Koira kouluttajan luo

Pike117

Hei! Onko olemassa koirakouluttajia/tahoja jotka ottaisivat koiranpennun esim. 1-3kk koulutukseen omaan kotiinsa? Pentu vasta reilun 3 kk ikäinen, mutta omistajan muuttuneen elämäntilanteen vuoksi ei ehdi pentua kouluttaa niin hyvin kuin olisi tarve.. Länsisuomi/satakunta, Rauma :/

13

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eisellaistaole

      Taitaa kuule olla niin että sellaista tahoa ei löydy. Se on käytännön mahdottomuus. Johtuu siitä että sinulla on omat tapasi jotka eivät ole samat kuin kouluttajalla. Hän ei voi mitään sille jos sinulla esim. ei ole tarvittavaa auktoriteettia. Ts. koirasi ei tulisi hänen luotaan yhtään tottelevaisempana SINULLE kuin oli mennessään. Hän kyllä saisi koiran koulutettua itselleen. Tämän vuoksi koirankouluttaja on väärä sana kuvaamaan sitä mitä hän tekee. Koirankouluttajia tulisikin kutsua koiranomistajankouluttajiksi. He siis valmentavat sinua ja antavat sinulle eväät jotta voit itse kouluttaa koirasi.

      Tällaiset elämänmuutostilanteet ovat ikäviä. Niin omistajan kuin koirankin kannalta. Siksi pitäisi elämää pystyä ennakoimaan hiukan pidemmälle kuin alle kolmen kuukauden päähän. Nyt tässä on oikeastaan muutama vaihtoehto: 1. Peruutat elämänmuutoksen jos mahdollista. 2. Venytät itsestäsi kaiken saatavissa olevan elämänmuutoksesta huolimatta. 3. Annat vaan olla ja koiran kasvaa itsekseen ja kärsit huonosti koulutetusta koirasta. 4. Luovut koirasta, heti tai myöhemmin kun et viitsi katsella huonosti käyttäytyvää koiraasi.

      JOS päädyt luopumaan, hyvä paikka jättää ilmoitus on apula. Sen osoite: http://www.lemmikkipalstat.net/apula/

    • 23456789

      koirakoulu....onko niitä ees...

    • Toopeliko

      Kyllä jossain määrin ensimmäinen vastaus on kutakuinkin luetellut vaihtoehdot. Mutta on olemassa ainakin sellaisia koirahotelleja tai koirahoitoloita, joissa koira viettää aikaa hoidossa.. Käytännössä näissä paikoissa on paljon eroa. Toisissa koira pidetään lähinnä hengissä hoidon ajan, vaikka hinta saattaakin olla korkea. Toisissa paikoissa koiraa aktivoidaan jonkin verran ja jos hyvä tuuri käy, niin henkilöstä riippuen saattaa jotain opettaa koiralle . Sinuna tiedustelisin koiralle "päivähoitopaikkaa", jossa esim lisämaksusta koiralle annettaisiin aktivointinhyödyllisiä taitoja.

    • Tuskinpa on. Tai jos olisi, niin en todellakaan veisi... NimimEi... kirjoitti jo tosi hyvin. Kannattaa lukea se ajatuksella.
      Ei tuo edestakainen rullaaminen tee pennulle edes hyvää. Tavallaan se ei pääse leimautumaan kenenkää kunnolla, jos jatkuvasti vaihtaa paikkaa. Tai ainakin, jos on tavalla tai toisella haasteellinen, niin vielä enemmän vaikeutuu.
      Ylipäätään tuon ikästä ei pahemmin vielä kouluteta, lähinnä leikin ja kaiken kivan varjolla luodaan suhdetta ja peruskasvatusta luodaan. Eikö koiralla ole mitään mahdollisuutta olla vaikka jonkin ajan jonkun tutun luona tai käydä joku vaikka avittamassa?

      Elämäntilanteet toki muuttuvat, mutta jotenkin särähtää korvaan "ei ehdi"...Sairaudet ym. elämänkriisit on eri juttu.

      • minelan

        molossi

        On kuin puhuimme toistemme päälle. Olen kanssasi täysin samaa mieltä, kuten olen ollut jo aiemminkin. Pääasia on, että pennun on an.nettava olla pentu.


    • Kääpiösusi

      Periaatteessahan voit yrittää kysellä ilmoituksen avulla vaikka kokeneilta koiraihmisiltä jos joku korvausta vastaan ottaisi koiran koulutettavaksi. Mitään varsinaisia koirakouluja tuskin on jotka puolestasi kouluttaisivat. Kyllähän esim sisäsiisteyttä ja peruskäytöstapoja pystyy vähän opettamaan joku "ulkopuolinenkin",ja sosiaalistamaan. Siis kaikkea mikä on juuri pikkupennun kanssa kiireellistä ja tärkeää. Mikään ihanneratkaisuhan se ei kuitenkaan ole, kuten jo sanottiin. koiran koulutuksessa kyse myös siitä mitä omistaja oppii koiralta, erilaisista toimintatavoista, suhteen muodostamisesta yms. Ja kurjaahan se on pennullekin joutua moneen kertaan muuttamaan ja sopeutumaan. Kumminkaan et mitään valmiiksi ohjelmoitua robottia saa millään, eli joudut joka tapauksessa näkemään vaivaa kun koira tulee sulle takaisin.

      Jos aikaa ei ole, sitä ei ole. Järkevimmät vaihtoehdot ehkä toi väliaikaiskoti tai uusi pysyvä koti.

    • tutullevaan

      Tuskin kukaan tekee sinun puolesta työn kovin halvalla. Onhan noita, mutta et taida arvata mitä 1-3kk maksaa. Koirahoitolan keskitaksa kuukaudessa on jo monesti SISÄSIISTILLE koiralle sen 500-600/kk, eikä ne innostu pennuista ja aika on kortilla. 2x2m häkki tjs. Kukaan kouluttaja ei ota alle 1000€/kk, joka osaa hommansa. Lienee 1500€/kk, jos haluat koulutusta pennulle. Anna koira jollekin tutulle hoitoon edes osa-aikaisesti.

    • minelan

      Vaikka saisit jolekulle kouluttajalle, niin koirasi totteisi häntä, mutta ei sinua. Luottamus ja hallinta koirallesi on sinunb tehtäväsi.

      Muuten miksi hankit koiran.

    • minelan

      En oikeen ymmärrä näitä ongelmakoirien omistajia. Eli menkää ensin katsomaan vaikka itseänne..Älkää uskoko kaikkiin koirapalstoilla oleviin kirjoituksiin, vaan käyttäkää omaa maalaisjärkeänne.
      Ottaa todella sydämestä joskus kun lukee näitä kirjoituksia.

      Minulla on olut useampia koiria kerrallaan yli 60- vuotta. En anakaan muista, että koskaan olisi ollut vaikeuksia näiden koirien kanssa. En tiedä johuko se vain hyvästä onnesta vai taidoista lukea koiraa, mutta yhdenkään koiran kanssa ei ole ollut ongelmia, ja kun 8 vuotiaana sain ensimmäisen koirani, se oli minulle kaikki kaikessa.

      Kysymys, miksi otit koiran, kun et tunnu välittävän siitä tippaakaan.

      • taastätä

        Luitko ollenkaan aloittajan viestiä? Ei ole missään vaiheessa sanonut että on ongelmakoira, vaan pieni PENTU joka tarvitsee muuttuneen elämäntilanteen takia jonkun joka voi kouluttaa koska itse ei ehditä niin hyvin kuin haluttaisi.
        Se että etsii jotakuta ei todellakaan meinaa ettei koirasta välitetä, jos siitä ei välitettäisi ei etsittäisi ketään ja annettaisi sen koiran vain olla, ja koska sillä ei olisi sitten koulutusta niin aikuisena voisi olla melko "mielenkiintoinen" tapaus.
        Ja kyllä koira tottelee omistajaansakin vaikka joku toinen sen kouluttaisi, muutenhan joka ikinen kodinvaihtajan ottanut olisi syvässä kusessa.
        Oma koiranikin tuli kodinvaihtajana, omistaja joutui tosi pahaan onnettomuuteen ja halvaantui sen verran että päätti etsiä sille uuden kodin.
        Ikinä en ollut koiraa tavannut ennestään, mutta totteli silti kuin unelma jo ekalla kerralla kun sen kokeeksi lenkille vein.
        Ja kkyllä sinullakin tuntuu olevan ongelmaa koiriesi kanssa, miljoonassa topassa mietiskelet kuinka paljon chicu voi liikkua, se on ongelma sinunhan se pitäisi tietää se on sinun koirasi miksi et ole perehtynyt kunnolla, välitätkö koirastasi yhtään?


    • Manch

      Ammattimaiset hoitolat ainakin unohtaisin, kouluttajistakin varmaan vaikea löytää. Mutta yksityisistä ihmisistä jotka ottaa hoitokoiria saattas löytyä sopiva joka kiinnostuisi tämmösestä tehtävästä. Esim sellanen joka haluaa kehittää koirataitoja/kokemusta. Itsekin tunnen henkilön joka on aiemmin tehnyt tämäntyyppistä hommaa, eli ottaa koiria hoitoon ja vain ilahtuu jos on jokin koulutushaaste ratkottavana. Tuttavat ja sukulaiset varmaan sopii myös koiranhoitajiksi.

      Jotain rajaa vastaajien tylytykseen.. onhan näitä turhauttava lukea että joku ottaa koiran eikä sitä sitten ehdikään hoitamaan. Mutta ihan aidosti voi tulla yllätyksiä elämään ja siinä ei auta kuin ratkoa tilannetta parhain päin.

    • Apuapennunpitoon

      Koiran pennun kuuluu saada olla ihmisen kanssa sisällä kasvettavana. Hoitola ei siis vaihtoehto. Tuolla kuitenkin järjestyy koiran sisäkoulutus, laumahoito tai hoitolahoito. Tuulalla sisällä parhaimmillaan 15 koiraa sisällä kotihoidossa ja kaikki sujuu hienosti. Mahdollisuus vaikka vuoden kestävään sopimukseen. Hoitolan puolella luonnollisesti suuri osa koirista ja ne jotka ei laumaan sopeutuisi. http://www.tuulankarvakorvat.fi/

    • Tuollaainakinkotihoito

      www.homeetta.net Ottaa vastaan, riippuen pennun koosta luonteesta ja ominaisuksista. Pitkäaikaishoito sopimuksen mukaan. https://www.youtube.com/watch?v=EyKOMUojSNI

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe