruotsin kielten koulutus heille lienee aloitettu


    • Silmäluomi

      Tuohon hinnoitteluun...onkohan sama syy kuin siihen, että laivassa saadaan myydä verovapaasti alkoholia. Ääliö aloittaja.
      Muovipussien hinnoitteluun on yksi ainoa syy. Tuhlailun hillitseminen. Jos matkustajat kahmii kymmeniä muovipusseja taxfree ostoksia varten ja sitten jättävät ne hytin roskikseen, niin muovipussien maksullisuudella saadaan säästöä aikaan. Luonto kiittää, varustamo säästää.

    • Niklas223

      Hupno juttu minulle joka kerään pusseja. Olen jopa sisustanut kotinikin niillä.

    • dippadaadiipadii

      Samoin kävi meillekin alkukesästä. Yleensä ostamme alkumatkasta hyttiin neljä tölkkiä olutta.
      Tax Freessä huomasimme, että neljä tölkkiä maksaa yli euron enemmän kuin 24 tölkin laatikko.
      Tietysti ostimme tuon laatikon, ja toimme 20 tölkkiä kotiin. Tuolla ne ovat ullakolla vieläkin.

    • Miklu33

      Muovikasseista sen verran, että kun puhutaan siitä kuinka laivalla on edullisempaa kuin maissa, ei se aina niin mene. Hinta voi olla siis kalliimpi laivalla, kuten muovikassi, juomat ravintolassa, esim. lonkero ja siideri, varmaan muitakin jonkin verran löytyy.
      Kannattaa etukäteen suunnitella ja katsella laivayhtiöiden kotisivuilta tai tarjouslehtisistä hintoja ja tuotteita. Näin jää harmitukset vähemmälle ja positiivisia asioita enemmän mieleen.

      • Ollaan-ja-Nautitaan

        Laivalle mennään nauttimaan. Silloin ei olla köyhiä eikä kipeitä. Silloin raha on sivuseikka.


      • Pioneerinkädet
        Ollaan-ja-Nautitaan kirjoitti:

        Laivalle mennään nauttimaan. Silloin ei olla köyhiä eikä kipeitä. Silloin raha on sivuseikka.

        Mutta turhaa on ainakin kantaa ylihintaisia tuotteita kotiin sormet valkoisina..., joten kotiläksyihin kannattaa panostaa jos jotain on tuomassa muutakin kuin sisällänsä.


      • Ollaan-ja-Nautitaan
        Pioneerinkädet kirjoitti:

        Mutta turhaa on ainakin kantaa ylihintaisia tuotteita kotiin sormet valkoisina..., joten kotiläksyihin kannattaa panostaa jos jotain on tuomassa muutakin kuin sisällänsä.

        Toistan viisauden, joka jäi sinulta ymmärtämättä.

        "Laivalle mennään nauttimaan. Silloin ei olla köyhiä eikä kipeitä. Silloin raha on sivuseikka."

        Jos noita kotiläksyjä todella teet, jätät laivalle menemättä.


    • oihjuyig

      Olin 20-vuotias, kun palasin Tukholmasta Turkuun laivalla yksin. Makoilin hytissäni aikani, mutta TV:n katselu alkoi jo puuduttaa. Lähdin juomaan vaikka kupin kahvia. Istuskelin ja lueskelin jotain joutavaa lehteä, kun viereeni tuli noin 40-45-vuotias mies ja kysyi, oliko vieressäni tilaa. Aloimme jutella ja hän kertoi asuvansa Turussa, kuten minäkin, ja reissaavansa Ruotsissa työasioilla usein. Hän esitteli itsensä Peteksi ja hän tuntui todella mukavalta. Hän oli pukeutunut varsin huolitellusti, joskin rennosti. Juttelimme ainakin tunnin, kunnes hän sanoi:

      "Täällä on niin paljon hälinää ja kännisiä ihmisiä, että mitä sanot, jos haetaan Tax Freestä jotain juotavaa ja mennään minun hyttiin?"

    • jijhuiyg

      Minusta se oli hyvä ajatus, enkä minä edes tajunnut, että Pete halusi minut hyttiinsä jostain syystä. En ollut tietoinen myöskään siitä, että hän olisi ollut "sellainen". Se ei koskaan tuntunut tärkeältä. Pidin kyllä miehisistä miehistä ja miehisyyden kuva näytti minusta aivan yhtä hyvältä kuin alaston nainenkin.

      Menimme Tax Freen kautta Peten hyttiin ja istuimme sängyllä ja minä join kolaa. Pete laski yllättäen kätensä hartioilleni. Hän tuli kohti kasvojani mitään sanomatta ja päättäväisin elein suuteli minua suoraan huulille. Vastasin arasti suudelmaan ja vasta siinä vaiheessa tajusin, mistä oli kyse. Peten vahva ja turvallinen ote piti minut paikallani ja suutelimme. Peten kieli seikkaili suussani ja minusta se oli ihanaa. Pete kallisti minut sängylle ja tuli päälleni koko ajan suudellen. Tunsin hänen miehisyytensä jalkaani vasten. Olin todella halukas menemään asiassa vaikka kuinka kauas eteenpäin, vaikka olinkin epävarma ja hieman pelokas.

    • opijuygf

      Pete nosti paitani päältäni ja avasi nopeasti myös housuni. Autoin häntä auliisti ja kohta olin aivan alasti. Pete pyysi minua nousemaan seisomaan ja tottelin. Hän katsoi minua kauttaaltaan. Hän mittaili katsellaan vartaloani ja sanoi: "Sä olet todella upea!"

      Olin hämmentynyt ja ehkä aavistuksen häpeissäni seisoessani siinä miehen edessä mela pystyssä ja aivan ilkosen alastomana. Pete tuli lähemmäksi ja hyväili pakaroitani ja vatsaani. Hän otti kiinni jämäkällä ja vahvalla otteella seipäästäni, joka ei ollut mikään maailman suurin vehje. Hän alkoi tumputella minua samalla hyväillen kulkusiani. Se tuntui aivan uskomattoman hyvältä! Vain hetken kestettyäni vartaloni alkoi vapista ja sain ähkäistyä varoituksen tulemisestani. Pete jatkoi tumputtelua ja laukaisi minut ihanasti. Hän kaatoi minut sängylle ja jatkoi kulkusteni hyväilyä samalla suudellen kaulaani ja rintaani.

    • jkhvhygvfyg

      Minusta tuntui niin hyvältä, että melkein itkin. Makasin sängyllä ja toivoin, että saisin jäädä tähän. Ja sainkin. Pete ei pitänyt kiirettä, jutteli vain hiljaisella äänellä.

      Minulle kävi myöhemmin selväksi, että tämä oli vasta ensimmäinen erä. Jatkoa oli luvassa...

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3505
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      83
      1640
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe