Vapaana olevat kissat

Eiiii

Olimme viikon nyt Kreetalla, en ymmärrä mitenkään heidän eläinkulttuuriaan, paljon kissoja vapaana ja myös kulkukoiria. Tänä päivänä eivät saa asiaa hoidettua. Espanjassa ja Italiassa on hoidettu hyvin. Kreikan matkailu riitti nyt meille suuntaamme Espanjaan ja Italiaan.

27

3571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nähtyonmontakertaa

      Kissojenhan kuuluukin kulkea vapaana. Eivät ne ole mitään sisälläolijoita.
      Vapaana olevat koirat ovat melkein kokonaan hävinneet katukuvasta

    • BenGurion

      Jokaisen velvollisuus on lopettaa vapaana kulkeva kissa, ainakin Suomessa. Kerran tapoin yhden kissan Tel Avivissa ja sain siitä pyyhkeitä poliisilta, mutta eivät tehneet muuta kuin kysyivät passini nähtäväkseen.

      • Hsfhj

        Oletko ihan terve?


    • Megazone60

      Valitettavasti se vaan on näin, että siellä on näitä kulkukoiria ja -kissoja ihan riittämiin. Onneksi poliisi on nyt alkanut tarkkailemaan näiden eläinten kohtelua ja ihan kotikoirien ja kissojenkin. Eläinrääkkäyksestä saa aika isot sakot. Nykyään eläinsuojelujärjestöt järjestävät myös ilmaisia sterilointipäiviä koirille ja kissoille. Ehkä pikku hiljaa jotkut alkavat tajuta, että eläinrääkkäys on rikos. Jotkut tappavat emokoiran, jättävät pennut eloon, sitovat koiran köyteen ja vetävät auton perässä, kunnes koira kuolee, laittavat koiran ketjulla kiinni aurinkoiseen paikkaan ilman vettä ja ruokaa, laittavat kissanpennut muovipussissa roskikseen. On sitten kyllä toisenlaisiakin ihmisiä, ottavat koiran kotieläimekseen, ulkoiluttavat remmissä. Toisilla on kissoja kotipiirissä, joita ruokkivat. Eräs ruotsalaispariskunta, jotka asuvat Hanian lähellä ottivat pihalleen ilmestyneet viisi kissanpentua ja leikkauttivat ne ja saivat näin viisi kotikissaa.

    • meilläonneksikaikhyvin

      Miettikäähän toiselta kantilta, jätehuolto saarilla ei toimi. Kissoja vapaana tietty määrä jotka pitävät rotat,hiiret ja tuholaiskannat kurissa. Aika moni paikallinen niitä myös ruokkii, sterilisoi ja tietenkin me turistit osallistumme tähän.
      Jätehuolto kuriin niin kaikki järjestyy,se vain tarkoittaa turisteille lisää kuluja,itse olisin siihen valmis,ovatko kaikki?
      Pullojen panttijärjestelmästä se alkaa ja muovipussien kiellolla,meri säästyy ja luonto.

      Kaikilla on valinnanvapaus matkustaa,itse tiedän useita syitä,miksi en mene sinun suosittelemiisi kohteisiin.

      • Odo

        Halveksun ihmisiä jotka kohtelevat eläimiä huonosti! Eläimet ansaitsevat hyvän elämän.


      • Anonyymi

        Kreetalla toimii jätehuolto paremmin kuin Suomessa.


    • lokistoiko

      Huvittavaa "logiikkaa". Espanjaan kyllä voi matkustaa (härkien kohtelu) tai Napolissa muka eläintensuojelu kunnossa? Kuinka voit elää Suomessa, jossa vähän väliä tulee ilmi eläinten kaltoinkohtelua. Kysypä eläinlääkäreiltä tai järjestöiltä. Kreikan tilanne aika tavanomainen Eu.ssa.

      • Hkllyt

        Miten voit odottaa että kaikki maailman ihmiset noudattaisivat lakia, ikävä kyllä se on mahdotonta vaikka niin toivoisimme. Tämä maailma on täynnä epäoikeuden mukaisuutta, meillä Suomessa on säädetyt lait, niin myös Espanjassa,. Kreikka on sivistyksen ulkopuolella näissä asioissa.


      • otappaselvääespanja

        Vai lait?? Et sitten ole lukenut Espanjan metsästyskoirista(galgo) ja niiden hirveästä kohtelusta!! Sairasta porukkaa paikoin siellä..


    • hihna

      Näkyy enemmän ihmisiä ulkoiluttamassa koiria Kreetalla, Rodoksella, rantabulevardilla ym.
      Ainakin minusta tuntuu että lisääntynyt viime aikoina huomattavasti.
      Joka vuosi jossainpäin siellä tulee käytyä.

    • Reppukulkija

      Olen tänä vuonna ollut liki kuukauden Espanjassa Andalusiaa kierrellen ja Kreetallakin kolme viikkoa. Väitän, että Espanjan kylissä on kulkukoiria enemmän kuin Kreetalla. Itse asiassa Kreetalla en nähnyt kuin muutaman irrallaan syrjäisemmillä seuduilla. Kissoja siellä on enemmän kuin Espanjassa kyllä. Kannattaisi kiinnittää Kreikassa enemmänkin huomiota lampaiden, vuohien ja vaikka aasien kohteluun. Siinä lähennellään toisinaan oikeasti eläinrääkkäystä.

      Kumpikin maa pysyy suosikkilistallani kaikesta huolimatta, ehkäpä lokakuussa taas Kreikkaan kunhan sattuu edulliset lennot kohdalle ja myöhemmin talvella sinne Hispanian suuntaan...

    • mummo58

      Miksi stressaatte kissoista,takuuvarma että ei ole rottaongelmaa kun on kissoja😊

    • Megazone60

      Kyllä niitä rottia vilisee siellä, roskia on niin paljon ulkona ja monien ravintoloiden keittiöihin on "avoimet" ovet.

    • pegisos

      Yleensä rotat eivät ole saarten ongelma, kyllä kissat ja jopa koirat ne syö-tappaa. Kissoja juuri siedetään tämän vuoksi.

    • Papuli26

      En voi ymmärtää, miten kukaan täysjärkinen ja -sydäminen voi ummistaa silmänsä Kreetan kissaongelmalta ja eläinten kärsimyksiltä, sekä viettää siellä lomansa hyvällä mielellä ja hyvällä omalla tunnolla rannalla ja ravintoloissa nautiskellen. Hyvin kahtiajakoiset on omat fiilikset maata kohtaan. Hyvin surulliseksi vetää, että siellä on niin paljon köyhyyttä, kurjuutta ja monin paikoin olot kuin kehitysmaassa. Itse lomailen jatkossa mieluiten muualla.

      • Platani17

        Olemme lomalla Kreetalla, juuri äsken koira jäi auton alle kadulla. Mies houkutteli koiraa mukaan, vaikka koira selvästi välillä empi, sitten toisella puolella tietä kävi erään naisen koirat haukkumaan, jotka oli hihnassa. Tämä miehen houkuttelema koira juoksi tien yli, juuri tuli auto ja jäi eturenkaan alle. Koira vielä pystyi juoksemaan ihme kyllä vähän matkaa, kunnes lyyhistyi. Nainen nosti hirveän mökän tästä tälle miehelle, mies vaan lähti karkuun. Kovasti puhelimella kävi ihmiset soittelemaan ja poliisikin tuli paikalle. Kuski joka ajoi yli jäi myös koiran luokse. Ärsyttää kun tämä mies tahallaan koiraa houkutteli ja kun jäi auton alle lähti karkuun!


      • lapsellista

        On se tuollainen omassa satukuplassa eleily huvittavaa. Logiikka puuttuu täysin. Oletko tosissasi sitä mieltä että nimenomaan Kreetalla ei voisi käydä ruokailemassakaan ilman kissansilittelyä, ettei tule paha mieli. Jos olisi edes vähänkään kanttia ottaisitte aina kyseisen turistimaan viranomaisiin/poliitikkoihin yhteyttä (kreeta ei ole maa). Mitäs itsekään siellä sitten teit. Ota selvää asioista bilepaikkaa valitessasi!


    • Eläimet

      Jos näet tapauksen, jossa eläin jää auton alle esim. Kreetalla, soita heti turistipoliisille tai poliisille. Yritä myös saada auton rekkari talteen. Siellä ollaan herätty eläinten pahoinpitelyyn. Onneksi.

    • JuanJesus

      Ai Espanjassa asiat hoidettu hyvin? Sulla ei siis ole mitään käsitystä kuinka paljon Espanjassa hylätään ja pahoinpidellään esim. metsästyskoiria? Ei satatuhatta riitä.

    • kaikkiallasamaa

      Espanjassa halveksutaan ja hylätään kaduille mm. Galgo koiria, joita käytetään metsästykseen ja sitten pidetään "hyödyttyminä" näitä on tuhansia hylättynä. Joten kyllä eläimiä muuallakin hylätään, ei tarvitse matkustaa kuin Suomen naapuriin Venäjälle jossa on katueläimiä ja myös katulapsia. Kreikassa (ainakin saarilla) paikalliset yrittävät parhaansa mukaan pitää huolta kissoista ja tarjoavat kissoille ruokaa, vettä ja on myös penkkejä alustoilla joilla kissat saa loikoilla. Sama systeemi myös Italiassa. Kaikilla ei ole tilaa eikä rahaa ottaa katueläimiä kotiinsa, mutta silti ruokkivat. Italiassa on nähty yksi vuoristokylä johon oli hylätty myös rotukissoja, niitä ei ilmeisesti oltu saatu myytyä kalliillalla summalla ja jätetty ulos roskiksista syömään. Myös Suomessa hylätään älyttömät määrät kissoja. Suomessa jossa on usein kylmät talvet ja kissoilla ei selviytymiskykyä pakkasilla ja Suomessa jossa ihmisillä on perustulot vaikka olisivat työttömiä

      • Suomi.sairastaa

        Suomessa tyhmät naiset kohtelevat kissoja paremmin kuin ihmisiä.


      • Anonyymi
        Suomi.sairastaa kirjoitti:

        Suomessa tyhmät naiset kohtelevat kissoja paremmin kuin ihmisiä.

        mielummin paapon kissaa kuin sohvalla makaavaa miestä....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mielummin paapon kissaa kuin sohvalla makaavaa miestä....

        Pakkoko niitä löhöäviä miehiä on ottaa riesaksi. Ai niin, naisen logiikkaa.


      • Anonyymi
        Suomi.sairastaa kirjoitti:

        Suomessa tyhmät naiset kohtelevat kissoja paremmin kuin ihmisiä.

        Eläimiä usein kohdellaan paremmin kuin ihmisiä.


    • Koira-ihminen

      Asun Helsingissä ja meilläkin on täällä meidän asuinalueella vapaana juoksevia kissoja ei niitä vapaana juoksevia kissoja tarvitse lähteä ulkomailta hakemaan. Avaa silmäsi aloittaja vai pitääkö sininun ihan muuttaa kokonaan sinne Espanjaan tai Italiaan jos elämä on kiinni niistä vapaana juoksentelevista kissoista. Voi hyvänen aika kun !!!!!

    • Anonyymi

      Näkkäläjärven taivas, lapio mukaan ja naattimaan!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe