Autonvuokraus/Maleme

Malemeen

Hei!
Mitä kautta kannattaa vuokrata auto Malemessa? Tarkoitus olisi vuokrata lomalla auto pariksi päiväksi, että pääsisi käymään mm. Elafonississa. Onko noilla autoilla jotain rajoituksia, että missä niillä voi ajaa ja missä ei? Käsittääkseni tie Elafonissiin ei ole huippukuntoinen.
Tarkoitus on myös vuokrata auto ilman mitään omavastuuta, jos jotain vahinkoa sattuu. Käsittääkseni tämä vakuutus pitää ostaa erikseen? Mikä on tuon vakuutuksen englanninkielinen termi?
Kaikki vinkit autonvuokrauksesta tervetulleita.

5

269

Vastaukset

 • Vuokraamoita löytyy mm. Plataniaksesta ja Agia Marinasta, taitaa löytyä myös Malemen...Geranin seudultakin nykyisin. Paikalliset vuokraamot on aivan kelvollisia, vaikka oppaat saattaakin suositella kalliimpia "yhteistyökumppaneita". Kannattaa kysäistä myös kolmen päivän pakettia, ei välttämättä paljon kalliimpi kuin pari päivää.

  Kasko on Collision Damage Waiver eli CDW. Usein kaupataan nimellä Full Insurance mutta tarkkana pitää olla sisällön kanssa.
  Omavastuu on Excess tai Deductible. Vuokrahinta nousee jyrkästi, jos omavastuun poistaa aivan kokonaan, ainakin Espanjassa päivävuokra miltei tuplaantui. Auto pitää ehdottomasti tarkistaa vuokratessa ja kirjata jo olevat kolhut ja naarmut, mielellään kuvata kaikista suunnista.

  Tiet on Kreetalla ihan tavallisen ihmisen ajettavassa kunnossa, myös Elafonissiin. Keväällä ajelin itse skootterilla Haniasta Elafonissin lähelle paria eri reittiä ilman havaintoja erityisen huonoista teistä. Kreetan etelärannikolta kyllä löytyy haasteellisia sorateitä mutta sinne ette varmaankaan ehdi.

 • olen aina vuokrannut auton imperial hotellista halpa ,hyvä ja malemessa.niillä on oma vuokraamo jota vanha rouva hoitaa.

 • Geranista (Tui-hotelli) saimme SpeedWheelin kautta kivasti sujumaan vuokrauksen pari viikkoa sitten. Ilman omavastuuta avo-Golf tosin 148€/pv, mutta kiva oli päästellä Paleochoraan ja Elafonissiin. Takas Kissamoksen kautta, hieno rantatie. Speed Wheelillähän on varsinainen toimisto Plataniaksessa. Skootterivuokraamo seuraavana päivänä vähän erikonen siinä Plataniaksen keskustassa. Edullinen hinta /pv mutta alkoivat herjaamaan pölyisestä moposta palautettaessa, eivät kuitenkaan laskuttaneet sitten lopulta. Kävin hieman yläkylien hiekkateillä ja siitä pölyyntyi, ei vissiin olisi saanut mennä "off road":)

  • Kreetan irtonaiset pölyt varmaan lähtee nopsasti painepesurilla ilman pesuaineitakin, luulisi vuokraamon joka tapauksessa pesevän autot ja mopot vuokrausten välillä.
   Kreetalta kyllä löytyy ihastuttavia pieniä sorateitä, joille on parasta tosiaan mennä endurolla, muita turisteja niillä ei juuri näy. Näitä on lähinnä etelärannikolla jossain Ierapetran ja Matalan välillä ja siellä on syytä olla jonkinlainen navigaattori messissä, koska tienviittoja ei aina ole tai ovat kaatuneet ojiin.


 • Sitä myös ihmettelin, joissakin paikoissa asiakaspalvelussa olisi parantamisen varaa, kuten ehkä tuossa skootterivuokraamossa, pesullahan nuo lähtee. Eri asia jos naarmuja ym. Mahtava oli kyllä päivä painaa menemään noissa Geranin, Kolymbarin ym yläkylissä ja laaksoissa, kivoja näköaloja ym. Idempänä oli hieno paikka Agia Marinasta ajaa yhdelle komealla vuorelle näköalapaikalle, loppuosa siinäkin hiekkaista tietä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.