Limakalvojen kunto

Uuuumama

Olen 30 vuotias nainen ja minulla todettiin limakalvojen atrofia emättimessä. Tähän vaivaan kehotettiin sivelemään ovestin estrogeenivoidetta. Onko muilla kokemusta ohenneista limakalvoista. ..? Voivatko ne tällä voitelulla eheytyä takaisin kuntoon vai pitääkö mun koko loppuelämä rasvailla vai kuinka ? Eli onko limakalvot pilalla kun kerran kuivattavat ? Mistä voi ylipäänsä johtua tällainen estrogeenivajaus näin nuorella.? En syö pillereitä..

4

213

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ravitsemuskuntoon

   Omat limakalvoni paranivat Vagifemilla eli emättimeen laitettavilla estrogeenitableteilla.

   Ravitsemus vaikuttaa limakalvojen kuntoon. Valitsemalla tuotteita, jotka auttavat ihoa voimaan hyvin, voivat myös limakalvot hyvin. Esimerkiksi A-vitamiinia pitää saada kohtuudella ja ravinnossa pitää olla hyviä öljyjä.

   Alapääpesu haalealla vedellä kerran päivässä.

  • nipsuliinii

   Yksi merkki voi olla enneaikaisista vaihdevuosista. Kaverillani joka on nyt 33v todettiin kolmisen vuotta sitten. Juurikin ohentuneiden limakalvojen vuoksi. On nyt hormonikorvaushoidolla. Etenkin pitkään jatkuessaan syytä epäillä, mutta mm.stressi, fyysinen rasitus ja lääkitykset saattavat aiheuttaa tilaa, mutta vain väliaikaisesti.

  • hdfhfhhf

   Ihmettelen, että ikäiselläsi asia vain todetaan, mutta ei tarkemmin tutkita! Ei ole normaalia, olet vielä hyvässä hedelmällisessä iässä!

   Itse olen hoikka, atoopikko ja premenopaussissa, mutta tässäkin vaiheessa limakalvot ovat kuivat lähinnä ulkoalueilta, eivät emättimen sisäpuolelta.

   Millainen kuukautiskiertosi on ja onko siinä tapahtunut muutoksia? Usein vaihdevuosissa kuukautiskierto ensin lyhenee (munasolut ovat vähissä ja aivojen FSH hormoni piiskaa munasarjoja toimimaan täysillä) ja sen jälkeen tulee satunnaisia runsaita tyhjennysvuotoja, jonka jälkeen kuukautiset loppuvat. Joillain toki kuukautiset loppuvat seinään, mutta yleensä munasarjan toiminnan hiipuminen oireilee. Ja on yleisiäkin oireita, kuten kuumia aaltoja, mielialaoireita, niveloireita jns.

   Oletko laihduttanut ja menettänyt kuukautisesi? Se voisi olla luonnollinen syy limakalvojen huonolle kunnolle. Jos terveysasiasi ovat muuten kunnossa, niin saatat joutua todellakin käyttämään hormonikorvaushoitoa lopun elämääsi. Tilapäisiä häiriöitä ovat lastensaannit ja laihdutukset, pysyviä vaihdevuodet.

   Varmistettiinko yleisterveytesi muuten? Otettiinko verensokeri? Diabetes esim. vaikuttaa limakalvoihin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   72
   3017
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   113
   1586
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1015
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   99
   938
  5. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   833
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   98
   830
  7. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   208
   701
  8. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   682
  9. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   61
   676
  10. Öitä M-nainen

   Ethän unohda https://www.youtube.com/watch?v=fvGl-WQjCFE
   Ikävä
   33
   626
  Aihe