Taas se loppuu.

Haen puolukat ja sitten se onkin siinä, nähdään 2018 toukokuussa.
Ilmianna
Jaa

14 VastaustaEhei....mökillä voi ollaan pitkään vielä.
Ilmianna
Jaa
Ei todellakaan lopu.
Olen "mökillä" eli ykköskodissani about 300 päivää vuodessa.
"Kotona" eli kaupunkiasunnolla käyn vain postin takia noin kerran kolmessa viikossa. Olen kaupungissa päivän tai kaksi ja sitten ei muuta kuin mökille.

Just miehen kanssa puhuttiin, että pitäisikö myydä kolmio pois ja ottaa tilalle kaksio, mutta toisaalta kun tässä kaupunkiasunnossa on vajaat 250€ kuukausikustannukset, niin mitä suotta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Vai että vajaat 250 kuukaudessa. Ja siihen sijoitetulla pääomallako ei ole hintaa? Mieti myös noita muita väitteitäsi.
Realismia valheisiin jos meinaat että uskotaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
panetteko 300 vuodessa?
mun enkka on yli 500 panoo vuoden aikana. sillon jaksoi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
panot.one.points kirjoitti:
panetteko 300 vuodessa?
mun enkka on yli 500 panoo vuoden aikana. sillon jaksoi.
Syyskuussakin on usein lämmintä.....

Eilen oli ihana elokuun viimeinen pv., ihana...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
TädilläOnMunat:nikille
Eipä ole pääomakustannukset olleet päällimmäisenä mielessä, mies sai puolet asunnosta perintönä mummoltaan ja toisen puolen osti kuolinpesän toiselta osakkaalta, veljeltään. Se laina on maksettu pois jo 1980-luvulla. Sen jälkeen otetut taloyhtiön remppalainatkin on maksettu aikapäivää sitten pois. En ole ilmaista asuntoa missään nähnyt, ainahan niitä asumiskustannuksia jokaisella meistä on, joten enpä nyt viitsi ykköskympeistä, kuten 3kk sähkölasku alle 50€, nillittää täällä.

Muut valheet?
Olin kesällä poissa 2kk yhteenmenoon. Postiluukusta oli tupsahtanut pizzafirman mainos, pari ilmaisjakelulehteä vaikka ovessa lukee isolla ei mainospostia, vesikatkosta kertova tiedote ja joku rapun ylimääräiseen siivoukseen liittyvä ilmoitus. Ei noiden takia kannata päivystää kaupunkikämpällä.

Laskut menee suoraan pankkiin. Tänä vuonna olen syöttänyt yhden laskun manuaalisesti omin pikku kätösin pankin maksupalveluohjelmaan. Sähköinen asiointi ei vaadi kaupungissa olemista.

Mitä puolukoihin tulee, niin eivät ole vielä kypsiä, mutta poimitaan pois heti kun mahdollista.
Lakkoja tuli kerättyä 56 kiloa. Viimeiset 4 kiloa poimittiin elokuun 20 päivä.
Ilmianna
Jaa
Tänään +19 C ja syyskuun 5 pv.....ihanaa kuin kesä olisi.veik
Ilmianna
Jaa
Kotona ollaan ja puolukat pakkasessa, siihen loppu mökkeily, ei me viihdytä sielä kun lämpimillä ilmoilla. Nyt katseet suunnataan etelään, ensin Roomaan ja sitten Malediiveille, ja lopputalvi kanarialla ja portukaalis.
Ilmianna
Jaa
Minua ei saisi kilon palasinakaan mainitsemiisi maihin "lämmöstä" nauttimaan.

Rooma: helvetinmoinen liikennekaaos keskustassa, muualla iltamyöhällä pilkkosenpimeää, ei katuvalon katuvaloa missään. Ruoka, luokattoman heikkoa ja kallista. Ei kunnon julkista liikennettä, taksit yrittävät vedättää välistä, metro haisee kuselta ja on tupaten täynnä. Vatikaanista en viitsi sanoa mitään. Yhteensä reilut 3 kk olen Rooman ja Milanon tienoilla aikaani viettänyt, ei ikinä enää. Pienemmät paikkakunnat Italiassa ovat ok.

Malediivit: siis huh. Kyllähän se häämatkalla meni se 2 viikkoa, mutta mitä ihmettä siellä tekee jos pitäisi pidempään olla. Ei niin mitään. Tylsistyy kuoliaaksi.

Kanaria: neverever. Juoppoja englantilaisia metelöimässä yötä päivää kaduilla, todella törkeitä venäläisiä, homeinen 4 tähden hotelli. 2 viikkoa ja saari tuli koluttua läpikotaisin. En eläessäni sinne enää mene. Se meteli mitä näistä juopoista lähti oli jotain sanoinkuvaamatonta. Ja se all inclusive-hotellissa venäläisten käytös niin ruokailutilanteissa, uima-altaalla, meren rannalla, kaupoissa, huh, siihen pystyi vain humalainen suomalaispariskunta joka sattui meidän seinänaapuriksi. No, sen pariskunnan korjasi pois huutamasta paikallinen miliisi muutamaan otteeseen, mutta kaduilla riehuville ei kukaan tehnyt mitään.

Portugali: joo. Hetken mietin jopa loma-asunnon hankintaa sieltä, mutta onneksi tulin järkiini. 4:nä vuonna käytiin silloisen puolison kanssa siellä kuukauden verran olemassa. Nythän siellä on kohta enemmän suomalaisia kuin täällä kotoSuomessa. Lämmintä siellä on mutta kaikki se muu, meteli, hajut, luokkaerot, eläinten huono kohtelu, monet pienet asiat jotka vaikuttivat siellä mielialaan. Ei ole minua varten.

Oma mökki: maisema on joka ikinen päivä hieman erilainen, ympärillä on villieläimiä joita voi seurata, ja se hiljaisuus. Aina on jotain tekemistä. Voi käydä kalassa. voi vaan kävellä metsässä, talvella voi hiitää, lumikenkäillä, viiletellä potkurilla järven jäällä. Kesällä soudella tai ajaa moottoriveneellä, uida, kalastaa, tehdä polttopuita, maata kirjan kanssa riippukeinussa.
Parasta on talvella, kun käy 20 asteen pakkasella kävelylenkillä ja sen jälkeen istuu sisällä kiikkustuolissa ja nauttii takan lämmöstä.
Ja entäs saunominen. Kuuma sauna, pehmeä lumi, saunasta suoraan hankeen ja sitten löylyihin.
Ilmianna
Jaa
Reissasin työkseni puolet elämästäni ulkomailla, aika aikansa kutakin. Kun jäin eläkkeelle muutama vuosi sitten, en ole enää kotimaan kamaralta poistunut.
Minusta parasta elämässä on elellä simppeliä yksinkertaista elämää kaikilla mukavuuksilla alati vaihtuvassa kauniissa järvimaisemassa kaikkien mukavuuksien keskellä.
Ilmianna
Jaa
Syyskuun sateet, kellastuneet lehdet....ihanaa.pimenevät illat.
Ilmianna
Jaa
Syyskuu on hieno kesämökillä, todella hieno
Ilmianna
Jaa
Ei lopu ollenkaan kesämökkeily, hyvin voi asua vuoden ympäri. Voisin toki muuttaa kaupunkiin, mutta mökkikauppa on jumissa. Täytyy vain lepäillä luonnon helmassa.
Sähkölasku 50€/kk ja talvella 120€/kk. Ei taida kaupungista löytyä vuokrakämppää
tuolla hinnalla. Bensaa palaa ruoanhakumatkoilla, mutta ei ne kaupat usein ole kaupungissakaan aivan vieressä. Puolukkamaastoja tai lakkamaastoja ei ole
lähellä, joten se puoli on hoidettava autoillen. Vesistö on kävelymatkan päässä,
jos uinti tai veneily kiinnostaa. On se vaan aika helppoa ja modernia tämä mökkeily, kun
on suora sähkölämmitys ja sat.tv ja 4G netti.
Ilmianna
Jaa
hyvä teolix.

parempaa paikkaa kun ei ole kuin kesämökki.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Taas se loppuu.

Haen puolukat ja sitten se onkin siinä, nähdään 2018 toukokuussa.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta