EU:ssa opiskelu!

Lukiolaislikkoja

Brexitin myötä suomalaisten pääsy opiskelemaan vaikeutuu.
Ruotsi nosti suomalaisten vaatimustason niin korkeaksi, että se tie on tukossa.
Saksa ja Baltian maat ovat enää jäljellä. Lukiossa pitäisi voida ruotsin sijaan voida opiskella saksaa!!!

4

170

Vastaukset

 • Kannattaisi harkita myös Hollantia. Saksa auttaisi sielläkin ja nopeuttaisi suuresti hollanninkielen itseopiskelua. Ei Itävaltaakaan kannata unohtaa.
  Pakkoruotsittamisella OPM ja Grahnonen pyrkii estämään suomenkielisten opiskelun EY-maissa.

  • Näin juuri asia on. Ruotsiin pääsyn estämisellä halutaan estää suomenruotsalaisten häipyminen sinne. He vihdoin tajusivat tämän mahdollisuuden, mutta ovi lyötiin kiinni.


 • Mie pääsin Ruotsiin. Todistuksilla sinne edelleen haetaan vaa

 • Britannia on juuri täällä hetkellä epäselvä. Oletan kuitenkin että sopimuksettomasta Brexitistä huolimatta tulee riittävästi toimivia tapoja rahoittaa Tuition fee stipendeillä ja vastaavilla.
  Onhan briteillä on jatkossakin halu saada suomalaisiakin opiskelijoita.
  Seuratkaa siksi tapahtumia ja aloittakaa perehtyminen brittien Suomesta poikkeaviin järjestelyihin jo nyt. Siis JOS perusteltua kiinnostusta, välttämätöntä pitkäjänteisyyttä ja älyäkin löytyy Teistä.

  Brittien monimutkaisesta, mutta samalla jännästä kokonaisuudesta saanee kuvan esimerkiksi tästä : https://www.swansea.ac.uk/media/English-PG2019-prospectus.pdf .
  Tarpeellisista edeltävistä opinnoista saa ehkä tiedon tästä : https://www.swansea.ac.uk/media/2019-EU---Standard-Requirements.pdf
  Esimerkki koskee Post Graduate -opintoja. Yleisvaatimus on B.Sc. 2nd class honours.
  Esimerkiksi Suomen insinööreillä on vastaavuus, jolleivät arvosanat ole huonot. Mielestäni perustutkinto on aina syytä opiskella Suomessa, ja mieluusti käydä töissäkin muutama vuosi ennen ulkomaisia jatko-opintoja. Työsuhteen avulla usein ratkeaa osa rahoituksestakin.

  Viittaamani aineisto on Swansea Universitystä Swanseasta (Tampereen kokoa) Walesista, jossa itse opiskelin M.Sc:n vuosikymmeniä sitten (Civil Engng, Finite Elements : https://www.swansea.ac.uk/engineering/zcce/ ).
  Huippupaikka ahkeralla ja kohtuuterävälle.
  Painotan kuitenkin, että brittiopintojen soveltaminen Suomessa vaihtelee, mutta sekään ei estä Teitä etenemistä työuralla.

  Jos saksanne on vähintään tyydyttävä, suosittelen jatko-opintoja Saksassa (Itävallassa, Sveitsissä, Hollannissakin). Ne ovat yleisesti ottaen paremmin Suomessa sovellettavia ja vähemmin rahoin toteutuvia.
  Toivottavasti kirottu pakkoruotsi (=saksan osaamattomuus), eli vastuuton kansanedustajien enemmistö ja oma passiivisuutenne ei ryöstä Teiltä loistavaa työuraa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  174
  3490
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1060