Rahoituksen opiskelijat älykkäitä /oikeistolaisia?

OnkoAsiaNäin

Hei!

Onko rahoituksen pääaineopiskelijat vielä kauppakorkean sisällä erityisen älykkäitä?

Tarvitseeko siinä kyetä osata hirmuvaikeaa matematiikkaa, jotain mittateoriaa, funktionaalianalyysia, stokastisia prosesseja ja stokastisia differentiaaliyhtälöitä jne.?
Kuulemma esimerkiksi optioiden / johdannaisten Black- Scholes -malli on matemaattisesti hirmuvaikea ymmärtää.

Toisaalta kuulemma ei niiden matematiikkaa tarvitsekaan kunnolla ymmärtää, riittää, kunhan "kaavaan sijoittaa".

Vielä kysyn, ovatko rahoituksen opiskelijat kauppakorkean sisälläkin erityisen oikeistolaisia.
Oikeistolaisiahan kauppakorkean opiskelijat tutkitustikin ovat, mutta arvelisin, että rahoituksessa tämä vielä korostuu.

26

4933

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dewsq

      Miksi rahoituksen opiskelijat olisivat erityisen älykkäitä? Kaikki maailman tosiasiat ja talouselämän tilanne osoittavat aivan muuta. Oikeistolaisia he usein voivat kyllä olla, mutta se ei osoita älykkyyttä.

      Rahoituksen opiskelijat luulevat itsestään joka suhteessa aivan liikaa! Näin se vaan on.

      • OnkoAsiaNäin

        Ei tarkoitukseni ollutkaan sanoa, että älykkyys ja oikeistolaisuus välttämättä riippuisivat toisistaan. Kysyin siis kahta erillistä asiaa.


    • Qqwwrrrrrr

      Ovat aivan sairaan älykkäitä. Lisäksi aivan eri maailmasta.

    • Eioleeee

      Top 3 tyhmimmät tuntemani ihmiset ovat olleet rahoitusta opiskelleita

    • ikäväjuttu

      Ei kauppakorkeassa ole älykkäitä ollenkaan. Yksikään kauppakorkean kasvatti ei ole pystynyt tekemään mitään merkittävää ihmiskunnan hyväksi.

    • EkonomiKTMRahoitus

      Pitkän matemaatikan L auttoi sisäänpääsyssä koska siitä sai pisteitä. Kauppakorkeaan ( siis oikeaan Helsinki, Turku ) on vaikea päästä mutta opiskelu ei ole vaikeaa kun kerran on sisään päässyt. Sitten on Jyväskylä, Vaasa, Pori joihin paljon helpompi päästä. Rahoituksessa ei tarvi olla matemaattisesti kovin lahjakas, mutta kyllä siinä lasketaan eli numeroista olisi hyvä pitää kuitenkin että viihtyisi sitten töissä. Matemaattisin ala kauppiksessa on kansantaloustiede.

      • Turkukinvainosaturunyota

        Mikä tekee Turun yliopiston kauppakorkeakoulusta "oikean" verrattuna noihin muihin? Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun, Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakouluun, Lappeenrannan teknillisen yliopiston kauppakorkeakouluun verrattuna?
        Hanken on enää ainoa kauppakorkeakoulu, joka ei ole vain osa muuta yliopistoa.


      • OnkoAsiaNäin

        Hei EkonomiKTMRahoitus!

        Pitkän matematiikan L auttoi sinua varmasti sisäänpääsyssä, koska siitä sai pisteitä.

        Kysymys onkin, että riittikö sekään opinnoista selviämiseen. Olen kuullut, että eivät edes kaikki pitkän matematiikan L:n kirjoittaneet pärjää, jos pitäisi ymmärtää monen sivun pituisia monimutkaisia matemaattisia todistuksia tai edes ratkaista tehtäviä, joissa matemaattisia lauseita pitäisi osata luovasti soveltaa.Nämä harjoitustehtävät ovat tietenkin sellaisia, joiden tulokset on jo osattu johtaa. (Täysin uusien matemaattisten tulosten johtaminen kuuluukin sitten jo alan tutkijoille, jotka ovat tohtoreita.)

        Olen kuullut rahoituksessa käytettävän jotain sellaista matematiikkaa kuin mittateoria, funktionaalianalyysi, martingaalit, stokastiset differentiaaliyhtälöt, ito-kalkyyli jne., jotka väitetysti alkavat olla huippuvaikeaa matematiikkaa, jos ne haluaa kunnolla ymmärtää.

        Esimerkiksi kuuluisa optioiden / johdannaisten Black-Scholes-malli taitaa olla vähän tuota kaikkea?

        Ei siis tarvitse ihan täydelleen ymmärtääkään, vaan kärjistetysti sanoen pelkkä "kaavaan sijoittaminen" riittää useimmiten?

        Onko todella kansantaloustiede vieläkin matemaattisempaa? Vaikea uskoa.


      • Huokaus1

        Surkeaa, miten kerjäät täällä ihmisiltä kehuja omasta älyllisestä (kuvitellusta) ylivertaisuudestasi pääaineesi perusteella.
        Ja kyllä se HY:n kansis on matemaattisempaa ja vaikeampaa


      • OnkoAsiaNäin
        Huokaus1 kirjoitti:

        Surkeaa, miten kerjäät täällä ihmisiltä kehuja omasta älyllisestä (kuvitellusta) ylivertaisuudestasi pääaineesi perusteella.
        Ja kyllä se HY:n kansis on matemaattisempaa ja vaikeampaa

        Mitähän tuo Huokaus1-nimimerkki luulee?

        En minä, ketjun aloittaja, ole koskaan opiskellut rahoitusta tai edes ole opiskellut kauppakorkeassa.


    • Pääaineet

      Kannattaako rahoitus ottaa ehdottomasti sivuaineeksi tai jopa pääaineeksi? Pidän matikasta ja numeroiden pyörittelystä, mutta en ole lukenut pitkää matikkaa. Olen oikeistolainen, mutta en mikään kaikkein paras koulussa tai lahjakkain. Kaverit lääkiksestä ja oikiksesta puhuvat, että he eivät ymmärtäisi rahoituksesta mitään, vaikka opiskelevat noinkin vaativia aloja?? Kumpi näistä pääainevaihtoehdoista on parempi ; pääaine yrijuri, sivuaine rahoitus/laskentatoimi vai pääaine taloustiede, sivuaine yrijuri ja rahoitus?

      • Markkinointiin

        Olisiko lyhyellä matikalla markkinoinnin opiskelu hyvä vaihtoehto sinulle?


    • Pääaineet

      En vaan halua olla rahoituksen ryhmän huonoin tai opiskella sitä 7 vuotta, jos en pärjää siinä. Kaiken lisäksi yritysjuridiikkakin kiinnostaisi tosi paljon ja olen introvertti.

    • EkonomiKTMrahoitus

      Opiskeletko siis jo kauppakorkeakoulussa ? Eka vuonna saa hyvän käsityksen kaikista aineista ja se helpottaa päääsune ja sivuaine valintaa. Eli ota se mikä kiinnostaa eniten ja sivuaineeksi sellainen joka tukee pääainetta. Esim laskenta pääaineeksi ja vero-oikeuden kursseja sivuaineeksi. Itse pidin näistä. Mutta kansis on myös kiinnostava ja takuulla huomaat jos se sun juttu.

    • Ihmetyssss

      Millä tavalla oikeistolaisuus ja introverttiys liittyvät pää/sivuainevalintoihin?
      Valitse sitä, mikä kiinnostaa.

      • OnkoAsiaNäin

        Liittyminen voi tapahtua sitä kautta, että tiettyihin työtehtäviin tietynlainen luonne sopii paljon paremmin kuin toisenlainen luonne.

        Esimerkiksi äärivasemmistolainen tuskin viihtyisi yhteistyötä vaativissa työtehtävissä yövartijavaltiota huutavien Laissez-faire-oikeistolaisten kanssa.


    • OnkoAsiaNäin

      On kiintoisaa, että avaukseni on herättänyt keskustelua.

    • SiwaKassalainen

      Aallon rahislaiset on kunkkuja, se on todettu täälläkin useampana vuotena useammassa ketjussa. Lääkis ja oikkis on parempia kuin kauppikset noin yleisesti, poikkeuksena kuitenkin Aallon rahis joka kiilaa ykköspaikalle. Ainoastaan Aallon dippainssikoulutuksen tuotantotalous suuntautumisvaihtoehto vetää vertoja aaltorahislaisille ja sekin on ollut hiipumaan päin viime vuosina, siitä ei mm. enää puhuta n.s vuorineuvoslinjana kuten ennen.

      Itse yritin aikoinaan Aallon rahikseen turhaan 3 vuotta ja nyt olen Siwan kassalla töissä seitsemättä vuotta putkeen:(

    • 999999999

      Lääkis ja oikkis ovat edelleen kunkkuja kun vertaa Aaltorahikseen.
      Ihmisillä on tapana yliarvostaa omaa tutkintoaan ja omia muelenkiinnonkohteitaan. Kukaan muu kuin Aaltorahislainen itse ei pidä sitä oikein minään eikä ymmärrä miksi siitä kouhkataan. Ulkomaalaiset ystäväni eivät edes pidä koko Aaltoa tasokkaana, tunnettuna tai arvostettuna.

      • SiwaKassalainen

        Aaltorahislaisella *saattaa* olla keskimääräinen palkka hilppasen alle keskimääräisen lääkis&oikkislaisen, mutta POTENTIAALI todella isoille tienesteille on paljon suurempi...lääk.&oikislaisilla tulee se maksimiraja nopeammin vastaan vrt. aaltorahislaiseen.


