Tenox lopetus

Insomniax

Olen käyttänyt Tenoxia vuoden annoksella 10 mg, joskus olen ottanut jopa 20 mg. Olen käyttänyt sitä nukahtamisvaikeuksiin. Tiedän varsin hyvin että kyseinen lääke on tarkoitettu lyhyeen käyttöön, ja riippuvuus iskikin vahingossa. Olen tullut niin riippuvaiseksi lääkkeestä etten nukahda kuin Tenoxilla enkä pysty päivisin torkahtamaan. Nukkumiseni Tenoxilla on huonoa, heräilen öisin ja olen päivisin väsynyt. Siispä, haluan tiputtaa pillerin pois ja katsoa miten siinä käy. Muut lääkkeet on kokeiltu, haitat niin paljon hyötyjä suuremmat etten aio kokeilla mitään enää enkä niilläkään nukahtanut ilman Tenoxia, ne pahensi levottomat jalat oireita ja tavoite on tosiaankin sitten ilman pillereitä nukkua. Helpommin sanottu kuin tehty tosin. Tiedän, että helppoa ei tämä tule olemaan, kun kamppailee niinkin vaikean unettomuuden kanssa.

Annokseni on nyt 9 mg ja ajattelin minimaalisilla 1 mg pudotuksilla päästä Tenoxista eroon hitaalla aikataululla. Apunani tähän on pieni hyvin tarkka vaaka.

"Lisäaseina" lopetukseen on melatoniini, liikunta, säännöllinen päivärytmi ja terveelliset elämäntavat. Yritän joka päivä lepäillä päivällä vaikkei uni tule ja totuttaa itseni relaamaan ilman pilleriä.Hankalaksi lopetuksen tekee levottomat jalat - oireyhtymä joka haittaa jo itsessäänkin nukkumistani.

Muutkin unipillerikoukussa olevat tai niistä irrottautuneet tervetulleita jakamaan kokemuksia ja hyviä neuvoja! Ajattelin aina välillä päivittää miten vähentäminen menee.

15

3585

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asian.kokenut

      seuraavat asiat ovat auttaneet;
      - Stefan Borg; Irti unilääkkeistä ja huumaavista aineista (kirjan nimi tai jotain sinne päin)
      - jos saat tukihenkilän terveydenhoidosta, niin hyvä. minä sain, saairaanhoitaja, lääketehtaiden myyjät = lääkärit eivät tietenkään alkaneet
      - luontaistuotteista korvaavia aineita, esim. melatoniini, avena sativa, tryptofaani, teaniini. ei kaikkia noita yhtäaikaa, vaan kokeilemalla löytyy itselle oikeat aineet ja määrät
      - ulkoilu, liikunta, terveet ihmissuhteet
      Ja sitten vähentää unilääkeannosta, pikkuhiljaa mutta peruuttamattomasti. välillä pitää purra hammasta, mutta tuskin on muuta vaihtoehtoa.. Ei liian tiukkaa aikataulua, se lienee liian raskasta, mieluummin hidas mutta peräänantamaton... Itse löytää parhaan tahdin... Jossakin vaiheessa tulee sellainen olo että taidan kiristää tahtia... sitä ei kannata tehdä , vaan ainoastaan pikkuhiljaa pois myrkkyjen ahdingosta... ja sitten kun on saanut itsensä irti unimyrkyistä, tulee vielä joskus huono-unisia öitä, se vaan kuuluu ihmiseloon...
      (mulla meni muistaakseni vajaa vuosi, 7-8kk, koko prosessissa... mutta onhan mahdollista että aika on persoonakohtainen...)

      lykkyä tykö se onnistuu... ja elämänlaatu paranee

      • kfkdkkdkddkk

        Kiitoksia vain. Olen tuosta kirjasta joskus lukenutkin. Pitääpäs tsekata jos kirjastosta/käytettynä löytyisi kyseinen opus.

        Minullakin aikataulu olisi noilla paikkeilla. Tämä on samalla opettelua nukahtamaan ilman lääkettä. Melatoniini onneksi vähän unettaa, joten koen että siitä voi vähän apua ollakin. Jos ei muuta niin edes lumevaikutus ;)

        Saas nähdä miten tässä käy.


      • hyvin---
        kfkdkkdkddkk kirjoitti:

        Kiitoksia vain. Olen tuosta kirjasta joskus lukenutkin. Pitääpäs tsekata jos kirjastosta/käytettynä löytyisi kyseinen opus.

        Minullakin aikataulu olisi noilla paikkeilla. Tämä on samalla opettelua nukahtamaan ilman lääkettä. Melatoniini onneksi vähän unettaa, joten koen että siitä voi vähän apua ollakin. Jos ei muuta niin edes lumevaikutus ;)

        Saas nähdä miten tässä käy.

        "Saas nähdä miten tässä käy."


      • lisäys
        hyvin--- kirjoitti:

        "Saas nähdä miten tässä käy."

        yksi tärkeimpiä unen luontaistuotteita on/ovat läheiset avoimet ihmissuhteet ja terve päivärytmi.. toki noi luontaistuootteet auttavat, mutta syvään tervehdyttävään uneen tarvitaan terve elämä..

        lisää apuvälineitä ovat nykyään ihmaiset älypuhelinten uniohjelmat joilla voi seurata unen laatua ja kestoa... minun käsityksen mukaan hyvä ohjelma on esim. seuraava;
        https://play.google.com/store/apps/details?id=com.runtastic.android.sleepbetter.lite&hl=fi
        (ja toinen;
        https://play.google.com/store/apps/details?id=com.urbandroid.sleep&hl=fi )
        noita on paljon ja erilaisia...

        yksi hyvä väline nukkumiseen on white noise, esim. tämä;
        https://www.youtube.com/watch?v=bNqERBWaJeM
        toi auttaa varmasti ja nimenomaan syventämään unta, parantamaan unen laatua...
        ja tolla voi vähentää luontaistuotteiden määrää...
        noita on erilaisia, mekaanista ääntä toistavia tai luonnonääniä... toiset tykkää tytöistä,
        toiset äideistä, molemmat ovat oikeassa...

        zzzz...zzz....zz.....zzzz.....z...zz.......z..........


      • Insomniax

        Tämä white noise oli oikein hyvä idea, kiitos. Mukava rauhoittava kohina, kuin sadekuuron ääni joka rauhoittaa. Samaten nämä sovellukset unen tutkailuun, pitääpä kokeilla! Monesti on tunne että on heräillyt useasti yön aikana ja noilla voi vähän tutkailla että kuinkas sitä on tullut nukuttua.

        Olen itse läheisimpiä informoinutkin tästä projektista ja oikeassa olet että terve säännöllinen elämä antaa hyvät unet.


    • sdgsgg

      Lopeta ykskaks.
      Homma toimii.
      Joka muuta väittää niin on hupunpuppua.

      Itse olen toiminut noin ja on hyvä toimiva jutska.

      • Insomniax

        Olen kokeillut. En nukkunut kahteen yöhön ja tuli ahdistava olo. Kolmantena yönä otin Tenoxin, kun oli niin kummallinen olo.


    • sdgsgg

      Älä ota.
      Jatkat samaan tahtiin niin homma hoituu.
      Älä ole mamis ja anna heti periksi.
      Noudata ohjeitani niin kaikki on hyvin.

      • Anonyymi

        Minä valvoin yhdeksän vuorokautta.Sitten annoin periksi.


    • Hyvä-unilääkesatsi

      - Yliopiston apteekin ego-kaupan l-teaniinijauhetta, 1/2-1/4 suosituksesta
      - Yliopiston apteekin ego-kaupan l-tryptofaanijauhetta, 1/2-1/4 suosituksesta
      - vogelin avena sativa tippoja ohjeen mukaisesta annoksesta n puolet

      sitten mehuun toi sekoitus ja hörpyt illalla pitkävaikutteisen melatoniinin kanssa..

      Minä teen viikon annoksen mehupulloon ja otan sen mitä pitää illalla ottaa n.15-30min ennen nukkumaan menoa... Viimeisena 2 normaalia suklaapalaa veren sokerin nostamiseksi, just sänkyyn mennessä... Uni tulee 5:ssä minuutissa...
      Ja pysyy 6-8h... yhden kerran tarttee käydä vessassa aamuyöllä...
      That's it.

      Jos on lemmiskellyt niin ei tartte sitten tuotakaan... :)

    • Insomniax

      Updatea. Elikkäs käyttämäni Tenox-annos on tällä hetkellä 8 mg. Suunta on annoksessa alaspäin, vaikkakin sitten vain näin vähänkin. Otan millin kerrallaan noin kuukaudessa annoksesta pois mitaten annokset pienellä tarkkuusvaa'alla. Nukkuminen ei näin hitaasta ja pienestä vähentämisestä ole sanonut mitään, ja nukun suht hyvin, vaikka heräilenkin pitkin yötä ehkä vähän liikaa. Levottomat jalat pitää välillä hereillä.

      Olen kiitollinen tästä white noise - ideasta, sillä kyseinen kohina on auttanut minut päivälläkin uneen hetkeksi. Ja en olekaan päivällä aikoihin nukkunut. Öisin uni ei tulekaan silmään yhtä hyvin, ja edelleen nukahtaminen on kietoutunut Tenoksin ottamiseen.

      Tavoitteeni on olla unilääkkeistä erossa. Sitä kohti mennään.

    • Insomniax

      Seiskan milligramman pinnassa mennään. Uni on ollut vaihtelevaa, parempi jakso oli, nyt on huonompi. Viime aikoina olen saanut todella heikosti unta. Yksi - viisi tuntia yössä viikon. Normaalisti heikkojen unien jälkeen on tullut ainakin yksi hyvä yö, nyt on kiduttu vähillä unilla pitempään. Olen todella väsynyt ja pää ei toimi. Olo on inhottava ja tokkurainen. Päiväunia otan aina välillä, kun kykenen nukahtaen maksimissaan tunniksi. Aina ei uni tule vaikka olisi kuinka väsynyt.

      Tenoxin vähennys on vaikeampaa kuin luulin. Kovasti on pelko mihin suuntaan unet menee. Eihän tämmöistä jaksa. Isommalla annoksella nukuin, nyt syystä tai toisesta ei pää sammu.

      Katsotaan mille olo alkaa. Raportoin unien mahdollisesta paranemisesta. Helppoa tämä ei ole!

    • auttaa-vähentämisessä

      seuraavat luontaistuotteet auttavat myrkkyjen vähentämisessä;
      - kauranversouute, vogel
      - tryptofaani
      - teaniini
      kaksi vm esim. yliopiston apteekki ego, forum kauppakeskus, myös netissä.

      eli kun myrkkyjä vähentää niin noita voi ottaa tilalle, noihin ei jää koukkuun eivätkä tuhoa elimistön terveyttä..

    • Kukkuja

      Olen käyttänyt Tenoxia yli kakskyt vuotta ja vieroittanut itseäni siitä useaan otteeseen ja puoleen väliin pääsen sitten tulee stop.
      Yritän poistaa aina vain murusen mutta kroppa tietää sen heti ja oireena on levottomat jalat, ei siinä sitten nukuta.
      Joskus saan koipeni rauhottumaan Ibumaxilla ja mesiangervovoiteella.
      Eikö muilla ole vieroitusoireita, vai onko vaan pitkäaikaisella käyttäjällä?

    • yksi-esimerkki

      minä vierottauduin unilääkkeistä seuraavasti;

      - siinä meni vuosi
      - pienensin annosta pikkuriikkisen kerralla, mutta en antanut periksi...
      - pienennettyäni annosta pidin sitä niin kauan että, tuntui siltä että seuraava vähennys voi olla mahdollista
      - otin avuksi myös luontaistuotteet, melatoniinin, avena sativan ja muutkin asiat kuten banaanit, pähkinät, rauhalliset iltakävelyt, hengitysharjoitukset...

      lopullinen ero tuli sillä että nostin melatoniini annoksen riittävän suureksi. käytin myös hidasta ja nopeaa melatoniinia...

      en muista sitten lopullista eroa, se vain jäi pois ja nyt on jo 10v erosta, joten ei tartte sitä...
      joskus otan rauhoittavan antihistamiinin, jonka ostin joltakin lentoasemalta, kun unilääkkeet jäi kotiin.. lekuri sanoi että toi antihistamiini ei koukuta ja sitä käytetään myös unilääkkeenä ulkomailla, ei suomessa.. siis käytän ehkä kerran vuodessa tai kahdessa, jos elämä on ollut hyvin raskasta... eikä uni tule.. muuten ei.. antihistamiinin pasrasta ennen on mennyt ajat sitten ohi, joten terve on pieni..

      melatoniinia menee edelleen, mutta se ei vahingoita kuten synteettiset unilääkkeet..
      lisäksi meneillään on nyt siitäkin vierottautuminen.. apuna on ollut Leeni Peltosen kirja "Valvomo" ja muut aiheeseen liittyvät, mm netti...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe