Aihe

Lainaa, mutta mistä ?

Kääkk

Ei paljoa naurata, asua nyt sitten omistustalossa josta haluais eroon, muttei pääse vaikka yli puolet on asunnosta jo maksettu. Miten pääsen pois ? Haluan muuttaa aso-asuntoon ja saada velkani pois. Veloista en pääse eroon vastakun asunnon saan myytyä.
Auttakaaa uunoa, en tiiä mistä lainaa kun pankki ei anna ku on omaa asuntolainaa liikaa jäljellä.

13

750

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Asunto myyntiin vain.
   Sitten maksat velat pois pankille (ja muille?), jolloin sinulle jää jotain käteen, jolla voit ostaa sen ason.

  • ToinenAso

   Asohakemukseen riittää välittäjän todistus siitä, että asunto on myynnissä (ja tieto arvosta-olemassaolevasta velasta, jotta varallisuusraja ei ylity). Eikö pankki anna asosopimusta vastaan lainaa? Mainostavat kuitenkin asosopimuksen kelpaavan 100% lainan takuuksi.. Onhan tuo samanlainen siirtymätilanne kuin jos oisit asuntoa vaihtamassa. Sit ei auta muu kuin laittaa kämppä myyntiin ennen ason hakua.

  • mikäongelma

   Siis mikä ihmeen ongelma sulla nyt on?? Vuokraa se ok-talo jollekin ja vuokralainen maksaa velat pois. Itse muutat sitten mihin muutat. Tai sitten myyt sen ok-talon pois ja maksat velat pois.
   Ja miksi muuttaa johonkin aso-kämppään? Älyttömän kallista, maksat vielä kynnyksestä. Sinuna ostaisin vain halvan kämpän mahdollisimman pienellä yhtiövastikkeella jostain ja asuisin siinä. Vuokralainen hoitaisi velat pois.
   Itse en muuttaisi aso-kämppään kirveelläkään!

   • JääköKäsiinJo

    Ei kai vaan jää kämppä käsiin? Hometta kun löytyy ja vuokralainen sairastuu,jos sellanen tulee.....maksaa vuokraaja käräjäoikeuden kautta itsensä köyhäksi....otetaankos tämäkin vaihtoehto huomioon? Siinä sulle "pientä yhtiövastketta"....kyllä taas on sellasta tarinaa ohjeellistettu että taidat olla sipilän kannattaja vai? Yritätkö neuvoa kuseen okt asujan? Vähän vaikuttaa siltä...


   • oko1

    ASO-kämpän järkevyys riippuu tietysti sijainnista ja paikallisista markkinoista. Ketjun aloittaneen tilanteesta en tiedä mutta esim PK-seudulla asuntomarkinnat ovat aika erilaiset kuin jossain pienellä paikkakunnalla.

    Voi hyvinkin olla ettei omakotitalon myynti niin vain sujukaan eikä vuokralaistakaan saa. Ja se potentiaalinen uusi työpaikka voi olla vaikka Hgissä , missä taas ASO on on erittäin varteenotettava vaihtoehto.


  • irue

   "Auttakaaa uunoa, en tiiä mistä lainaa kun pankki ei anna ku on omaa asuntolainaa liikaa jäljellä."

   Asunto myyntiin ja sitten vuokralle johonkin, koska asoon siirtymiseen pitää varata aikaa, Hgissä pari vuotta helposti.

   Yli puolet omistusasunnosta maksettuna voi vaatia ennakointia, jos samalta alueelta aikoo asoon ja ikä jää alle 55.

  • kääkk

   Tilanne on siis sellainen, että olen maksanut jo puolet asunnostani, mutta pankki ei myönnä asolainaa ( joka suuruudeltaan on 1/3 jo maksetusta asuntolainasta), koska tulot on pienet, ja kokonaiskulut elämiseen olis yli 1500€ ja yksin maksan. Työssäolo , joka on tulojen ainoa peruste, on täysin pakollista että selviän lainoista vaikka työ ollut este asioiden hoidolle. Joskus tullut maksuhäiriö merkintä, joka estää lainan saannin. Jos ihmettelet sitä maksukyvyn menetystä , ei kannata, koska kulut on huimat ihan seinien pitämiseen. Myisin asunnon jos saisin asiat hoitoon, mutta ei liikene esim. siihen senttiäkään, että muuttaisi ite edullisempaan ja vuokraisi oman ylihintaisen asunnon eteenpäin. Yritän kaikkeni tässä ja vaikeaksi tekee että työpaikalla on puhelinkäyttökielto. Liikaa on pankin mielestä lainaa jäljellä, jotta sais uutta. jää max 300 € käteen.
   ( tämä kirjoitettu ystävän puolesta, minämuotoa satunnaisesti käyttäen)

  • osanottoni

   Ei tuosta oikein ole ulospääsyä. Jos ok-talo ostettu jostain muualta kuin hki-espoo-vantaa, sen kanssa on todennäköisesti naimisissa loppuelämänsä. Jos talo olisi velaton niin sen voisi myydä tappiollakin, mutta jos se on lainan vakuutena, pankki ei hyväksy persnetolla myyntiä, eikä tällä hetkellä ok-talot mene kovin helposti kaupaksi pk-seudullakaan. Niiden haluttavuus on kovassa laskussa.

  • kääkk

   Jos tarvii apua elämiseen, kun rahat ei riitä on vastaus sos.toimella. "hanki edullisempi asunto", että ei oo helppoa jos ja kun ei palkalla elä.( Siis toisinaan jää vain 200 € /kk, lapsikin kotona joka menetti just lapsilisänsä täytettyään 17 v.) Asumistuenkin saa vain vastikkeeseen, ei lainoihin. Normipalkka 1500-1800 € netto, joten miinusta niin paljon, ettei auta yhtään vaikka 80 000€ on maksettu jo asunnosta. Se ei käy vakuudeksi asolainaan pankin mielestä, että surkea on tilanne. Yritän auttaa koska olen huolissaan ystävästä joka on ikuisessa velkakierteessä, aina töissä kuitenkin , eikä mitään jää käteen . Kun sais asunnon heti myyntiin ja siirtymäaika omasta asoon olis joustava, pääsis hän pian pois velkavankeudesta, asunnon myynnistä velaton aso ja kk-kulut puolittuneet, pikavipit sais maksettua pois. . Maksuhäiriö merkintä estää taustalla ja duuni, jossa on surkea palkka.

   • ei_aivan

    "Asumistuenkin saa vain vastikkeeseen, ei lainoihin."

    Osittain väärin. Asumistukea nimittäin saa asuntolainan korkoihin, mutta ei lyhennykseen.


   • irue

    Niin ettäkö ason varallisuusrajat ei voisi tulla tässä esteeksi, vaan pelkästään rahoitus?


  • tyjtyjtjtyjt

   Sinänsä tuntuu oudolta, että on asuntoa maksanut jo yli puolet, mutta mitään ei ole säästössä. Juuri ongelmatilanteita varten kannattaisi säästää lainan maksamisen ohella (edes vähän). Lainan lyhennyksestä ei ole suurta iloa, jos rahaa tarvitsee nopeasti, joten mieluummin maksaisin lainaa hitaammin, jotta saan säästöön rahaa pahan päivän varalle. Lainan maksaminen ei tarkoita, etteikö voisi säästää samaan aikaan.

  • Mummopupu

   Hei, mitä väliä on sillä jos asumistukea saa vain korkoihin vaikka ne on kohtuulliset kun laina on yksin suuri. Tämä tilanne ei ollut hauska että en haluaisi olla ystäväsi tilanteeessa Kääkk.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   369
   24927
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   320
   6513
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   414
   4827
  4. Niko Ranta-aho aikoi karata Afrikkaan!

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/espanjan-poliisi-niko-ranta-aho-suunnitteli-pakoa-afrikkaan-katso-video-poliisin-iskusta-marbellan-asuntoon/804058
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   2498