Belize, Guatemala, Nicaragua, Honduras, Panama, Costa Rica

Pan american highway

Kovasti kiinnostaisi lähteä elokuussa reitille
Belize-Guatemala-Honduras-Nicaragua-Costa Rica-Panama, jota ilmeisesti Pan American highwayksi kutsutaan. Onko jollakulla kokemuksia, millä matkasit ja mitä pidit ? Mitä kannattaa nähdä ja onko jotain mitä kannattaa välttää ?

Onkohan elokuu millään lailla järkevä ajankohta ? Ja tietääkö kukaan hyviä nettisaitteja joilla kannattaisi asiaan tutustua ?

4

1285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Me2

      Teimme osan tuosta reissusta 1997. Eli matkasimme Meksicosta Belizeen, sieltä Guatemalan kautta Hondurasiin ja jälleen Guatemalan kautta takaisin Meksikoon.

      Matkustimme tuona aikana takseilla, busseilla (turistiluokassa, pikkubusseilla ja niissä joissa kanat ja muut kotieläimet, paikalliset ja turistit olivat sulassa sovussa koko bussi tungettuna täyteen), matkustuslautoilla ja moottoriveneillä, pikku Cessnoilla (6 ja 12 paikkaisilla), pickupin lavalla, vanhalla Neukku-Antonovilla ja hevosilla!

      Lensimme Yhdysvalloista Cancuniin ja jatkoimme sieltä matkaa Belizen rajalle bussilla. Ylitimme rajan taksilla ja seuraavana päivänä lensimme Ambergris Caye-saarille. Paikkaa voi todellakin suositella, siellä pääsee esim snorklaamaan edullisesti, todella kauniille riutoille. Aloittelijakin pärjäsi hienosti. Saari on Karibia-henkinen, rento paikka.

      Hondurasissa kävimme Copanin raunioilla ja vuoristomaisemat siellä olivat aivan mahtavat.

      Guatemalasta meille jäi parhaimmat muistot. Sekä intiaani- että muu paikallinen väestö ovat ystävällisiä. Siellä täytyy kuitenkin olla varovainen siirryttäessä kaupungista toiseen, guerrillat ryöstelevät edelleen turisteja, yöaikaan ei ole turvallista liikkua lainkaan kaupunkien välillä!

      Antigua on kaunis kaupunki ja kaduilla on mukava vaellella. Tikalin rauniot ovat ehdoton must-see. Olimme kaupungissa ajoissa, 6lta aamulla, mutta harmiksemme sankka sumu peitti auringonnousun. Tikalin viidakossa näimme myös paljon paikallisia apinoita ja muitakin eläimiä.

      Chichicastenangossa kävimme kuuluisilla markkinoilla, ja olihan sielä vilinää! Panajachelin kaupunki oli luonnoltaan ja maisemiltaan mitä ihanin, sinisistä sinisin järvi aivan mahtava. Kävimme siellä myös höyrylaivaristeilyllä ja tutustuimme ympäröiviin intiaanikyliin.

      Koko matkan teimme parissa viikossa. Ajan olisi noille nähtävyyksille voinut tuplata ilman ongelmia kyllästymisestä! Teimme sen heinä-elokuun vaihteessa, ja silloin oli liikkeellä kieltämättä paljon muitakin repputuristeja, nuoria Euroopasta kiertämässä aluetta. Yövyimme lähes aina todella edullisesti 5-15$ hintaan ja syöminen oli tietysti todella halpaa. Saimme tuona aikana pienen vatsapöpön, vaikka yritimme olla varovaisia, mutta se meni lääkkeillä ohi. Pesetimme vaatteitamme mm. Antaguassa ja se oli todella edullista. Emme olleet varailleet hotelleja etukäteen, mutta aina oli kohtuuhelppo löytää edullinen yöpymispaikka. Emme muutenkaan olleet tehneet kovin tarkkaa suunnitelmaa vaan vaeltelimme ja kuljimme oman mielen mukaan.

      Kertakaikkiaan paras matkamme!

    • Henri_89

      ja meksiko ovat hyviä paikkoja. muista varoa taskuvarkaita ja huijareita.

    • Smart Adventure
    • highway on Losista Panaman eteläosiin läntistä Centro Americaa ja keskemmällä Mexico Cityn kautta kiemurteleva pääosin päällystetty kohtuukuntoinen mannerten välinen valtaväylä, joka kuitenkin varojen puutteessa(tai poliittisista syistä) on jäänyt rakentamatta Panamasta Kolumbiaan, kuten suunnitelma oli. Päällystämätön osuus löytyy sieltä Panaman etelä/itä-osista. Mutta tuo utelemasi Belizen reittikin on upea, vaikkakin vähän voi joutua olemaan Belizessä tarkkana mitä bussilipusta tai muista palveluista maksaa; saattaa tulla tuplahintaiseksi, kuten minulle ensi kerralla kun en ottanut valuutasta selvää. Sanovat vain että -dollaria, mutta Belizen dolu on puolet American... Upeat jännittävät reitit!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1355
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      78
      910
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      817
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      747
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      701
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      61
      694
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      675
    Aihe