Onko koiralla mahdollisuuksia???

Koirani rölli ontui jo jonkun aikaa tuossa puolikesästä. Vasen etunen oli se.

Käytiin lääkärissä ja saatiin tulehduskipilääkkeet ja ne auttoivat.

Puolitoista viikkoa myöhemmin mökillä alkoi ontua oikeaa etutassuaan. Jo vajaan viikon kuluttua ei koira sillä tassulla astunut normaalisti vaan "reilu varvasosa " käpertyi tassun alle. Näin oli pari päivää ja sitten olikin tassu niin kipeä että sillä ei kuin väkisin asteltu.

Eilen oltoon helsingin pieneläinklinikkalla koko iltapäivä. Vietiin koska asumme 2,kerroksessa puutalossa joten ei mitään hissejä ole. Nyt tänään rappujen kulkeminen on huonoa, oikea tassu on osin halvaantunut ja joskus Rölli muistaa kun se on "hitaalla" .

Nyt on halvauspotilas osittain, etutassu ei toimi.

Diaksooneina on seuraavat:
1.Hermopunoksen tulehdukselliset sairaudet
2. Ääreishemoston kasvainsairaudet (hermojuuritupen kasvain)
3. hermojuuriaukon ahtauma (kuten välilevyn pullistus)

25

571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fargot

      Eikö eläinlääkäri kertonut? En ainakaan minä maallikkona pysty ennustetta antamaan :(

    • neuvoni_

      Uskomattomalta kuulostaa, jos ei Helsingin Pieneläinklinikan lääkäriltä saa neuvoja, kärsiikö koira, oliko siellä ketään ammattitaitoista henkilöä edes paikalla tutkimassa koiraa? Miksette mene jonnekin yksityiselle eläinlääkärille, jossa koira kuvannetaan, annetaan tarvittavat lääkitykset tai sitten eutanasia. Toimikaa nyt nopeasti, ettei koira joutuisi kärsimään kivuista, jotka ovat varmasti koko ajan koiran päivittäistä arkea.

    • ikäväpaikka

      Olen sen kannalla että päästettäisiin ikiuneen, aika pahalta tuo kuullostaa, turha vaan pitkittää kärsimystä.

    • MustanaamioFlick

      Onko koiralta otettu verinäytteet, onko kasvain levinnyt, minkä ikäinen koira, onko selvitetty leikkausmahdollisuutta jos kasvain hyvänlaatuinen, oletko ottanut yhteyttä kasvattajaan, onko koiralla normaali ruokahalu, nukkuuko yöt kunnolla, läähättääkö. Vie Vantaan Myyrmäessä sijaitsevaan Aistiin, siellä on ympärivuorokautinen päivystys. Tulehduskipulääkitys pidempään käytettynä voi aiheuttaa vaikeita suolisto-ongelmia. Kehoittaisin oikeasti viemään koiran asiantuntevalle ammattilaiselle, joka arvioi koiran mahdollisuudet elää kivutonta elämää.

      • lääkärileikit

        Oletko nyt varma, että kaikki tuli kysyttyä??


      • vastaukseni_

        Kyllä olen.


    • Koira on 3 vuotta ja 9 kk vanha. Huono tassuhistoria.

      Pidimme selvänä että kyse olisi ortopedisestä vaivasta. Yllätys oli suuri että kyse onkin neurologisesta vaivasta jossa magneettikuvauksella olisi selvitettävissä (1000 euroa) että mikä näistä kolmesta yllämainituista vaivoista on kyseessä.

      Näistä kolmesta vaihtoehdosta ehdokas kasvain on sellainen että tassu pitäisi amputoida ja se leviää helposti.

      Ehdokas kaksi on selkäleikkaus tai vastaava.

      Ehdokas kolme, tulehdus hermojossakin, voitaisiin hoitaa kortisoonilla.

      Kipuja ei koiralla ole, syö hyvin jne. Ainoa että kävely ei onnistu kun toinen tassu ranteesta muistuttaa enemmän kärpäslätkää kuin tassua. Tosin se kyllä kävelee silläkin nyt pari päivää harjoiteltuaan ja mieli olisi halukas pitemmälle lenkille. Silmät ovat kirkkaat ja tänään aika pirteä kaikinpuolin muuten.

      Keskiviikkona tulehduskipulääkkeen lisäksi aloitettiin Neurotin niminen lääke josta syystä koira minusta vaikuttaa paremmalta.

      Myöskin oikean, siis sen kipeän puolen lapa on selvästi surkastunut. Tuntohäiriöitä hieman muuallakin mutta tassu pahin.

      En lähde suinpäin kuvauttamaan koiran huonon tassuhistorian vuoksi. Jos Neurotin on auttanut selvästi maanantaihin mennessä, katsotaan asia uudestaan. Olen silloin yhteydessä ko.lääkäriin.

      Rölli on luonteeltaan sellainen kuin sanalaskun kana eli lentää vaikka kaula on jo katkaistu.
      Mutta lääkkeen aloituksesta on nyt vasta kaksi päivää eli katsotaan viikonlopun jälkeen maanantaina.

      Siis kipuja ei koiralla ole, tunto vain puuttuu ranteesta alaspäin.

      Sinänsä pieneläinklinikka hoiti koiran hyvin, tarvittava tieto tuli paperilla ja niin kuin monesti tällaisen odottamattoman (neurologinen sairaus) tiedon jälkeen ei kysymyksiä ollut. Oli pelkkä tyrmistys. Kysymykset on kirjattu maanantaille nyt kun jo vähän jotain jo tajuan.

    • Vielä sellainenkin tuli mieleen yhdestä jo vuosia sitten menehtynnestä sakustamme.

      Lopputulos oli että kuoli 3 vuotta 4 kk vanhana verisyöpään.

      Tautihistoria oli aika iisi sinänsä: 7 kk vanhana leikattiin päästä karvatuppi, puhdas tulos.
      Noin 2 vuotiaana sille alkoi taas kasvaa päähän sarvi, sitten tuli kuonoon patti. Allergia, melkein puoli vuotta syötettiin vaan kanaa ja riisiä vitamiinit. Sarvet suurenivat siitä huolimatta jolloin se rupesi syömään kortisoonia. Niin kauan kun se sitä söi, sarvet ensin pienenivät ja sitten hävisivät. Jossain vaiheessa kokeiltiin, kortisooni pois. Sarvet kasvoivat heti takaisin.
      Eli näin jatkettiin.

      Sitten tuli viimeinen koiran viikko. Käytin maanantaista-torstaihin joka ilta sitä lääkärissä, otettiin kokeita ja muuta mutta mistään ei löytynyt syytä. Koira oli hontelo käynniltään ja en muista mitä kaikkea. Torstaina sanoin lääkärille että peffa heittää. Hän halusi nähdä ja kävelytin sitä ulkona mutta juuri sillä hetkellä se ei TIETENKÄÄN sitä tehnyt. Mutta kuume oli ilmaantunut.

      En saanut sinä päivänä sitä syömään mitään. Asuntomme oli kahdessa kerroksessa ja se nukkui aina ovensuussa.

      Perjantaina nousin ekana niinkuin aina. Tulin alas ja huomasin Jeron makaavan vaan, ei tervehdystä, ei mitään. Hetken siinä pyörin ja rupesin houkuttelemaan sitä ylös että mennään ulos.
      Ei mitään. Koira seurasi minua silmillään kaiken aikaa mutta muuta ei tapahtunut. Yritin nostaa sitä ja silloin tajusin että ei ole sen halusta kiinni vaan se ei pysty.

      Huusin miehelleni yläkertaan että Jero heti lääkäriin. Mieheni ajoi auton rappusten alle ja kantoi Jeron autoon. Oltiin pieneläinklinikalla aamulla vähän yli 7.

      Sille laitettiin heti tippa ja vietiin pois. Soittavat kun aika on, niin kuin tapoihin kuuluu.
      Vähän ennen puolta päivää soittivat että Jero kuoli kun olivat viemässä sitä röngteniin. Se oli jo koomassa silloin perjantaiaamuna.

      Perjantai-iltana soitti klo 22 eläinlääkäri jolla olin käyttänyt sitä viikon. Paikka oli itä-Helsingissä oleva yksityinen lääkäriasema. Hän kertoi että Jeron tilanne on tosi huono, sen veriarvot ovat täysin sekaisin ja sillä on verisyöpä.

      Kerroin hänelle että Jeron asiat ovat nyt hyvin, se lähti tuttuja moikkaamaan taivasten valtakuntaan.

      Eli tämäkin vaan siksi että ei se yksityinenkään mikään jumala ole. Joskus on tosi vaikeata joskus taas hieman helpompaa. Ei saisi yksinkertaistaa asioita, eivät ne koskaan ole musta-valkoisia. Väliin voi mahtua vaikka mitä.

    • MustanaamioFlick

      Kuulostaa kamalan huolestuttavalta. Eutanasiapäätös ei koskaan ole helppo, elämän vaikeimpia asioita. Mutta, koiran tulisi voida saada elää kivutonta elämää, jossa se voi toteuttaa lajityypillistä toimintaansa, mihin ei kuulu välttämättä kolmella raajalla lenkkeily ja jos ei mahdollista kasvainta saadakaan poistettua kokonaan, se on voinut lähettää etäpesäkkeitä, jotka tuhoavat sisäelimet lopulta mahdollisesti lyhyenkin ajan sisällä. Mutta turha spekuloida enempää etukäteen, kun olette tutkituttaneet koiran asiantuntevalla eläinlääkärillä ja se on kuvannettu, on helpompaa tehdä päätös kuinka jatkossa. Ehdottomasti kuitenkin pitäisi pystyä miettimään, onko koiran elämä elämisen arvoista enää ja mitä mahdollisesti jatkossa on odotettavissa. Voimia teille kovasti. Minun ensimmäinen saksanpaimeneni kuoli myös verisuonisyöpään sekä toinen vaikeaan pahanlaatuiseen melanoomaan.

      • Kiitos asiallisesta vastauksesta. Joo se päätös on kamala, se on ollut meidän vanhuksien lohtu,lapsi, kauhea kakara (pentuvaihe) jne.

        Juuri kun se on kypsynyt aukuisen koiran rooliin se sitten otetaan pois. Röllin tassuhistoria ei ole hyvä , ne on ollut "nurinnarin" ennenkin. Jo noin 7 kk vanhana se satutti niin että ontui. Tähänasti ne on hoidettu tulehduskipulääkkeillä ja levolla. Sillä ne ovat myöskin menneet.

        Ollaan tässä vaan ihmetelty kun ei tassu paineltaessa ja puristuksessa ole kipeä. Ei turvotusta, ei mitään.
        Neurologinen sairaus tuli ihan puun takaa. Olen yhteydessä maanantaina pieneläinklinikkalle ja jatko katsotaan sitten.

        Rölli on edelleenkin kivuton, kirkassilmäinen ja jopa laahusti miehelleni hänen tullessaan kaupasta sisään lelun. Sitä ei ole vähään aikaan nähty koska olemme olleet mökillä melkein koko kesän.
        Nyt ei voida mennä ennen kuin Rölli on kunnossa. Tai kuollut. Siellä on paljon sellaisia kuistilta nähtyjä metsän asukkeja jotka tulisivat ihan pihaan jos sitä ei olisi aidattu. Mutta kun se saa hajun vaikka peurasta kahden bampinsa kanssa se lähtee ja kovaa. Sitä ei voi nyt tapahtua, ollaan siis kotona kunnes asia selviää.

        Selvää on että Rölli ei enää tee samoja asioita kun ennen. Mutta jos siitä tulisi kuitenkin koira jonka pilleriannos on mahdollisimman pieni. Niinkuin sanoit, spekuloiminen on turhaa ja nyt tavitaan vaan faktoja. Jälkiviisaus on myöskin turhaa, ihmisillä kun ei ole kuitenkaan sitä kristallipalloa. Jos olisi niin kaikki kamalat asiat mitä nyt maailmassa tapahtuu, jäisivät ainakin osittain kokematta.

        Haluaisin juuri sinun mielipiteesi seuraavaan asiaan. Olemme miettineet että "kuollut Rölli" jäisi tieteen (siis yo:ton tutkimustarkoitukseen) josta ajattelen että auttaisi ehkä jotain muuta joskus. Mitä mieltä olet tästä?


    • MustanaamioFlick

      Tuo on kaunis ajatus. Se varmasti auttaisi monia muita samoja kokeneita ja samalla jättäisi Röllin elämään ikuisesti kaikkien mieliin. Neurologiset sairaudet ovat vaativa tutkimuskohde vielä nykyisinkin, siksi ne maksavatkin erityisen paljon sekä eläin- että ihmislääketieteessä. Minusta on ensiarvoisen tärkeätä, että te osaatte tehdä oikeanlaisen päätöksen koiran hyvinvoinnin suhteen, olipa diagnoosi lopullisesti mitä tahansa. Itse olen käynyt lopetuttamassa yksin kaksi saksanpaimenta, joten tiedän minkälaisia tunteita se tapahtuma herättää, ja siitä toipuminen voi viedä vuosia. Mutta on itselläkin helpompi olo, jos todetaan koiran olevan parantumattomasti sairas se, että tietää sitten sen olevan ilman kipuja ja tuskia, eri asia on, jos koiralle annetaan toivoa elää vielä kivuttomana hyvää elämää rakastavassa ympäristössä. Saksanpaimenkoira aktiivisena kuitenkin kaipaa yleensä juoksemista, rakastaa kaikkea liikuntaa, joten jotenkin tuntuu pahalta ajatella koiraa ilman toista etutassua liikunnan kannalta. Neurologisiin sairauksiin auttaa joskus lääkitys tietyn aikaa, mutta lääkityksillä on myös sivuvaikutuksia pidempään käytettynä. Näitä asioita olisi hyvä punnita jo etukäteen. Kamalan vaikea tilanne teillä, itse tekisin saman, eli odottaisin sinne maanantaihin ja kävisin tutkimukset lävitse ennen kuin tekisin päätöksen, mitä tehdä.
      Voimia maanantaihin.

      • Kiitos. Huomaan että puhumme samoista asioista periaatteilla jotka ovat meille molemmille kutakuinkin samat. Ilmoitan lopputuloksen kun tiedän.


      • Lopputulos on tänään iltapäivällä. Tulos huono mutta palataan sitten siihen. Rölli on pois..


      • Kiitos mutta maanatai ei totetunut. Se oli sunnutai iltapäivä kun ei muuta voinut. Palataan.


    • skkkk

      Voimia🙏❤️.

      • Kiitos!!!! Niitä tarvitaan.


    • Ei ollut enää tänään, läpikäyty on. Rölli nukutettiin iltapäivällä.

      • skkkk

        Otan osaa ❤️❤️🙏


    • OsanOtto

      Eikun jaksamista sakun omistajalle....itsellä meni huhtikuussa pois....ja sattuu vieläkin joka päivä......ja sattuu varmaan loppuelämän. Ota päivä kerrallaan ja itke jos tarvetta tulee,älä pidätä tunteita se vaan pahentaa mieltä ja oloa. Surulle pitää antaa paljon aikaa.Mikään aika ei ole liikaa kun siltä tuntuu.Ja sinä päätät sen ajan ei kukaan muu.

    • MustanaamioFlick_

      Teit oikean päätöksen. Toivottavasti koiran kasvattaja on tietoinen asiasta. Voimia edelleen. Toivottavasti myös koiran kasvattaja ymmärtää, minkälaista kärsimystä voidaan vääränlaisella jalostuksella sekä koirille että ihmisille tuottaa.

      • Kyllä se oli pieneläinklinikankin mielestä aiheellista nyt. "Halvaus" tassussa selkeästi eteni hirmuvauhtia. Ensin vain varpaat käpertyivät alle, sitten rannetta myöten ja kävelikin niin ajottain joka oli kauhean näköistä. Sunnuntaina klinikan pihalla oli ns. kuonollaan kaiken aikaa. Vasen puoli väsyi kun oikea ei kanna. Ja tähän kaikkeen meni 1,5 vikkoa.

        Lopetus meni paremmin kuin hyvin. Rölli ei nukahtamisensa jälkeen eväänsäkään liikauttanut eikä edes sitä kuuluisaa syvempää huokausta huomannut jos sellainen tuli.

        Ikävä on vaan kauhea, tuntuu että tästä ei vanha akka enää selviä. Tiedän kyllä että selviää nyt kun pystyn taas syömään. Meinas tulla tenkkapoo kun parin viikon "minisyömisen" jälkeen en enää kyennytkään normaaliin. Nyt olen jo melkein maalissa. Eli koville ottaa mutta elämä on sellaista.


      • MustanaamioFlick_

        Olit rohkea tehdessäsi tuonlaisen päätöksen koiran vuoksi. Kuinka jatkossa, mitä pieneläinklinikan henkilöstö lupasi koirasi suhteen, haluatteko, että koiranne menisi tutkimukselliseen tarkoitukseen, ikävä kysymys sinänsä.
        Minun lähes 13 v koirani vein lopetettavaksi hieman yli vuosi sitten, melanooma suussa vei vuorokaudessa. En ole siitä vieläkään selvinnyt, vaikka on uusi saku, rakastettava sellainen. En myöskään pystynyt syömään aikoihin ja vieläkin on vaikeata, vaikka on jo kohta puolitoista vuotta kulunut. Kyllä sinä selviät. Minunkin koirallani meni lopetus hyvin, se nukahti heti ja eläinlääkärin vastaanotolle pääsimme heti, näin koirani kuolleena, halusin nähdä myös sen suussa olevan melanoomakasvaimen ja sainkin sen nähdä. Koirani nukahti sitä rapsutellessani ja olin sen luona viimeiseen asti, sen jälkeen tuli tyhjyys. Eläinlääkäri vielä varmisti, että sydän oli pysähtynyt jonkin ajan kuluttua ja lähdin yksin kotiin. Silloin en vielä itkenyt, mutta vuoden sen jälkeen olen itkenyt usein. Koirani oli lähes terve koko elämänsä ja siitä saan olla kiitollinen, ettei se joutunut kokemaan tuskaa ennen kuolemaansa ja että huomasin heti kun oli aika lähteä ja nopeasti. VOIMIA!


      • MustanaamioFlick_ kirjoitti:

        Olit rohkea tehdessäsi tuonlaisen päätöksen koiran vuoksi. Kuinka jatkossa, mitä pieneläinklinikan henkilöstö lupasi koirasi suhteen, haluatteko, että koiranne menisi tutkimukselliseen tarkoitukseen, ikävä kysymys sinänsä.
        Minun lähes 13 v koirani vein lopetettavaksi hieman yli vuosi sitten, melanooma suussa vei vuorokaudessa. En ole siitä vieläkään selvinnyt, vaikka on uusi saku, rakastettava sellainen. En myöskään pystynyt syömään aikoihin ja vieläkin on vaikeata, vaikka on jo kohta puolitoista vuotta kulunut. Kyllä sinä selviät. Minunkin koirallani meni lopetus hyvin, se nukahti heti ja eläinlääkärin vastaanotolle pääsimme heti, näin koirani kuolleena, halusin nähdä myös sen suussa olevan melanoomakasvaimen ja sainkin sen nähdä. Koirani nukahti sitä rapsutellessani ja olin sen luona viimeiseen asti, sen jälkeen tuli tyhjyys. Eläinlääkäri vielä varmisti, että sydän oli pysähtynyt jonkin ajan kuluttua ja lähdin yksin kotiin. Silloin en vielä itkenyt, mutta vuoden sen jälkeen olen itkenyt usein. Koirani oli lähes terve koko elämänsä ja siitä saan olla kiitollinen, ettei se joutunut kokemaan tuskaa ennen kuolemaansa ja että huomasin heti kun oli aika lähteä ja nopeasti. VOIMIA!

        Kirjoitin paperin että Rölli jää heidän hyväkseen. En älynnyt edes kysyä että saanko itse siitä tietää jotain.

        Nää on kauheita asioita. Röllillä ei edelleenkään ollut kipuja, se söi hyvin kun alkuvaiheen jälkeen taas sain sen syömään mutta liikkuminen oli kauheaa, ei se jaksanut enää kun 10 metriä sen terveen tassunsa varassa ja taas huilittiin. Rappuset olivat ongelma parina viimeisenä päivänä. Se seiso pitkään ja ikäänkuin mietti että miten suoritetaan nuo seuraavat viisi. Meillä on aina 5 puurappusta ja tasanne, yhteensä 15 rappusta.

        Mutta odotin vaan että se taas yrittää niin silleen mentiin. Minkä ikäinen sun nykyinen sakusi on. Itse en uskalla ajatellakaan, ikä tulee vastaan. Lisäksi mieheni aivoinfarkti viime vuoden elokuussa vaikuttaa myös olennaisesti siihen.

        Jos voisin ja olosuhteet olisi toiset, asuisin vaikka keskellä metsää koirat seuranani.


    • MustanaamioFlick_

      Voisit vaikka pyytää pieneläinklinikalta, että he lähettäisivät sinulle raportin tehdyistä tutkimuksista, mistä nähtävimmin selviää lopullinen diagnoosi.

      Minulla on hieman yli vuoden ikäinen tämä nykyinen sakuni, viimeinen minulla, jos elää normaalipituisen elämän eli yli 10-vuotiaaksi, sillä sen jälkeen olen jo minäkin sen ikäinen, etten pysty ottamaan enää uutta mahdollisesti, mikäli ei tule mahdollisuutta elää jossain omakotitalossa metsän keskellä.

      • Samat sanat. Jos asuisin mökissä metsän keskellä olisin jo kirkuen juossut "röllikauppaan" ja noihin oloihin tuonut mukanani kaksi pentua. Eli samoista asioista puhumme.
        Otankin pieneläinklinikkaan yhteyttä myöhemmin. Heillä opiskelijat ovat vasta aloittaneet joten täytynee odottaa pitemmälle syksyyn.

        Kävimme juuri tyhjentämässä vuokramökkimme. Ei huvita homma ilman koiraa. Katsotaan keväällä taas uudestaan. Mieskin on sairas niin ettei oikein jaksa enää kalastella ja melkein koiran takia sitä onkin viimeinen vuosi pidetty.

        Kaikesta huolimatta kiitos että olet ollut kommenteissa ja oikein hyvää syksyä. Palaillaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      16
      1216
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1149
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      3
      1149
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe