Ruokaa myyvät mopokojut

thaikkutipu

Onko Khao Lakissa paljon paikallisten pitämiä ruokakojuja, joista saa hyvää ja halpaa ruokaa? Ao Nangissa oli yksi alue johon mummot tulivat mopoilla ja pistivät kojut päiväksi pystyyn. Ruokaa sai alkaen 50 bathilla. Onko Khao Lakissa joku tietty paikka missä näitä kojuja on?

9

274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vuodesta2006SoiLengeen

      Vain köyhät kyselee tommosta.
      Tulkaa Pattayalle, jossa mummot duunaa seafoodia.

    • Khao lakin keskustassa on muutama vaunu. banaani pannaria (roti sai kluei), kuai tiauta (nuudelisoppaa, joskus phad thaita... ei juurikaan muuta.

      Markkinoilla sitten vastaavia tuoteita enemmän. Khao lakin ympäristöstä löytyy jotkut markkinat miltei jokapäivä. Niissä on hyvä herkutella.
      Riippuen hotellin siainnista, yleensä bang niang markkinat on helpoiten tavoiteltavissa ma-ke-la.

      Lam kaenissa on markkinat normaalisti päivää ennen bang niangia. Siellä lähes pelkästään paikallisia asiakkaita. Hinnat hivenen edullisemmatkin kuin bang niangssa. Nämä markkinat ovat suunnattu paikallisille joten valikoima poikkeaa bang niang markkinoista ja ovat pienemmät. Mut ruokaa on hyvin tarjolla. Markkinat ovat joko päivä tai ilta markkinoita. Kysykää hotellin henkilökunnalta, ne tietävät varmasti koska, suuri osa henkilökunnasta asuu lam kaenissa, jos hotelissa ei omaa majoitusta henkilökunnalle.

      Lam kaenissa on myös aamuisin ruokakojuja työhön matkaavia varten. Yleensä aikaisin aamulla onkin valikoimat parhaimillaan.

      Iltasellakin muutama koju löytyy. siellä olen mm saanut pasta kuai tiauta ikinä. Lisäksi lam kaenissa on muutamia *muovituolipaikkoja* joissa on hyvä perehtyä thaille suunnattuun katukeittiöön. Tosin aina ei ymmärrettävää ruokalistaa löydy. Heikon kielitaidon vuoksi myös jossakin voidaan vähän vieroksua meitä vääränvärisiä. Usein kuitenkin kuvallinen ruokalista löytyy. *Toisaalta pitääkö sitä niin tarkkaan aina tietää mitä syö? :)*

      Kun meriravintolaakin hehkutettiin niin lam kaenissa on mielestäni käymisen arvoinen Ban khao lak meriruokaravintola. suon päälle, paalujen varaan rakennettu ravintola. Varsin hyvää ruokaa. Keitetty bla samlee (blaa samlii) sulaa suuhun. blaa= kala, samlii= pumpuli. Nimi kertoo jo paljon.

      Jos lam kaeniin * lausutaan jotakuinkin lam ken ( =joen voima)* menette taksilla tai vastaavalla sopikaa nouto koska, sieltä on hyvin vaikea löytää taksia, ilman suhteita. Joutuu kävelemään merlinin risteyseen josta löytyy lähimmät lavataksit.

    • Tosta köyhyydestä sen verran että olen ilmoittautunut vappaehtoisesti palstan köyhimmäksi. Jos jollakulla on liikaa rahaa tilillä mulle mahtuu vielä. :)

      Joskus se köyhyys on jopa etu Thaimaassa. Esim pienet taskuravut on paljon maukkaampia kuin suuret, jotka ovat suhteessa moninkertaisesti kalliimpia. Toki aikaakin menee enemmän syödessä mut hyvässä seurassa, hyvää ruokaa syöden, on varsin oiva tapa viettää lomaa.

      Vaikkei ketjun aiheeseen kuulukkaan niin jokaiseen khao lakin matkaani kuuluu ehdottomasti käydä syömässä ainakin kerran chonticha ravintolassa.
      https://www.tripadvisor.fi/Restaurant_Review-g2368218-d8736986-Reviews-Chonticha_Mookrata_BBQ-Khuk_Khak_Khao_Lak_Phang_Nga_Province.html
      Jos ko ruoanvalmistus ei ole tuttua ennestään, pyytäkää joku paikallinen mukaan. 100thb/ 3€ voinee uhrata ylimääräisellekin syöjälle :).

      Aika vaikea kuvitella saavansa missään niin hyvää vastinetta rahalle kuin siellä syödessä.
      Toki aikaa kuluu vähintään se 2 tuntia, normaalisti kolme. Mut hyvää ruokaa ja hyvässä porukassa, hyvä tapa viettää iltaa. Yksin en menisi, koska aikaa kuluu paljon.

    • thaikkutipu

      Kiitos kattavasta vastauksestasi m.y.m.!

      Ei se aina ole rahasta kiinni, mutta meistä oli mukavaa syödä niissä kojuissa ja ottaa niistä ruokaa mukaan rannalle tai hotellille. Plussaa oli tietysti hinta, joka oli vähintään puolet halvempi kuin sama annos ravintolassa . Näin jäi matkakassa tuhlattavaksi saarireissuille.

      Nyt on suunnitteilla matka Khao Lakiin joulukuussa :)

      • Kirjoitelkaahan kokemuksistanne sitten meille.


    • MrsMatkaaja

      Bang niangilla noita ruokakärryjä on ollut. Pannarikärry joka ilta 7-elevenin edessä. Sit varsinainen ruokakärry (josta sai monenlaisia herkkuja) oli monena iltana rantaan menevän pääkadun loppupuolella olevalla pienellä aukiolla heti kadun varressa. Siinä on vakkaristi muutama pöytä, missä voi syödä.

      • PalstaOpiskelija

        Olen palstakirjoituksista ymmärtänyt että ruokakärryistä syöminen on vain luusereiden puuhaa ainakin Chiang Maissa, alennuitteko te syömään.


      • Villekääneivälittänyt
        PalstaOpiskelija kirjoitti:

        Olen palstakirjoituksista ymmärtänyt että ruokakärryistä syöminen on vain luusereiden puuhaa ainakin Chiang Maissa, alennuitteko te syömään.

        Ei kannata välittää niistä hullun lerpan jutuista.


      • PalstaOpiskelija
        Villekääneivälittänyt kirjoitti:

        Ei kannata välittää niistä hullun lerpan jutuista.

        Ai siis Lerppa on Vuodesta 2010 ja Soi Leengkeni ?

        Kerro lisää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe