Mäkikuisma loppu apteekeista

mäkik

Olen todennut saavani mäkikuismasta apua. Tänään kävi ilmi, että se on loppu tukusta ja arvioitu aika, kun sitä jälleen saa on marraskuussa! Onko mäkikuisman tilaaminen nettikaupasta laitonta, jääkö tulliin?

22

5959

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ninniniinf

      Mäkikuismaa saa tietääkseni tilata EU:n alueelta laillisesti max 3kk satsin kerrallaan. Saksassa tuote on erinimellä ja on halpaa, sekä pitoisuudet isommat kuin suomen tableteissa. En ole itse tilannut, mutta tutut on niin siksi en osaa neuvoa tämän enempää.

    • nipsuliinii

      Mäkikuisma mitään laitonta oo .Ja eikö EU mailla ole yhteinen käytäntö myyntimääristä jne. Eikait se mitään laitonta oo, ainakaan jos tuote on EU maasta tilattu?

      Huom..En kaikille suosittele mäkikuismaa. Ei sovi kaiķkien lääkitysten kanssa. Voi laskea/nostaa lääkkeiden (mm. kalsiumkanavan salpaajat, raskauden ehkäisyvalmisteet, antibiootit, glukokortikoidit) pitoisuutta, sekä alentaa digoksiinin pitoisuutta plasmassa. Tämä on yksi niistä valmisteista, joka pitää mainita lääkärille ennen kun kirjottaa reseptiä

    • jees......l

      Pari päivää sitten tuli iherbistä tilattu mäkikuisma. Tulliin ne voivat jäädä, mutta tuskin siitä sanktiota tulee. Finherbistä voit tilata mäkikuismauutetta jos ei apteekista saa.

      • sama.jdkd

        Finherb on siis Suomessa.


    • J.Kraut

      Viime viikolla tilasin Saksasta 3x100 kpl. Johanniskraut 425 mg. tabletteja, kun kotimaisten apteekkien hyllyt ovat todellakin tyhjinä. Tilasin hieman reilusti, kun en tiennyt tätä 3 kk:n sääntöä. Nyt tilaisin 3x60 kpl. kun tiedän rajoitukset. Toimitukselle postikuluineen tuli hintaa 40,80€ ja 5 pv. kotiovelle (dhl ja posti). Maksu visalla ja asiaan kuuluvia vahvistuksia ja lähetyksen seurantakoodeja riittävästi. Sen verran selvitin ennen tilaamista, että verkkoapteekilla oli niitä kaiken maailman vihreitä ristejä sivullaan, joista fimea yms. tykkäävät. Tuotteen valmista on Aliud Pharma, eli ei mikään pikkufirma. Ratiopharm näköjään valmistaa samaa tavaraa, mutta se oli loppu. Kotimaiseen hintaan voisi sanoa, että päiväannokselle eroa tulee saksalaisesta apteekista tilaamalla eroa - 75%. Sen verran perehdyin asiaan, että ei liene kovin vaikeaa tuo mäkikuisman kukista uutteen tekeminen. Ohjeita kyllä löytyy. Käsittääkseni tableteissa uute on vain imeytetty johonkin selluloosaan tms. Ja en tarvitse ehkäisypilleri neuvoja miehenä ja maksakin on tutkittu. Linkki apteekin sivuille https://www.medikamente-per-klick.de/

      • J.Kraut

        Pahoittelut edellisen tekstin kirjoitusvirheistä. Ajattelin vielä kysäistä edelliseen liittyen, onko kenelläkään tarkkaa arvausta, mistä johtuu erilainen suositus päiväannostuksessa Saksassa ja Suomessa. Saksassa tuolla tuotteella annos 850 mg/pv. ja Suomen apteekkien sillä ainoalla purkilla 210 mg? Uuttosuhteilla oli jotain tekemistä asian kanssa. Onko sitten olemassa ns. varmuuskerroin Suomessa, kun tuote ei ole käypähoito suosituksissa. Tarkoitan tällä samaa kuin ykkösolut sotilaskodissa, jos ymmärrätte. Mielellään min. farmaseutin koulutus jos vaivaudut vastaamaan :)


      • Elämänilomäkikuismasta

        En ole farmaseutti, mutta heitän villin veikkauksen. Suomessa lääketeollisuus on iso bisnes ja luonnolliset rohdot on lääketeollisuudelle uhka. Kertoohan se jotain, että mäkikuisma on ollut apteekeista loppu elokuusta 2017 tähän maaliskuun alkuun asti. Luulen saksan annostuksien olevan lähempänä sitä oikeaa ja Suomessa laimeata ihan senkin takia ettei vaan tule liian hyviä vaikutuksia vaan kevyempiä mitä ei keskivaikeasta masennuksesta kärsivä edes ehkä huomaa.
        Tilasin vuosi sitten apteekista mäkikuismaa 3 purkkia ja sain aikaiseksi alottaa niiden syömisen 3kk sitten lievään masennukseen ja ahdistukseen. Olen huomannut ihan hyvän vasteen vaikka olen käyttänyt vain 2 tbl kolmen sijasta. Varmasti isommalla annostuksella tulos olisi parempi!
        Kiitos ohjeistasi ja linkistä tilata saksasta mäkikuismaa. Täytyy tutkia kuinka helposti huonolla kielipäällä pystyy tilaamaan.
        Mäkikuisma on auttanut saaman elämänilon takaisin.


      • Anonyymi

        Linkki viee etusivulle ja haulla sanalla "johanniskraut" löytyy aivan mäkikuismaan mitenkään liittymättömiä lääkkeitä.


    • varo.varo

      Mäkikuisma voi aiheuttaa maksavaurioita.

    • Maksavauriot

      Eikö ne "oikeat" pilleri voi aiheuttaa myös maksavaurioita, ehkä jopa muutakin?

    • Anonyymi

      Loppu se on edelleenkin. Totuus lienee se, että kun joku luontaistuote toimii paremmin kuin ne "oikeat" masennuslääkkeet niin tottakai lääkefirmat tekevät kaikkensa että sellainen tuote ei pääse markkinoille.

      • Anonyymi

        Minä tilaan Saksan apteekista mäkikuisma kapseleita, 500mg/kapseli. Otan 3 kapselia päivässä. Hyvin toimii.
        Ei ole ollut mitään vaikeuksia saada niitä kotiovelle. Viimeksi tilasin CBD cannabistippoja ja hyvin tuli perille. Tosin en huomannut niillä olevan mitään parantavaa vaikutusta mihinkään vaivoihini.


    • Anonyymi

      Loppu apteekista ja tukusta? Entä onko se loppu luonnosta, luontaistuote kun on?

    • Anonyymi

      on loppu kun on niin paljon haittavaikutuksia, erilaisten tautien ja lääkkeiden kanssa.

      kai tulee taas uutena uudella nimellä kun vanha on "pilattu".

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        404, "Sivua ei löytynyt"


    • Anonyymi

      Ollut jo vuosikausia loppu kaikista Suomen apteekeista. On se jännä juttu.

    • Anonyymi

      Mistä tätä saisi järkeviten tai ylipäätään?

      Suomesta saa vain mäkikuismateetä.

      Voisiko joku linkittää saksalaiseen verkkokauppaan, josta näitä saisi Suomeen helposti tilattua ei-ylihintaan?

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko joku teistä kokeillut tilata täältä, onnistuiko?

        Minä tilasin viime talvena Itävallasta mäkituismaa eli johanniskrautia. Maksu ainakin meni Itävaltalaiseen pankkiin. Paketti tuotiin postilaatikkoon. Www.vitalabo.fi. 2x120 kpl 45,72€, pakkaus ja toimitus maahan 6,90 €. Annostus on 6kpl/vrk, aika paljon. Itse käytän 1-2/vrk.


    • Anonyymi

      Tilaan kerran vuodessa jenkeistä Iherbistä: siellä 250 kapselin purkit ovat olleet edullisimpia mitä olen (pienellä tutkimuksella isoista toimittajista) nähnyt. Kun tuote tulee tulliin, joutuu tietysti maksamaan tullin, mutta luontaistuotteista se on vain 14%, joten ei tuo hirveästi hintaan lisää. Siitä en ole kuullutkaan että tuote olisi joltain jäänyt tulliin, mutta voihan siinä ehkä riski olla - en osaa sanoa: ainakin 4 tilausta olen tehnyt vuosien kuluessa. Toki tilaan samalla muutakin kuten ihan perus vitamiineja.

      Olen myös tilannut Saksasta. Sitä kautta vähän hintavampaa, mutta ei tietty Suomen apteekkien hintoihin verrattuna kuin kolmasosa. Saksasta tilaamisen etu on todella nopea toimitus - jos tilaa alkuviikosta, tuote voi olla itsellä jo loppuviikosta.

      En tiedä sitten onko ihmiset oppineet paremmin tilaamaan muualta, sillä nykyisin näyttää mäkikuismaa olevan ihan normisti tarjolla suomalaisissakin apteekeissa. Vaikka kultaa sinne saa melkein raahata vastineeksi. Tulee todella ensimmäiseksi epäillyksi, että lääkefirmojen kartelli on oikeasti se vaikuttava syy, miksei lääkettä saa edullisesti ja helposti Suomesta, vaikkei olekaan reseptilääke. Outoa on myös, että tuote maksaa joka apteekissa saman verran: ei pitäisi olla mahdollista, mutta huvikseni katsoin äsken kolmesta paikasta ja näin on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe