Kiinan harjakoira nirsoilee ruuasta

Koirakokki

Minun 1,5 v kiinanharjakoira tyttö ei syö mitään koirille tarkoitettua herkkua. Hänellä tuntuu olevan lähes sama maku ruuan suhteen kuin minulla, mutta en joka päivä tai mökillä haluaisi laittaa kotiruokaa.
Hänelle kelpaa vain kokoliha, ei kala , ei maustettu ruoka, ei vihanneksia, perunasuttua menee pikkulusikalla vähän, samoin päärynää. Löytyykö vertaistukea tai joku valmisruoka joka olisi ko. rodun herkkua. Ihan pienenä söi niitä valmisruokiakin, jolloin taas olisi pitänyt olla lihapitoisempaa ravintoa. On syömättä tai syö ihan vähän ja jää odottelemaan sitä oikeaa ruokaa.

20

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • galileogalilei

      Jos jää odottamaan oikeaa ruokaa, se tarkoittaa sitä, että sille annetaan annetaan mahdollisuus valita mitä hänen armonsa suostuu kelpuuttamaan. Tällä tavalla on helppo opettaa koirasta nirso. Jos haluat, että se syö joitain, tarjoa sille sitä. Jos ei kelpaa, älä anna muuta. Viimeistään 4. päivänä syö varmasti. Koiran ruokkiminen ei ole avaruustiedettä, maalaisjärki riittää.

    • komppi__

      komppaan galileota, väittäisin, että kolmantena pv syö vaikka porkkanoita,,

    • teitnirson

      Itse sen olet siihen opettanut, ei se koira nälkään kuolisi jos antaisit nirsoilla ihan rauhassa kun tarjoit koirille tarkoitettua pöperöä mutta jättää syömättä koska tietää että saa kyllä jotain muuta jos ei syö. Nyt vaan lakkaat antamasta sille periksi niin lopulta se nirsoilu kyllä loppuu.

    • K.Katiska

      Mutta kyllä koira on lihansyöjä ja mieluiten sitä söisi. Monet nykyisin ruokkivat koiransa pelkällä lihalla. Ainakin sitä olisi hyvä lisätä ruuan joukkoon. Nirso koira ei ole tarpeeksi nälkäinen, ehkä yrität syöttää sitä liikaa.

    • Koirakokki

      Tiedän kyllä, mutta koirani on ihannepainoinen 3,5kg. Kysyinkin lähinnä löytyykö pienille koirille tarkoitetusta ruokavalikoimasta erityisiä suosikkeja, olen jo kokeillut monia. Rotukohtaisia erojakin varmaan löytyy maun suhteen. Karkeakarvaiset mäyrikseni söivät mitä tahansa kuin possut, vaikka minun ruokani olikin sitä parasta. Mutta tämä valikoi jo eri päiviksi eri ruokia, sama ei käy seuraavana päivänä, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Ruuansulatuksissakin on ehkä eroja. Hyvänä puolena on että ulosteiden määrä on pieni ja miellyttävämpi haju eritteissä muutenkin, valmisruokiin verrattuna.

      • efkjpq

        Höpö höpö!

        Kyse ei nyt todellakaan ole siitä, että sinun pitäisi löytää jokin maaginen herkkuruoka. Kysymys on ihan siitä, että olet ihan itse omilla toimillasi opettanut koirasi nirsoilemaan, ja sen voi tehdä lähes joka rodun/yksilön kanssa, jos sille tielle lähtee. Opettaminen pois nirsoilusta on lähes yhtä helppoa kunhan otat pääsi pois sieltä, missä se nyt on ja ryhdistäydyt. Yksikään koira ei itseään täytetyn kipon ääreen nälkään tapa, joten alat tarjoamaan ihan sitä, mitä haluat ja mikä on koiralle hyväksi, niin kyllä se muutaman päivän paastottuaan alkaa syömään. Lopeta periksi antaminen ja sääliminen. Tämä on sinulle nyt useampaan kertaan sanottu, mutta jos olet yhtä kovakalloinen kuin koirasi etkä tätä usko, niin ei sitten pidä kysyä neuvoakaan.


