Kuvat myytävistä asunnoista

nytmenikuppinurin

Etsin perheelleni uutta kotia.
Olen lopen kyllästynyt myyntikohteista otettuihin valokuviin. Ne eivät vastaa todellisuutta miltään osin. Kuvat ovat kautta rantain kuvattu järjettömillä laajakulmilla, niin että kaksio näyttää messuhallilta ja omituisen on hyvin usein otettu todella matalalta. Mikään ei ole niin turhauttavaa kun mennä näytölle ja kuvat ei vastaa vallitsevia oloja. Mielestäni nämä karkkikuvat tuottaa vain vihaisia ostajakandidaatteja.

Eräs välittäjä paljasti, että heidän pitää käyttää ketjun sopimus kuvausyritystä, joka kuulema teetättää harrastajakuvaajia kohteiden kuvat. Voiko olla totta!?

Tutkimusten mukaan Suomalaisten elämän isoin ja rakkain hankinta on omakotitalo ja sitä myydään harrastajien napsimilla kuvilla?

8

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asunto_kuvan_perusteella

      Kumpaa oikeain haluat, kuvia vai asuntoa? Kuvia voi ottaa kuka vain ja ovat yleensä vain suuntaa antavia joten kyllä sinun pitää ihan itse arvioida se ostoksesi vaikka ilman kuviakin.

    • katsevälittäjiin

      Tähän on tulutu. Muualla maailmassa trendi on toisen suuntainen. Elämän suurin investointi halutaan kuvantaa korkeatasoisesti ja ammattilaisen tekemänä.

      Suomessa tilanne on päinvastainen, mennään siitä mistä aita on matalin.

      Valokuvaamisessa on tiettyjä lainalaisuuksia ja ne voidaan aina toki kiertää erilaisilla vippaskonsteilla ja siihen on menty.
      Muutamat yrityksen ovat tosiaan agitoineet harrastajia pienellä palkalla tekemään kuvia siihen sopimattomilla laitteistoilla.

      Kuvat otetaan suunnattomilla laajakulmilla matalalta, jotta ei tarvitse tehdä riittäviä investointeja oikeanlaisiin välineisiin. Mauttomin kikka on kuvan sävyalojen lisääminen ohjelmallisesti ja niitä näkee valitettavan paljon.

      Myös välittäjäkulttuurin muuttuminen näkyy ilmoituksissa. Useimmat välittäjät toimivat jonkun brandi alla yrittäjinä ja alihankinnat ostetaan sieltä mistä halvimmalla saa. Kohteen myyntiin käytetty palvelut vähennetään välittäjän konsernin maksamasta palkkiosta.
      Jos asunnon hinta on esim. puolimiljoonaa, niin kuvaukseen käytetään parinsadan hintaista halpis firmaa. Uskomatonta!

      Tutkimuksen mukaan kohde joka on kuvattu ammattimaisesti ja oikealla laitteistolla, myyntiaika on huomattavasti lyhyempi.

    • katoaisit_jo

      Olen lopen kyllästynyt itkupilliin, joka avaa aina uuden ketjun, jossa toistaa samaa vanhaa vollotustaan,

    • NailerNick

      Asuntoja ja esimerkiksi hotellihuoneita kuvanneena voin kertoa, että laajakulmaa on käytännössä pakko käyttää, mikäli haluaa käyttää valokuvia.

      Toinen vaihtoehto on tietysti videoida. Kolmas olisi tehdä 360 asteen virtuaalijärjestelmiä. Ne vaan tuppaavat liikkumaan huonosti verkossa, koska bittien määrä on suuri.

    • säästöliekki

      Olen kuullut samaa, että välitysfirmat ja välittäjät säästävät tässä kohtaa joka on mielestäni käsittämätöntä. Kaikki toki haluavat tuottaa tulosta tappiin asti, se on selvä. Onneksi alalla on muutama toimisto joka panostaa kuviin ja käyttää oikeaa tekniikkaa.

    • Mairess

      Meillä oli pitkään myynnissä asunto ensimmäisellä välittäjällä, joka kuvautti kuvat firmalla joka kuulema käyttää juuri harrastajakuvaaajia. Asunto ei mennyt kaupaksi, joten vaihdoimme firmaa. Ehtona mm. oli että asunto kuvautetaan ammattikuvaajalla.
      Asunto saatiin kaupaksi ja näytöillä kävi paljon porukka. Ostajan mainitsi osototilaisuudessa nimenomaan kuvista että ne vastasi kohdetta.

    • VälittäjätValkoroskaa

      Katsokaapa huviksenne myynti-ilmoitusten kuvista löytyykö niistä "huolimattoman rennosti" heiteltyjä torkkupeittoja ja vilttejä sekä viinilasikattauksia tarjottimineen.

      Vuoden 2017 uusin vitsaus ovat nämä, välittäjät tuovat omat vuokravilttinsä ja viinilasit jopa näyttöihin pelkkien kuvauksien sijaan. Pahimmassa tapauksessa kuvien sekaan on laitettu jopa lähiotoksia näistä asetelmista. Yhdessä asunnossa oli jopa kymmeniä vilttejä heiteltyjä jokaisen tuolin ja pöydän päälle.
      Mitäköhän tällaisella rekvisiitalla yritetään ajaa takaa, alkoholiongelmaisia kotiäitejä jotka sammuvat sohvalle?

      Muutenkin herran vuonna 2017 kun ihmisillä on nopeat laajakaistat ja palvelintarjoajien tilasta ei ole puutetta kuten 20 vuotta sitten on älytöntä miten myynti-ilmoituksissa on 5 kuvaa 50 sijaan. Mitä enemmän ihmiset saavat analysoida asuntoa kuvista sitä enemmän he kiintyvät siihen. Ja kuvat korkearesoluutioisia eikä mitään kuvamuokkauksia tai himmennyksiä, kauheaa kun kuvia ylivalotetaan epäselviksi.

    • nyseriistosaaloppua

      Vaatikaa palvelua välittäjiltä. Kunnon ilmoitukset ja kuvat.
      Tehkää vain lyhyitä sopimuksia ja vaihtakaa välittäjää jos myyntivälineistä tingitään paremman palkkion kiilto silmissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      946
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      830
    3. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      743
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    5. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      727
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      687
    8. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    9. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      672
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      610
    Aihe