      • rahislaisenperikuva
        SiwaKassalainen kirjoitti:

        Aaltorahislaisella *saattaa* olla keskimääräinen palkka hilppasen alle keskimääräisen lääkis&oikkislaisen, mutta POTENTIAALI todella isoille tienesteille on paljon suurempi...lääk.&oikislaisilla tulee se maksimiraja nopeammin vastaan vrt. aaltorahislaiseen.

        Kun ihmisen päässä ei liiku muuta kuin raha ja palkka, niin köyhää ja köykäistä on!


      • Aallonrahis
        SiwaKassalainen kirjoitti:

        Aaltorahislaisella *saattaa* olla keskimääräinen palkka hilppasen alle keskimääräisen lääkis&oikkislaisen, mutta POTENTIAALI todella isoille tienesteille on paljon suurempi...lääk.&oikislaisilla tulee se maksimiraja nopeammin vastaan vrt. aaltorahislaiseen.

        Samaa mieltä. Aallon rahislainen menee vuosien mittaan oikkarin ja lääkärin ohi ja katto ei välttämättä tule koskaan vastaan. Tämä kertoo myös älykkyydestä tai ainakin järjettömästä potentiaalista ja luonteen vahvuudesta. Sitä paitsi Aalto on aika uusi yliopisto ja siihen nähden nyt jo hyvin tunnettu ulkomailla. Mikäköhän mahtaa olla Aallon status 5 vuoden päästä? Ja kyllä se on vaan totuus, että Aallon rahislaisena on korkeampi status Suomessa kuin oikkarilla tai lääkisläisellä.


      • Katkeratotuus

        Olette utopistisia. Aalto ei ole arvostettu! Eikä se ole sitä 5 vuodenkaan päästä.
        Aaltorahiksen on tulha haaveilla pääsevänsä mihinkään godtier duuniin, ne menee LSE:n, Whartonin, Harvardin, INSEADin, Pohjoismaissa SSE:n opiskelijoille. Kannattaisi palata maanpinnalle sieltä pilvilinnoistanne.
        Muillakin aloilla on ulkomailla potentiaalia miljoonatuloihin esim kirurgiassa ennemmin kuin shit tier aaltorahislaisella, joka olisi halunnut johonkin oikeasti hyvään yliopistoon kuten LSE muttei päässyt. Nyt pölyinen Nordean konttori max 2-3000e/kk netto odottaa...
        Aallon rahiksella on statusarvoa vain pienessä Suomessa ja kauppatieteilijöiden itsensä keskuudessa, kirurgi ja lääkäri ovat edelleen arvostetuimmat ammatit kaikkien ihmisten keskuudessa ja lääkikseen myös vaikein päästä opiskelemaan.


    • OnkoAsiaNäin

      Täällä on ollut väittelyä siitä pitäisikö Aalto- yliopiston rahoituksen linjaa erityisesti arvostaa.

      En asiaa sinänsä erityisemmin tunne, mutta vahvasti arvelisin, että jatkon kannalta ei ole kovin suurta merkitystä sillä mistä yliopistosta on koulutuslinjansa koulutuksen saanut. (Koulutuslinjalla itsellään on toki suuri merkitys.) Näin on siksi, että kursseista omaksutun osaamisen pitäisi olla se joka ratkaisee jatkon. Kurssien asiasisältö ja vaativuustaso lienee taas kaikkialla pitkälti sama, vaikka voi toki olla, että jos tiettyyn yliopistoon hakeutuu poikkeuksellisen kovatasoista porukkaa niin kurssien vaativuustasoa hieman kovennetaan. Yliopistojen välillä nuo koulutuslinjojen sisällöt on kuitenkin pitkälti standardoitu ja samoja kirjojakin niissä luetaan. Toki on mahdollista, että kovatasoisen yliopiston tietyllä kurssilla samaa kirjaa luetaan hieman pidemmälle kuin matalampitasoisen yliopiston vastaavalla kurssilla.

      • kevlarvest

        kyse on myös verkostoitumisesta ja yleisestä ilmapiiristä.. pääkaupunkiseudulla .Aallon rahoituksessa sitä oikein elää ja hengittää ko. opiskelua päivittäin aivan eri tavalla kun jonkun tuppukylän kauppiksessa. Verkostoitumismahdollisuudet jo opiskeluaikana on myös aivan eri luokkaa.

        nim. "kokemusta on"


      • OnkoAsiaNäin
        kevlarvest kirjoitti:

        kyse on myös verkostoitumisesta ja yleisestä ilmapiiristä.. pääkaupunkiseudulla .Aallon rahoituksessa sitä oikein elää ja hengittää ko. opiskelua päivittäin aivan eri tavalla kun jonkun tuppukylän kauppiksessa. Verkostoitumismahdollisuudet jo opiskeluaikana on myös aivan eri luokkaa.

        nim. "kokemusta on"

        Tuo verkostoituminen onkin hyvä pointti.

        Jos joku haluaa edetä urallaan, hänellä on osaamisen lisäksi oltava hyvät verkostot jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe