Onko normaali elämäntilanne

13_

Oon 13v Poika ja useet kaverit on jo seurustellu / Jo uudessa suhteessa. Mun ajatusmaailma on semmonen että ajattelen et kukaa ei kiinnostu must, mietin pari kertaa viikos viiltelyy, (Kokeilin ja oli hirveet pitkästä aikaa), Pidän itteeni läskinä ja tunnen välillä et en oo minkää arvonen. Muuten oon samanlaine ku kaikki muut. (Koulu vituttaa, tykkään pelaa jne.) Pitäiskö munki jo seurustella enne kasii? Ja toinen ongelma on et tykkään kahesta meiän luokkalaisesta tytöstä, ja yhtä aattelen sillee "fyysisesti". Tuntuu vaa vituttavalta ku on tämmönen elämäntilanne ku tuntuu et mutsille tai sen miehelle ei voi kertoo tunteista.. Enite tavallaa hävettää toisen ajatteleminen sillee, ja ne on parhait kavereit IRL

18

855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä hätäile seurustelun kanssa. Kyllä se oikea tulee ajastaan kohdallesi. Ei kaikilla pojilla ole tyttöystävää vielä tuossa iässä vaikka sinusta itsestäsi ehkä niin tuntuu.
      Jos oma keho ei miellytä itseäsi niin tee asialle jotain joka muokkaa kehoa. Vähennä istumista/pelaamista ja liiku aktiivisesti päivittäin. Syö terveellisesti ja monipuolisesti. Lisää aterioihin enemmän salaatteja yms ja vähennä hiukan pääruuan annoskokoa. Jo pienikin muutos vaikuttaa suotuisasti.

      • 13_

        Ok. kiitti. Pelaan 2h arkisin, ehkä lauantaisin ja sunnuntaisin max. 4h . En syö kovin isoja annoksia, Ehkä vaa selitys mutta ei motii lenkkeillä jne. eikä kaveritkaan voi olla kun kysyy tai ite pyydä ulos yleensä :/


      • 13_

        Mut sen verran liikkuu että yli 3km fillarointia kouluun ja kotiin (PER SUUNTA). Ja talvella ulkona enemmän tekemistä..


      • 13_ kirjoitti:

        Ok. kiitti. Pelaan 2h arkisin, ehkä lauantaisin ja sunnuntaisin max. 4h . En syö kovin isoja annoksia, Ehkä vaa selitys mutta ei motii lenkkeillä jne. eikä kaveritkaan voi olla kun kysyy tai ite pyydä ulos yleensä :/

        Lenkkeily ei tarvitse olla ainoa liikuntamuoto. Melkein mikä tahansa liikunta tai urheilu missä selvästi tulee hiki on riittävää. Liikunta ei kauheasti polta (kuluta) kaloreita jos siinä ei yhtään hikoile. Hikoilu on siis merkki siitä että keho tekee työtä kuluttaakseen kaloreita joita olet ruuassa saanut


      • 13_
        hoitsukundi kirjoitti:

        Lenkkeily ei tarvitse olla ainoa liikuntamuoto. Melkein mikä tahansa liikunta tai urheilu missä selvästi tulee hiki on riittävää. Liikunta ei kauheasti polta (kuluta) kaloreita jos siinä ei yhtään hikoile. Hikoilu on siis merkki siitä että keho tekee työtä kuluttaakseen kaloreita joita olet ruuassa saanut

        Eli mitä tahansa liikkumista kunhan tulee oikeesti hiki? Esim pyöräilyy?


      • periaatteessa mikä tahansa liikuntamuoto käy, suosituksena on liikkua aktiivisesti vähintään 1,5 tuntia/pvä jotta saat hyödyn siitä. Pyöräily, uinti, lenkkeily, sisäpelit, salilla treenaus, reipas kävely tai hölkkä, .....


      • Koirakissa12

        Mä taas halusin myös seurustellaan ja joo oon 12 halusiko joku snäppäillä


    • 13--

      Missä päin suomee :) oon 04 tyttö hyvinkäältä ja kaipaisin lenkkeily seuraa

      • 13_

        Oon jäkest :(


    • Ei, sinun ei todellakaan tarvitse seurustella ennen kasia... Eikä edes ennen ysiä...

      Painojuttuun vaikuttaa tietysti myös se, että onko sinulla oikeasti ylipainoa, vai johtuuko se tunne siitä arvottomuuden tunteesta ja lähes jokaista välillä vaivaavasta tyytymättömyydesä omaan kehoon. Jos ylipainoa on ja haluat siitä eroon, niin neuvoja tulikin jo tuossa yllä. Myös ravitsemusterapeuttiin voi turvautua. Älä kuitenkaan ala laihikselle ilman todellista syytä.

      Olisiko sinulla ketään muuta luotettavaa aikuista, jolle uskaltaisit raottaa tunteitasi? Kummi? Isovanhemmat? Joku muu perhetuttu? Voisit myös koettaa vaikka lasten ja nuorten puhelinta ja/tai poikien puhelinta sekä nuortennettiä. Luulen kyllä, että ainakin äitisi ymmärtäisi myös ja ehkä myös se uusi mieskin. Ei me kaikki miehet olla tunteettomia machoja.

      Muutama ikäisesi nuori on elämäni aikana uskaltautunut kertomaan minulle tunteistaan ja ongelmistaan oikein perin pohjin ja ainakin itse koen sen erittäin suurena "kunniana". Jos joku juro teini rohkaistuu valottamaan sielunsa saloja minulle, niin aikuisena olemisessa ei ole enää paljoa saavutettavaa. Ehkäpä myös se uusi mies talossa ajattelee myös näin.

      Se, että ylipäätään haluaisit kertoa tunteistasi, on tosi jees!

      Minun sukupolveni ihmisille viiltely ei ole missään nimessä "normaalia". Nykyisin näyttää olevan vähän toisin.... Koeta kuitenkin välttää sitä. Ei se sinulle mitään hyvää tuo.

      Omia ajatuksiaan ei tarvitse hävetä. Ihminen ei voi kovinkaan usein ohjata ajatuksiaan, ainoastaan tekojaan. Se, että ajattelet jostain ihmisestä "silleen" ei loukkaa häntä, jos pidät ajatuksesi omana tietonasi. Ja on täysin luonnollista, että sinun iässäsi mieli ja ajatukset vaeltavat vaikka mihin.

      Ja mitä arvottomuuden tunteeseesi tulee... Sinulle täysin tuntematon randomiaikuinen käytti juuri keskellä yltö aikaa sinulle vastaamiseen ja koetti neuvoa parhaansa mukaan. Se kertoo, että et ole arvoton. Ja kyllä sinullekin löytyy vielä se "oikea", joka kiinnostuu sinusta. Sitä oikeaa ei kuitenkaan tarvitse löytyä vielä 13-vuotiaana - eikä edes silloin, kun ikävuodet alkavat vielä ykkösellä.

      Kirjoituksestasi näkee muutoinkin sen, että sinulla on sydän paikallaan ja otat muut ihmiset huomioon. Minusta se on yksi tärkeimpiä taitoja elämässä - jossei jopa tärkein. Tämäkin kertoo todellisesta "arvostasi" jotain erittäin positiivista.

      • Ole hyvä.

        Ymmärrän kyllä, että sukulaisille ja muille liian tutuille voi olla hankala avautua asioistaan. He olisivat kuitenkin luultavasti ne ihmiset, jotka sinua pystyisivät parhaiten auttamaan.

        Pojilla ja miehillä on täysi oikeus itkeä, jos olo sitä.vaatii. Itkeminen on ainakin merkki siitä, että ihmisellä on vielä tunteet ja empatiakyky tallella. Jos itkettää ja itkun antaa tulla, se monesti helpottaa oloa.


    • Koisaaja

      Hei kaveri, nou hätää. Et oo mitenkään erikonen. Harva tuossa iässä vielä oikeesti seurusteleekaan. Toki kivan typsyn kans käsikädessä voi mennä, mutta oikea seurustelu ei ole varmaan kyseessä. Ja vaikka oliskin, niin sou? Sä elät SUN elämää SUN tahdissa. Katot sit akan tai ukon, kun siltä tuntuu. Ja jos noita viiltely-tms ajatuksia saatika kokemuksia tulee vielä, niin hae ihmeessä apuva. Kaikkea Hyvää Sinulle!

      • 13_

        Kiitti :)


    • puhujonkunkanssa

      En oikeen osaa sanoa.... jollei sua nyt kiusata niin ei sitten mitään hätää silleen. Kyl toi viiltely on vähän.. omituista. Kyl sun ehkä pitäs puhuu jonkun kanssa tosta sun tilanteesta. Ite ainaki suosittelen!

      - Poika (13)

    • Tsau,
      Viiltelyyn ja viiltelytoiveisiin voi saada apua. Voit etsiä sitä ilmaiseksi esimerkiksi Mielenterveystalo.fi - sivulta, Sekaisin- chatista ja Tukinet. net - sivustolta. Jos haaveesi viiltelystä konkretisoituvat tekojen tasolle, niin voit hakea apua kaupunkisi päivystävästä sairaalasta - ambulanssilla tai omin jaloin. Viiltely voi olla oire masennuksesta ja masennusta osataan hoitaa tehokkaasti.
      Ihastuminen sen sijaan on normaalia ja toivottavaa. Meistä jokainen on ihastunut joskus ja välillä oikein odottaa sitä. Ihastuminen tuo mukanaan tunteita onnesta, mutta myös omasta riittämättömyydestä ja epävarmuudesta. Samalla se luo "sitä jotakin" päiviin. Osa ihastumisista päättyy seurusteluun, ja seurustellessa on tärkeää että kykenee olla sinut itsensä kanssa. Minä uskon, että selviät tulevaisuudessa mainiosti.

      Tsemppiä!
      Nettisaapas Helsinki / tiimi

    • DerbiEiLeivo27

      Oon 12v ja sama juttu mulla.

    • lukekaa Raamattu se on elävä ja voimallinen Jumalan Sana.

      Minäkin viiltelin itseäni joskus mutta Herra Jeesus on vapauttanut itsetuhosta. Jeesus Kristus on tie totuus ja elämä, ainut tie Isän luo.

    • Kaikki on ny paremmin ku sillon ku ton kirjotti. Sain puhuttuu mun "oikeen ihastuksen kanssa"(Sain vastakaikua), ollaan yhessä ja velikin tuli. Ajattelen positiivisesti, mulla on uus hyvä ja luotettava kaveri, ja muutenki kaikki on hyvin. Kiitti kaikille jotka täälläki tsemppas :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      375
      4397
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      282
      2463
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      140
      1759
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      103
      1534
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1453
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1297
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1295
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      58
      1196
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      39
      1132
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      345
      1050
    Aihe