    • itseaiheutettuvaiva

      Näin opetat koirasi Nirsoksi
      Jos koira ei syö mielestäsi riittävästi,tyrkytä ruokaa kupista,ja lisää heti jotain extraa jotta koira söisi.Kyttää aina koiran syömisiä, käy kupilla tarkistamassa,ja näytä niin huolesi koiran syömisestä.Niin koira huomaa,että sinä tarkkailet,ja tarvittaessa kyllä tuot extraa kippoon.Ja kun koira ei heti syö tarjottua ruokaa,hae kaapista jotain extraa nappuloiden sekaan.Käy vaikka kaupassa,jos kotoa ei mikään enää kelpaa.Osta aina eriruokia,eri extroja,joita epätoivoisen ja huolestuneen oloisena lisäät kuppiin,ja muista kytätä syökö,vai jääkö ruokaa.Opeta,että jos ei maistu, omistaja kyllä laittaa hetken päästä sekaan parempaa.Ja kun se parempikaan ei enää maistu,opeta,että seuraavaksi tarjotaan taas jotain uutta,muuta vaihtoehtoa.
      Näin toiminalla,saat koirasi Nirsoksi,ja se jaksaa odotella extraherkkujasi jopa päiviä syömättä mitään.Pysyy laihana kuikelona,ja kaikki ihmettelevät etkö ruoki koiraasi riittävästi :)

      Nirsous on omistajan opettama tapa koiralle.Nirsous ei ole hyväksi koiralle,eikä opettaminen että extroja lisäillään kippoon.Jos koiralle on ostettu jotain ruokaa, sille tarjotaan sitä,eikä mitään extroja, vaikka ei heti söisikään ruokaansa.Jos koira on jo opetettu Nirsoksi, on vaikeaa kohta enää löytää mitään mikä sille ruuaksi kelpaisi.Sitten koira todellakin näkee täyden ruokakipon vierellä nälkää,odotellen,ja ihmetelleen miksei omistaja riennä tuomaan extraherkkuja,kuten ennen,Ja koira odottelee pitkään,siihenhän se yleensä on pikkuhiljaa opetettu.
      Kun huomaa,ettei koiralle ruoka kelpaa,ei koskaan pidä mennä muuttelemaan sen vuoksi ruokamerkkejä,tai lisätä extroja kippoon.Niin koirasta tehdään nirso,ja hankalasti ruokittava.

      Kyllä terve koira ruokansa syö,kun nälkä tulee.Nirsoksi opetettu,odottelee sinnikkäästi,ja se on omistajan aiheuttama vaiva.Omistajan on opetettava koiralle,ettei extroja tipu,eikä erikoisannoksia enää tule.Se on hiukan vaikeampaa,kuin nirsoksi opettaminen.Mutta en ole kuullut koiran nälkään täyden ruokakipon vierelle kuolevankaan.Kannattaa lopettaa se koiran ruokailujen tarkkailu,ja kyttääminen.Ja tarjota kunnollista terveellistä,laadukasta koiran ruokaa,ja pitäytyä siinä.Ainakin siihen asti,että saa koiran syömään normaalisti.Sitten,voi joskus antaa muutakin,kunhan sitä ei anneta siksi,kun entinen ei maistunut.

    • Koirakokki

      En oikein ole vakuuttunut niiden valmisruokien hyvyydestäkään, kun ne eivät kelpaa koiralle, jos ovat oikein hyvin tehtyjä, kyllä kelpaisivat. Pitäisi niiden maultaan vastata kotiruokaa. Niissä on ehkä lisäaineita, joihinkin on lisätty omituisia mausteita ja harvinaisia vihanneksia. En ole maistanut.
      Koirani ei ole edes pienenä kelpuuttanut edes grillimakkaroita tai nakkeja, joista yleensä joka koira pitää. Makkaroissa on ainakin liikaa suolaa. Miksi ei tehdä makkaroita ihmisillekkin esim. pakkkaseen, joissa ei ole lisäaineita eikä liikaa suolaa. Kaikki retkipurkkiruuatki, esim. säilykesianliha ja lihapullat ym. sisältävät paljon suolaa ja mausteita. Lisäksi koiran kasvattaja antoi ohjeet, että koirani tulisi ruokkia gluteenittomalla ruualla. Gluteenitonta ruokavaliota noudatan itsekin., joten siksi se ei ole ongelma. Koirani koiravanhemmilla oli viljayliherkkyyttä.

