Takuueläkkeeseen 8 e korotus/kk.

tyewwqq

Uutisissa oli tuosta korotuksesta.
Tietääkö kukaan mitään tarkempaa asiasta?
Muuta kun että "korotus"on naurettava ja tulee pienentämään sitten asumistukea 8 e. Koska kait se nyt otetaan huomioon.

18

368

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • fdfdgrrt

   Tuo 8 euroa oli VM:n ehdotus. Varsinaiset neuvottelut käydään tämä kuun lopulla, joten odottaen. Kepullahan oli julkisuudessa ehdotus 40-50 eurosta. Lopullinen on sitten varmaan 20 tms

  • Kkkkluuuuukkkuuu

   Kyllä sen takuueläkkeen pitäisi nousta ainakin sen 50e/kk vähintään joka vuosi kun ei millään alle 2000e/kk nettoeläkkeellä nykyään elä

  • sawerha

   Niimpä. Samaa mieltä. Outoa, luin tuosta listasta lehdestä ja siellä luki budjetissa että 8 e. Mutta kait se oli joku alustava. 50 e kk. Nousu olisi hyvä juttu, empä vaan usko että tapahtuu ikinä. Se otetaan sitten asumistuesta pois. Noi on asioita joita hallitus ei ajattele. Ohoh...anteeksi. Olimpa kohtelias, nuohan hallituksessa olevat ei oo koskaan ajatellu.

   Noin virhe korjattu. Viha hallitusta kohtaan on "lievä" harmi ettei mikään muutu vaikka kuinka äänestän. Ja noita puolueita en ainakaan äänestäny. Enkä koskaan äänestäkään. Pitää otta pienin paha. Tosin tuskin sellasta enää onkaan. Tai on koskaan ollutkaan

  • On paljon sairaita jotka eivät eläkkeelle pääse. He saavat työmarkkinatukea ilman velvollisuutta ottaa töitä vastaan. He eivät saa edes eläkkeensaajan asumistukea.

   Heillä tulona jokin 500e/kk netto (työttömyyskorvaus) plus yleinen asumistuki, plus toimeentulotuki. Heillä jää nettona käyttöön alle 500e/kk, ja täällä takuueläkkeen saajat ruikuttavat.

   Hävetkää!

   • dsdd43c

    Niin ja maailmalla on monilla on nälänhätä, kuolevat nälkään ja ei ole kelaa eikä sossua.
    Aina siis löytyy kurjempia joten tuolla logiikalla kukaan ei saisi valittaa Suomesssa mistään. Turha pistää köyhää toista köyhää vastaan.


   • Pitkäaikatyötön

    "Heillä tulona jokin 500e/kk netto (työttömyyskorvaus) plus yleinen asumistuki, plus toimeentulotuki."

    Meillä terveillä työttömillä tuo työmarkkinatuki on bruttona keskimäärin 697 euroa/kk (32,40 x 21,5). Siitä otetaan 20 %:n ennakonpidätys, jolloin käteen jää 557 e/kk. Moni saa sitten seuraavan vuoden lopussa korkeasta pidätys-%:sta veronpalautusta; Itsekin saan tänä vuonna n. 280 euroa viime vuoden liikaa maksettua veroa siinä marras-joulukuun vaihteessa, koska todellinen vero-% on jossain 15-17 prosentin tienoilla.
    Tuskin se päiväraha sairailla tuon pienempi olisi.

    Takuueläke on kyllä selvästi suurempi jo bruttona, eikä veroa tarvitse siitä maksaa. Tosin eipä silläkään paljoa juhlita, kun esim. lääke- ja silmälasikustannukset usein aiheuttavat lisämenoja.


   • Oletpöhlö

    Kyllä hekin pääsevät suurille takuueläkkeellä, kun ikä tulee täyteen tuskin he sitte enää valittavat eläkkeen pienuutta , vai kuinka?????


   • sikahallinto

    "On paljon sairaita jotka eivät eläkkeelle pääse. He saavat työmarkkinatukea ilman velvollisuutta ottaa töitä vastaan."
    Ei pidä enää paikkaansa. 60-vuotiasta vajaakuntoista uhataan juuri karenssilla, kun hän ei ollut TE:n mielestä vastannut toimenpide-ehdotukseen ajoissa. Suunnitelmassa lukee, että hänen on haettava töitä kaikin keinoin. Lisäksi hänen on otettava selvää eläkemahdollisuuksistaan. Hän palautti päivityksensä TE-toimistoon kirjeellä ehkä liiankin ajoissa tai sitten paperi ei ole tullut perille oikean virkailijan pöydälle.
    Lindström aloitti saman hyödyttömän haastatteluruljanssin, mikä oli käytössä viime vuosikymmenen lopulla, kun kortisto piti puhdistaa pitkäaikaistyöttömistä ja vajaakuntoisista. Silloinkaan eläkeonni ei potkaissut ko. henkilöä. Nyt työeläkeikärajaa on vielä nostettu, että vaivaisia päästään kyykyttämään kauemmin.


  • kaikille.ei.hyvää

   Vauramon lisäeläkehän ei riitä kuin 1300 takuueläkkeen korotukseen.

  • erimieliset

   Hiilamon ja muiden asiantuntijoiden mukaan korotuksen pitäisi olla 200 euroa/kk. Kahdeksan euroa tuntuu siihen nähden lähinnä pilkanteolta.

  • lkllk

   Ja takuueläkeläisi vaan koskisi. Ei niitä jotka saa kansaeläkettä. Joka on kanssa pieni. Lääkekuluja sen verran että kaikki rahat menee ja sossuhan ei auta mitään. Paskat.

   • voijuku

    Ei koske niitä joilla on pieni työeläke, heiltähän ei ole mitään muuta tehtykkään kun vähennetty joka vuosi muutama euro. Eivät saa takuueläkkeen tasoista eläkettä koskaan. On se hyvä että töitä tekemättömät sentään kiilaavat ohitse.


   • kuison

    Joutuuko takuueläkeläinen maksamaan veroa eläkkeestään?
    meikä saa työeläkettä just tuon takuun verran ja siihen vähän kansaneläkettä päälle ja maksan myös veroja.


   • sitennoin
    kuison kirjoitti:

    Joutuuko takuueläkeläinen maksamaan veroa eläkkeestään?
    meikä saa työeläkettä just tuon takuun verran ja siihen vähän kansaneläkettä päälle ja maksan myös veroja.

    Eikös se verotuksen raja mene noilla main. Jos ei ole muita tuloja kuin takuueläke, ei pitäisi mennä veroja. Mutta jos on sitä isommat tulot, niin sitten menee.


   • elostatulee
    sitennoin kirjoitti:

    Eikös se verotuksen raja mene noilla main. Jos ei ole muita tuloja kuin takuueläke, ei pitäisi mennä veroja. Mutta jos on sitä isommat tulot, niin sitten menee.

    Niin, mutta kun se ei ole mikään takuueläke vaan työeläke, saman verran kylläkin niin miksi saman suuruisesta työeläkkeestä menee vero, mutta takuusta ei...


  • peitonjatke

   Onko jo tietoa siitä, vähentääkö tämä 15 e korotus asumistukea saman verran?

   • laskeitse

  • gdgsgh

   Mitäs pitäis hävetä jos ei ole töitä antaa..häpeä itse kun joka paikka potkii vain pihalle.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   8787
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4870
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   194
   3839
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   88
   1917
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   226
   1788
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1565
  7. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   103
   1290
  8. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   126
   1219
  9. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   53
   1162
  10. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   8
   1110
  Aihe