Voiko kämppis/alivuokralainen kieltää lemmikin?

olenavuton

Moikka, oon siis pari viikkoa sitten muuttanut kaverin kanssa kolmioon, jossa molemmilla siis omat huoneet. Minä päävuokralaisena, hän alivuokralaisena (koska taloyhtiöön ei saanut erillisiä vuokrasoppareita).
Tarkoitus olisi kuitenkin olla tasavertaisessa asemassa, eikä niin että olen ''pää asemassa''.
Kissaa olen jo halunnut pari vuotta, mikä ei ole ollut mahdollista sen takia, koska omaa kotia ei ole ollut. Nyt kuitenkin on & kämppiksen kanssa. Hän kuitenkin on kissoille allerginen, joten kissa-asia ei nyt ole ajankohtainen.

Olen kesästä asti haaveillut kuitenkin hamsterin ostamisesta, mielestäni mainitsin tästä myös kesän aikana & myös viime viikkoina ja kertonut minkä nimisen haluaisin jos ostaisin ynm,
Eilen löysin aivan spesiaalin hamsterin & laitoin varaukseen. Nyt kuitenkin kun otin asian puheeksi, niin tuli ehdoton ei. VAIKKA hamsteri olisi huoneessani.
Ensin vetosi siihen, että on joskus ollut ystävällään kenellä on ollut hamsteri ja nenä oli tukossa. Mainitsin, että voi johtua puruista, jos ei ole allergiapuruja niin niistä tulee omaa ''pölyään'', ja sanoin että voin ostaa allergiapuruja tätä varten & jos kyseessä on hamsteri allergia, niin voisi testata esim. viikon, tuoko tämä mitään oireita, jonka mielestäni pitäisi olla mahdotonta, jos hamsteri on vain huoneessani. Myöhemmin sanoi että ei ole varma oliko kaverilla ollut vain hometta asunnossa.
Tämä jälkeen alkoi selittämään että ovat likaisia ja paskovat ympäriinsä. Josta sanoin että voin kerran viikossa häkin pestä & paskat eivät tule muualle asuntoon, eikä edes huoneeseeni, koska hamsteri on häkissään.

Sanoi että ahdistaa ajatus että jossain huoneessa on lemmikki & sanoi että jos sinä otat hamsterin minä otan koiran. Johon sanoin, että vaikka en koirista pidäkkään, se olisi mulle okei, niin kauan kunnes koira minun tavaroita rikkoisi, ja kunhan hän huolehtii ulos viemisistä.

En tiedä, mitä olette mieltä tai onko tästä jotain lakisäädöstä?
Mainitsin ettei tästä hänelle ole MITÄÄN vaivaa eikä hänen tarvitse edes hamsteria nähdä jos ei halua.
Sanoo että ajatus ahdistaa. Tuntuu ettei ole mitään valtaa omassa kodissa & mitään en saa tehdä ja mikään ei käy.

1

88

Vastaukset

 • Niin vetosi myös siihen, kun olen pyytänyt ettei arkisin olisi myöhään kavereita, jotta saan nukuttua ja hoidettua iltatoimet rauhassa. Että miten voisin olla hamsterin kanssa kun pitävät hirveää meteliä.
  Hamstereita olen aikoinaan 7 vuoden ajan omistanut & ainoa ääni joka niistä on tullut on ollut juoksupyörä & juoksupyöriäkin on äänettömiä. Olisin saanut kaikki dunat, ruuat, tavarat yms erittäin halpaan hintaan JA tähän kuului myös tämä äänetön juoksupyörä.
  Hajusta ei mielestäni voi valittaa jos on minun huoneessani.
  En tiedä, onko vain pakko sopeutua tähän, etten lemmikkiä tule vieläkään saamaan, vai onko minulla siihen oikeus?

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  161
  6659
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  171
  3172
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  66
  1890
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  131
  1240
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  30
  557