      • OmistajassaVika

        Kukas sinulle on täällä sanonut, että sinun on ehdottomasti valittava jokin markettihalpis ruoaksi?! Tarjolla on äärimmäisen hyvälaatuisia ruokia, joissa on ravintoaineet tismalleen koirien elimistön vaatimalla tasolla. Lisäksi voit valita barffata joko osittain tai vaikka ihan kokonaan, jos tiedät, mitä ravintoainelisiä silloin on annettava.

        Mitäs tämä "kotiruoka", jota koirallesi syötät, tarkalleen ottaen on? Pöllömmänkin pitäisi tajuta, että ihmisten ja koirien ravintoainevaatimukset ovat hyvinkin erilaiset, joten syöttämällä koirallesi vuodesta toiseen samaa kuin omalla lautasellasi on saat koiran ennemmin tai myöhemmin sairastumaan. Esim. kokoliha ei todellakaan sisällä läheskään kaikkea tarvittavaa, mutta ne koirille tarkoitetut, hyvälaatuiset ruoat sisältävät.

        Vaikuttaa siltä, että SINÄ haluat syöttää koirallesi jostain tuntemattomasta syystä juuri sitä, mitä itsekin syöt. Ongelma ei siis liene se, että koira tosiaan olisi niin nirso, ettei sitä voisi opettaa syömään ihan sitä mitä tarjotaan, vaan se, ettei sinua voi opettaa syöttämään koiralle sitä, mikä olisi sille parasta. Älä pyydä apua, jos olet itse täysin koulutuskelvoton.


      • Koirakokki

        Miten niin erilaiset, ihmisille , tarjoan sen oman ruokani lihan osuuden koiralleni pöllömpikin olisi lukenut alunkin, jossa kerroin, että ne lisät on vaikeampi syöttää kuten hiilihydraatit vilja, riisi, peruna ja c-vitamiinipitoiset kuten vihannekset ja hedelmät, liha kelpaa kyllä, etenkin sianliha ja maksa, minulle terveellisempiä olisi kana ja kala, jotka eivät ole koirani suosiossa. Koirani on saanut päivittäiset juuri hänen kokoiselle ja ikäiselle tarkoitetut vitamiinit ja ihme kyllä ottaa pillerinsä mielellään. Kalkki ja maitotuotteet ovat epäsäännöllisesti suosiossa. Olen erittäin tietoinen vastoin käsityksiäsi sekä ihmisten että koirien ravintotarpeista. Olisi ja on todella helppo syöttää niitä nappuloita, jotka ovat halpoja ja syöttää etenkin isolle koiralle , jonka ruoka muuten tulisi kalliiksi ja uskoa hurskaasti että koira voi niillä hyvin. Ainakin ulosteiden määrä on moninkertainen ja paljon esiintyy allergioita ja munuaisvaivoja niitä terveellisiä nappuloita syöville. Aikuisella jälkeläiselläni on kaksi isoa paimenkoiraa, sisarukset, joista toisella on paha allergia, ei käy viljat eikä lihoista kuin possu, saa muuten pahan ihottuman. Enkö nyt todellakaan saa kysyä olisiko joku pienen koiran omistaja löytänyt hänen pikkuiselleen hyvä lempparin valmisruokien joukosta.
        Ja enkö saisi ehdottaa uusia ruokia valmisteollisuudelta, jotka olisivat terveellisempiä mökkieväitä sekä ihmisille että koirille. Meillä kun on vain tämä kahden talous, koirani ja minun.
        Sianruoka on kallista ruokaa, jos sinne joutuu heittelemään kaikki kokeilupakkaukset, viimeistään pakkasesta parin kuukauden jälkeen kun se tulee täyteen. Jotta kiitos nyt vaan neuvoista ja haukuista.


      • touholiini
        Koirakokki kirjoitti:

        Miten niin erilaiset, ihmisille , tarjoan sen oman ruokani lihan osuuden koiralleni pöllömpikin olisi lukenut alunkin, jossa kerroin, että ne lisät on vaikeampi syöttää kuten hiilihydraatit vilja, riisi, peruna ja c-vitamiinipitoiset kuten vihannekset ja hedelmät, liha kelpaa kyllä, etenkin sianliha ja maksa, minulle terveellisempiä olisi kana ja kala, jotka eivät ole koirani suosiossa. Koirani on saanut päivittäiset juuri hänen kokoiselle ja ikäiselle tarkoitetut vitamiinit ja ihme kyllä ottaa pillerinsä mielellään. Kalkki ja maitotuotteet ovat epäsäännöllisesti suosiossa. Olen erittäin tietoinen vastoin käsityksiäsi sekä ihmisten että koirien ravintotarpeista. Olisi ja on todella helppo syöttää niitä nappuloita, jotka ovat halpoja ja syöttää etenkin isolle koiralle , jonka ruoka muuten tulisi kalliiksi ja uskoa hurskaasti että koira voi niillä hyvin. Ainakin ulosteiden määrä on moninkertainen ja paljon esiintyy allergioita ja munuaisvaivoja niitä terveellisiä nappuloita syöville. Aikuisella jälkeläiselläni on kaksi isoa paimenkoiraa, sisarukset, joista toisella on paha allergia, ei käy viljat eikä lihoista kuin possu, saa muuten pahan ihottuman. Enkö nyt todellakaan saa kysyä olisiko joku pienen koiran omistaja löytänyt hänen pikkuiselleen hyvä lempparin valmisruokien joukosta.
        Ja enkö saisi ehdottaa uusia ruokia valmisteollisuudelta, jotka olisivat terveellisempiä mökkieväitä sekä ihmisille että koirille. Meillä kun on vain tämä kahden talous, koirani ja minun.
        Sianruoka on kallista ruokaa, jos sinne joutuu heittelemään kaikki kokeilupakkaukset, viimeistään pakkasesta parin kuukauden jälkeen kun se tulee täyteen. Jotta kiitos nyt vaan neuvoista ja haukuista.

        Ymmärrän huolesi. EI meilläkään chihu aluksi syönyt CanaCania, kun ostin sen 15-16 kiloisen säkin. nappulat olivat liian suuria, mutta nyt siirryin pienempään kokoon ja raa an jauhelihan kanssa se syö hyvin.


    • 2Harjista

      Meillä syödään hyvällä ruokahalulla Barking heads merkkistä ruokaa löytyy nappuloina ja märkäruokana.

      • Koirakokki

        Kiitos vinkistä, kokeilen heti, olisi kiva tietää minkä rotunen koirasi on.


      • kääpiökoira
        Koirakokki kirjoitti:

        Kiitos vinkistä, kokeilen heti, olisi kiva tietää minkä rotunen koirasi on.

        Meillä kääpiöllä tuota merkkiä kuin nimimerkillä "2Harjista" myös,lisänä annan väillä vaihdellen erillaisia pakastepullia.Siis sellaisia koirien pakaste ateriapullia,joissa on kaikki vitsut valmiina,eli en anna purkeista vitamiinia ollenkaan.Saa ruuasta, laadukkaasta ja pakasteista tarvitsemansa.Annan myös kanankauloja ja muita pieniä luita kaluttavaksi.Pakasteet on näppäriä ottaa sulamaan jääkaappiin illalla seuraavaa päivää varten.

        Ja on tärkeää,ettet vaihtele koiran mielen mukaan tarjottavia.Vaan valitset sen itse,etkä sääli koiraa jos se ei kelpuuta tarjottavia.Jos ei kuivanappula maistu, odotat että syö sitä ennen kun annat taas raakapullia yms.Meillä kun nappulat kupista on syöty, on pakastepullien vuoro.Ja jos ei pulla ole niin mieleen, syököön sen silti enne kun nappulat taas tulevat tarjolle.Meillä ei nirsoilla, vaan syödään mitä on tarjolla.Ja tietysti riittävä liikunta ja koulutushetket ulkona herättävät kivasti ruokahalua ;)


      • touholiini

        Minulla oli hiukan vaikeuksia löytää kuivamuona chihulleni, joka kelpaisi.Canacan kuivamuonan se syö, niin että ottaa suuhunsa yhden nappulan, kuljettaa sen suussaan eteiseen ja syö sitä 15 minuuttia, mutta naudanjauheliha kelpaa kyllä ja kaikki minkä se näkee minun itsenikin syövän.Nirso on, mutta ei laiha.


      • justinatar

        Eli kun saa valita canacan nappulan tai jauhelihan, se valitsee jauhelihan. Mikä siinä ongelma? Koira valitsee väärin?


      • Kääpiösusi
        touholiini kirjoitti:

        Minulla oli hiukan vaikeuksia löytää kuivamuona chihulleni, joka kelpaisi.Canacan kuivamuonan se syö, niin että ottaa suuhunsa yhden nappulan, kuljettaa sen suussaan eteiseen ja syö sitä 15 minuuttia, mutta naudanjauheliha kelpaa kyllä ja kaikki minkä se näkee minun itsenikin syövän.Nirso on, mutta ei laiha.

        Tuohon että kuljettaa nappula kerrallaan..

        Meilläkin entinen chihu kuljetti samalla tavalla nappulan kerrallaan kupista pöydän alle ja söi siellä. Silti se söi, joten ei pidetty nirsoiluna tai muuten ongelmana. Se vain oli koiran tapa syödä..


      • Kääpiösusi
        Kääpiösusi kirjoitti:

        Tuohon että kuljettaa nappula kerrallaan..

        Meilläkin entinen chihu kuljetti samalla tavalla nappulan kerrallaan kupista pöydän alle ja söi siellä. Silti se söi, joten ei pidetty nirsoiluna tai muuten ongelmana. Se vain oli koiran tapa syödä..

        Vai tarkoititko että se natustelee sitä yhtä nappulaa 15 minuuttia?? Muistaakseni canagan on koostumukseltaan melko kovaa? Ehkä minikoiran puruvoima ei riitä? Jos ei ole vielä ratkennut tämä, kokeile pehmentää nappuloita vähän vedellä.

        Voihan tietysti olla mahdollista että koira vain protestoi kuivamuonaa vastaan saadakseen parempia herkkuja, mutta en usko koska tosiaan se meidänkin chihu tykkäs kuljettaa aina joka papusen erikseen nautittavaksi.


    • Koirrra

      Jos annat ruokaa esim aamulla, odota 10 min ruuan antamisesta ja jos ei syö niin ruoka pois. Tarjoat ruuan uudestaan illalla tai vaihtoehtoisesti päivällä, ottaen taas ruoka pois 10-15 minuutin kuluttua. Tätä jatkat niin kauan että koira oppii ettei kannata nirsoilla :) ja jos koirasi syö kuivaruokaa, laitappa mukaan joka toinen ruokailu hiukan märkäruokaa

      • Annatehdämitähaluaa

        Aivan turhaa yrittää opettaa aloittajaa opettamaan koiraansa olemaan nirsoilematta. Ei hän sitä ole tekemässä. Kehityskelvoton ihminen luulee vain löytävänsä jonkin poppaskonstin itse aiheuttamalleen ongelmalle. Ja kun joku järkevä on sanonut, ettei poppaskonsteja ole, jollei itse ensin opettele uusia tapoja, niin johan alkaa vastaan länkytys. Vanha koira ei tosiaan opi uusia temppuja, jos vanha koira on omistaja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe