Politiikkaa lehmillä kuvaillen

lehmätjapolitiikka

Amerikkalainen konservativismi:
Teillä on paljon lehmiä ja maitoa ja demokratia. Toisaalla taas on diktaattorijohto, joka harrastaa terrorismia ja kansalaisilla on muutenkin kurjaa olla. Tasaatte tilannetta pommittamalla sitä maata, jotta siellä olisi entistä vähemmän lehmiä, kansalaisia ja diktaattoreita, ja lisääksi varmistatte että saatte maasta lisää maitoa omaan maahanne. Ääneen puhutte vain diktaattoreista. Ja kavereiden kanssa siitä, miten paljon tästä kaikesta oli etua kristinuskon leviämiselle!
Bushismi: Sinulla on kaksi lehmää. Yhdysvallat hyökkää maahasi maidon takia. He vievät maidon ja luovat tukikohtia vartioimaan sinun lehmiäsi. Sinut teloitetaan terroristina.
Sosialismi: Lehmien omistus ei ole tiukasti yksilöllä. Maidon omistaminen kuuluu kansan nimissä toimivalle taholle.
Puhdas sosialismi: Omistat kaksi lehmää. Hallitus pakkolunastaa molemmat ja sijoittaa ne samaan navettaan kaikkien muitten lehmien kanssa. Sinun pitää huolehtia lehmistä. Hallitus antaa sinulle maitoa tarpeesi mukaan.
Byrokraattinen sosialismi: Omistat kaksi lehmää. Hallitus pakkolunastaa molemmat ja sijoittaa ne kaikkien muitten lehmien kanssa samaan navettaaan. Niistä huolehtii entinen kanankasvattaja. Sinä huolehdit entisen kanankasvattajan kanoista. Saat niin paljon maitoa ja munia kuin hallituksen säädökset määräävät sinun tarvitsevan ja sinun on jonotettava niitä jakelupäivänä jakelukeskuksessa.
Puhdas kommunismi: Omistat kaksi lehmää. Naapurisi auttaa sinua huolehtimaan niistä ja jaatte maidon, jolloin kukaan ei saa tarpeeksi maitoa.
Neuvostoliittolainen kommunismi: Omistat kaksi lehmää. Hallitus ottaa maidon, mutta ainakin terveydenhuolto on ilmainen.
Leninismi: Omistat kaksi lehmää. Sinut ammutaan vastavallankumouksellisena, jos juot niiden maitoa. Myös lehmäsi ammutaan vastavallankumouksellisina, sillä ne luovuttivat maitoa vastavallankumouksellisiin tarkoituksiin (sinulle). Jäljelle jäänyt maito jaetaan proletariaatille, mutta he kieltäytyvät koskemasta moiseen porvarilliseen roskaan (muussa tapauksessa heidät ammutaan).
Epäonnekkaiden stalinismi: Omistat kaksi lehmää. Sinut ammutaan vastavallankumouksellisena agitaattorina ja lehmät suljetaan vankileirille.
Onnekkaiden stalinismi: Olet väärässä. Mitään lehmiä ei koskaan ollutkaan. Toivottavasti ymmärsit asian nyt, sillä olisi hyvin ikävää joutua käsittelemään sitä uudelleen.
Neuvostoliitto Stalinin jälkeen: Kolhoosissasi on kaksi lehmää. Hallitus ampuu toisen, lypsää toisen ja kaataa maidon maahan.
Venäjä Neuvostoliiton jälkeen: Sinulla on kaksi lehmää. Lasket ne uudelleen, ja huomaat, että sinulla on kolme lehmää. Lasket ne uudelleen, ja huomaat, että sinulla on seitsemäntoista lehmää. Lasket ne uudelleen, ja huomaat, että sinulla on kaksi lehmää. Otat lisää vodkaa.
... jatkuu

4

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ewrereer

      Maolaisuus: Sinulla on kaksi härkää. Joukoittain puolueaktiiveja kuolee niiden lypsyä yrittäessään. Kaikki ne, jotka väittävät, ettei härkiä voi lypsää, piestään.

      Libyalainen sosialismi: Omistat kaksi lehmää. Sinä ja naapurisi perustatte yhdessä kansankomitean, joka päättää, mitä lehmillä pitää tehdä. Kapinalliset ampuvat toisen lehmän. NATO julistaa talosi lentokieltoon ja ampuu sitä ohjuksella. Uusi hallitus teloittaa toisen lehmän, koska sillä ei ole huntua. Sinua onnitellaan siitä, että maasi on nyt vapaa ja demokraattinen.

      Japanin politiikka vuoden 1945 jälkeen: Sinulla ei ole yhtäkään lehmää. Jotta et kuolisi nälkään, USA ostaa sinulle kaksi lehmää. Myöhemmin väität koko maailmalle näiden lehmien olleen alun alkujaankin sinun.

      Kleptokratia: Omistit kaksi lehmää. Hallitus varasti molemmat.

      Libertarismi: Omistat kaksi lehmää. Saat tehdä niillä mitä ikinä tahdot, kunhan et riko muiden vastaavaa oikeutta.

      Ayn Randin libertarismi: Omistat kaksi lehmää. Naapurisi päättää, että et omaa riittävän korkeaa sivistystasoa lehmien omistamisen käsitteen kunnioittamiseksi, ja ottaa ne. Kenelläkään ei ole velvollisuutta auttaa sinua.

      Fasismi: Omistat kaksi lehmää. Hallitus pakkolunastaa ne molemmat, palkkaa sinut hoitamaan niitä ja myy maidon sinulle palkkaasi suurempaan hintaan.

      Rasismi: Omistat kaksi lehmää. Hallitus päättää että maidon, lehmän ja sinun on oltava valkoisia. Ja jos jokin ei tätä yksinkertaista ehtoa täytä, heitetään kaatopaikalle.

      Demokratia Kansan nimissä: enemmistön voimalla päätetään kuka raukka omistaa ja hoitaa lehmät ja ketkä onnelliset saavat maidon.

      Suora demokratia: Omistat kaksi lehmää. Naapurisi päättävät siitä, kuka saa kaiken maidon.

      Edustuksellinen demokratia: Omistat kaksi lehmää. Naapurisi päättävät siitä, kuka päättää siitä, kuka saa maidon.

      Byrokraattis-nykyaikainen demokratia: Omistat kaksi lehmää. Demokraattisesti valittu johtajajoukko aikoo äänestää uudesta laista, jonka mukaan sinun lehmäsi pitäisi pakkolunastaa. Viime hetkellä joku lisää lakiehdotukseen kohdan, jonka mukaan vastedes on käytettävä kansan verorahoja yhä enemmän perverssien taiteilijoiden tukemiseen, ja kukaan ei äänestä lain puolesta. Saat pitää lehmäsi, mutta navetta lehmineen palaa ensi sunnuntaina kun palomiehet lakkoilevat siksi, etteivät päättäjät ole hyväksyneet lakia, joka toisi palomiehille paremmat donitsit taukohuoneisiin.

      Proletariaatin diktatuuri: Sinulla on kaksi lehmää. Sinun täytyy tehdä työtä maidon saamisen eteen, tai "valtio" takavarikoi lehmäsi porvarillisena yrityksenä kasvattaa omaa omaisuutta ja riistää muilta.

      Byrokratia: Omistat kaksi lehmää. Ensin hallitus säänöstelee mitä voit syöttää niille ja milloin niitä voi lypsää. Sitten se maksaa sinulle ettet lypsä niitä. Hallitus pakkolunastaa toisen ja teurastaa sen, lypsää toisesta maidot ja kaataa maidon viemäriin. Tämän jälkeen hallitus pyytää sinua täyttämään viitenätoista kappaleena "puuttuvan maidon selvityslomakkeen".

      YK ja NATO: Sinulla on kaksi lehmää. Lypsäessäsi puristat utareista liian kovaa. Naapurisi rientävät apuun ja alkavat vartioida navettaa siniset maitopurkit päissään. Lypsäessäsi piilossa navetan takana NATO tuhoaa ohjusiskulla talosi, autosi ja naapurin navetan, koska CIA käytti vanhaa karttaa.

      Vihreä liike: Sinulla on kaksi lehmää. Valtio pakottaa palauttamaan lehmät takaisin luontoon.

      Imperialismi: Sinulla on kaksi lehmää. Myyt molemmat naapurillesi. Yöllä haet häneltä neljä lehmää ja myyt maidon hänelle.

      Teokratia: Omistat kaksi lehmää. Lypsettyäsi ne annat puolet maidosta papeille, jotka siunaavat lehmäsi.

      Uuspakanallinen teokratia: Omistat kaksi lehmää. Saat lypsää ne vain täydenkuun aikaan rituaalisen puhdistautumisen jälkeen. Sinun on myös harjattava lehmäsi oikealta vasemmalle. Muussa tapauksessa sinut kivitetään kuoliaaksi. Jos et osallistu kivitykseen, sinua rangaistaan kivityksellä.

      Hindulainen teokratia: Olet kahden pyhän lehmän palvelija. Sinun pitää palvella niitä mahdollisimman hyvin. Et saa käyttää niitä hyväksesi millään lailla. Suojele niitä hengelläsi. Pidä niiden kuoltua suruaika ja kaikki rahat, jotka pystyt hankkimaan laillisin tai laittomin keinoin, maksavat hautajaiset.

      Kristillinen teokratia: Maanviljelijä omistaa kaksi lehmää, joten hän antaa toisen konttorityöntekijälle jolla ei ole yhtään. Tästä hyvästä Jumala tappaa maanviljelijän ruttoon ja antaa tälle kuoleman jälkeen loputtomasti maitoa, jäätelöä, juustoa ja pirtelöä.

      Juutalainen teokratia: Omistat kaksi lehmää. Rituaaliteurastat toisen ja lypsät toisen, mutta et juo maitoa aterialla.

      Anarkia: Kukaan ei omista lehmiä, vaan sinä tappelet muiden kanssa siitä, kuka saa kaiken maidon. Jos tappelu jostain syystä loppuu, katso, oletko voittanut sen. Jos et, niin aloita tappelu uudestaan saadaksesi maidon. Hallitusta ei ole, joten maidon saaja ratkaistaan tappelulla.

      ... Jatkuu...

      • qwertegfs

        Militarismi: Sinulla on kaksi lehmää. Hallitus lähettää niin sinut kuin lehmäsikin armeijaan.

        Liberalismi: Sinä ja kaikenkirjavat lehmäsi elätte lämpimässä sopusoinnussa ja yhtäläisen arvokkaina keskenänne. Navettasi on auki kaikille, kunhan ovat kunnolla eivätkä syrji toisia yhtäläisiä lehmiä. Lopulta kaikki juovat vähän maitoa ja joku rakastelee jonkun - mahdollisesti lehmän tai kenties maidon kanssa.

        Modernismi: Suvullasi oli ennen lehmiä, mutta nyky-yhteiskunnassa yhä harvempi viljelee maata ja omistaa lehmiä. Koko lehmäajatus on siksi lähinnä kiinnostava historiallinen vaihe, jolla ei ole suoraa vaikutusta enää nykyaikana.

        Uskontosodat: Sinulla on kaksi lehmää. Ne karkaavat naapurin laitumelle ja uhkaavat tappaa kaikki hevoset, jos ne eivät ala käyttäytyä kuin lehmät.

        Terrorismi: Naapurisi ei suostu alkamaan hevosten hoitajaksi vaatimuksistasi huolimatta, joten räjäytät hänen ja hänen ystäviensä lehmät ja omat lehmäsi siinä samalla näyttääksesi esimerkkiä. Ellei ensimmäinen muuten onnistu, räjäytät itsesi siinä samalla.

        Puhdas kapitalismi: Omistat kaksi lehmää, joten myyt ensin niiden maidon pois, sitten myyt toisen lehmän pois ja ostat tilalle sonnin.

        Reaalimaailman kapitalismi: Omistat kaksi lehmää. Lähiseudun tuhannen lehmän karjatila tuottaa niin maitoa ja lihaakin tehokkaammin kuin sinä, joten joudut konkurssiin. Menet karjatilalle töihin ja teet 16-tuntisia päiviä nälkäpalkalla. Karjatila päättää ulkoistaa työsi Kiinaan.

        Populismi: Sinulla ei ole yhtään lehmää, mutta hallitus esittää että olisi parasta antaa kaikille halukkaille muutama. Tämän lisäksi sinulle kerrotaan, että heti kun tämä on toteutettu, olisi hyvä muistaa se että ei kannata luottaa elitististen agronomien kertomuksiin lehmien ruokinnasta, vaan ruokkia lehmiä siten mikä itsestä tuntuu järkevältä. Lisäksi sinua varoitellaan ulkomaalaisten karjojen tuonnista ja niiden käytöstä siitokseen: ei ole hyvä saastuttaa suomalaista hyvin käyttäytyvää ja muutenkin hyvää karjaa millään epämääräisellä vierasaineksilla! Kehitys johtaa siihen, että peruskoulujärjestelmä lakkautetaan, koska et halua käydä siellä.

        Piratismi: Maito on nestemäinen hyödyke, joka ei nähdäksesi lypsämisestä huolimatta synny varsinaisesti kenenkään kätten työn tuloksena, joten sinulla tulee olla oikeus nauttia maidosta maksamatta siitä. Yliarvostettua loogista ajattelua noudattavien mielestä lehmien omistamisesta tulee tällöin kannattamatonta, jolloin ne vapautetaan luontoon, ja maitoa haluavien tulee yrittää lypsää ne itse.

        Pessimismi: Sinulla on liian vähän lehmiä, ja nekin ovat aivan surkeita. Odotat joka päivä, että ne kuolisivat pois. Lopulta sinua lykästää ja ne todella kuolevat pois. Voi sitä murheen päivää!

        Strukturalismi: Sinulla on lehmiä, mutta sinua kiinnostavat vain niiden nahassa olevat ruskeat laikut.
        Jälkistrukturalismi: Sinulla on lehmiä, mutta sinua kiinnostaa vain niiden nahassa olevien ruskeiden laikkujen välinen harmaa alue.

        Snobismi: Et ole koskaan nähnytkään lehmää, mutta olet kuullut niistä joskus jotain. Siispä koet olevasi niiden asiantuntija. Jos joku tuo sinulle ravintolassa väärin paistetun pihvin, palautat sen ja vaadit uutta tilalle. Vaadit että maidostasi poistetaan rasva ja sokeri ja että siihen lisätään D-vitamiinia.

        Opportunismi: Sinulla on kaksi lehmää; tapat ja syöt ne heti. Tämän jälkeen vain odotat tilaisuutta, että pääset tekemään saman kaikkien muiden lehmille.

        Veganismi: Sinulla on kaksi lehmää, ja te kaikki syötte ruohoa.

        Realismi: Sinulla on kaksi lehmää. Ne kuolevat joskus ja kuluttavat rehujasi, mutta saat maitoa.


      • regreere
        qwertegfs kirjoitti:

        Militarismi: Sinulla on kaksi lehmää. Hallitus lähettää niin sinut kuin lehmäsikin armeijaan.

        Liberalismi: Sinä ja kaikenkirjavat lehmäsi elätte lämpimässä sopusoinnussa ja yhtäläisen arvokkaina keskenänne. Navettasi on auki kaikille, kunhan ovat kunnolla eivätkä syrji toisia yhtäläisiä lehmiä. Lopulta kaikki juovat vähän maitoa ja joku rakastelee jonkun - mahdollisesti lehmän tai kenties maidon kanssa.

        Modernismi: Suvullasi oli ennen lehmiä, mutta nyky-yhteiskunnassa yhä harvempi viljelee maata ja omistaa lehmiä. Koko lehmäajatus on siksi lähinnä kiinnostava historiallinen vaihe, jolla ei ole suoraa vaikutusta enää nykyaikana.

        Uskontosodat: Sinulla on kaksi lehmää. Ne karkaavat naapurin laitumelle ja uhkaavat tappaa kaikki hevoset, jos ne eivät ala käyttäytyä kuin lehmät.

        Terrorismi: Naapurisi ei suostu alkamaan hevosten hoitajaksi vaatimuksistasi huolimatta, joten räjäytät hänen ja hänen ystäviensä lehmät ja omat lehmäsi siinä samalla näyttääksesi esimerkkiä. Ellei ensimmäinen muuten onnistu, räjäytät itsesi siinä samalla.

        Puhdas kapitalismi: Omistat kaksi lehmää, joten myyt ensin niiden maidon pois, sitten myyt toisen lehmän pois ja ostat tilalle sonnin.

        Reaalimaailman kapitalismi: Omistat kaksi lehmää. Lähiseudun tuhannen lehmän karjatila tuottaa niin maitoa ja lihaakin tehokkaammin kuin sinä, joten joudut konkurssiin. Menet karjatilalle töihin ja teet 16-tuntisia päiviä nälkäpalkalla. Karjatila päättää ulkoistaa työsi Kiinaan.

        Populismi: Sinulla ei ole yhtään lehmää, mutta hallitus esittää että olisi parasta antaa kaikille halukkaille muutama. Tämän lisäksi sinulle kerrotaan, että heti kun tämä on toteutettu, olisi hyvä muistaa se että ei kannata luottaa elitististen agronomien kertomuksiin lehmien ruokinnasta, vaan ruokkia lehmiä siten mikä itsestä tuntuu järkevältä. Lisäksi sinua varoitellaan ulkomaalaisten karjojen tuonnista ja niiden käytöstä siitokseen: ei ole hyvä saastuttaa suomalaista hyvin käyttäytyvää ja muutenkin hyvää karjaa millään epämääräisellä vierasaineksilla! Kehitys johtaa siihen, että peruskoulujärjestelmä lakkautetaan, koska et halua käydä siellä.

        Piratismi: Maito on nestemäinen hyödyke, joka ei nähdäksesi lypsämisestä huolimatta synny varsinaisesti kenenkään kätten työn tuloksena, joten sinulla tulee olla oikeus nauttia maidosta maksamatta siitä. Yliarvostettua loogista ajattelua noudattavien mielestä lehmien omistamisesta tulee tällöin kannattamatonta, jolloin ne vapautetaan luontoon, ja maitoa haluavien tulee yrittää lypsää ne itse.

        Pessimismi: Sinulla on liian vähän lehmiä, ja nekin ovat aivan surkeita. Odotat joka päivä, että ne kuolisivat pois. Lopulta sinua lykästää ja ne todella kuolevat pois. Voi sitä murheen päivää!

        Strukturalismi: Sinulla on lehmiä, mutta sinua kiinnostavat vain niiden nahassa olevat ruskeat laikut.
        Jälkistrukturalismi: Sinulla on lehmiä, mutta sinua kiinnostaa vain niiden nahassa olevien ruskeiden laikkujen välinen harmaa alue.

        Snobismi: Et ole koskaan nähnytkään lehmää, mutta olet kuullut niistä joskus jotain. Siispä koet olevasi niiden asiantuntija. Jos joku tuo sinulle ravintolassa väärin paistetun pihvin, palautat sen ja vaadit uutta tilalle. Vaadit että maidostasi poistetaan rasva ja sokeri ja että siihen lisätään D-vitamiinia.

        Opportunismi: Sinulla on kaksi lehmää; tapat ja syöt ne heti. Tämän jälkeen vain odotat tilaisuutta, että pääset tekemään saman kaikkien muiden lehmille.

        Veganismi: Sinulla on kaksi lehmää, ja te kaikki syötte ruohoa.

        Realismi: Sinulla on kaksi lehmää. Ne kuolevat joskus ja kuluttavat rehujasi, mutta saat maitoa.

        Terrorismi: Naapurisi ei suostu alkamaan hevosten hoitajaksi vaatimuksistasi huolimatta, joten räjäytät hänen ja hänen ystäviensä lehmät. Ellei ensimmäinen muuten onnistu, räjäytät itsesi siinä samalla. Omia hevosiasi kaverisi pukevat räjähdevyöhön, ja lähettävät muiden lehmätilallisten talleille räjäyttämään itsensä, tai potkimaan ja puremaan lehmiä. Kuvasi laitetaan kaveriesi talojen katolle leveästi hymyilevänä paratiisin rannat tietokoneella simuloituna taustalle.


    • dfgrefdsf

      Sekurokratia:
      Sinulla on 2 lehmää. Naapuri, jolla on tuhansia hevosia, tulee vahtimaan, että lypsät lehmäsi oikein, ja vaatii puolet maidosta itselleen, ja vaatii sinua kertomaan kaikista havaitsemistasi toisen naapurin suhteista ja hänen lehmiensä epäkohdista ja mahdollisista aikomuksista. Naapurilta saa myös lomittajia aina. Joltain toiselta lehmätilalliselta saattaa kadota lehmä silloin tällöin, jota ei enää löydetä, ja arvelet lehmien päätyneen hevostilallisen omaan lypsäämöön... Joskus toisella lehmätilalla on nähty epämääräisen näköinen hevonen, jolla näyttäisi olevan kummalliset sorkat, ja vain 2 utaretta, mutta sillä on sarvet, ja hevostilallisen mukaan se on normaali lehmä... Lomittaja ei tiedä asiasta mitään, mutta havaitset outoja muutoksia tapahtuneen talossasi ja navetassa. Muut lehmätilalliset ovat alkaneet vaikuttaa oudon hiljaisilta, ja heidän omaisuutensa on alkanut yllättäen lisääntyä "kun on noita rahapelejä tullut harrastettua...".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1478
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1022
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe