OBJEKTIIVI CANONIIN

Canon78D

Moikka! Eli olen ostamassa jossain vaiheessa uutta järkkäriä kun vanha oli jotenkin viallinen(?) takuuta ei ole enää, mutta joo.
Eli mietin tässä Canon eos 80D:tä tai 70D:tä
Mikä mielestänne parempi( perustelkaa)
Ja objektiivia mietin, enkä ole varma sopiiko esim sigma 70D:hen tai 80D:hen.
Eli ehdotelkaa hyviä objektiiveja alle 850€
Itse olen miettinyt näitä:
Sigma 30mm 1.4 art
Canon ef 200mm f/2.8
Sigma 70-200mm f/2.8 l II usm

Eli noista teidän mielestä parhaat ja voi ehdottaa siis muitakin :D!
Kiitos jo etukäteen!

3

114

  Vastaukset

  • Eli jos nyt eli rehellisesti vastaan, niin ELI!

   Eli ilman kunnon linssiä ei kuvia saa...eli

   Eli ota opiksi siittä...Eeli eli...jos ei muuta...Eli

  • Osta nikon d7200 tai d7500 ja vastaava nikkorin objektiivi siihen. Saat paljon enemmän vastinetta rahoillesi. Nikonilla on reilusti parempi kuvanlaatu(ei low pass filtteriä, kohisee vähemmän, parempi dynamiikka. Oman kokemuksen mukaan d7200 tarkentaa paremmin kuin 7d mark II.

  • Eri kameramallien ominaisuuksien vertailuja löytyy kätevästi googlella, esim. "70D vs 80D", ja tuloksista vaikkapa cameradecision-sivuille osoittava linkki. 80D:hän on hieman parempi kuin 70D ihan jo siksikin, kun se on saman sarjan uudempi malli. Erot eivät ole kovin suuria, mutta pieniä parannuksia siellä sun täällä. Kannattaa katsoa jostain vertailusta, olisiko siellä jokin juuri itselle tärkeän tuntuinen uudistus, vai onko niin mitättömiä eroja, ettei niiden takia kannata ostaa kalliimpaa mallia.

   Sigman objektiiveista on yleisesti olemassa myös Canoniin sopivat mallit. Näissä eri merkkisissä (kuin oma kamera) objektiiveissa pitää aina huomioida, että ostaa sen omaan kameraan sopivan mallin, eli esim. Nikonin malli ei tietenkään sovi Canoniin.

   Noista aloituksessa mainituista objektiiveista kaksi ensimmäistä ovat hyviä, mutta tuo Sigman 70-200 on kilpailijoiden joukossa huonoimmasta päästä. Parempi olisi esim. Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD, joka on kyllä hieman antamaasi hintarajaa kalliimpi, TopShotissa näköjään 999 euroa, en sen tarkemmin kartoittanut hintoja muualla.

   Ai niin, noita objektiiveja voi vertailla esim. dxomark.com-sivustolla, joka kyllä aluksi voi näyttää aika sekavalta, mutta pienen totuttelun jälkeen antaa melkoisen yksityiskohtaiset mittaustulokset siitä, miten mikäkin objektiivi toimii tiettyyn runkoon kytkettynä. Terävyys eri polttoväleillä ja aukoilla, vinjetointi, kromaattiset värivirheet jne.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   136
   6167