Belize, Guatemala, Nicaragua, Honduras, Panama, Costa Rica

Pan american highway

Kovasti kiinnostaisi lähteä elokuussa reitille
Belize-Guatemala-Honduras-Nicaragua-Costa Rica-Panama, jota ilmeisesti Pan American highwayksi kutsutaan. Onko jollakulla kokemuksia, millä matkasit ja mitä pidit ? Mitä kannattaa nähdä ja onko jotain mitä kannattaa välttää ?

Onkohan elokuu millään lailla järkevä ajankohta ? Ja tietääkö kukaan hyviä nettisaitteja joilla kannattaisi asiaan tutustua ?

4

1302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Me2

      Teimme osan tuosta reissusta 1997. Eli matkasimme Meksicosta Belizeen, sieltä Guatemalan kautta Hondurasiin ja jälleen Guatemalan kautta takaisin Meksikoon.

      Matkustimme tuona aikana takseilla, busseilla (turistiluokassa, pikkubusseilla ja niissä joissa kanat ja muut kotieläimet, paikalliset ja turistit olivat sulassa sovussa koko bussi tungettuna täyteen), matkustuslautoilla ja moottoriveneillä, pikku Cessnoilla (6 ja 12 paikkaisilla), pickupin lavalla, vanhalla Neukku-Antonovilla ja hevosilla!

      Lensimme Yhdysvalloista Cancuniin ja jatkoimme sieltä matkaa Belizen rajalle bussilla. Ylitimme rajan taksilla ja seuraavana päivänä lensimme Ambergris Caye-saarille. Paikkaa voi todellakin suositella, siellä pääsee esim snorklaamaan edullisesti, todella kauniille riutoille. Aloittelijakin pärjäsi hienosti. Saari on Karibia-henkinen, rento paikka.

      Hondurasissa kävimme Copanin raunioilla ja vuoristomaisemat siellä olivat aivan mahtavat.

      Guatemalasta meille jäi parhaimmat muistot. Sekä intiaani- että muu paikallinen väestö ovat ystävällisiä. Siellä täytyy kuitenkin olla varovainen siirryttäessä kaupungista toiseen, guerrillat ryöstelevät edelleen turisteja, yöaikaan ei ole turvallista liikkua lainkaan kaupunkien välillä!

      Antigua on kaunis kaupunki ja kaduilla on mukava vaellella. Tikalin rauniot ovat ehdoton must-see. Olimme kaupungissa ajoissa, 6lta aamulla, mutta harmiksemme sankka sumu peitti auringonnousun. Tikalin viidakossa näimme myös paljon paikallisia apinoita ja muitakin eläimiä.

      Chichicastenangossa kävimme kuuluisilla markkinoilla, ja olihan sielä vilinää! Panajachelin kaupunki oli luonnoltaan ja maisemiltaan mitä ihanin, sinisistä sinisin järvi aivan mahtava. Kävimme siellä myös höyrylaivaristeilyllä ja tutustuimme ympäröiviin intiaanikyliin.

      Koko matkan teimme parissa viikossa. Ajan olisi noille nähtävyyksille voinut tuplata ilman ongelmia kyllästymisestä! Teimme sen heinä-elokuun vaihteessa, ja silloin oli liikkeellä kieltämättä paljon muitakin repputuristeja, nuoria Euroopasta kiertämässä aluetta. Yövyimme lähes aina todella edullisesti 5-15$ hintaan ja syöminen oli tietysti todella halpaa. Saimme tuona aikana pienen vatsapöpön, vaikka yritimme olla varovaisia, mutta se meni lääkkeillä ohi. Pesetimme vaatteitamme mm. Antaguassa ja se oli todella edullista. Emme olleet varailleet hotelleja etukäteen, mutta aina oli kohtuuhelppo löytää edullinen yöpymispaikka. Emme muutenkaan olleet tehneet kovin tarkkaa suunnitelmaa vaan vaeltelimme ja kuljimme oman mielen mukaan.

      Kertakaikkiaan paras matkamme!

    • Henri_89

      ja meksiko ovat hyviä paikkoja. muista varoa taskuvarkaita ja huijareita.

    • Smart Adventure
    • highway on Losista Panaman eteläosiin läntistä Centro Americaa ja keskemmällä Mexico Cityn kautta kiemurteleva pääosin päällystetty kohtuukuntoinen mannerten välinen valtaväylä, joka kuitenkin varojen puutteessa(tai poliittisista syistä) on jäänyt rakentamatta Panamasta Kolumbiaan, kuten suunnitelma oli. Päällystämätön osuus löytyy sieltä Panaman etelä/itä-osista. Mutta tuo utelemasi Belizen reittikin on upea, vaikkakin vähän voi joutua olemaan Belizessä tarkkana mitä bussilipusta tai muista palveluista maksaa; saattaa tulla tuplahintaiseksi, kuten minulle ensi kerralla kun en ottanut valuutasta selvää. Sanovat vain että -dollaria, mutta Belizen dolu on puolet American... Upeat jännittävät reitit!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe