Pentulappiksen ruokinta

Kokemuksiakaivataan

Puhdas labradorinnoutaja, kasvattajalla ruokittu 3x päivässä kahvikupillinen pirkka junior tai pedigreen natusilla sekä toisinaan tilkka maksalaatikkoa ja välillä ruuan sekaan piimää. Meille tullessa 7vk ikäisenä saa nyt samallalailla 3x päivässä n. 65g/annos Hauhaun junior kana-riisi nappuloita veteen liotettuna sekä piimää iltaruokaan, mutta tuntuu että koiralla on aina nälkä ja kipon syötyään menee hyppimään ruokakaappia vasten tai istuu ja ulisee keittiössä. Tekee tätä jonkun aikaa kunnes kyllästyy ja menee joko leikkimään tai nukkumaan. Ulostaa normiulosteita ~5krt/päivä, onko tämä nornaalia? Kohta siis 8vk ikäinen. Tilasin nyt Rokka penturuokaa säkillisen kokeiluun, aluksi jos 50/50 ruokkisi tuon hauhaun kanssa ja jää nähtäväksi maistuuko ja onko kylläisempi siihen. Jos lappiksen pentuja löytyy niin saa kertoa teidän ruokailustanne, monestikko päivään ja mitä merkkkä. Meille tullessa painoi n. 4kg ja viikon välein punnitsen.

15

877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MietiVähän

      Sano pliis, että tämä on trolli?

      Jos kasvattaja on ruokkinut pentuja tuollaisella sonnalla, niin en ostaisi kyseisestä vähintäänkin epäilyttävästä paikasta koiraa puoli-ilmaiseksikaan. Kyllä ovat pentuparat huonot eväät elämään saaneet, jos pirkan moskalla on pitänyt yrittää kasvaa ja paljoa parempaa ei ole nykyiselläkään saatu ravinto. Suurin osa tuollaisista suurimmaksi osaksi viljaa olevista nappuloista tulee suoraan läpi imeytymättä pennun elimistöön, joten maksat ihan kirjaimellisesti paskasta. Osta nyt hyvä ihminen hyvälaatuista ruokaa raukalle, jotta suurin osa menee oikeasti käyttöön, jolloin pentu on kylläinen ja kasvaa hyvin. Tuollaista viljasontaa saisi syöttää kilokaupalla, jotta pentu saisi siitä tarpeeksi ravintoaineita.

    • loppuhyvin

      Oisko samasta pesueesta kuin meidän pentu? Oli järkytys kun kuultiin, mitä pentu on syönyt. Vaihdettiin ruoka oitis clinivet puppyyn ja tässä pysytään.

    • Kokemuksiakaivataan

      Kyllä siis heti kun arki koittaa (huomenna) ja ns. eläinkaupat avautuvat, haetaan kunnon natusia pennulle. Mutta tilaukseen laitoin myös tuota Rokka pentu koiranruokaa kokeiluun, kun siitä kuulin että olisi ihan ok ruokaa. Tosin kaikki koirat ovat ruokailun suhteen yksilöllisiä.

      • laatuapennulle

        Jos pentu on saanut huonoa ruokaa,sen itse vaihtaisin laadukkaaseen eläinkaupan nappulaan tietysti.Mutta,älä nyt jatkuvasti sille kokeiluja tee.se ei ole järkevää.Ostat jonkun laadukkaan u,ja pysyttelet siinä,kunnes siirryt aikuisten ruokaan.
        Jatkuvat vaihtelut,sekoittaa vaan pennun mahan,ja jos tulee ongelmia,et edes tiedä mistä ruuasta johtuu jos jatkuvasti syöttelee eri merkkejä.Et jos eka syöny pedikree,nyt hauh hau,ja sitten eläinkaupan nappulaa,ja sittenm rokkaa...ja pentu on vasta 7 viikonen,ihan liialta vaihtamiselta vaikuttaa.Joten rauhoitu,ja valitse sieltä se eläinkaupan nappula, jolla pennustasi kasvaa suoraraajainen ja terve aikuinen.

        Tuo kyllä kertoo kasvattajasta paljon,jos ei tuon kummempaa evästä pennuilleen viitsinyt antaa.Syynä siihen on vain hinta.Ei ole viitsinyt kalliimpaa ruokaa ostaa,että pääsee halvalla pentujen ruokinnassa.Mahtaakohan madotukset,vanhempien terveystarkastukset olla hoidettu?....ne vanhempien tiedot kannattaa netistä jalostustietokannasta tutkia,vaikka jo pennun ostitkin.Tiedät mitä on geeneissä tulossa.
        Onhan pentu sentää rekattu? Jos ei,niin voi voi.Rekkaamatta jättämisessä on aina syynsä....toisaalta ihmetyttää,että joku kenneli, jossa kasvatetaan rotukoiria,menisi syöttämään pennuilleen tuollaista ruokaa.Ei vaikuta ollenkaan hyvältä siltäkään osin.

        Mutta, hoida nyt se pentusi kunnolla,madottele asiaankuuluvasti,rokotuta,ja syötä sillä laadukkaalla ruualla.
        On joillakin meinaan surkean näköisiä aikuisia koiria,jotka on väärin ruokittuja,takajalat pihdissä,ja eturanteet vinoon päinuneen.Ne ei enää korjaannu, kun kasvu loppuu,vaan jäävät kompurajalkoisiksi,ja sen huomaa jokainen jo ohikävellessä ;(

        https://kesykoira.wordpress.com/ala-osta-paperitonta/


    • Kokemuksiakaivataan

      On pentu rekattu ja sirutettu sekä madotettu ja eläinlääk. todistukset löytyy, että niistä ei kannata nyt huolehtia ja vanhemmat tiedossa ja nähty.

      Koiria ollut itsellä ennenkin mutta aikaisemmasta noutajanPENNUSTA on vuosia ja tuntuu että ruokamerkkejä on tullut enemmälti markkinoille. Aikasemmalle noutajalle ei kelvannut muu kuin aikaisemmin mainittu Hauhaun kana-riisi jota söi 12 vuotiaaksi saakka.

      Ajattelin nyt kuitenkin tälle pennulle hakia hetinmiten Royal Caninin Max Junioria ja syöttää (mikäli sopii koiralle) sinne 15kk saakka ja vaihtaa sitten aikuisruokaan samaa merkkiä, kun siinä Rokassa kestänee muutama päivä ennenkuin ehtii tulla, syöttäköön sen sitten muun ruuan seassa aikanaan kunhan kasvaa pikkuhiljaa pois tai joutakoon kiertoon.

    • mikäteitävaivaa

      Jessus sentäs, miksi kukaan edes ostaa koiraa sellaiselta puuhastelijalta, joka päästää rahaa niinkin älyttömän tärkeässä asiassa kuin pentujen ravinto? Missähän kaikessa muussakin on yritetty päästä oikein mahdollisimman halvalla ja jätetty siksi toimimatta vastuullisesti? Luulisi olevan ostajillekin tärkeää saada pentu, jota on pidetty niin hyvin kuin mahdollista, mutta ei näemmä sitten kaikille. Viljamössöä syövillä pennuilla voi olla vahinko jo tapahtunut vajaaravitsemuksen takia esim. jaloissa ja selässä. Kasvuhäiriöt eivät palaudu, joten ihmeellistä puuhaa kasvattajalta leikkiä pentujen terveydellä ja yhtä ihmeellistä on sekin, että kukaan haluaa tuollaista pentua ostaa sillä riskillä, että ongelmia saattaa olla luvassa. Ja vielä ihmetellään miten pennulla näyttäisi olevan koko ajan nälkä. No miksiköhän...

    • mellunmelli

      Ne haettiin myös tänään Rokkaa ja Royal Caninia. Olivat rautakaupassa molemmat tarjouksessa.

    • näinsevaano

      Rautakaupasta saakin laadukkaimmat ruuat koirille.

      • luomuruokaa

        Meillä vähän eri rotu,
        kasvattaja suositteli "Yrjölän puuroa" liha- ja vihanneslisukkeilla, (googlaa ohje netistä), piimää ja tiettyä kuivamuonaa. Lisäksi silloin tällöin raakoja luita ( lopetin, kun koira kätki niitä mun tyynyn alle) ja ostin vain paistettuja luita ( ja pidin makuuhuoneen oven kiinni).
        Ihan hyvä ja terve koira siitä silti kasvoi, näyttelyissäkin menestyttiin amatööripohjalla kotikoiran kanssa...mutta monet noutajat ovat ehkä vähän(?) ahneita...
        Toivon kaikkea hyvää Sinulle ja Koirallesi!


    • 24hd

      Meillä syö tuota royal caninin maxi junioria, mutta ulostaa 5-7krt/päivä, 9vk ikäinen pentu. onko normaali määrä tuon ikäisellä vai kannattaako yrittää ruokavalion vaihtoa?

      • vaihtaisinkyllä

        Kyllä pennuille on ihan normaalia aikuisia koiria useammin ulostaminen, vaikkakin 7x/pvä on omasta mielestäni jo vähän siinä normaalin ylärajoilla. Ei mitään hälyttävää vielä, mutta saa jo miettimään sitä, miten hyvin sulavaa sen saama ruoka on. Eipä sillä, jos se saa pelkkää RC:n kuivamuonaa, niin selvähän se silloin on, että kakkaa riittää enemmän kuin parempaa ruokaa saavilla pennuilla. Ei meinaan missään nimessä olisi itseni valitsema ruokamerkki koirilleni. Kalliista ruokamerkeistä RC on yksi huonoimmista viljapöperöistä. Itse kyllä vaihtaisin ruoan parempaan ja helpommin sulavaan, mutta saahan sitä jokainen syöttää koirilleen mitä huvittaa.


      • 24hd

        Eläinkaupassa suosittelivat tällä ruokkimista, mutta täytyy seurata ja mahdollisesti sitten käydä kysymässä apua, jos vaihtaisi nappulat johonkin toiseen merkkiin


      • Enostais
        24hd kirjoitti:

        Eläinkaupassa suosittelivat tällä ruokkimista, mutta täytyy seurata ja mahdollisesti sitten käydä kysymässä apua, jos vaihtaisi nappulat johonkin toiseen merkkiin

        Juu, kyllähän eläinkaupoissa myydään ja suositellaankin vaikka mitä sellaista, mihin en minäkään haksahtaisi. On omistajan itsensä tehtävä omata vähän kriittisyyttä ja taitoa lukea tuoteselosteita. Moiseen soopaan laittamallasi rahalla ruokkisi koiran huomattavasti paremminkin.


      • ÄläKaikkeaUsko
        24hd kirjoitti:

        Eläinkaupassa suosittelivat tällä ruokkimista, mutta täytyy seurata ja mahdollisesti sitten käydä kysymässä apua, jos vaihtaisi nappulat johonkin toiseen merkkiin

        RC:n ruoat ovat valmistusaineidensa perusteella todella kehnoa ruokaa hintaansa nähden. Laatu on samaa luokkaa markettiruokien kanssa, valitettavasti. Ne ovat ihan täynnä viljoja ja jopa soijaa, mikä kyllä näkyy kakan määrässä, sillä niin iso osa ruokaa ei yksinkertaisesti sula koiran elimistössä, joten kakkanahan se ulos tulee toisesta päästä. Ei siitä ole mitään järkeä noin kalliisti maksaa, että saa koiran tuottamaan kakkaa paljon enemmän kuin olisi tarpeen. Samalla tai halvemmallakin hinnalla saat paljon parempilaatuista ruokaa pennulle, jolla on täysi työ kasvaa sillä ruoalla, mitä omistaja tarjoaa.

        Jos jostain pitäisi RC:lle pisteitä antaa, niin onnistuneesta markkinoinnista. Niin myyjille kuin hyväuskoisille koiranomistajille on mainonta uponnut kuin lämmin veitsi voihin, vaikka tuoteselostetta lukiessa käy kyllä harvinaisen selväksi, miten huonolaatuista ruokaa RC myy. Niillä on moni saanut aikaiseksi koirilleen kutinoita ja erittäviä korvia, joten suosittelisin lämpimästi harkitsemaan parempilaatuista ruokaa ENNEN kuin ongelmia ilmenee. Ei se ruoan laatu seuraamisella parane.


    • juupajuu86

      Miksi ostaa koiran jos sille syöttää sitä mikä on isoimmassa tarjouksessa..(kukaan ei myy tappiolla ruokia joten mistä kate syntyy:)? Pistä ittes siihe samaa tilanteesee ja syö koko elämäs mäkkärin alennus kupongeilla ja ymmärrän kyllä että brändi tuotteita on kiva ostaa, mutta nyt ei ole kyse käsilaukuista vaan RUOKINNASTA camoon herätkää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9139
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      386
      3799
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2795
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      86
      2665
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2505
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2494
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1773
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1602
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1560
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe